Keskustelu

Senior SuvakOnnen maa15.1.2019 3.34
Oulun raiskausten jälkeen vastaavaa toimintaa on raportoitu nyt myös Itä-Helsingissä, mutta Oulun mittasuhteisiin pääkaupunkiseudulla ei ole vielä päästy.

Iltalehden julkaisemien Tilastokeskuksen tietojen perusteella, meillä ei kutenkaan ole syytä mihinkään hysteriaan, vaikka varsin epäinhimillisestä toiminnasta on kyse.

Alla Iltalehden "raiskaustilastot" , joihin olen sulkuihin merkinnyt lapsen törkeät seksuaaliset hyväksykäytöt ja niiden yritykset):

 Vuosi 2013: 1 655 (396)
 Vuosi 2014: 1 415 (450)
 Vuosi 2015: 1 230 (310)
 Vuosi 2016: 1 242 (337)
 Vuosi 2017: 1 168 (296)
 Vuosi 2018: 1 400 (350)

Yllä olevista luvuista ei kuitenkaan selviä se seksuaalinen häirintä ja hyväksikäyttö, joka on ollut perinteisesti yleistä esim. katolisen kirkon piirissä ja Suomessa myös etenkin lestadiolaisten keskuudessa.

Tältä osin tarvitsee viitata vain Timo K. Mukan kirjaan ja siitä tehtyyn elokuvaan ja muutaminen kaapista ulos tulleiden julkisiin kertomuksiin.

Myös muissa suljetuissa piireissä kuten esim. perheissä ja työpaikoilla seksuaalisesta häirinnästä on yhä useammmin alettu meillä keskustella. Tässä suhteessa edes eduskunta ei ole ollut mikään pyhä paikka.

Viimeisimpien tietojen mukaan Oulusta on näköjään tullut Suomen johtava raiskauskapunki ja myös uimahalleissa irstastelu on jatkunut voimakkaana, kun uimahalleissa uimaopettajat ovat keskittyneet uintiopetuksen sijasta ihmisulosteen keräämiseen haaveilla.

Oulullahan on varsin pitkä historia, sillä se sai kaupunkioikeudet Ruotsin kuningas Kaarle IX:ltä jo vuonna 1605.

Kun minä 1960-luvulla suoritin Oulussa asevelvollisuuttani lähes kaupungin keskustassa olleessa PohmTR:n kasarmilla, niin tällaisesta menosta ei kukaan Oulussa voinut edes uneksia.

Ouluhan on ollut yksi Suomen merkittävimmistä kulttuuri -ja myös teollisuuskaupungeista ja tietenkin yksi Suomen keskeisistä tervan vientisatamista Kokkkolan ohella.

Tervaporvarien aika kuitenkin päättyi vuonna 1901 Oulun palossa, kun Tervahovi myös paloi Toppilan satamassa.

Oulun kehitystä ei kuitenkaan voi pitää kovin nopeana, koska Ouluun perustettiin yliopistokin vasta vuonna 1958.

Jotain erikoista Oulussa kuitenkin on, koska historiansa aikana Oulu on tiettävästi palanut maan tasalle peräti 7 kertaa.

Tiedossani ei ole sitä, kuinka monta kertaa Oulun palot ovat johtuneet "huolimattomasta" tulenkäsittelystä, mutta kuitenkin Oulun vakinainen palokuntakin perustettiin vasta 1916. Oulussa kesti siis peräti 309 vuotta aikaa, jotta kaupunkiin saatiin kunnollinen palokunta.

Nykyäänhän Oulu on kuitenkin jo Suomen 5. suurin kaupunki ja asukkaita kaupungissa on nykyään jo kaikkiaan 202 058, joista rekisteröityjä ulkomaalaisia henkilöitä on noin 4.1% väestöstä.

On huomattava, että Oulunkin kohtalasen suureksi kasvanut väkiluku selittyy lukuissa kuntaliitoksilla ja massiivisen kehitysaluetujen perusteella.

Esim. vuonna 2017 Oulun kaikki verotulot olivat vain 765 milj. euroa, kun samana vuonna kaupungille ohjattiin valtionosuuksia yhteensä peräti 370 milj. euroa, jonka lisäksi Pohjois-Pohjanmaalle ohjattiin vielä maataloustukeakin peräti 353 mij. euroa. Oulun korkeat raiskaustilastot eivät voi siis ainakaan rahanpuutteesta johtua.

Vielä on todettava, että Oulu on perinteisesti ollut keskustapuoleen, kokoomuksen, vasemmiston ja nyttemmin myös vihreiden hallitsena kaupunki. Kunnallisvaaleissa 2017 ääniosuudet olivat seuraavat:

o Kepu 24.2%
o Kokoomus 19.1%
o Vassarit 16.0%
o Vihreät 14.7%

Tunnetusti lestadiolaisten vaikutusvalta on perinteisesti ollut vahvaa kepun ja kokoomuksen kannattajien keskuudessa.

Kun Oulussa ainakin ulkomaisten raiskaustilastot ovat poikkeuksellisen korkeat verrattuna Suomen muiden isompien kaupunkien raiskautiastoihin ja ulkomaisten asukkaiden määrään, niin jostain syystä tilanne on nyt sellainen, että Oulun päättäjät ja mahdollisesti myös virkavalta eivät ole samalla tavalla löytäneet keinoja tällaisen epäinhimillisen toiminnan kitkemiseen.

Työperäinen maahanmuuttohan on sinänsä varsin tervetullut ilmiö, koska alhaisen syntyvyyden takia Suomen väestöpohja vääjäämättä rapautuu jo varsin lyhyellä tähtäyksellä.

Kun tarkastelee Suomen suurimpien kaupunkien rekisteröityä väestöpohjaa ulkomaalaisten osalta, niin tässä suhteessa kuitenkin Oulu on vielä hyvinkin kehitysasteella, kuten alla olevan tilaston mukaan näyttää myös olevan Kuopion kohdalla, jonka kasvu niin ikään perustuu vastaavaan
kyseenalaiseen kehitysalue- ja tukipolitiikkaan sekä myös lukuisiin kuntaliitoksiin:

o Vantaa väestö 223 027, ulkomaalaisia 18.0% eli 40 144
o Espoo väestö 279 044, ulkomaalaisia 16.1% eli 44 926
o Helsinki väestö 643 272, ulkomaalaisia 15.5% eli 99 707
o Tampere väestö 231 858, ulkomaalaisia 7.5% eli 17 389
o Oulu väestö 201 810, ulkomaalaisia 4.1% eli 8 274
o Kuopio väestö 118 209, ulkomaalaisia 2.5% eli 2 955

Oulussa on kuitenkin lähdetty aktiivisesti kehittämään maahanmuuttoon liittyvää toimintaa ja kupunginjohtaja Päivi Laajala on todennut maahanmuuttajien kotoutuksesta seuraavasti:

"Kaikkien kuntalaisten yhdenvertaisuus on Oulun kaupungin kotouttamisohjelman lähtökohta. Oleskeluluvan saaneet maahanmuuttajat ovat yhdenvertaisia kuntalaisia oikeuksineen ja velvollisuuksineen, niin veronmaksajina kuin palvelujen käyttäjinä.

Tavoitteena on integroida maahanmuuttajat aktiivisiksi kansalaisiksi yhteiskunnan kaikilla osa-alueilla.

Oulussa oli vuoden 2017 kesäkuun lopussa 5743 oleskeluluvan saanutta ulkomaan kansalaista ja 123 eri kansalaisuutta (Maistraatti 30.06.2017).

Maahanmuuttajia tilastoidaan neljällä eri taustamuuttujalla, jotka ovat kansalaisuus, kieli, syntymävaltio ja syntyperä.

Taustamuuttujasta riippuen maahanmuuttajien lukumäärä Oulussa vaihtelee noin 5500?7000 välillä. Yhteistä kaikille lukemille on se, että maahanmuuttajien määrä kasvaa tasaisesti. Ulkomaalaistaustaisten rekisteröinti perustuu maassa asumiseen ja oleskelulupaan.

Ouluun muutetaan yleensä perhesyistä, työn perässä tai opintojen vuoksi. Oulussa on paljon korkeasti koulutettuja maahanmuuttajia, joiden osaamista pitäisi tulevaisuudessa kyetä hyödyntämään koko ajan enemmän.

Olisi myös erittäin tärkeää, että opiskeluperäiset maahanmuuttajat saataisiin jäämään Ouluun ja siirtymään työelämään."

Oulun kaupunginjohtaja puhuu kotoutusoppaassa kauniisti maahanmuutosta, kuten varmasti monessa muussakin kyseenalaisen kehitysalue- ja tukipolitiikan kohteena olevassa kunnassa puhutaan.

Kuitenkin Oulunkin "kotoutusoppaassa" mainitaan vain sivulauseessa ehkä keskeinen Suomen maahanmutoon liittyvä ongelma, joka kyseisessä oppaassa kuitenkin todetaan seuraavasti:

"Turvapaikanhakijoita ei tilastoida Maistraatin tai Tilastokeskuksen rekistereihin, koska heille ei ole vielä myönnetty oleskelulupaa Suomeen."

Perinteisesti meillä maahanmuuttoa onkin valvottu sisäministeriön Maahanmuuttoviraston toimesta ja pakolaisvyöryn yllätettyä Suomen vuonna 2015 viraston toiminta oli ollut sisäministeriön kansliapäällikön keputaustaisen Päivi Nergin valvonnassa hänen hoidettua kyseistä tehtävää vuosina 2012-2017.

Nergin kokemus maahanmuuttoasioista oli kuitenkin vaatimaton hänen toimittuaan uransa alkuaikona hallintotehtävissä mm. teurastamo- ja liha-alan yrityksissä ja myöhemmin myös Kuopion ja Joensuun yliopistoissa. Migrin valvontatehttävän loputtua Nerg ryhtyikin sitten päävastuulliseksi projektipäälliköksi Maakunta Soteen, jossa näyttää siltä, että hanketta ajetaan kuin käärmettä pyssyn piippuun, vaikka hanke ei näytä täyttävän EU:n SEUT sopimuksen säädöksiä.

Muukalaisvyöryn yllätettyä Suomen vuonna 2015 Päivi Nergistä tuli nopeasti mediatähti, kun mediassa alettiin mainostaa, kuinka Nergin johdolla Suomessa saatiin maahanmuuttoasiat nopeasti järjestykseen.

Maahanmuuttovirasto ylpeilikin sillä, että heillä maahanmuuttopäätöksiä tehdään kuin liukuhihnalta ja toiminnan pääpaino oli yksittäisten päätösten kustannus, jotka pyrittiin painamaan mahdollisimman alas.

Heti kohta kuitenkin havaittiin, että Migrin resurssit olivat täysin puutteelliset vaativan maahanmuuttoasian hoitamiseen ja maahanmuuttohakemuksia käsiteltiin täysin epäpätevien viranomaisten toimesta.

Vuoden 2016 alussa viestintätoimisto Tekir antoi tunnustuspalkinnon Nergille onnistuneesta viestinnästä, kun Nerg oli ilmoittanut seuraavasti:

"me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee"

Elokuun 18. päivänä 2017 marokkolaisen jihadistin puukotettua Turun torilla keskellä päivää kymmentä henkilöä, joista kaksi kuoli, Nerg joutui kuitenkin myöntämään, ettei maahanmuuttovirasto Migri tiedäkään, kuinka moni turvapaikanhakija meillä esiintyy väärillä nimillä.

Nergin mukaan noin 70-80 prosenttia hakijoista saapuukin Suomeen ilman passia tai muuta henkilöllisyyden vahvistavaa asiakirjaa.

Migrin kyseenalaisesta toiminnasta oli kuitenkin tehty jo lukuisia kantteluita oikeusasiamiehille ja oikeuskansaleri Jaakko Jonkalle, joka oli antanut vakavat moitteet Migrin ala-arvoisesta toiminnasta jo 3.2.2017 eli siis hyvissä ajoin ennen Turunkin puukotuksia.

Kun silmäilee Migrinkin tilastointeja, niin ei voi muuta kuin ihmetellä, mitä Migrissä oikein puuhastellaan. Tilastojen perusteella havaitsee sen, että nykyäänkin kyseinen virasto on keskittynyt lähinnä kahteen asiaan: turvapaikka-anomusten vastaanottoon ja niiden perusteella tehtävien päätösten rekisteröintiin päätöstyypeittäin.

Pääkysymykseen siitä, millaisia muukalaisia Suomeen on tullut ja kuinka moni heistä on yhä edelleen Suomessa ja missä he ovat, maahanmuuttoviraston julkisista tilastoista ei valitettavsti löydy vastauksia.

Näin ollen viranomaisilla ja myöskään millään muilla kansalaisilla ei ole mahdollisuuksia seurata millaisia pomminheittäjiä tai mahdollisesti seksuaalisestikin häiriintyneitä henkilöitä hiippailee suomalaisten keskuudessa.

Migrin tilastoista selviää seuraavat turvapaikkahakemuksista ja Suomen kansalaisuuden myöntämismääristä (luvut suluissa):

 2015: 34 476 hakemusta (9 882)
 2016: 5 657 hakemusta (12 086)
 2017: 5 059 hakemusta (14 849)
 2018: 4 083 hakemusta (10 685)

Yo. lukujen perusteella nähdään, että mitään ryysistä ei Suomeen ole ollut sitten vuoden 2015 ja Suomen kansalaisuuden on vuosittain saanut vain keskimäärin vähän yli 10 000 henkilöä.

Migrin tilastoista kuitenkin selviää myös se, että eripituisia oleskelulupia on myönnetty ja hylätty kymmeniä ellei satoja tuhansia.

Oman ongelmansa asiassa tuottaa se, että EU-kansalaiset voivat vapaasti liikkua rajojen yli ja myös se, että kielteisen turvapaikan päätöksen saaneet yhä useammin ovat alkaneet toimia aivan samoin kuin Juankoskella Esteri toimi laittoman takauksen ja laittoman biovoimalajärjestelyn kohdalla.

Eli kielteisen päätöksen jälkeen vain uusi samanlainen laiton päätös putkeen ja sitten jäädään odottelemaan kaikessa rauhassa, että kyllä laitonkin päätös muuttuu lopulta "oikeusvaltiossa lailliseksi", kunhan on vain riittävän sitkeä ja asialla on oikean puolueen eli mielellään kepun edustaja.

Hämmästyttää, että nyt Oulun raiskausten tultua julkisuuteen Suomen monet johtavat poliitikot ovat nyt yhtäkkiä alkaneet jopa presidenttiä myöten kauhistella tilannetta ja antaa lausuntoja asiasta.

Iltalehden toimittaja Mika Koskinen on kuitenkin tuonut esille, että kyllä näistä asioista on ihan selväsanaisesti maininnut jo persujen puheenjohtaja Jussi Halla-aho seuraavasti:

"On käsittämätöntä, että asiasta puhutaan kunnolla vasta Oulun tapausten jälkeen. Sitä ennen on kuitenkin ehtinyt tapahtua paljon. Liian paljon. Turun terroristinen puukotus (kaksi kuolonuhria) kaksi naisen tappoa Porissa (toinen poltettiin elävältä, toiselta katkaistiin kaula), Oulun kirvessurmat (kaksi uhria), Otanmäen tappo (yksi uhri), tai Kotkan paloittelusurmaaja (väkivaltarikoksista tuomittu irakilaismies surmasi toisen maahanmuuttajan). Tässä vain osa."

Tässäkin asiassa Kiinan matkustanut "Unikukkari" voisi mielellään keskittyä 50 vuoden päästä mahdollisesti uhkaavan ilmastomuutoksen aiheuttaman maailman lopun ennustajan roolin sijasta arkisempiin ja nykypäivää koskeviin asioihin ja ehdotuksiin, mitä asioiden korjaamiseksi voitaisiin meillä tehdä:

 Tietääkö "Unilukkari", että Suomessa on nykyään jo noin 800 000 köyhyysrajan alapuolella elävää ihmistä?

 Tietääkö "Unilukkari", että viime Suomessa leipäjonoissa ja hyväntekeväisyysjärjestön ruokahuollissa käy viikoittain noi 20 000 henkilöä, joka merkitsee sitä, että noin 960 000 ateriaa jaetaan vuosittain huonosti toimeentuleville ihmisille?

 Tietääkö "Unilukkari", että Suomessa on nykyään jo yli 380 000 luottohäiriöistä henkilöä?

 Tietääkö "Unilukkari", että poliitikot aikoo pakottaa yksityisautoilijat ostamaan kalliita sähköautoja vuoteen 2045 mennessä peräti lähes 700 miljardilla eurolla?

 Tietääkö "Unilukkari", että monissa kunnissa paikallisia poliisivoimia ei enää ole järjestystä ylläpitämässä?

 Tietääkö "Unilukkari", että nykyään äskettäin "Unilukkarin" nimittämä uusi valtakunnan syyttäjä Raija Toivainen totesi heti virkaan astuttuaan, että hän pitää huolestuttavana ja vaarallisena käytäntöä, jossa niin sanottuja massarikoksia jätetään tarkoituksella tutkimatta viranomaisten resurssipulaan vedoten.

Toivainen haluaa myös käynnistää selvityksen, miksi syyttäjät ja poliisi ovat keskenään sopineet, että pienenpiä rikoksia ei lainkaan selvitetä mm. resurssipulaan vedoten.

Toiviainen on myös todennut, että oikeusprosessit Suomessa kestävät aivan kohtuuttooman kauan, kun kuitenkin Suomi on maailman johtava oikeusvaltio.

 Onko "Unilukkari" havainnut sellaista oikeuskäytäntöä, että meillä oikeuksissa ja mediassa systemattisesti pyritään salaamaan ja käsittelemään nimettöminä ja kasvottomina lähes kaikki vakaviin väkivaltarikoksiin syyllistyneetkin rikosten tekijät.

Kun vielä henkilötietolakikin turvaa perustuslain yksityiselämän suojaa henkilötietojen osalta hyvinkin laajasti, niin henkilötietolain 11 §:n mukaan rikollinen teko, rangaistus tai muu rikollinen seuraamus ovat arkaluonteisia tietoja, joita koskee lähtökohtaisesti käsittelykielto.

 Onko "Unilukkari" pannut merkille sitä, että Suomessa poliisien lukumäärä oli alkuvuonna 2018 pudonnut jo tasolle 7 150 kappaletta.

Suomessa poliiseja on vain 1.3 kappaletta 1000 asukasta kohden, kun vastaavat luvut ovat Ruotsissa 2.0 ja Saksassa peräti 2.3.

Lapinläänin alueella paikallisia poliisiasemia löytyy enää muistaakseni 17 kappaletta ja asemien etäisyydet ovat tyypillisesti luokkaa 80-150 km.

Poikkeuksellisesti Suomessa poliisi myös tekee itsenäisesti mahdollisen rikoksen esitutkinnan pienissä ja vakavissakin rikoksissa ja myös johtaa tutkintaa.

Muissa maissa syyttäjä yleensä johtaa poliisitutkintaa, jolla varmistetaan se, että esitutkinta on mahdollisimman hyvä laatuista.

 Onko "Unilukkari" pannut merkille, että ulkomaisia turisteja vierailee esim. Kittilässä vuosittain nykyään jo lähes 350 000, joten paikallisella poliisillakin täytyy olla melkoiset resurssit, koska on pystyttävä palvelemaan joka puolelta maailmaa tulevia matkailijoitakin.

Tosin Kittilässä on jo kunnallishallinnossakin otettu käyttöön ns. poromiesten lait, joten ei turistienkaan tarvitse siellä turhiin muodollisuuksiin törmätä.

 Lieneekö "Unilukkari" tietoinen siitä, että kaikissa Suomen pankeissa asiakkaat ovat joutuneet vuoden alusta täyttämään pankkitileistään Asiakkaan tunnistetietolomakkeen.

Minultakin kysyttiin pankkien lomakkeissa, olenko minä ns. PEP-henkilö tai kuuluuko minun lähipiiriini PEP-henkilöitä.

Kyselykaavakkeessa PEP-henkilö oli määritely "Politically Exposed Person"iksi.

Laki siis velvoittaa kertomaan, olenko minä tai joku läheiseni poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö. MInä saatoin todeta, että en ole onneksi PEP-henkilö.

Jostain syystä noissa pankkiasioissa näköjään poliitikkojen toiminta on erityisen kiinnostuksen kohteena. Minusta tämä ei voi viitata mihinkään muuhun kuin poliitikkojen keskuudessa valitettavan tavanomaiseen rahanpesuun.

SalmeRe: Onnen maa15.1.2019 11.27
Kuka käyttää valtaa n.s. New Stroms yhtiössä vuonna 2019?

YrjöRe: Onnen maa15.1.2019 20.03
Perkele eikö Salme vielä tajuaa, että Molotov käyttää valtaa New Stroms yhtiössä.

Niuvanniemen vahtimestariRe: Onnen maa15.1.2019 20.46
Onko Salme ollut syntymästä saakka omituinen, vai järkkyikö Salmen mieli, kun New Stroms Oy teki Römssyn konkkapesästä korkeimman tarjouksen eli 4.0 milj. euroa?

Salme näyttää olevan jo itselleenkin vaarallisessa kunnossa.

Ein weiser mannRe: Onnen maa18.1.2019 19.59
Vahtimestari pysyy lestissään eikä yritä tehdä psykiatrin hommia. Antaa Salmen olla.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: