Keskustelu

eero kekäläinenIloharju24.1.2019 20.27
Minuakin jo alkaa hiertää ja närästää tämän idiootin, joka ei ole ollenkaan tietoinen, eikä ikäkuuna päivänä ymmärtäny ko. paikan toiminnasta, mut jatkuvasti huutelee nimimerkin suojasta omia älyttömyyksiään, minua syyllistäen.

Heleppohan se on sivusta huudella.
Olisit ollu edes toiminnassa mukana, mut aina olit milloin minkäkin virvoitusaineen vaikutuksen alaisena, pummilla pyrkimässä ilmaiseksi sisään.

En häpeä ollenkaan julkituoda totuutta.

Jos sinulle on edelleen epäselvää, mihinkä Iloharju kaatui, ole hyvä ja kysy, silloin virassa olleellta poliisi Erkki Mathaltin pojalta Kari Mathaltilta, miksi Karin ja Kaavin Kaiun, urheiluseuran varat sekaantuivat erinäisten jauheiden joukkoon.

Kun tämä paska kokonaisuudessaan selvisi minulle, johtokunnan jäsenenä koollekutsumassani hätäkokouksessa asia valkeni seuran johtokunnalle.

Kun sitten seuran ylimääräisessä kokouksessa käytiin läpi tätä konaisuuspaskaa, todettiin, et ko seuran rahavirrat kulkee paikallisen osuuspankin kautta ja urheiluseuran johtokunnan rahastonhoitajana toimii paikallisen oopeen apulaispankinjohtaja, et hoidetaan asia sisäisesti seurassa. Johtokunta oli täynnänsä paikallisia ns. herranpaskaan polkeneita pikkujohtajia.
Minä ainoa ns. herraportaan ulkopuolinen johtokunnan jäsen, nostin asiasta niin helevetin suuren haloon, koska kysymys oli minun kunniastani, et siitä alkoi urheiluseura Kaavin Kaiku ry.n hautaansaatto.

Vaikkakin tämä piti olla ns. seuransisäinen haavojennuolemistapahtuma, niin siitä huolimatta tämä tapahtuma vuoti silloiseen ns. keltaiseen lehdistöön, jossa koko valtakunnantasolla minut leimattiin Kaavin Kaiku ry rosvoksi. josta olen jo aiemminkin tällä palstalla julkituonut.

Mut edelleenkin on joillekin epäselvää ja minut ns. leimataan syylliseksi.

Te, joille on edelleen epäselvää, mihinkä rahat katosi ja Iloharju kaatui, menkää kysymään Kari Mathaltilta Kaavilta.
Siellähänse kotipaikallaan lymyilee tulematta julki.

allekirjoittaen, totuutta kiertämättä, omalla nimellä.

SalmeRe: Iloharju25.1.2019 8.04
Kuka käytti valtaa Kaavin Kaiku ry:ssä?

Kouraan ajattelijaRe: Iloharju25.1.2019 8.53
Jos en nyt ole aivan väärässä, ei Salmella ole käytössään edes sitä valtaa, johon hänen nimimerkkinsä viittaa. Kyllä Salme on aivan perusjuankoskelainen heteromies. Ehkä ei aivan perusmies, koska vallankäytön neuroosi on näinkin päällekäyvä.
Näin saattaa joskus käydä. Se, mitä ei ole, alkaa ylettömästi vaivata ihmistä. Useimmiten tällainen puutos on raha, leipä tai vastakkainen sukupuoli, harvemmin myös valta.
Joskus, eikä aivan harvoin, myös politiikkaan osallistuminen nousee tällaisesta vieraasta motiivista.
Harmi, ettei Juankoskella ole enää sitä kunnanvaltuustoa. Se olisi Salmella ollut oiva paikka tuoda itseään esille.

eero kekäläinenRe: Iloharju25.1.2019 10.21
Minä kerron Salme sinulle aivan yksityiskohtaisesti tyhjentävän vastauksen kmysykseesi vallankäytöstä Kaavin Kaiku ry:ssä.
Joten toivon, ettet kysy tätä toistakertaa.

Valtaa käytin yhtenä johtokunnan jäsenenä minäkin.

Lentopallojaoston ja huvitoimikunnan
teaminvetäjänä.
Ja sinällään, minulla oli todellakin suuri valta olla koko urheiluseuran tulonlähteen, Iloharjun boss.

Kokouksissa ja niissätehdyissä päätöksissä, olin vain yksi lenkki yhteisössä.
Koska olimme urheiluseura, osana valtakunnallista liittoa, senaikaista SVUL ja yhdistysrekisterissä
Kaavin Kaiku ry.

Joten... käytin valtaa Kaavin Kaiku ry:ssä

AKM, se ainoa oikeaRe: Iloharju25.1.2019 17.00
Minä taas kerron Eerolle, että minä, Heikki J.W. Salonen, käytän valtaa New Stroms yhtiössä.

Ketterä New Stroms yhttiössä on huomattu, että Ähtärin pieni 5 983 (2016) asukkaan kaupunki pani keplottelussa vielä Juankosken jo kuopattua kaupunkia paremmaksi.

Ähtärihän on kuitenkin monella tapaa samanlainen pikku kaupunki kuin Juankoskikin. Ähtärissäkin on ollut aikoinaan pahvin valmistusta (Vääräkoski Pahvi Oy), mutta lopulta perinteinen olutpahvin valmistaja ajautui konkurssiin vuonna 1998. Tämän takia New Stroms Oy on päättänyt avata sivukonttorin Ähtäriin, koska kuntavalitusmahdollisuudet ovat rajattomat.

Viimeisen niitin Vääräkosken omistajalle Raimo Lamminaholle antoi Metsä Group, kun Finnboard siirtyi Metsä Groupin omistukseen eikä Metsä Groupia kiinnostanut vaatimattoman vain noin 4 000 vuositonnin olutkartonkituotannon myynti.

Ähtärin kaupunki on aina ollut vahvasti mukana myös Vääräkosken toiminnassa, mutta yhtä vahvaa osallistumista kuin Juankoskella ei kuitenkaan ole ollut.

Vääräkosken pääluottamusmies, kunnallisneuvos Veikko Sipilä (demut) oli kuitenkin normaalin työnsä ohella aktiivinen kuntapoliitikko, joka toimi sekä Ähtärin kaupunginhallituksen että myös valtuuston varapuheenjohtajana.

Eläinpuisto syntyi Ähtärin kunnanjohtaja Väinö Jaakolan aloitteesta elävöittämään pienen syrjäisen kunnan taloutta.

Ähtärin eläinpuisto avattiin 17. kesäkuuta 1973 ja eläinpuisto on Suomen vanhin luonnonmukainen eläinpuisto.

Maastoltaan ja kasvistoltaan vaihteleva 60 hehtaarin alue on antanut erinomaiset mahdollisuudet toteuttaa Euroopan eläintarhojen yhdistyksen EAZA:n perusajatuksia siitä, kuinka eläimiä on tarhattuina hoidettava.

Eläinpuistossa käy vuosittain noin 150 000 vierailijaa.

Ähtärin kaupungin poliittinen tilanne muistuttaa myös suuresti Juankosken entistä poliittista tilannetta. Perinteitä mukaillen Ähtärissä punamulta-akseli on aina ollut vahva aivan samoin kuin Juankoskellakin.

Molemmissa pikkukaupungeissa on ollut 27 valtuutettua ja valtasuhteet ovat olleet seuraavat:

Ähtäri kuntavaalit v. 2017
 kepuloiset 41.8% 12 paikkaa
 demut 24.1% 7 paikkaa
 kokoomus 18.0% 5 paikkaa
 KD 8.6% 2 paikkaa
 persut 0% 0 paikkaa
 yhteensä 27 paikkaa
 punamulta-akseli 65.9 % 19 paikkaa

Juankoski kuntavaalit v. 2012
 kepuloiset 42.9% 12 paikkaa
 demut 17.5% 5 paikkaa
 persut 17.8% 5 paikkaa
 kokoomus 6.5% 1 paikka
 KD 4.9% 2 paikkaa
 yhteensä 27 paikkaa
 punamulta-akseli 59.7% ( vuonna 2008 65.2%

Ähtärin Eläinpuistossa oli ihastuttu kiinalaisiin pandoihin ja tammikuussa 2017 Ähtäri myönsi Ähtärin kaupungin 99%:sti omistamalle konserniyhtiö Ähtärin Eläinpuisto Oy:lle 8.2 milj. euron omavelkaisen takauksen.

Kuitenkin paikallinen eläkeläinen Olli Sahimäki teki takauspäätöksestä kunnallisvalituksen Vaasan hallinto-oikeuteen, joka totesi kesäkuussa 2017, että takauspäätös vaarantaa pienen Ähtärin kaupungin kantokyvyn, eikä takauksella ollut vastavakuuksia, jolloin tällaista takausta kaupunki ei voi antaa.

Ähtärin Eläinpuisto Oy:n toimitusjohtaja Juhani Haapaniemi ei kuitenkaan ole ollut moksiskaan Vaasan hallinto-oikeuden päätöksestä, vaan eläinpuiston rakennustöitä on vain jatkettu entistä tiiviimmällä tahdilla ja erilaiset lähetystöt ovat jo olleet vierailemassa Kiinassa.

Suomessa jopa Kuningas Sauli ja Kiinan Presidentti Xi Jinping ovat jo sopineet, että ainakin yksi pandapariskunta tulee Suomeen ja sijoitetaan Ähtärin Eläinpuistoon.

Sinänsä pandojen tulo Suomeen on positiivinen asia, mutta juridisesti asia ei ole valitettavasti Suomen päässä laillisella tolalla.

Vaikuttaakin oudolta, että Kuningas Sauli ei ole ottanut tästäkään juridisesta epäkohdasta selvää, ennen kuin Suomi on lähtenyt pandoja Suomeen vuokraamaan.

Hesari on selvittänyt, että pandojen 15 vuoden vuokrasopimus maksaa 14 milj. euroa ja pelkästään pandojen ruokintaan tarvittavan bambun ostaminen maksaa noin 100 000 euroa vuodessa.

Vaasan hallinto-oikeuden kiellettyä vastavakuudettoman Ähtärin kaupungin takauksen Eläinpuiston toimitusjohtaja Haapaniemi ei ole jäänyt neuvottomaksi, vaan on todennut, että takausasia hoidetaan jollain Eläinpuisto Oy:n omaisuuteen liittyvällä leasing-järjestelyllä.

Haapaniemi näyttää kokonaan unohtaneen sen asian, että Ähtärin Eläinpuisto Oy on 99%:sti Ähtärin kaupungin omistama konserniyhtiö.

Ähtärin kaupungin ja Eläinpuiston puuhamiesten tulisi kuitenkin ottaa huomioon myös EU:n SEUT sopimuksen artiklat 107 ja 108. Näiden artiklojen tarkoituksena on estää kielletyn valtiontuen käyttö kaikessa yritystoiminnassa.

Ähtärin Eläinpuiston liikevaihto ja liiketulos on viime vuosina kehittynyt seuraavasti (liikevaihto vasemmalla ja liikevoitto oikealla, 1000 euroa):

 2013: 1 884 16
 2014: 1 839 -167
 2015: 2 198 258
 2016: 2 093 50

Ähtärin Eläinpuisto Oy:n liiketoiminta ei siis näytä yo. lukujen perusteella kovinkaan lukratiiviselta. Itse asiassa kumulatiivinen tulos lienee rahoituskulujen jälkeen pyöreä nolla.

Ähtärin kaupungin päätöspapereista näkyy, että Snowpanda Resort Ähtäri Zoo Oy/Ltd toimii pandapuiston rakennuttajana.

Snowpanda Resort on aloitteleva yhtiö, jolla ei ole ennestään merkittävää liiketoimintaa, joten voisi kuvitella, että pandapuistoakaan ei voida rakentaa pelkän 8.2 milj. euron lainan turvin.

Jos kysymyksessä on normaali liiketoiminta, niin saattaa olla, että hankkeen koko investointibudjetti onkin ehkä ainakin 20-25 milj. euroa.

Ähtärin hankkeen juridista kyseenalaisuutta lisää vielä se, että näköjään myös Ähtärin kaupungin toinen konserniyhtiö eli 99%:sti omistettu Hotelli Mesikämmen Oy on myös kytketty noihin pandapuistohankkeisiin.

Viimeisimmän tilinpäätöksen mukaan myös Hotelli Mesikämmen Oy:n toiminta oli tappiollista vuonna 2016.

Asiaa tarkemmin tuntematonta kuitenkin ihmetyttää, kuinka on mahdollista, että Ähtärin kaupunki harjoittaa myös hotellitoimintaa.

Jotenkin tuntuu siltä, että hotellien pyörittämistä ei voi millään poikkeusluvallakaan saada mahtumaan Ähtärin kaupungin yleiseen tai erityiseen toimialaan.

Joka tapauksessa Ähtärin kaupunki näyttää valittaneen Vaasan hallinto-oikeuden päätöksestä KHO:een. Tästäkin Ähtärin kaupungin päätöksestä näkee, että punamulta kunnissa viis veisataan EU:n SEUT sopimusten säännöksistä.

Tämähän ei tietenkään ole mikään ihme, koska uudeksi oikeuskansleriksi on valittu äskettäin Terra Sipilän ehdotuksesta sote-mittelöissä professori Olli Mäenpäänkin mielestä esteellinen ja oikeuskansleriksi sopimaton Tuomas Pöysti.

Pandapuiston johtaja on hankettaan puolustellut sillä, että pandojen avulla saadaan alueelle lisää 100 000 uutta matkailijaa, jonka perusteella hanke on hänen mielestään hyvin perusteltu.

Satunnaista matkailijaa kuitenkin arveluttaa Haapaniemen laskelmat. Nykyään Ähtärin Eläinpuistossa käy vuosittain enintään noin 150 000 matkailijaa, mutta kuitenkin Ähtärin Eläinpuisto Oy on pystynyt vuosina 2013-2016 tuottamaan kumulatiivisesti liikevoittoa vain 157 000 euroa.

Jos panda-hankkeeseen investoidaan lisää vaikka 20 milj. euroa ja lainarahan korko on esim. 4% vuodessa, niin 15 vuoden laina-ajalla, joka tuntuu myös olevan pandojen sovittu vuokrausaika, 20 milj. euron takaisinmaksuun on varattava vuosittain 1.798 milj. euron suuruinen summa rahaa.

Vaikuttaa siltä, että Haapaniemen esittämien lisämatkailijoiden avulla ei tähän mitenkään pystytä.

Tässä voi hyvin käydä vielä niin, että pandaprojektin avulla pilataan Suomen maine kansainvälisesti ja myös kiinalaistenkin silmissä.

On vähintään noloa, jos joudutaan Presidentti Xi Jinpingille raportoimaan, että meillä on nyt Ähtärissä käynyt pandoille vähän samalla tavalla kuin Särkänniemen delfiinipuistossa.

Minusta olisi parempi, että kepuloiset eivät sotkeutuisi näihin ulkomaisiin harvinaisiin ja arvokkaisiin eläimiin, kun Ruokolahdellakaan ei ole vielä löytynyt sitä karannutta leijonaakaan.

Ruokolahden luomuisäntä Kimmo "Luomu" Tiilikainen ole vielä pystynyt esittämään edes luotettavaa Saimaan norppien suojeluohjelmaakaan, kun on urbanisoiduttuaan lähtenyt Pisararadan rakennushankkeita edistämään ja Tangomarkkinoilla puheita pitämään tuleville tangokuninkaallisille.

Tuntuu siltä, että kepuloisille on kaikki kepulikonstit sallittuja.

Esko Koskinen, KaaviRe: Iloharju25.1.2019 19.00
Mitä on tapahtunut? Alan mies kertoi pari vuotta sitten, että New Stromsin vallankäyttäjä on Veikko Luode. Eikö Veikko enää käytä valtaa yhtiössä?

eskimoRe: Iloharju25.1.2019 20.44
veikko joutui vankilaan, kun pölli heikin kelan rahat joilla oli tarkoitus tehdä tarjous kaavin nakkikioskista. heikki olisi hakenut seurakunnan ruokajonosta vanhentuneta nakkeja ja myynyt ne pakastettuina eli jokainen voi lämmittää itse nakkinsa

eetutuominenRe: Iloharju25.1.2019 22.29
kuuklasin veikon taustoja ja ainakin löysin sellaisia tietoja että nimellä veikko luode olisi lusittu muutaman vuoden jostain syystä mutta samannimisiä miehiä löytyy muutamia tietävätkö patiksen miehet jotain tästä vai pitäisikö erikalta kysyä

vai mitäRe: Iloharju25.1.2019 23.05
Ikävää että Kaavin Kaiku kaatui SM tasolta jonkun huijarin tähden.
Tosi surullista.
Suren todella edelleen liki 80 vuotiaana.
Kaikki Kaavilla tietää yhteisen varojen kavaltajan.

TietämätönRe: Iloharju26.1.2019 10.18
Kuka kavalsi Kaavin Kaikun varat?

eeroRe: Iloharju26.1.2019 14.24
Todellakin surullista se oli -86 alkuvuosi.
Kaavin Kaiku oli aivan omissa sfääreissän 70-80 lukujen vaihteessa tyttöjen lentopallokentillä.
Kaikki pelkäsivät, kaikki joukkueet oli jo henkisesti lyötyjä, kun verkon toiselle puolelle marssi Kaavin tytöt.

Edelleenkin on seuratasolla rikkomattomat ne ennätykset, ja mitalien määrät, joita Kaavin Kaiun lentopallotytöt kahmivat niin
E, D, C ja B ikäluokissa sillon.

Tämä vahva ikäluokka loikkasi suoraan A ikäluokan kisat ohittaen silloiseen mestaruusliigaan tehden lähes täystyrmäyksen ja nappasi nousukautenaan hopeamitalit 83.

Leo Sunin ja Ossi Kanervan, huippuvalmentajien, vuosia kestänyt sinnikäs eteneminen kohti suomen huippua kantoi tulosta.

Sitten tuli tämä surullisenkuuluisa vuosi -86 jolloin heti alkuvuodesta paljastui nämä väärinkäytökset.

Vain reilun vuoden ehti olla toimessaan tämä seuran palkkaama toiminnanjohtaja, joka sitten myöhemmin paljastuikin harhaanjohtajaksi.

Johtamani Iloharjun huvipaikka tahkosi valtavia summia rahaa, josta seuran kaikki urheilijat saivat nauttia kilpailuista, Ainakaan rahanpuutteen vuoksi kisoista ei tarvinnu jäädä pois.

Hiihtäjät, yleisurheilijat, suunnistajat, ym. ym lajit saivat osansa.

Vaikkakin seura tämän yhden ainoan henkilön aikaansaannosten myötä, taipui polvilleen valtavan talouskriisin myötä. Lentopallokauden päätyttyä, kausi, jossa sijoitus edustusjoukkueellamme oli 5.

Tarkoituksellisesti keväällä vasta pidin tiedotustilaisuuden pelaajillemme, tiedotustilaisuus,jonka saldo oli todella murheellista kuultavaa

Pääasiat lyhykäisyydessään.
Seuran kassa on tyhjä ja velkaa silmät, korvat täynnä.
Rakkaat ystäväni, pelaajamme.
En voi tällähetkellä luvata Teille että seuramme kykenee jatkamaan liigassa tulevalla kaudella. Anteeksi..tiedätte kylillä kiertäneitten huhujen mukaan... tämä ei ole minun aiheuttamaa.

Niimpä sitten lähes kaikki huippupelaajamme siirtyi muihin seuroihin ja koko lentopalloilu Kaavilla kieriskeli kuolinkouristuksissaan.

Kuitenkin seurassamme oli muissa lajeissa olemassa jopa maailmanhuippua lähestyviä urheilijoita

Kaikki vähänkin urheilua seuraavat muistavat keihäänheittäjä Harri Hakkaraisen.
Lukuisia SM mitaleita, EM kisat -94
MM kisat -95 , olympiaadit -96 ja 2000

Ja onhan Kaavin Kaiun kasvatti myös maailmanmestari vm -86 Hiihtosuunnistaja Hannu Koponen.
Henkilökohtainen MM pronssi -86,
ja todellinen läpimurto -88 Kuopion
MM kisat josta Hannu otti henkilökohtaisissa kisoissa eri matkoilla MM kultaa, MM hopeaa, sekä
MM viestipronssin.
Ompahan syvän kumarruksen ja hatunnoston arvoinen suoritus.

Joten, vaikkakin lentopalloilu kuoli ko. tapahtumaan urheilutoiminta muissa lajeissa jatkui, lähinnä isien ja äitien lompakon turvin.

Ja tämä paskakasahan on edelleenkin siivoamatta.
Kun sillon minulle paljastui tämä sekasotku, mentyäni omilla avaimillani seuran toimistolle, tutkimaan, koska eri ohjelmatoimiston bossit Helsingistä soittelivat minulle, et tämäkin, jo useita viikkoja taapäin ollumm. Kirkan keikka on maksamatta.
Miksi, he kysyivät.
Minä, Eero, ikäänkuin Uuno Pennanen, hölömönä ihmettelemään, et en todellakaan tiedä.
Mut sittenhä se totuus paljastui, seuran toiminnanjohtajaa ei tavoitettu mistään, eikä siihenaikaan vielä ollukkaan näitä nykypäivän kännyköitä
Mies oli kadonnu kuin tuhka tuuleen.

Välittömästi kutsuin koolle hätäkokoukseen seuran hallituksen.
Kokouksessa läpikytiin pikaisesti päivällä kokoonhaalimani raportit, pankista, seuran taloustilanteen.

hallituksen kokouksen yksimielinen päätös oli, et kysymyksessä on niin suuri asia, et tästä tarvii koollekutsua ylimääräinen seuran yleinen kokous.
Kokouksen asialistalla oli niitten lainvaatimien paragraavien jälkeen vain yksi asia.
Seuran taloustilanne.

Silloisessa johtokunnassa toimi seuran talouspäällikkönä paikallisen OPeen apulaispankinjohtaja, puheenjohtajana peruskoulun rehtori, ym kylän ns. toplokkaita. minä olin ainut ns. maalaisjäsen, vieraan työssä käyvä orja.

Kun sitten yleisessä kokouksessa käsiteltiin asiaa, joka kosketti erittäin läheisesti, henkilökohtaisesti minua, joka olin ollu huvipiireissä se ainoa näkyvä naama Eero. Kovinkaan moni ei edes tienny, et Kaavin Kaiulla on päätoiminen toiminnanjohtaja.

Kun suomessa puhuttiin Kaavin Iloharjusta, kaikki keskittyi minuun.
Kokoukseenhan ei tietenkään saapunut asianomainen.
Minun ehdoton vaatimukseni oli, et seura tekee asiasta tutkintapyynnön poliisille.
No pj. oli rehtori, talouspäällikkö ap.pankinjohtaja, ja pääsyyllinen paikkakunnan virassaolevan poliisin poika.seuran puheenjohtaja sai omalla hyssytelyllään aikaiseseksi, et selvitetään tämä asia sisäisesti.
Siltä istumalta, kun puheenjohtajan nuija kolautti tämän päätöksen, vein mukanaolleen seuran asioita sisältävän kansion seuran sihteerille, ja lupasin kokousväelle, huomenna sihteeri saa kaikki muutkin seuran omaisuutta olevat asiakirjat ym.ym tavarat haltuunsa.
Huomisen jälkeen en aseta rikkaakaan ristiin seuran puolesta.
Jos teille tulee ongelmia, mitä ny tarvis tehä Iloharjun suhteen, on aivan turhaa soitella minulle. Juuri äsken olette tehneet päätöksen, jossa osoitatte olevanne kaikkitietäviä.

Samalta istumalta kävelin paikalliseen, siihenaikaan Kaavillakin oli, poliisiasemalle.
Tein rikosilmoituksen tapahtuneesta.
Nyt asiasta on kulunu jo 32 vuotta, mut edelleenkään asiaa ei ole tutkittu.
Eihänsitäny eero sentään korppi noki toistensa silmiä.
Sinun epäilemäsihän on työkaverimme poika.

eskimoRe: Iloharju26.1.2019 16.35
vieläköhän joku muistaa juankosken sotkuja kolomenkymmenen vuoden päästä

alan kolmas miesRe: Iloharju26.1.2019 22.07
Korpit eivät Suomessa todellakaan noki toisten korppien silmiä.

Koska Suomi on kuitenkin maailman johtava oikeusvaltio, niin tulevien eduskuntavaalien jälkeisen hallituksen strategiseen ohjelmaan on syytä sisällyttää vain kaksi ns. kärkihanketta:

1) Viranomaisten elinikäinen syytesuoja väärinkäytösten osalta.

Lain perusteluna on se, että viranomainen on erehtymätön ja hän voi aina käyttää hänelle toimessaan kuuluvaa harkintavaltaansa.

2) Kiireellinen fossiilisia polttoaineita käyttävien erityisesti yksityisautoja ja myös rekka- ja linja-autoliikennettä koskeva käyttökieltolaki.

Lain perusteluna on se, että nykymenolla maailmanlopun on ennustettu tulevan 12 vuoden päästä.

Myös Suomen ikioma Unilukkari on pitänyt tätä kaikkein suurimpana Suomen yhteiskunnallisena uhkana.

Säätämällä fossiilisia polttoaineita käyttävien ajoneuvojen ehdoton käyttökielto jo tulevalla hallituskaudella suomalaisilla jää meteorologisen tutkimuslaitoksen mukaan kuitenkin hiuksen hieno mahdollisuus jatkaa elämää Suomen rajojen sisällä vielä 12 vuoden jälkeenkin eli vuonna 2031.

Eikä Suomi tietenkään voi välltää vastuutaan siitä, että maailma tuhoutuu kasvihuonepäästöihin ja ympäristösaasteisiin, mikäli emme laita aisoihin omaa täysin edesvastuutonta toimintaamme.

Kepu on luotu pettämään, kepu pettää aina.

rubareikäRe: Iloharju29.1.2019 0.01
on niitä varkaita juankoskellakin olluna..kuka se aekoinaan varasti ampumakerhon varat?

tämä kaveri oli vielä haluatko miljonääriksi kisassa ja voitti 2000 e



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: