Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniJoulunavaus21.12.2013 16.09
Olen käynyt Jaakko Marjamäen aikaan kansakoulun ja kansalaiskoulun Muuruvedellä. Jatko-opintoni olen suorittanut Alkio-opistossa Korpilahdella. Siellä kävin paikallisosaston puheenjohtajakurssin ja itsenäisyyspäivän puheenpitokurssin. Opettajanani oli Nestori Kaasalainen, josta tuli myös kansanedustaja. Molemmissa opinahjoissa kasvatettiin sivistyneitä ihmisiä.

Suoritin Ylen sivustolla hiljattain peruskoulun matematiikan Pisakokeen ja arvosanaksi tuli kiitettävä. Arvelisin Muuruveden kansalaiskoulun matematiikan numeroni 6 vastaavan nykyisin lukion lyhyen oppimäärän 8 tai 9. Alkio-opiston kuuden päivän kurssit vastannevat hyvin peruskoulun tutkintoa.

Myöhemmin olen opiskellut kirjeopistossa politiikkaa ja olen tutustunut yksityisesti mm. muuruveteläiseen geeniperimään. Arvioni mukaan jokainen muuruvetinen kantaa keskimääräistä suurempaa älykkyysperimää.

Kouluopintojeni jälkeen olen ollut Jaakko Jauhiaisen kestävyysjuoksuvalmennuksessa. Kun hitaana lähtijänä en menestynyt tässä lajissa, siirryin moukarinheittäjäksi. Tähän lajiin minut perehdytti Aarne Miettinen. Hallitsin klassisen neljän pyörähdyksen tyylin.

Tässä on kaikessa lyhykäisyydessään opintojeni teoreettinen pohja. Pidän itseäni keskimääräistä sivistyneempänä juankoskelaisena, aivan niinkuin useimmat juankoskelaiset pitävät.
Nyt jo pitkän elämäni aikana on jotakin tarttunut myös elämän kokemuksina. Listaan tähän omasta mielestäni tärkeimmät: rakastuminen, oman lapsen syntymä, läheisen kuolema, jano, nälkä, vuodenaikojen vaihtelut.
Nykyisistä muuruveteläisistä suosikkini on Topi Laitinen ja arvostan kotiseutuyhdistyksen ylläpitämää museota, jossa olen nähnyt maailman vanhimman öljykanisterin. Olen suurennuslasilla nähnyt, että kanisterin kyljeessä on merkintä 1,25l. Missään muualla ei tunneta 1200-luvulla tällaista tuotetta.

Kerroin tässä aika laajasti itsestäni vain siksi, että pyynnöistä huolimatta en voi ryhtyä arvioimaan kaupunginjohtajan töppäyksiä enkä tekemään niistä luetteloa. Tähän ei kompetenssini eli pätevyyteni riitä. Muuruvetiset ovat sydämen sivistyneitä ihmisiä ja tästä tunnen osallisuutta ja ylpeyttä.

Oman elämäni aikana Muuruvedeltäkin on kaatunut monta taloa, mutta en koskaan muista, että yhdessäkään tapauksessa isäntä olisi syyttänyt renkiään katastrofista. Meillä talot ja tilat ovat pysyväisiä ja rengit muuttavaisia. Ymmärrämme, että samat säännöt tulisi vallita kunnankin hoidossa. Kelvoton isäntä syyttää kovasta onnestaan renkiään. Kyllä tämän pitäisi päteä tänäkin päivänä.

Sen verran tunnen Juankosken kaupungin johtajaa, että hän on taitava valokuvaaja ja ahkera matkailija. Hänellä on hyvää sydäntä. 60-vuotispäivänsä tuoton hän luovutti soittokunnalle, yli 10000 euroa. Hänessä on paljon sisua ja tarmoa. Ymmärryspuolessa saattaa olla parantamisen varaa, mutta näin olen ymmärtänyt kaikkien ruukkilaisten ymmärryksen.

Vielä voin kirjoitukseni pyytäjälle kertoa, että en ole käynyt Juankoskella enää vuoden 2012 elokuun jälkeen. Naapurin emäntä oli nähnyt minut Kelan ja Pataruukin välisessä puistossa ja kertonut vaimolleni. Asioin nykyisin enimmäkseen Nilsiässä ja huomennakin käyn Meijerin kaupassa sekä kellokaupassa, ostan kellooni uudet patterit.

Ehkäpä käytän tässä tilaisuutta hyväkseni ja kerron, että minulla olisi myytävänä Snellmanin 200 gramman kardemummapakkauksia puoleen hintaan ( päiväys vanhentunt).

EmäntäRe: Joulunavaus21.12.2013 19.08
Miten se nyt menikään: hyvä renki, mutta huono isäntä.

Jos renki ottaa isännän paikan, voi tapahtua siten, kuten Juankoskella on tapahtunut.

joulumielinenRe: Joulunavaus21.12.2013 20.24
Peten 60-vuotispäivän tuoton luovuttamien soittokunnalle, yli 10000 euroa on hatunnoston arvoinen kaunis ele. Siitä ei ole epäilystä.

Voidaan ajetella myös niin, että Pete on ymmärtämättömyyttään lähtenyt isojen poikien peliin ja siinä sitten joutunut pahaan vänkärakoon, josta valitettavasti nyt ei taida enää löytyä ulospääsyä.

Kuuluisan Peterin periaatteen mukaan ihminen etenee urallaan ja organisaatiossa niin kauan, että saavuttaa pätemättömyytensä tason.

epätietoinenRe: Joulunavaus22.12.2013 14.25
Ike Kanervan 60-vuotissynttärien järjestämisestä lähdettiin oikeuteen!
Merisalo ja muut liikemiehtet olivat olleet asialla.

Kymppitonnikin on iso summa rahaa Juankosken selkosilla. Onkohan Tratta PBF tai Nemea Bank olleet lajoittajien joukossa?

Entinen kansanedustaja sai lahjontasyytteen, kun kahvitarjoilulla koetti alentaa ylinopeussakkojaan.

Soittokuntalahjoitus voi lieventää laintulkintaa.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Joulunavaus22.12.2013 16.13
Kirjoitin eilen tahallani, että menen huomenna ostoksille Nilsiään Meijerin kauppaan ja kelloliikkeeseen. Tämän sanoin tarkoituksella. Tein teille Juankosken ruukkilaiset, pienen testin. Tulos oli odotettu. Teitä on luvattoman helppo vetää höplästä. Kukaan ei huomannut, että tänäänhän oli sunnuntai ja nämä kaupat olivat kiinni.

Tämä koe osoitti, että olette helposti huijattavissa, olette herkkäuskoisia ja syy omaan tilaanne on pitkälti itsessänne.

Onneksi Nilsiässä on linja-autoasema ja sieltä sain kahvia sunnuntainakin. Ähä.

Kuha ÄttiRe: Joulunavaus22.12.2013 17.10
Nykypäivänä ei pääse nälkään ja janoon kuolemaan edes jouluna.

SOK:n ABC liikennemyymälät ja K-liikkeen yhden pysähdyksen taktiikka pitää siitä huolen, että raha vaihtaa omistajaa joka minuutti.

Juankosken keskustan virallinen ääni on paitsi mainio kirjoittaja myös älykkään huumorin edustaja, joka on tajunnut myös sen, miten karmealla tavalla juankoskisia vilpittömiä veronmaksajia on vedetty höplästä vuosi tolkulla.

Hipsitän hiljakseenRe: Joulunavaus22.12.2013 18.10
Kyllä on Hyvän Joulun toivotuksen paikka Juankosken keskustan viralliselle äänelle.
Hän on arvokkaasti tuonut esiin Juankosken keskustapuolueen tekemiset juankoskelaisten hyväksi.
Kiitos siitä ja kaikkea Hyvää viralliselle äänelle.
Muista vaan, että tähän aikaan Muuruveden kentän moukaririnki on hieman jäinen vesisateen vuoksi joten rauhallisia pyörähdyksiä näin Joulunaikaan.
Siitos hommien miettimistäkin kannattaa näin Jouluna helpottaa.

Pekka VRe: Joulunavaus22.12.2013 21.27
Moro,
minä toivotan hyvää Joulua kaikille ja varsinkin Keskustan viralliselle äänelle humoristisesta otteesta kritiikkiin.
Minä muistan lukeneeni Urho Kekkosen myllykirjeitä sisältävän opuksen, jossa oli kirje silloiselle AY-pomolle, joka oli tuttu mies nuoruuden vuosilta juuri moukariringeistä ja se alkoi jotenkin näin: parahin veli, toivottavasti pääsi ei ole mennyt lopullisesti sekaisin moukariringissä vietetyistä vuosista....
Joten toivon tätä samaa kaikille moukarimiehille ja muille AY-pomoille ja poliitikoille. Mahdollisesti myös virallisille "äänille".
Hyvää Joulua kaikille tasapäisesti.

eskimoRe: Joulunavaus22.12.2013 22.51
ensimmäinen positiivinen kirjoitus pekalta.liekköhän terästänyt jo vähän glögiä.toivotaan ,että ei pekalta lopu piristeet ensi vuonnakaan ja riittäisi positiivisiä aiheita koko vuodeksi

innokas penkkiurheilijaRe: Joulunavaus22.12.2013 22.52
Urheilemalla on aina Suomessa päästy pitkälle. Kekkosestakaan ei olisi koskaan tullut presidenttiä, ellei sattunut olemaan 1920-luvulla hyvä vauhdittomien hyppyjen hyppääjä. 1924 mestaruus korkeudessa 149 cm ja kolmiloikassa 972 cm (SE).

Kekkonen varmaan visaana miehenä tiesi, että moni politikko oli pyörinyt moukariympyrässä päänsä pyörälle ja täytyy toivoa, että "keskustan viralliselle äänelle" ei hänen parhaina moukariaikoinaan tullut tätä moukarinheittäjien ammattitautia. Jääkiekossahan suomalaisilla pelaajilla on nykyään ammattitautina aivotärähdykset tai peräti aivovauriot ja liukastelu lentokoneen portailta punaiselle matolle astuttaessa.

Muuruveden moukarinheittäjän tapaan moni muukin urheilusankari on lähtenyt mukaan kunnallispolitiikkaan ja heittäjistä minulle tuli ensimmäisenä mieleeni legendaarinen Savitaipaleen kaksinkertainen olympiavoittaja ja ME-mies Jonni Myyrä, josta Wikipedia on kirjoittanut mm. seuraavasti:

"Urheilemisen ohella Myyrä teki bisnestä mm. sahateollisuudessa, mutta yritys koki vararikon. Sahalla ei sahattu tukkiakaan. Hänellä oli rahavaikeuksia, ja hän kavalsi kunnallislautakunnan esimiehenä Savitaipaleen kunnan varoja suuria summia. Myyrä pääsi pälkähästä maksettuaan kavaltamansa rahat pankkilainalla pois. Näiden vaikeuksien takia Myyrä pakeni Pariisin vuoden 1924 olympialaisista Yhdysvaltoihin eikä koskaan enää palannut Suomeen.

Yhdysvalloissa Myyrä heitti elämänsä pisimmän keihäskaaren 68,55 ja ylitti näytöskilpailussa myös kiekonheiton ME:n tuloksella 48,80.[2]

Myyrälle on pystytetty muistomerkki hänen vanhan kotitalonsa paikalle Savitaipaleen Hyrkkälän kylään.[2] Muistomerkissä lukee: "Tällä paikalla syntyi vuonna 1892 Jonni Myyrä, keihäänheiton kaksinkertainen olympiavoittaja ja maailmanennätysmies. Hän kuoli Amerikassa 1955."

Kumma kyllä Jonnikin hairahtui aikoinaan vaikeaan sahausbisnekseen samalla tavalla kuin Juankoskella muutama vuosi Nivala Timber (ei sahattu tukkiakaan!). Sen jälkeen Risteferi Kultasormi jo ilmoitti myös lähteneensä suunnittelemaan kuusisahaa Juankoskelle ilmeisesti Nivala Timberin innoittamana Tratta PBF:n kylkeen tai tyhjään puulaaniin. Risteferin yrityssaneerausohjlmassa ei kuitenkaan nyt mainita mitään lupaavasta kuusisahasta, vaikka alan miehet nyt odottaa jo Korean sodan veroista globaalia sahausbuumia.

Saa nähdä vetääkö Ristefri lopullisessa saneerausohjelmassaan vielä jokerikortin, koska sekä Mooseperko että Vallu Setä ovat itse asiassa entisiä lankkuagentteja?



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: