Keskustelu

KapuPB ja Juankoski talousuutisten kärjessä29.12.2013 13.32
SS maakuntalehti rankkasi Juankosken ja PB:n uutiset aaikalailla maakunnan kärkeen:"

7Juankoskelaisen Premium Board Finlandin rahoituskriisi johti yrityssaneeraushakemukseen.

Yli 20 miljoonan euron velkalastissa seilaavan kartonkitehtaan jatkokuviot selviävät Kuopion käräjäoikeudessa tammikuussa. Yrityksen tuotanto on seisonut jo runsaan vuoden, eivätkä yritysjohdon lupaukset Tecta-kartongin päällystämisestä ole käyneet toteen.

Juankosken kaupunki sen sijaan on joutunut maksamaan liki neljän miljoonan euron takauksen, jonka se antoi Premium Boardin pankkilainalle."

Joten uuden vuoden ilotulituksen jälkeen arkeen Juankoski pääsee kovalla uutiskohulla.
On odotettavissa myös oikeudenkäyntiä koskien talous-sotkuja ja kaupunginjohtajan sekoilua julkisten ja yksityisten varojen, toimintojen ja toimialojen sekasotkuissa. Onhan Juankosken kaupunki käynyt taloudellisesti raskaita oikeudenkäyntejä PB:n asioissa, jotka eivät kuulu juankoskelaisille veronmaksajille lainkaan, mutta he joutuvat ne maksamaan ja kyse on sadoista tuhansista euroista.
Myös 4 miljoonan euron takausmaksun joutuvat juankoskelaiset maksamaan viimeistä euroa myöten ja se tulee näkymään peruspalvelujen heikentymisinä, sillä miljoonat tappioeruot on merkitty tilinpäätös-alijäämään, joka pitää maksaa kokonaan pois seuraavan kolmen vuoden aikana. Myös muut seurannaisvaikutukset, kuten muiden velkojen alaskirjaukset(yhteensä juankoskelaisille n. 400 000 euroa pitää maksaa pois ja sen taas hoitavat juankoskelaiset veronmaksajat.
Ihmeellisintä on se, että kaupunginjohtajan asemaa ei hallitus edes kyseenalaista, vaan kykenemätön hallitus jatkaa aivan, kuin mitään ei olisi tapahtunut ja siitä esimerkkinä viime hallituksenkokouksessa annettu "yhteinen ja yksimielinen" maakuntalehdelle osoitettu "ihmettely" toimittajien kirjoittelun takia.
Vaalien alla taisi olla hiukan toisenlainen ääni kellossa, kun esim. persut lupasivat uutta toimintamallia hallituksen toimintaan ja nyt samat veijarit istuvat "hameet korvilla" hallituksessa ja valtuustossa. Hävetkää ja herätkää kaupunginjohtajan perseennuolemisesta. Te olette juankoskelaisia veronmaksajia varten, ei johtajan kuoripoikina.

Pekka VRe: PB ja Juankoski talousuutisten kärjessä29.12.2013 17.07
Moro,
nimmari--kepu-- huomioi tärkeän seikan.
Otan esille kaupunginhallituksen pöytäkirjasta(16.12) seuraavan:"


Kaupunginhallitus keskusteli Savon Sanomissa 14.12.2013 julkaistusta Premium
Boardia koskevasta Jouko Juutilaisen kirjoittamasta artikkelista. Artikkelissa
oli uudelleen kaupungin takaukseen liittyviä virheellisiä tietoja, jotka
kaupunki on jo kertaalleen viime syyskuussa oikaissut. Kaupunginhallitus
ihmetteli artikkelissa esitettyjä väitteitä mm. kaupunginjohtajaan liittyvien
toimivaltuusepäilyjen suhteen. Kaupunginhallitus totesi yksimielisesti, että
kaupunginhallituksella on ollut käytössä riittävät tiedot asiassa ja että myös
viranhaltijat ovat toimineet asiassa tehtyjen päätösten mukaisesti.

Kaupunginhallitus toteaa, että Juankosken kaupungille on syntynyt
maksuvelvollisuus pankille seuraavasti. Kaupunginvaltuusto on päättänyt
takauksen antamisesta Premium Board Finlandin lainalle ja kaupunginhallitus on
valtuuston tahdon mukaisesti pannut täytäntöön takauspäätöksen ja kun sittemmin
Premium Board Finland on jättänyt lainapäätöksen mukaiset maksut pankille
maksamatta. Kaupunginhallitus on ollut tietoinen takausvastuun lankeamisesta
ennen maksun eräpäivää ja hallitus on myös varautunut takauksen maksuun
lisäämällä syyskuussa kaupunginkamreerin tilapäislainan ottamisvaltuuksia, sillä
kaupungilla on ollut maksuvelvollisuus asiassa. Kunnan puhevaltaa kuntalain 23 §
ja 24 § mukaan käyttävät sekä kaupunginhallitus että kaupunginjohtaja.
Kaupunginjohtajan menettelyssä ei siis ole huomautettavaa. Lasku on ollut syytä
maksaa välittömästi eräpäivänä, sillä viivästyskorkolain mukainen korko olisi
ollut lähes 33 kertainen verrattuna kaupungin saamaan lainan korkoon, millä
takaussitoumuksen jäljellä oleva osuus maksettiin."

Nyt on huomattava, että kuntalain 23§:n mukaan kunnan kunnan hallitus käyttää kunnan puhevaltaa ja edustaa kuntaa. Se tarkoittaa, että se vastaa esin. takaussitoumisista, jos valtuusto on näin määrännyt. Laissa ei säädetä kunnanjohtajan puhevallasta tai edustusvallasta, vaan kuntalain 24§:n mukaan kunnanjohtaja hoitaa taloudenhoitoa, kunnanhallintoa kunnanhallituksen alaisena. Siis ei käytä puhevaltaa, vaan siitä on aina päätettävä pykäläpäätöksellä erikseen, vaikka hallintosäännössä lukee, että kunnanhallitus voi delegoida toimivaltaansa viranhaltijalle, kunnanjohtajalle, mutta ne on aina kirjattava päätöksinä ppöytäkirjoihin.

Myös selvitys, että valtuusto oli päättänyt sitä sun tätä ja hallitus oli tietoinen takauksen maksamisesta: luultavimmin oli sitä, mutta siitä olisi pitänyt tehdä pöytökirjapäätös. Kuntalaissa lukee esimerkiksi seuraavaa:" Toimivaltaa edelleen siirtäessä(hallitus on myöntänyt hallintosäännön mukaisesti toimivallan kunnanjohtajalle tietyssä tapauksessa, joka on kirjattu pöytäkirjaan) on huomattava, että kunnassa on ajanmukaiset tiedot toimivaltaisesta viranomaisesta, viranhaltijasta, ja tietoa tarvitsevat esim. kirjaamo, asukkaat ja viranomaiset. Päätökset on siis kirjattava pöytäkirjaan perusteltuina päätöksinä. Nyt päätöksiä ei ole olemassa, joten toimivallan siirto on ollut lain vastaisesti tehty(toimivallan ylittäminen).

Kuntalain mukaan takausasiat kuuluvat kunnan valtuustolle, ja varsinkin, koska kyseessä on kunnan kantokykyyn nähden erityisen suuri(4 miljoonaa euroa). Kyseessä olisi pitänyt olla kunnanvaltuuston päätettävä asia. Kyllä Handelsbanken oli tietoinen maksukyvyttömyydestä jo kuukausia, ja asia ei siten ollut mitenkään kiireellinen. Pankki oli varmasti jo varoittanut kaupunginjohtajaa asiasta ainakin kuukauden verran, jos ei jopa pidemmältä ajalta.

Ja vieelä kunnan kamreerille myönnetty lupa nostaa miljoonia velkaa koski päätöksen perustelujen mukaan vain kunnan palkkamaksuja, ja joitain muita seikkoja, jotka oli kirjattu halllituksen päätökseen, mutta ei sanallakaan takauksen maksamisesta, joten tässäkin tapauksessa päätös oli laiton.

Kokonaisuutena takauksenmaksu oli tehty ilman toimivaltaa ja ilman perusteltuja päätöksiä, joten asia varmastii tutkitaan. Tämä asia ei mene läpi sormien, sillä päätöksen myötä kunnan talouden tila on edelleen heikentynyt oleellisesti ja päätös heikentää kunnan takaisinsaamimahdollisuuksia.

Heimo älä ole pilossaRe: PB ja Juankoski talousuutisten kärjessä29.12.2013 18.42
Hyvä Pekka. Oikeaa ja reilua puhetta valtuuston varapuheenjohtajalta. Milloin Heimo avautuu, vai eikö ole Heimolla mitään tietoa missä mennään.

JKRe: PB ja Juankoski talousuutisten kärjessä29.12.2013 21.59
Miten on mahdollista, että kaupunginjohtaja voi ja saa valehdella noin törkeästi ja hallitus hyväksyy asian ilman mitään häpyä.

Harmittaa aidostiRe: PB ja Juankoski talousuutisten kärjessä30.12.2013 8.33
Korruption mahtavan syvyyden voi mitata siitä, kun jopa persut hyväksyvät mitä tahansa ilman vastaehdotuksia. Miten on, Heimo, Mika ja Eeva?
Otapa, Heimo, kynä käteen ja analysoi Juankosken tilannetta ja talouden korjaamista. Kai osaat kirjoittaa? Ovatko kuntalaiset sellaista roskaväkeä, ettet olekaan heille vastuussa?
Vai onko niin, että valtuustokauden toimintaenergia kului jo vaalikampanjassa pullisteluun ja kuntalaisille valehteluun? Sovitte hyvin samaan klubiin kaupunginjohtajan kanssa. Onko Rane jo valittu teidän ryhmänjohtajaksi? Demaritkin ovat oikea työväenpuolue: mitään ei saa muuttaa.

Hävetään johtoammeRe: PB ja Juankoski talousuutisten kärjessä30.12.2013 14.53
Kuntalaisten on hyvä tietää, että hallituksen piirissä (mukana monta viranhaltijaa) on päätetty tai sovittu, että vuoden 2014 aikana ei sanota irti yhtään kunnan työntekijää. Tällaisen päätöksen voi tehdä vain valtuusto.
Koska talouden tasapainottaminen on kuntalain vaatima toimenpide, ei hallitus voi marssia valtuuston eikä kuntalain yli.
Juankosken taloussuunnitelma on kaiken kaikkiaan kuntalain vastainen epärealistisena ja ylioptimistisena sekä pahoja asioita salailevana.
Mitähän Kuopiossa mahdetaan sanoa meidän kepumafiamme uusimmasta sammakosta? Pannaanko kuopiolaiset maksamaan kepumafiamme kasinopeleistä?

Eero KekalainenRe: PB ja Juankoski talousuutisten kärjessä30.12.2013 20.58
Moro Pekan kirjoitus 29.12.
Haloo Juankoskelaiset !!!
Lukekaa ajatuksella mita Pekka kirjoittaa.
Miksi ette tee mitaan ???? Teilla on perustuslain antama oikeus tehda valitus virkamiesten tekemista #mohlayksista# Kayttakaa oikeuttanne. Onko yhtakaan kuntalaisten tekemaa valitusta vireilla ???
Haloo !!!!
Ajatteletteko et tarvitsee odottaa, et joku toinen tekee sen puolestani ???????
Ole aloitteelinen. Toimikaa kun on mahdollisuus.
Seisokaa teidan puolustajienne takana. Ryhdikkaasti.

Eino K.Re: PB ja Juankoski talousuutisten kärjessä30.12.2013 21.55
Edustuksellisessa demokratiassa toimitaan edustajien kautta. Pekan, Heimon ja Veijon täytyy toimia. Muussa tapauksessa he ovat kelvottomia edustajia. Sitä taas en tahtoisi uskoa.

Alan BankruptRe: PB ja Juankoski talousuutisten kärjessä30.12.2013 23.21
Viimeinkin palstalla on asiaa. Puheet eivät auta. On tehtävä tutkintapyyntöjä. Korruptiokin on rikos. Näyttää kuitenkin olevan niin, ettei valtuustossakaan yksikään edustaja tee mitään. Jotkut hiukan puhuvat, mutta se ei auta. Hallinto-oikeuksien tie on liian pitkä. Ehtii jo ennen niitä päätöksiä Juankoski liittyä Kuopioon. Politiikan ulkopuolisten on tartuttava toimeen. Jokaisella juankoskisella on oikeus. Tässä on hyvä kuvaus, mikä on korruption tila Suomessa:

http://www.uusisuomi.fi/raha/52601-kylma-kuva-suomalaisesta-korruptiosta-laki-ei-suojele-verottaja-haluton

Suomi on korruptiotilastoissa komeasti kolmantena. Intia on sijalla 94, mutta Intiassakin jokainen julkisen sektorin kauppa sekä ostot että myynnit menevät julkisten tarjousten kautta.
Juankoskella kaupunginjohtaja ja kaupunginhallitus kaveeraavat tällaisten henkilöiden kanssa:

http://jussiparviainen.blogspot.fi/2011/12/7-kaljuus-tuhmuus.html

ei yllättänytRe: PB ja Juankoski talousuutisten kärjessä31.12.2013 2.22
Kylläpä Alan Bankrupt täräytti nyt viimeisen naulan kaupunginjohtajan Tratta PBF arkkuun.

Jo alusta alkaen oli epäilys, että kysymyksessä ovat olleet alan kokeneet konnat ja jopa mahdollinen rahanpesu, puhallus tai miksi sitä kukin haluaa vain nimittää. Mikään muu ei selitä yli 22 milj. euron tappion tekemistä parissa vuodessa. Vastuullinen liikkeenjohtaja ei toimi näin.

Jussi Parviaisen blogista löytyy nyt jäljet suoraan epämäääiseen Mika Leinoon ja myös salaperäiseen Maltan Nemea Bankiin.

Onneksi olkoon vain Juankosken kaupunginjohtaja! Olette päässeet "hienoihin" piireihin eli arvoiseenne seuraan. Kuinkahan monta konjakkia tuli kallistettua, että päästiin sopimukseen Patruunanmäen kartonokaupoista Mika Leinon kanssa. Mahdoitteko muistaa kaupantekoillanvietossa, että kaupungilla oli kartanoon jälkipantti.

Tämäkö on tapa, jolla Juankoskella yhteisiä verovaroja hoidetaan? Pete Herralle ja hallituksen jäsenille näyttää olevan tulossa ikävä Uusi Vuosi 2014.

Alan BankruptRe: PB ja Juankoski talousuutisten kärjessä31.12.2013 3.18
Älkääpä turhaan mainitko Herran nimeä väärin. Herrahan on Mika Lehto, Pyhäniemen kartanon herra. PRESIDENTTIKIN ON PYHÄNIEMEN KARTANON TAPAHTUMIEN SUOJELIJA. Kaverilla on rahaa ja savuverhot kyllä osaa tehdä.

Eikö Juankoskella osata googlettaa ja tutkia taustoja. Tuokin blogi on ollut netissä jo heti PBF:n perustamisen jälkeen ja minäkin olen siihen viitannut aiemmin. Olisi ollut syytä tutkia, niin antaisi varmuutta lisätutkimusten tekoon.

Kaikki tietenkin ajattelevat, että Parviainen nyt puhuu mitä vaan, mutta ei se nyt tollaista tarinaa voi mielikuvituksessaan kehittää. Muistakaa, että netti on siitä hauska kanava, että kaikki säilyy ikuisesti, ellei ole tällaisia sivustoja, joissa kaikki itselle epämieluisa poistetaan.

http://yle.fi/uutiset/kulttuurinnalkaisille_yosija_pyhaniemen_kartanosta/6378119

Pena T.Re: PB ja Juankoski talousuutisten kärjessä31.12.2013 8.35
Mitä tapahtui Juankoskella, Finnverassa ja ELY-keskuksessa, kun toimitin heille dokumentit Samorizin ja hänen pikkuyhtiöittensä varallisuudesta? Samalla kävi ilmi Premium Boardin puhallusluonne.
Ei tapahtunut mitään, ja se selittyy korruptiolla. Nå, niinhän sen sanoinkin jo ennen päätöksiä.
Juankoskella korruptio on levinnyt laajalle kepumafian (kepu, demarit, vas, kokoomus, nyt jo persutkin) piirissä. Kuka uskoo sinisilmäisyyttä ja tyhmyyttä ainoaksi selittäjäksi?

Alan BankruptRe: PB ja Juankoski talousuutisten kärjessä31.12.2013 9.32
Sitähän se sanoi virallinen äänikin, että kepu on miehittänyt kaikki valtion ja kunnan elimet. Siellä on kaverit. Onkohan jopa käräjäoikeudessakin, kun pitää oikein saneerauksen istuntokäsittely järjestää. Sen tuloshan on ennalta selvä eli saneeraus hyväksytään. Uusi toivo konkurssin puolesta on tosin verottaja.

Käsittelystä on tulossa täydellinen farssi. Luulisi kiinnostavan mediaa. Rahat on hävitty ja Moosberg valtuuttaa Kristerin olemaan kaikkien firmojensa edustaja. On siinä kummajainen kaupungin pormestari, kun ryhtyy tällaiseen. Saa nähdä, kuka edustaa Nemea pankkia.

Saneerauksen yksi tarkoitus on saattaa kaikki laittomuudet kunnallisvalitusten ulottumattomiin. Yleensä aika valituksen tekoon on vain 30 vrk. Useimmissa tapauksissa ei ole oltu tarpeeksi nopeita. Mitä nyt Pena T ja Heikki JW ovat joissakin tapauksissa ehtineet reagoimaan.

Muuten ei tule heti mieleen tapausta, jossa virkamies olisi joutunut miljoonakorvauklsiin. Kai niitä on, jos viitsisi googlettaa. Juhantalokin sai vain potkut.

Alan BankruptRe: PB ja Juankoski talousuutisten kärjessä31.12.2013 11.39
Rahanpesustakin voi tehdä poliisille ilmoituksen:

http://www.rahanpesu.fi/poliisi/krp/home.nsf/pages/6F82EF3941F3B1B2C225796400515FCE?opendocument

Minä olen pessyt useasti rahaa uima-altaassa ja ottanut kuvia mm. Uudessa Seelannissa, Australiassa ja Singaporessa. Se on helppoa, kun siellä on muovisetelit ja ne säilyvät muuttumattomina pestäessä jopa kloorivedessä. Alan miehenä neuvon, että jos pesette euroja, peskää suurimpia seteleitä. Niissä on pisimmät kuidut ja ne ovat parhaiten märkälujia ? melkein kuin Tectaa.

Muovirahaan siirtyminen kuvaa hyvin paperiteollisuuden rappiota:

http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2010/03/08/kohta-maksat-muoviseteleilla/20103455/12



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: