Keskustelu

eeroYLEn urheilugaala18.1.2019 12.33
Olipahan melekonen emämunaus gaalan valitsijraadilta tehdessään valinnan vuoden valmentajaksi.
Jopa YLEN oma toimittajakin Jaakko Parkki arvosteli kärkevästi valmentajavalintaa. Tylysti sivuutettiin olympiavoittajan valmentaja ja valittiin joku potkupallovalmentaja, joka Jaakko Parkin suulla sanottuna oikeesti ei ikinä oo voittannu vielä yhtikäs mitään.

Että hänen olemattomilla ansioillaan valittiin vuoden valmentajaksi.
Onseniin väärin.

Voi ristus, sanos pohojalaanen.

Iivon olympiakultaahan ei voida sivuuttaa mitenkään, onhanse päivänselvä asia. Olympiakulta on ja pysyy omassa kastissaan ja itseoikeutetusti vuoden urheilijavalinta.

Toisaalta urheilun sykädyttävimmäksi hetkeksi valittiin Petra Ollin paini MM kulta. Onhanse kieltämättä upea saavutus MM kultakin.
Mutta Petran mitalisaavutukselle oli selkeitä ja vakavastiotettavia haastajia. Jos aletaan vertailla esim. Teeveessä näytettyihin kilpailuihin lienee selkeästi paini olevan kuitenkin katsojaluvuilla vertailtuna marginaalilaji verrattuna ampumahiihtotähtemme Kaisan suorituksiin ja saavutuksiin vuosien saatossa, vaikkakin juuri nyt mennään persmäkeä ja lujaa.

On se kieltämättä merkittävä saavutus viimetalvinen maailmancupvoittokin, joka ratkesi vasta 25.3. kauden päätöskisassa venäjän Tjumenissa Kaisan kolmanteen kokonaiskisacupvoittoon
Lujasti löi kampoihin vennääntyttö
анастсию Кузьминя
Anastasija Kuzmina, joka nykyään edustaa tsekkejä.

Eine vuodet ole veljeksiä, eikä siskoksiakaan kun katsotaan ko lajin miesten kilpailumenestystä.

Edellisvuosien ylivoimainen hallitsija on tänkauden muutaman alkukisankin voittanut ranskan Martin Fourcade, mutta hänelläkin, kuten meidän omalla Kaisallammekin on uskomattoman jyrkkä alamäki.
norski Jussi Pöö on suistanut Martinin valtaistuimeltaan.

Ihmetyttää ja kummastutaa meidän ex laukkasenkin, nyk. Ederin Marin vaisu esitys jo viimetalvisen Olympiaadisurkeuden jälkeen.

Mut kuitenkin ehkäsitä tästäkin vielä noustaan.
Voimme vaan toivoa, et Kaisakin ja Marikin palautuisi piakkoin tuleviin Östersundin MM taistoihin.

Eikähän oo ko kuukausi ku ratkotaan hiihdon MM miä Itävallan Seefeldissä.

Tiedä vaikka tulisi uusia mr ja ms Seefeldejä kuten aikoinaan -64 olympiaadeissa Pellon Mäntyrannasta

Harmin paikka vaan, ko myös Kaisan kova kilpakumppani niinikään tsekkejä edustava olympiavoittaja, maailmanmestari,Gabriela Koukalova joutui lopettamaan varsin nuorella iällä
34 v. uransa terveydellisistä syistä.
Ois siinä ollu silmäniloa näin vahallekkin miehelle.
Todellinen kaunotar, hän, Gabriela.

Muistampa ko kerran, jo vuosia, meänkielellä sanottuna, takakätteen, ylistin hänen kauneuttaan.

Kouraan ajattelijaRe: YLEn urheilugaala18.1.2019 14.18
Olen vähän eri mieltä. Ohtonen näytöt ovat Iivon varassa. Iivo on lahjakas kaveri. Voi olla, että hänen kanssaan olisi onnistunut moni muukin.

Onko Ohtosella ketään muita kuin Iivo?

Huuhkajien valmentajana on kokeillut liuta kansainvälisiä huippua, mutta Kanerva on ollut paras. Hänet on jouduttu kutsumaan hätiin useamman kerran ja jostakin syystä hänen alaisuudessaan peli on kulkenut paremmin.

Jalkapallossa valmentajan osuus on suurempi kuin yksilölajeissa. Sama pätee muihinkin joukkuelajeihin.

Olen valmis antamaan periksi, jos Ohtonen onnistuu nostamaan yhdenkään toisen valmennettava saa kansainväliselle huipulle.

Seppo r.Re: YLEn urheilugaala18.1.2019 19.49
Hiihto on paskalaji. Sitä harrastaa muutama sata ihmistä maailmassa.

Seppo YRe: YLEn urheilugaala18.1.2019 19.52
Suomi on paska maa

eskimoRe: YLEn urheilugaala18.1.2019 20.03
ee pie hiihtee kuin alamäkkeen ja käävä paskalla jo mäen piällä, kyllä se paska tulloo perästä ajan kanssa. toisilla on paskoo piässä, eli paska kulukoo aina mukana, hiihti sitten tai juoksi

HiihtäjäRe: YLEn urheilugaala18.1.2019 20.38
Kakkapussi kyljessä on kätevä hiihtoretkellä

heska pRe: YLEn urheilugaala19.1.2019 0.05
kalle palander ei ollu kutsuttu juhliin mukaan.

mutta kyyläytyy pakosta mukaan kuin joku persekärpänen.

sama asia ku sinulla olisi pippalot ja KapeMake änkäytyy pippaloihin mukaan vaikka ei ole mitään asiaa.

alan kolmas miesRe: YLEn urheilugaala19.1.2019 4.05
Kyllä minä olisin kouraan ajattelijan kanssa sammoo mieltä, että Ohtosen näytöt ovat ainoastaan Iivon varassa, vaikka kyllähän Iivo hiihti kultaa Pyeongchangissa 50 km:n perinteisellä.

Se on tietysti sanottava, että kyllä Ohtonen näköjään on hyvä henkilökohtainen hiihtovalmentaja, jota ei valitettavasti voi sanoa monen muun hiihtäjän valmentajista.

Ainakaan mitaleja ei ole kummemmin tullut viime aikoina Olympiatasolta ja MM-hiihdoista. Koreastakin maastohiihdosta mitaleita tuli yhteensä vain neljä ja niistä Iivo otti yhden kultaisen ja Krista Pärmäkoski 3 pronssia.

Onko meillä sitten enää vain kaksi kansainvälisen tasoan mitalihiihtäjää. Huh, huh, kyllä Haku Veikko, Eero Mäntyranta pyörivät haudoissaan ja on siinä ihmettelemistä myös Marja-Liisa Kirvesniemellä ja Hellu Takalollakin !!!

Minä veikkaan, että maailman mittakaavassa maastohiihdossa kansainvälisen tason maastohiihtajiä on suunnilleen seuraavasti (kokonaismäärä on henkilökohtainen alustava arvio ja suluissa on Korean Pyeongchangin 2018 Olympialaisten maastohiihtäjien joukkueiden koko):

 Venäjällä: 120 (20)
 Norjassa: 100 (20)
 Ruotsissa: 90 (20)
 Saksassa: 80 (16)
 Kanadassa: 70 (11)
 USAssa: 60 (20)
 Suomessa: 60 (12)
 Ranskassa: 40 (13)
 Italiassa: 30 (15)
 Virossa: 20 (7)
 Puola: 20 (7)
 Sveitsissä: 20 (5)
 Itävalta: 20 (10)
 Tsekki: 20 (10)
 Espanjassa: 5 (3)
 Englanti: 0
 Irlanti: 0
 Islanti: 0
 Portugali: 0
 Kiinassa: 0
 Intiassa: 0
 Koreassa: 0
 Muu Aasia: 0
 Oseania: 0
 Etelä-Amerikka: 0
 Afrikka: 0
 Yhteensä 755 (189)

Yo. listasta selviää, että kansainvälinen maastohiihto pyörii niin pienissä piireissä, että niitä varten ei oikein kannata isoja kisoja järjestää.

Minun yo. listani ei tietenkään ole 100%:n tarkka kansainvälisten hiiihtäjien osalta, mutta Korean Olympialaisten osalta nuppiluku on hyvin lähellä oikeata.

Kun sitten aletaan katsoa sitä, kuinka suosittu laji tavallinen jalkapallon on, niin voi todeta, että vuoden 2018 MM-kisat pelattiin 8 lohkossa, joista kussakin oli 4 joukkuetta. Pelaajia oli kisoissa kaikkiaan 736.

Arvelen, että saman kansainvälisen tason jalkapalloilijoita oli noissa maissa kaikkiaan ainakin 10 -kertainen määrä eli siis yhteensä 7 360 kansainväliselle tasolle yltävää pelaajaa.

Näin ollen voidaan todeta, että jalkapallossa on Suomen tai minkään muunkaan maan vaikeapi päästä maailman huipulle.

Toistaiseksihan Suomihan ei ole ollut mikään jalkapallon suurmaa, mutta Markku Kanervan aikana vuonna 2018 on Huuhkajille tullut 7 voittoa yhdeksästä pelatusta ottelusta.

Vuonna 2017 Huuhkajille tuli vain 2 tappiota 10 pelatusta ottelusta. Muut Suomi voitti tai pelasi tasan.

Ei voi muuta sanoa valmentajasta kuin sen, että hänen aikanaan Huuhkajista on tullut voittajajoukkue.

Tässä mielessä Markku Kanerva on kääntänyt Suomen jalkapallon maajoukkueen suunnan, joten kyllä hän on tunnustuksen siitä työstä ansainnut.

Käsittääkseni Huuhkajat ovat voittaneet jopa Islannin sensaatiojoukkueen, jota koko maailma seurasi vuoden 2018 MM-kisoissa silmä kovana.

SalmeRe: YLEn urheilugaala19.1.2019 11.03
Kuka käyttää valtaa n.s. New Stromsin urheiluosastolla?

IkäväRe: YLEn urheilugaala19.1.2019 11.45
Salmea ei olekkaan pitkään aikaan näkynyt

Patiksen miehetRe: YLEn urheilugaala19.1.2019 13.03
Salme kävi täällä keskiviikkona. Joutiin pari tuopillista.

eeroRe: YLEn urheilugaala23.1.2019 1.51
Haloo Helsinki !!!!!!!

Puhutaanko nyt aidasta vaiko aidanseipäistä ???????????

Otin esille vain potkupallovalmentaja Kanervan.
En vuoden valmentajavalinnassa vihjeelläkään viitannu Iivon valmentajaan Olli Ohtoseen.

Jälleen kerran asia riistäytyi muihin atmosfääreihin.

alan kolmas miesRe: YLEn urheilugaala23.1.2019 13.57
Ei lähtenyt kommentti sfääreihin.

Markku Kanerva on hyvä valmentaja. Ohtonen varmaan myös.

Iivokin on hyvä hiihtämään pertsikkaa mutta vapaata vasta harjoittelee. MC kilpailuista on Iivolla kuitenkin vain kolme voittoa.

Eeron kommentin aloitus jäi minulle vähän hataraksi.Viestinnän osalta kannattaa lukea Osmo A. Wion hyvä kirja "Ymmärretäämkö sanomasi".

Minun "atmosfääreihin" singahtanut viestini oli: suomalaiset kiihkoilee liikaa urheilun ja etenkin hiihdon sekä formuloiden osalta.

Tarkasti ottaen hiihtoa ei maailmassa oikein kilpailumielessä harrasteta kovin monissa maissa, joten onko Olympialaisetkin jo liian juhlava tapahtuma noin vähäiselle harrastelijajoukoille.

Tulee mieleen Putininkin Sotshin miljradisatsaukset, jotka ovat tainneet suurelta osin jo lahota pystyyn.

Vuonna 2014 Putinhan laittoi kisoissa palamaan 50 miljardia US taalaa. Se on lähes neljäsosa Suomen koko vuoden 2014 bruttokansantuotteesta. Meillä ei maataloustukeenkaan laiteta kuin noin 1.4% Suomen BKT:sta.

Ei ihme, että Venäjällä Putin ja puolustusministeri Soigu ovat kaikkein suosituimmat henkilöt, mutta luottamus on vähissä.

Mielestäni tällaisessa rahankäytössä ei ole mitään järkeä!!!!

Ei ole ihme, että Suomenkin edustajana ollut vassarien ministeri Paavo Arhinmäkikin kannettiin Sotshissa muistaakseni jääkiekon pronsssijuhlien jälkeen pelaajien toimesta lepäämään hotellihuoneesensa.

Nytkin Hotakaisen kirja Kimi Räikkösestä teki Hotakaisesta ilmeisesti miljonäärin ja selvästä alemmuuskompleksista kärsivät suomalaiset saavat taas nostettua itsetuntoaan, kun lukevat Hotakaisen kirjaa ja katsovat illat pitkät nauhoitettuja F1-kisalähetyksiä.

Kyllä me suomalaiset ollaan sitten hyviä. Ilman muuta maailman paras ja viisain kansa.

Jonkun verran PISA-tutkimusten tulokset ovat meillä pudoneet, mutta sillä ei ole mitään väliä, kun Seefeldistä tulee taas kohta pari kolme mitalia, jos suksien voitelu onnistuu, eikä Iivo aloita liian kovaa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: