Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniSaneeraus etenee17.12.2013 15.41
Juankosken keskusta kannattaa tehtaan velkasaneeraukseen pääsyä. Olemme sopineet Finnveran kanssa, että se isona velkojana siirtyy saneerauksen kannattajaksi. Olisi puolueelle häpeäksi, jos omissa käsissä olevat instituutiot vetäisivät samaa köyttä eri suuntiin.

Tämä tieto on luottamuksellista ja toivon, että sitä ei levitetä sivuston lukijoiden ulkopuolelle.

Ei sivuston ulkopuolelle.Re: Saneeraus etenee17.12.2013 16.17
Luottamuksella voin kertoa, että kaupungintalolta on oltu yhdeydessä Finnveran suuntaan. Lupailivat kääntää kelkan ja vetää samaa köyttä. Muuten paljastuu paljon enenmmän mitä nyt on paljastunut jos eivät vedä samaa köyttä. Yhteinen etu on se paras etu. Joten unohdetaan kaikki vanha kähmintä. Maksetaan vielä lisä korkoa.

Alan BankruptRe: Saneeraus etenee17.12.2013 16.37
Onko tämä keskustan virallinen ääni pelle vai mikä? Sanoo siis suoraan, että sulle-mulle -kähmintä ulottuu myös Finveraan. Kaveria ei jätetä vai?

Pekka VRe: Saneeraus etenee17.12.2013 16.50
Moro,
ja kerrottakoon, että --keskustan virallin3en ääni- on meidän sivuston luotettavin kepulähde ja aina niin teräväkynäinen, että oikke pahhaa tekköö.
Tosi huumorimmeinen.

sivusta seurailijaRe: Saneeraus etenee17.12.2013 18.16
Viime kunnallisvaalien alla jo nostin "Juankosken keskustan virallisen äänen" melkein valtiomiessarjaan, mutta ei sillä tavalla tulla valtiomieheksi, että asetutaan istumaan, oliko se nyt valtuustosalissa Kekkosen kuvan alle.

Varsinkaan nykypäivänä ei pääse valtiomiessarjaan, jos vielä kiihottaa valtiollista Finnveraakin jatkamaan rötöstelyä Tratta PBF:n huijareiden kanssa.

Konkurssikypsän Pehami B.V. ja Tratta PBF-yritysryhmän esittämä yrityssaneerausohjelma on teknis-taloudellisesti ja myös markkinamielessä mahdoton. Sellaista ohjelmaa ei pidä lähteä edes poliittisesti tukemaan. Jopa Juha Sipiläkin on todennut, että sulle-mulle politiikka on tullut tiensä päähän.

Alan Bankruptkin on todennut, että Tratta PBF:n omistaman hiomon prosessina on PGW. Toistaiseksi kukaan ei ole maailmassa tehnyt PGW-massasta nestepakkauskartonkia, joka tuntuu olevan Risteferin saneerausohjelman kulmakivi. Esitetyllä saneerausohjelmalla ei ole siis minkäänlaista reaalista pohjaa.

Kysymys on pelkästään Tratta PBF:n suojautumisesta velkojia vastaan ja uhkaavan konkurssin tahallisesta viivyttämisestä.

Tuskin Finnverakaan on innostunut pilaamaan mainettaan EU komission kilpailuviraston silmissä, johon kielletyn valtiontuen jakaminen voi helposti johtaa.

jepRe: Saneeraus etenee17.12.2013 18.27
kyllä se pääasiassa sellusta tehdään tuo nestepakkauskartonki, mutta voihan sitä keksiä jotain uuttakin!

metsäklusterin sihteeriRe: Saneeraus etenee17.12.2013 20.02
Aina voi keksiä uutta ja syöttää teknisiä realiteetteja tuntemattomille kaupungin poliittisille päättäjille ja tuomareille pajunköyttä.

Tratta PBF:n porukka on näköjään suorittanut kaikki alkemistien kurssit. Ensin arvottomalle tyhjälle varastohallille joku nuori kiinteistövälittäjä laskee isoa maksua vastaan vakuusarvoksi 7.5 milj. euroa. Kaupunginjohtaja on haltioissaan, kun Handelsbankenin lainalle saatiin näin kätevästi virpomalla "turvaava vastavakuus".

Nyt kun on jo hukattu Juankosken kaupungin kassasta 4.2 milj. euroa riihikuivaa lainarahaa laittoman takauksen laittomaan maksuun ja suomalaisten pankkien sekä veronmaksajien varoja on haaskattu jo ainakin 25 milj. euroa ja päästy vihdoin ns. "yrityssaneerausvaiheeseen", niin Risteferi ja lankkuagentit Samoritzi ja Mooseperko selittävät vakavalla naamalla käräjäoikeuteen, että lainojen lyhentäminen aloitetaan jo heti ensi vuonna, kun vihdoin on löytynyt toteuttamiskelpoinen saneerausohjelma.

Kartonkialan erikoisasiantuntija, sosiaalialan koulutuksen saanut, kaupunginjohtaja säestää ulkomaisia innovatiivisiä ja rohkeita yrittäjiä ja tarjoutuu käräjäoikeuteen yrityssaneerauksessa velkojien edustajaksi: "pienellä porukalla tässä on keksitty ihan uusi TECTA-päällystetty kartonkilaji, joka on tarkoitettu erityisesti nestepakkaustarkoituksiin".

Sellaista kartonkia ei tosin ole vielä koskaan myyty tonniakaan, mutta kun se on täysin kompostoituva ja kierrätettävä sekä lisäksi vielä hiilijalanjäljetön, niin sen myyntihinta on lähes 2-kertainen verrattuna perinteisiin taivekartonkeihin.

Kartongin runkokerros on kehitetty kovassa paineessa pikavauhtia Tratta PBF:n omassa laboratoriossa osaavien laboranttien toimesta yhdistämällä modernia nanotekniikkaa ja perinteistä PGW-massaa. Syntyvä ultramekaaninen massa on hajuton, mauton nanokomponenteista valmistettu verkkomainen rakenne, jossa materiaalin käyttö on erittäin vähäistä, mutta siitä huolimatta verokkmaisen rakenteen avulla valmistettavaan kartonkiin saadaan erinomaiset lujuus- ja bulkkiominaissuudet.

Kehitetty ultramoderni kartonkilaji lyö kaikki nykyään markkinoilla olevat nestepakkauskartonkilajit mennen tullen.

Vanhakin Römssy pystyy helposti tätä tuotetta valmistettaessa vuodesta toiseen jopa 20%:n käyttökatteeseen, koska verkkomaisen harvaan kartongin runkokerrokseen ei tarvita juuri lainkaan kallista kuitumateriaalia. Verkkomainen kerros pysyy koossa nanovoimien vaikutuksesta.

Kaupunginjohtaja ja Risteri ovat yhdessä käräjäoikeuteen vakuuttaneet, että "ikiliikkujan" ja Sampon valmistuminen näyttää nyt kerta kaikkiaan olevan vain parin kolmen päivän päässä. Silloin Tratta PBF-yritysryhmä on lopullisesti pelastunut.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Saneeraus etenee17.12.2013 21.43
Uusi kirjoittaja käyttää alueellisesta etupolitiikasta hieman kansanomaista nimitystä "kähmintä". Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta ehkäpä me käytämme täällä neutraalimpaa sanontaa ja puhumme keskustalaisista yhteiskuntasuhteista.

Yhteiskunnassamme on tällaista sanoisinko keskustalaista pääomaa, jota aikaisemmin olen selvittänyt esim. Kuntien Eläkevakuutuksen eli Kevan osalta. Tämän lisäksi meillä on Kela, kansaneläkelaitos. Kansaneläkelaitosten paikallisjohtajat ovat hyvin usein keskustalaisia kunnallispoliitikkoja. Näin on myös ollut Juankoskella. Kelan tukiviidakko on hyvin sakea. Siellä on jaettavaa rajattomasti. En edelleenkään käyttäisi näiden rahojen jakamisessa uuden kirjoittajan hieman brutaalia ilmaisua, vaan puhuisin paikallistuntemuksesta. Hyvän paikallistuntemuksen omaava paikallisjohtaja saattaa istua kunnan valtuustossa vuosikymmeniä.
Ja sitten on tämä Finnvera, jonka aluepolitiikan kärki on maakuntien Suomi ja tämän Suomen kunnat ovat keskustalaisia kuntia. Näissä monissa kunnissa on teollisuutta kuten Juankoskella. Vanhoissa tehtaissa on perinnearvoja. Jos ei olisi perinnearvoja ymmärtäviä rahoituslähteitä, se olisi tuhoisaa suomalaiselle kulttuurille. Kohta sille kävisi kuin nuorisoseuraliikkeelle ja meille monille niin rakkalle tanhuharrastukselle. Kuka enää osaa tanhuta. Kysynpä uudelta kirjoittajalta. Itse kyllä osaan.

Ja sanonpa vielä. Velkasaneerauslaki tulisi ulotta myös kuntiin. Meillä on monia keskustalaisia kuntia, jotka nyt ovat suurissa vaikeuksissa. Melkein kaikki ovat. Jos olisi kuntia koskeva velkasaneeraus, voisimme jatkaa kultaista yhteiselämää aivan rauhassa ilman nykyisiä liitos- ja soteuhkia. Ei olisi myöskään pelkoa raastuvista ja henkilökohtaisista vastuista.

Alan BankruptRe: Saneeraus etenee17.12.2013 23.31
Keskustan epävirallinen ääni karsastaa sanaa kähmintä. Keskustan virallinen puheenjohtaja käyttää kähminnästä sanaa sulle-mulle ?nimityskulttuuri, joka on sivistynyt ja erittäin sopiva termi keskustan maakuntapolitiikalle. Kaikki pienet kunnat ja kaupungit ovat keskustaenemmistöisiä, ellei siellä ole paljon teollisuutta. Tässä mielessä onkin kummallista, miksi Juankoski on keskustaenemmistöinen. Eikö työläinen osaa siellä äänestää oikein.

On tietenkin selvää, että kaikki valtion tai kunnan laitokset miehitetään keskustan hallitsemassa kaupungissa keskustavoimin, niin myös Finnvera. Jos siis Finnvera tekee itsenäisen päätöksen, on se helppo painostaa keskustan ruotuun. Keskusta on näin antanut Finnveran johtajille turvan esimerkiksi työsuhteen jatkuvuudesta. Jää sitten nähtäväksi, mitä Finnveran puoltolause saneeraukselle antaa keskustapoliitikoille. Keskustalaiset yhteiskuntasuhteet ovat siis juuri tätä sulle-mulle ?nimityskulttuuria.

Miten sitten vanhojen tehtaiden perinnearvot tai tanhukulttuuri liittyvät tehtaan saneeraukseen, on todella kummallinen esimerkki. Tehtaan tuotteista menee vientiin yli 90 prosenttia eli olisi pikemminkin tunnettava nykyajan kartonkibisnestä ja kansainvälistä tanssikulttuuria. Viennissä tosin saattaa tanhuaminenkin auttaa, mutta siihenkin tarvitaan partneri, joka tuskin osaa tanhuta.

Mitä sitten tulee minun henkilökohtaiseen paperitehtaiden perinnearvojen tuntemukseen tai tanssi- ja tanhuominaisuuksiin, niin en kyllä suoralta kädeltä lähtisi epäilemään vanhemman henkilön kokemusta ja osaamista.

Alan BankruptRe: Saneeraus etenee18.12.2013 7.21
Vanhoissa tehtaissa on totisesti perinnearvoja ja niitä pitää kunnioittaa ja vaalia. Juankosken kartonkitehdas perustettiin vuonna 1913 eli se täytti tänä vuonna sata vuotta. Kukaan Juankoskella ei ole mokomaa edes viitsinyt mainita saatikka sitten juhlia. Yleensä tällaisissa tilanteissa järjestetään kunnon juhlat ja muistellaan tehtaan alkuvaiheita. Vaan ei Juankoskella. Siellä ei todella näytä olevan tehdaskulttuurin tietäjiä tai vaalijoita. Toisaalta on ymmärrettävää, ettei keskusta ole yrityskulttuurista kiinnostunut muussa mielessä kuin ansiottomana hyötyjänä toisten kustannuksella.

Paremmin tulee Juankosken kartonkitehtaan alkuajat mieleen, kun Helsingissä kävelee Pohjoisrannassa ja bongaa Juankoski-hinaajan, jonka edessa lukee komeasti vuosiluku 1913.

Tähtitaivaan tarkkailijaRe: Saneeraus etenee18.12.2013 16.50
Taitaa mennä kaikki Finnveran rahat Talvivaaran jättiläismäisessa yrityssaneerauksessa, jonka onnistumisestakaan ei ole takeita.

Tratta PBF:n takia voidaan joutua korottamaan Finnveran osakepääomaa. Tokko valtio antaa enää rahaa tähän kaupunginjohtajan mustaan aukkoon.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Saneeraus etenee9.1.2014 15.13
Olen kertonut lopputuloksen jo aloituskirjoituksessani. Jotkut luulevat, että Kepu pettää aina, vaan eipä petä.
Väillä tuntui siltä, että Finnveran pojat vetävät herneen nenäänsä, kun paljastin ratkaisun. Sen verran isot asiat olivat kyseessä, että lopputulos oli niinkuin oli sovittukin.

Voihan pieruRe: Saneeraus etenee9.1.2014 15.27
Täytyy sanoa, että kyllä " Juankosken keskustan virallinen ääni" on perillä kepulien pelistä.
Nyt vaan pitäisi viestittää ?äänen? kepuli päättäjille, etteivät enää tupeloisi miljoonia seuraavaan siirtoon juankoskelaisten veronmaksajien rahaa. Eikö tämä ala jo tällä kertaa riittää.
Kyllä niin syvälle on hummeriveljekset Pete, Rane ja Joke tunkeneet Juankosken.
Nyt pitäisi vaan Juankosken odottaa eikä mennä lisämiljoonia tupeloimaan pohjattomaan kaivoon.
Auta meitä " veronmaksajia virallinen ääni me jo suorastaan rukoilemme, että tuo veronmaksajien kusetus viimein loppuisi.
Pahaa kuitenkin pelkään, oli tuo Peten lisävelan valtuuksien pyyntö seuraavaan hallituksen kokoukseen sitä luokkaa jälleen.

PVRe: Saneeraus etenee9.1.2014 15.30
Moro,
olit taas kerran oikeassa ja siitä kumarrus.

Oli kuitenkin hyvä perustelu Finveran lakimieheltä ja siksi on tyydyttävä ratkaisuun.
Mutta se on varmaa, että hallinto-oikeus on saanut jopa kaksi valitusta Juankosken kaupunginhallituksen päätökseen , jossa oli valitusten mukana esteellinen kaupunginjohtaja esittelemässä itseään selvitystyöryhmään. Hallinto-oikeuden kanslia varmistaa asian. Näinollen olisi Juankosken kaupunginhallituksen päätös pitkittänyt menettelyä käräjäoikeudessa ja lämmityspäätökset viivästyneet. Nyt olisi aika kaupunginjohtajan miettiä, mitä esittelee ja onko "teknisesti" esteellinen.

Alan BankruptRe: Saneeraus etenee9.1.2014 15.32
Juankoski on hauska paikkakunta. Jos siellä olisi oikea diktatuuri eikä enemmistödiktatuuri, niin diktaattori kuuntelisi ensin enemmistön kannan ja päättäisi sitten systemaattisesti toisin, niin olisi mennyt erittäin hyvin ja vielä paremmin jatkossa. Hah-ha-haa.

Alan BankruptRe: Saneeraus etenee9.1.2014 16.14
Ei pidä sekoittaa oikeassaoloa ja sitä, mitä mieltä on itse asiasta. Nämä menevät täällä aina sekaisin. Olenhan minäkin sanonut koko ajan, että saneerausvaihtoehto voittaa, mutta kuitenkin vastustan sitä jyrkästi. Eli minun on helppo ennustaa. Ensin ajattelen mitä mieltä olen ja sitten ennustan päinvastoin. On se tuo Juankoski vaan niin ihmeellinen paikkakunta.

ApinaRe: Saneeraus etenee9.1.2014 16.34
Ei kai se ole Juankosken vika, jos velkojat päättävät puoltaa saneerausta?

näin onRe: Saneeraus etenee9.1.2014 17.06
eipä tosiaan! pitäähän kaupungin ottaa silti vähän lisää rahua jotta voivat lämmittää tehdasta.

Alan BankruptRe: Saneeraus etenee9.1.2014 17.11
Juankosken ääni on selittänyt, että Juankosken kepuloiset ovat olleet mukana järjestämässä Pohjois-Savon viranomaisten virkapaikat kepuloisille. Näissä velkojissa on aika paljon näitä kepuloisten järjestämiä johtajia. Itse tämä kepuloisten ääni kehuskeli, kuinka muuttaa Finnveran myönteiseksi saneeraukselle. Se on Pohjois-Savon kaikkien kepuloisenemmistöisten kuntien yhteinen vika. En tiedä, ovatko ne kaikki kepuloisenemmistöisiä, mutta veikkaisin, että lähellä sitä ollaan, ainakin seuraavien vaalien jälkeen. Ja kohtahan olette kuopiolaisia. Opetelkaa hyväksymään Kuopion kepuloisten enemmistödiktatuuri ja korruptio.

Ei pidä olla ollenkaan noin sinisilmäinen. No nuorille se on tyypillistä. Me vanhemmat tulemme kyynisiksi ja näemme korruptiota ja peliä joka paikassa. Ja sitähän se onkin, varsinkin Juankoskella. Kysy vaikka Pena T:ltä.

näin onRe: Saneeraus etenee9.1.2014 17.21
no vanhetenhan sitä tulee vähän vainoharhaiseksi mutta ei se mitään "kuuluu asiaan"

päättelijäRe: Saneeraus etenee9.1.2014 18.58
Huomenna näköjään järjestetään Kuopiossa oikein "kepuloisten karkelot".
Kysymyksessä on joka tapauksessa Tratta PBF:n ja JBOY:n konkurssien loppunäytöksen kenraali ja täydellinen oikeudellinen farssi. Loppunäytös on puolen vuoden päässä.

On mielenkiintoista seurata, miten suomalainen oikeuslaitos toimii. Pahasti näyttää siltä, että oikeudellinen käsittely ei ainakaan Savossa juuri eroa Ukrainasta tai Valko-Venäjästä.

Puti puhtoinen Juha Sipiläkin tulee saamaan komean sulan hattuunsa jo kuolleeksi todetun Tratta PBF:n elvyttämisestä tulevia vaaleja silmällä pitäen. Kepun sulle-mulle politiikka saa lopullisen siunauksensa ja sinetin Kuopion "kepuloisten karkeloissa". Kepu pettää aina muut, mutta ei koskaan omiaan. Se on kommunismin, natsismin, mafian ja kepun kova sydän.

"Kepuloisten" toinenkin rahankeruu on todettu laittomaksi. Mitään ihmettelemistä tässäkään ei tietysti ole, koska Kepu onkin puolue, jolla on suomalaisessa yhteiskunnassa ihan omat lakinsa.

Harmillista on, että saneerausmenettelyssä Mersu menetetään lopullisesti.

PepponeRe: Saneeraus etenee14.1.2014 11.38
Euroopan Ihmisoikeustuomioistuin totesi Suomen oikeuslaitoksen suosineen ratkaisussaan keskustalaista pääministeriä. Nyt valtio joutunee maksamaan ratkaisusta korvauksia.
Vain sisukkaat ihmiset uskaltavat hakea oikeuttaa Eurooppa-tasolta asti. Juankoskeltakin taitaa olla valitus EU-tuomioistuimessa. Ettei tässäkin vain ole vastapuolella samaa puoluetta suosinut poliittinen päätös.
Keskustalaisissa kunnissa näitä valittajia pidetään häirikköinä. Muualla maailmalla ratkaisut herättävät kysymyksiä maailman vähiten korruptoituneen maan oikuslaitosta kohtaan.
Vain muutama tällainen ratkaisu ja valitusten määrä moninkertaistuu. Mikähän mahtaa olla Suomen oikea sijoitus korruptoituneitten maiden listalla?



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: