Keskustelu

MustakaapuJuankosken KELA lopettaa Huhtikuun alussa 2014.20.12.2013 19.16
Nyt viedään Juankoskelta KELA:n palvelut. Tässä on esimerkki kepulaisesta keskityspolitiikasta Juankoskella. Juankoskelle jää vain savuavat rauniot. Ei palveluja, ei asukkaita, ei mitään, paitsi hyvin asioita hoitava jämäkkä kaupunginjohtaja ja hänen hallituksensa.
Nilsiän konttori laajenee sitten Juankosken henkilöstöllä.

oukki doukkiRe: Juankosken KELA lopettaa Huhtikuun alussa 2014.20.12.2013 19.35
Hienoa....hoidetaan netistä.

syrjäkylän asukasRe: Juankosken KELA lopettaa Huhtikuun alussa 2014.20.12.2013 20.56

HanuRe: Juankosken KELA lopettaa Huhtikuun alussa 2014.20.12.2013 21.17
Hienoa, ikäimmeiset osaavatkin käyttää nettiä. Voi peräsin, että on kepulaista porukkaa.

syrjäkylän asukasRe: Juankosken KELA lopettaa Huhtikuun alussa 2014.20.12.2013 21.19
Missä vanhukset asioi joilla ei ole omaa kyytiä, eikä nettiä? Juankoskelaiset ja lähipiirin kuntalaiset herätkää.

hapannaamaRe: Juankosken KELA lopettaa Huhtikuun alussa 2014.20.12.2013 22.09
Nämä poliittisin päätöksin annettavat palvelut lähtevät. Tövoimatoimisto, Kela, maatalouslomitus, elinkeinojen kehittämisyhtiöt yleensä koko palvelutuotanto on uhrattu kartonginteolle eikä sekään toimi.
Joskus tuntuu, että Juankosken parhaat voimat eivät ole käytössä.

KESKUSTALAINENRe: Juankosken KELA lopettaa Huhtikuun alussa 2014.20.12.2013 22.25
siirtykö se Varkauteen, terminaalin viereen?

Felix OnnellinenRe: Juankosken KELA lopettaa Huhtikuun alussa 2014.20.12.2013 22.32
Soittakaa Rauno Kettuselle päiväsaikaan. Hän vastaa vaalilupauksistaan mielellään. Kyllä 90 ääntä velvoittaa. Kepumafia ajoi läpi kaikki hullut investoinnit ja sitoutumiset korkeampiin kustannuksiin kaudella 2009-2012.
Kaikki väestökatoon vaikuttaneet teot ovat Ranella miinus-korissa.
Palkitkaa hänet soitoilla ja kertokaa, että ymmärrätte hänellä olevan vaikeaa, kun kaikki on mennyt päin helvettiä. Kertokaa samalla, miltä se tuntuu tavallisista maan matosista, joilla ei ole suojatyöpaikkaa. Lohduttakaa Ranea.

Kuopioon liittyminen lopettaa terkkarin.Re: Juankosken KELA lopettaa Huhtikuun alussa 2014.21.12.2013 11.13
On totta, että syöksykierre joka alkoi koillispaperin tuottajan toimiessa kaupunginhallituksen puheenjohtajana.
Kuitenkin varsinaisen vapaan pudotukseen se savutti Raunon ja Joken valtuustokaudella.
Tuo valtuustokausi oli Juankosken tuho. Keskustapuolue teki valtavan virheen kun päästi täysin kokemattomat poliitikot ruoteliin.
Mentiin asiasta toisen aina vaan suurempaan syöksyyn.
Rahaa paloi ennen näkemättömästi vaikka jokaisessa hallituksen ja valtuuston kokouksessa Vapaa Juankoski ryhmän edustajat varoittelivat turmion tiestä.
Meno oli kuin villissä lännessä, millään ei ollut mitään väliä elettiin kuin viimeistä päivää.
Miljoonat paloivat ylisuuriin ja tuottamattomiin investointeihin. Rakennettiin yksi suomen ylivoimaisesti kallein kukkensilli keittiö tarpeeseen nähden.
Investointi joka tuottaa vuosivuodelta enemmän ja enemmän tappiota, koska lampaanviulujen valmistus tyssähti kun viuluja kuljettanut rekka kaatui juuri pahin moilleen pääsiäisen alla Viemannin mutkassa ja siihen loppui lampaanviulun jalostus.
Viulujen valmistukseen hallituksen myöntämä 6000 euroa paloi tuossa tyssähdyksessä.
Peruskorjailtiin koulua noin viidellä miljoonalla vaikka uuden olisi saanut paljon halvemmalla. Koulujen käyttöaste tulee olemaan jatkossa aivan olematon kun väki pakenee ken vain vaan voi. Kuopio liitoksessa suljetaan niistä useimmat. Lukio on seuraavana sulkulistalla tihkuneiden tietojen perusteella.
Palvelut katoaa, ei ole enää kaupungissa rautakauppaa kun sen pitäminen ei ollut enää kannattavaa. Pelkällä kellonkysymisellä ei kauppias elä, pitäisi ostaa jotakin, eikä kysyä pelkästään paljonko kello on.

Nyt on Kelakin todennut, että toimipistettä ei autioituvalla kylällä kannata pitää ja lopettaa toimintansa Juankoskella huhtikuussa 2014.

On vielä muitakin keskustan yrityksiä jotka lopettaa toimintansa lähiaikoina saamani tiedon perusteella.
Kylälle ei jää kuin punaiset lyhdyt mitä Rane ja Jouko saivat aikaan vaikka entisetkin oli laitettu muutama vuosi siten valaisemaan autioituvan keskustan katuja.
Pitihän uudet saada kun entisten väri ei sopinut hummeripoikien makuun ja kun Kaavillakin oli uudet loistavat katuvalot jouluvaloineen. Tälläkin sivustolla on todettu monesti, että peli alkaa olla pelattu.
Niin se yleensä on, että pelit loppuvat samalla kun rahatkin loppuvat. Velkaa ovat nämä hummeriveljet ottaneet enemmän kuin tarpeeksi ja noita miljoonia on jaettu sitten ilman mitään laillisia päätöksiä ulkomaalaisten raikulipoikien taskuun. Ja juankoskelaiset maksavat. Tietysti maksavat ovathan he äänestäneet nämä raikulipoijat päättämään rahojen käytöstä.
Perässä hiihtää, niin mainio pajuvitsamies ja eikä mahda näille hummeripoijille mitään.
Hän vain roiskii pajulla sinne ja tänne ja ummistaa silmänsä vähän niin kuin pelokkaaksi tullut pupu.
Pistää pajuvitsamies lopuksi päänsä pensaaseen.
Saman piiloutumisen asenteen ovat päänsä painamisessa pensaaseen ottaneet myös nykyinen valtuuston- ja hallituksen puheenjohtaja Veijo ja Heimo.
Heidän kätenä on sidottu laittomasti annetun ja maksetun kuntatakauksen vuoksi ja perhe sovun säilyttämisen puolesta.

Mutta kaikesta huolimatta meidän Perko porskuttaa eteenpäin teknisenä jäävinä ilman huolija ja murheita koska ei hänen tarvitse virkamiehenä mitään vastuuta kantaa koska hän vaan teknisesti jäävinä.
Hän niin kuin sivutoimisesti esittelee hankkeita ja tietämättömät päättäjät hyväksyvät esitykset mutisematta.
Varsinainen Juankosken talousmies Rommanen myhäilee vieressä, että hyvin menee ja ei huomaa kuitenkaan missä hyvin menee.

Ei tosiaan mene hyvin ainakaan Juankoskella.
Koululaiset kaikkoavat ja lukio autioituu, väki vähenee, yritykset häippäisee ja ainoastaan paikalle jää ken ei voi paeta.
Niin siinä kävi, että hummeriveljet saivat täystuhon aikaan.
Tätä tuhoa tukemassa on ollut koillispaperi vääristellyin jutuin kuinka hyvin Meru pyörii ja sitä kautta maksajiksi jää jymäytetyt äänestäjät. Mutta joidenkin laskut on maksettava ei sille mitään voi ja tyhmyydestä yleensä sakotetaan.
Sillä bisnes on bisnestä, johon ei pitäisi sotkeutua kaupungin luottamushenkilöiden, koska yleensä bisnesmiehet ovat aina siellä ottavalla puolella.
Näin tässä meille on Juankoskella käynyt löysät on housuissa ja rahat on paremmissa taskuissa ja saajia naurattaa makeasti ja konjakki maistuu , muuten jokohan Raunon ja Joken ojentaman konjakin on Petteri kulauttanut suihinsa.

Yks kakkaa, kaks kakkaa ...Re: Juankosken KELA lopettaa Huhtikuun alussa 2014.21.12.2013 17.19
Juankosken taajamalle käy kuin kuntaliitoksien aikaan Säyneiselle. Sieltä vietiin pikkuhiljaa palvelut pois ja nyt sama on Juankosken edessä. Loput palvelut lähtee kun liittyy Kuopijjoon. Pitää vain ihmetellä, että miten holtitonta on ollut asioiden hoito Juankosken kunnassa, sosiaalialan mies johtajana. Suomessa kUntia on hävittämässä ja yhdistelemässä hevosenhoitaja Virkkunen ja Euroopassa puuhaa eli sotkee asioita varaosamyyjä Rehn. Katsokaa vain: tuollaisilla taidoilla tulee sutta ja sekundaa.

Ikkunapöydän raatiRe: Juankosken KELA lopettaa Huhtikuun alussa 2014.21.12.2013 19.00
Kepulla ei ole perinteenä panna fiksuja ja ymmärtäviä ihmisiä vastuullisiin tehtäviin. Hehän voisivat huomata puoluejohdon korruptoituneisuuden muuten. Näillä mennään...
Miksi Vapaata Juankoskea vastustetaan niin kovasti, vaikka sieltä tulee hyviä ehdotuksia ja avauksia? Ehkä siksi, että he eivät ole ostettavissa eivätkä usko mitä tahansa.

voi meitä pässejäRe: Juankosken KELA lopettaa Huhtikuun alussa 2014.21.12.2013 20.09
Yks kakkaa, kaks kakkaa... latasi tosi mehukkaasti yllä. Näin on näreet: hevosenhoitaja liittää kaikki kunnat karttaharjoituksilla Suomessa yhteen ja Mikkelin varaosamyyjä on keksinyt panna koko Euroopan kontalleen.

Fakta on se, että millään aritmetiikalla ei kuntien kustannukset mihinkään vähene, vaikka kaikki kunnat liitettäisiin Helsinkiin. On varsin todennäköistä, että näissä liitoksissa kuntien menot vaan lisääntyy. Alkaa massiivien hallinnollinen uusrakentaminen ja entiset hallinnolliset rakenteet menetetään ja heiteään romukoppaan arvottomina. Vaikuttaa hölmöläisten hommalta tämäkin show. Minkäänlaisia kunnon laskelmia ei näillekään päätöksille ole olemassa. Näistä puuttuvista laskelmistahan Turun yliopiston valtio-opin prof. Matti Wiberg kirjoitti äskettäin HS:n Vieraskynässä.

Varaosamyyjän saavutuksista paras on ollut EU:n työttömien määrän nostaminen jo lähelle 30 milj. työtöntä ja työttömyysprosentti alkaa huidella jo 12%:n tuntumassa.

Saakohan tohtoriksi väitellyt Mikkelin varaosamyyjä nostettua EU:n työttömien määrän toimikautensa aikana vielä 50 milj. euroon. Työttömien armeija alkaisi sitten kohta jo lähennellä Ranskan ja Saksankin väkilukua. Eiköhän tästä synny ennen pitkää melkoinen rähinä ellei euron arvoa saada laskettua noin 30%:lla.

Nobel-palkitut taloustieteilijät ovat olleet enemmän kuin ihmeissään noista Mikkelin varaosamyyjän austerity-jutuista. Varaosamyyjä on tainnut innostua säästämään koko Euroopan hengiltä.

On varmaan vienyt Rysseliin Suomen 1990-luvun laman pankkien sanelemat talousopit. Silloinhan Manu Koiviston ajama vahvan markan politiikka söi täydellisesti Suomen kilpailukyvyn ja jaloille päästiin vasta massiivisen devalvaation avulla. Työttömiäkin taisi siinä rytinässä syntyä puoli miljoonaa ja kaikki kunnialliset yrittäjät tapettiin kuka milläkin tavalla. Muutama monopolifirma jäi pystyyn.

Nyt EU:ssa on käynyt ihan samalla tavalla, mutta mittakaava on vain ollut lähes satakertainen. Oli todella tyhmää ja edesvatuutonta sitoa mummon markka euroon kuuden euron kurssilla. Kas kun politikot eivät käyttäneet kuuden sijasta neljää tai peräti kahta. Jos näin olisi tehty, niin kenenkään meidän ei enää tarvitsisi tehdä muuta kuin istua nuotiolla ja muistella menetettyä hyvinvointivaltiota.

Onneksi meillä on sentään yritysaneeraukseen päästetty Talvivaara miljardivelkoineen, joka 30 vuoden päästä jauhaa taas uudestaan suomalaista hyvinvointia jättiläismäisistä nikkelin jämähtäneistä biliuotuskasoistaan.

Nykyään politikot puhuu hienosti, että Suomi on joutunut "rakennemuutoksen kouriin". Jos Pentti Kouri vielä eläisi, niin Pentti voisi muutamassa minuutissa osoittaa, miten tuhoisalle tielle Mikkelin väitelleen varaosamyyjän teesit ovat Euroopan ja Suomen vieneet.

järkyttynyt potilasRe: Juankosken KELA lopettaa Huhtikuun alussa 2014.21.12.2013 23.50
Meitä kuolevan Juankosken kaupungin veronamaksajiakin huolettaa SOTE. Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin, siis Kysterin, perustervyedenhuollon yksikön johtaja ja ylilääkäri Simo Kokko kirjoittaa tänään Hesarissa seuraavasti:

"Yksi tapa edetä voisi olla, että järjestämisestä vastaisivat maakunnalliset sote-alueet. Palveluiden tuotannon arkkitehtuuri suunniteltaisiin kuitenkin niin, että nyt erillisiksi vastuualueiksi ehdotetut 30 aluetta tulisivat palvelutuotannon alueiksi, joilla voisi olla paikallista sananvaltaa maakunnallisen järjestämisen kehyksen sisällä. Tätä voitaisiin tukea ohjaamalla peruspalveluiden rahoitus toteutumaan paikallisesti laskennallisin perustein".

Nythän Juankoski maksaa itsensä kipeäksi Kysterin palveluista ja Kysteri tuottaa käsittämätömiä voittoja. Kysteri ei siis ole asiakkaan eli potilaan asialla! Sen tehtävä on tuottaa maksimaalista voittoa jostain syystä. Se on kunnallinen laitos ja siksi se on hyväksyttävää. "Palvelun pitää pelata" vai mitä ylilääkäri Kokko?

Siis minä ainakin kysyn Kokolta, mistä sinä oikein puhut? Minä ainakaan en ole ymmärtänyt sinun kirjoituksestasi sanaakaan. Mitä sinä olet selkeytämässä ja mitä poliittisista broilereista koostuva hallitus on rakentamassa?

Voisitko sinä ystävällisesti vääntää meille veronmakajille rautarankamallin, miten sinä hoitaisit nuo ainaiset syys- ja kevät flunssat?

Puhutko sinä siitä, missä kirjoitetaan penisilliniresepti tulehtuneesta haavasta kärsivälle potillaalle vai synnytykseen menevästä terveestä äidistä, jolla on jo pari lasta ennestään? Vai onko kysymyksessä normaalin kevätflunssan torjunta tai lääkärintodistus, kun on tullut ryypättyä vähän liikaa, eikä huvita mennä töihin? On syvän masennuksen vallassa, siis lorvikatari.

SOTE-uuditus täytyy saada konkreettiselle tasolla, jotta tiedetään mistä tässä ollaan pikapuoliin päättämässä.

epätietoinen veronmaksajaRe: Juankosken KELA lopettaa Huhtikuun alussa 2014.22.12.2013 0.25
Meitä kaikkia Juankoskella huolettaa SOTE. Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin ja siis Kysterin johtaja ja ylilääkäri Simo Kokko kirjoittaa tänää Hesarissa seuraavasti:

"Yksi tapa edetä voisi olla että järjestämisestä vastaisivat vain maakunnalliset sote-alueet. Palveluiden tuotannon arkkithetuuri suunniteltaisiin kuitenkin niin, että erillisiksi vastuualueiksi ehdotetut 30 aluetta tulisivat palvelutuotannon alueiksi, joilla voisi olla paikallista sanavaltaa järjrstämisen kehyksen sisällä. Tätä voitaisiin tukea ohjaamalla peruspalveluiden rahoitus toteutumaan paikallisesti laskennallisin perustein".

Valitettavsti minä en ainakaan ymmärrä tästä ylilääkäri Kokon tektistä sanaakaan. Mistähän arkkitehtuurista ja kehyksistä arvoisa ylilääkäri Kokko mahtaa puhua?

Tietojeni mukaan Kysteri on kunnallinen laitos ja kyseinen laitos näyttää tuottavan miljoonin eurojen voittoja kvarttaaleittain. Me junkoskiset olemme huomanneet tämän korkeissa sairaanhoitokuluissa.

Koska Kysteri on kunnallinen laitos, niin sen täytyy tietysti tuottaa voittoa vähintään yhtä paljon kuin yksityiset terveyspalvelualan yrityksetkin tuottavat.

Voisitko sinä ylilääkäri Kokko vääntää meille veronkaksajille "rautalankamallin" siitä, miten meidän siis olisi viisasta järjestää terveydenhuolto esim. Juankoskella.

Meillä on paljon syys- ja kevätflunssaa ja moni tarvitsee penisilliinireseptin tulehtuneeseesn haavaan. Sitten meillä on jäljellä vielä jokunen hyvässä synnytysiässä oleva äitikin, joilla on jo pari lasta ennestään. Miten me tulevaisuudessa saamme reseptit noihin meitä vuodesta toiseen kiusaaviin tauteihin? Entäs ne kyvykkäät kätilöt? Vai pitääkö meidän nuorten äitien ruveta taas synnyttämään savusunoissa tai taksien takapekeillä?

Sitten meillä on myös paljon noita masentuneita ihmisiä. Miten heidän kanssaan pitää toimia? On meillä paljon myös työttömiä ja alkoholin kulutus on myös ollut kovassa nousussa. Monet joutuu hakemaan lääkärintodistuksia, kun ei enää jaksa mennä töihin. Sitten monella on myös ihan tavallinen "lorvikatari".

Missä arkkitehtuurissa tai kehyksessä nämä potilaat hoidetaan? Joudutaanko ajamaan taksilla Helsinkiin asti, vai selvittäänkö näistä ongelmista Kuopion sairaaloissa?

Onkohan Kysterissä suora linja vai nettipalvelu näiden vaikeiden potilaiden apuna?

Paluuta ei enää ole jos Kupioon mennäänRe: Juankosken KELA lopettaa Huhtikuun alussa 2014.22.12.2013 17.03
Karua todellisuutta Juankoskelle on se, että nykyisenkaltainen terveyskeskustoiminta loppuu Juankoskelta Kuopio liitoksen myötä. Kuopio kehittää ja keskittää jo nyt terveyspalveluja Nilsiään ja liitoksen jälkeen Juankoskelaisten ei tarvitse ajaa Kuopion, vaan ne palvelut mitkä on nyt Juankoskella löytyvät jatkossa Nilsiästä.
Kaikki tämä on seurausta Jouko ja Ranen kaudella harjoitetusta politiikasta, jossa elettiin yli varojen.
Näillä poijilla ei ollut mitään kokemusta kunnan johtamisesta ja olivat ensikertalaisia politiikassa. Kokemattomat hummeriveljekset pääsivät huseeraamaan ja tuhoamaan niin hyvin voivan Koillis- Savon keskuksen mitä Juankoski aiemmin edusti.
Nyt vaan rakentaman näille huseeraajille muistopatsasta Juankosken torille Juicen patsaan viereen ja muistolaattaan merkintä, että tässä ovat itsenäisen Juankosken tuhoojat.
Nämä patsaat olkoon varoituksena siitä, että ei pidä laskea kokemattomia ensikertalaisia poliitikkoja ohjailemaan missään kunnassa tai käy kuin kävi Juankoskelle.
Kaikki pakenee ken voi viimeisempänä Kelan toimipiste.
Mutta ei tämä ole tullut yllä varotuksia oli pitkin valtuustokauden, tuottamattomista yli-investoinneista, muuta hummeripoijat tekivät kaiken päinvastoin mitä neuvot oli ja tulokset on nyt nähtävillä.

yää hyy ääRe: Juankosken KELA lopettaa Huhtikuun alussa 2014.22.12.2013 22.56
tuas piäs joltain itku

kentiapuliRe: Juankosken KELA lopettaa Huhtikuun alussa 2014.23.12.2013 0.52
Ei hummeriporukkaa edes hävetä, koska he eivät ymmärrä. Kepumafian asteikolla se on politiikkaa. Elekää sitten itkekää siellä perunakellarin hämärissä, kun Kuopiosta ilmoitetaan, mitkä kaksi palvelua jäävät Juankoskelle. Kumpikaan niistä ei ole lukio.

heh heh heehRe: Juankosken KELA lopettaa Huhtikuun alussa 2014.23.12.2013 1.07
Juankoski, kaupunki ja 2 palvelua, nyt joittain naarattaa

LukiolainenRe: Juankosken KELA lopettaa Huhtikuun alussa 2014.23.12.2013 8.25
Lukion loppuminen on kyllä jo varmaa, vaikka ei liittyisikään Kuopioon.

sivusta seuraavaRe: Juankosken KELA lopettaa Huhtikuun alussa 2014.24.12.2013 16.03
Eipä oikein tiedä itkeäkö vai nauraa? Nivala Timberistähän se alkoi. Sen puuhamiehelle Savon Sampon kunniamerkki ja 70 v. muljautukset.
Olisivat nyt juhlimassa elinkeinoasian terävöittämistä. Niinhän ne lupasivat kun valtaan päsivät.Kyllä oltiin joka ristiäisissä eturivissä. Nyt kun on maksun aika eipä juhlat taida onnistua. ei ainakaan maherran maksamina.

ope muualtaRe: Juankosken KELA lopettaa Huhtikuun alussa 2014.26.12.2013 18.28
ja Säyneisen koulu loppuu vuoden sisällä, syitä monta.

pyhäkoulun opettajaRe: Juankosken KELA lopettaa Huhtikuun alussa 2014.26.12.2013 21.04
Ainoa todellinen syy Juankosken nykyiseen kurimukseen on täysin kyvytön johto, joka viis veisaa veronmaksajistaan ja heille perustus-ja kuntalain mukaan kuuluvista palveluista.

Kunnan palkkalistoilla ei voi olla 330 kallispalkkaista virkailijaa, jos kunnan asukasluku alkaa nelosella vuonna 2014. Työpaikkoja on menetty muutaman vuoden sisään satoja. Kuka voi tulla yrittämään tällaiseen "kuoleman laaksoon"?

Suunta ei muutu parempaan päin vuonna 2014 ellei johtoa vaihdeta.
Ikävä tehdä tällainen johtopäätös joulun aikaan, mutta faktat puhuvat puolestaan.

huolestunutRe: Juankosken KELA lopettaa Huhtikuun alussa 2014.26.12.2013 21.37
Olipas tylsää jouluna kun ei täälläkään haukuttu ketään.Onneksi jo palataan normaaliin rytmiin ja haukkuminen jatkuu.

ei-huolestunutRe: Juankosken KELA lopettaa Huhtikuun alussa 2014.26.12.2013 21.58
Tuotetaan "huolestuneelle" pettymys ja jatketaan asioiden käsittelyä kaikenlaisista välistä huutelijoista välittämättä. Asioita ja osaamista riittää Juankoskella, kunhan pysytään kaukana perunakellareista.
Se Kangasperko muute luiskahti Juankoskelle viransijaiseksi sosiaalisihteeriksi. Sen jälkeen hän on suorittanut useita viikon tai jotain -mittaisia kursseja, joilla on opittu liikkeenjohtoa, henkilöstöjohtamista, kunnallistaloutta, kartonkiteollisuuden salaisuuksia ym. Mies on kuin tehty kepun tarkoituksiin.

Sika säkissäRe: Juankosken KELA lopettaa Huhtikuun alussa 2014.8.1.2014 20.17
Nii.iin.. Kepulaisia mitenkään puolustelematta. Ei kait niillä sentään diktatorista yksinvaltaa ole ollut kun asioista on päätetty.
Juankoski poliittisine päättäjineen nyt vaan sairastui SUURUDENHULLUUS nimiseen tautiin. Se on pitkälti samanlaista kuin delirium tremesa l. juoppohulluuskin.
Rahaa riittää viinaan, ja jos ei riitä lainataan, ja lopuksi vielä pikavippifirmatkin kolutaan läpi että humalaan päästään.
Kyllähän selkään taputtelijoita löytyy kun/jos uhkarohkeat yritykset onnistuvat, mutta epäonnistujia odottaa selkään puukkotajat.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: