Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniToteutuuko Juxit30.1.2019 5.54
Juankosken kunta haluttaisiin takaisin. Kuopion kaupungissa on syntymässä tällainen brittejä jäljittelevä liike. Siellä ollaan vakavasti sitä mieltä, että Juankosken ottaminen Kuopioon oli virhe. On kyllästytty talojen purkuun, jolle ei ole maalia näkyvissä lähivuosiin. Koulujen lopettamista vastustava liikekin on ollut yllätys.
Keskustan sisällä asiasta on puhuttu. Kuopio haluaisi, että erotilanteessa liitoksessa tulleet velat palautuisivat Juankoskelle. Itse en ole tätä hyväksymässä.
Olen valmis eroon sillä ehdolla, että Juankoski saa aloittaa puhtaalta pöydältä eli velattomana.
Viimeisissä keskusteluissa on kompromissina esitetty sellaista ratkaisua, että Juankoskelle palautuva velkataakka olisi keskimääräinen velka/asukas. Tämäkin vielä kävisi. Me veimme Kuopioon 6000 euroa/as ja saisimme erosopimuksella maksettavaksi n. 3000 euroa/asukas. Tähän kompromissiratkaisuun Kuopio haluaisi liitettäväksi lauseen, jonka mukaan tehtaan lopettamisen jälkilasku takausvastuista ja mahdollisista seurauksista jäisi Juankosken uudelle kunnalle.

Tällaisista asioista on puhuttu. Juankoskella on kuitenkin vieläkin asukkaita, jotka eivät ole keskustassa. On demokraattista kuulla myös heidän mielipide näinkin suuresta asiasta.

SalmeRe: Toteutuuko Juxit30.1.2019 6.06
Kuka käyttää valtaa n.s. New Stroms yhtiössä?

SalmeRe: Toteutuuko Juxit30.1.2019 20.21
Kuka käyttää valtaa n.s. New Stroms yhtiössä?

alan kolmas mies Re: Toteutuuko Juxit30.1.2019 20.45
Juxit on ainoa tapa, jolla Juankoski, Säyneinen ja Muuruvesi säilyvät elinkelpoisina vielä senkin jälkeen, kun maapallo planeetan ilmaston lämpötila on 50 vuoden päästä kohonnut "ehkä 1.5 asteella".

Se on selvä, että mahdollinen lämpötilan nousu "Suomen suurimman maitokunnan osana aiheuttaa hengitysvaikeuksia maidon tuotantoon liittyvän korkean metaanituotannon vuoksi.

Tunnetustihan metaani on 20 kertaa vaarallisempi ilmastomyrkky kuin kaikkien ihmisten hapen ja typen ohella hengittämä hiilidioksidi.

Ilmahan on tunnetusti em. ja muiden kaasujen seos.

Hiilidioksidi on myös täysin välttämätön elämän ylläpitämiseksi maapallolla. Tämän elämän perusasian pitäisi selvitä jopa ilmastomuutoksesta huolestuneelle Unilukkarille, jolla on kuitenkin vain juristin koulutus.

Kun nuo ilmastointoilijat niin innokkaasti puhuvat hiilidioksidin vaarallisuudesta, niin heidän olisi hyvä joskus palauttaa mieliin, mikä on maapallon ilmakehän kaasukoostumus.

Tärkeimmät ilmakehän kaasukomponentithan ovat seuraavat:

 Typpi (N2) 78%
 Happi (O2) 21%
 Vesihöyry (H2O) 0.4%
 Hiilidioksidi (CO2) 0.04%
 Metaani (CH4) 0.0002%
 Ilokaasu (N2O) 0.00003%
 Otsoni (O3) 0.00004%

Ylle olen laittanut määrällisesti tärkeimpiä ilmakehän kaasuja, mutta ilmakehässähän on vielä lisäksi myös ns. jalokaasuja eli mm. argonia ja heliumia.

Ilmakehän kaasujen käsittelyyn ei siis missään tapauksessa riitä poliitikkojen harrastama yksinkertainen hiiilidioksidivouhotus ja kiihkoilu.

Luonnon lakihan on, että vain vihreät kasvit ja vihreät levät voivat ylipäätään yhteyttää, koska reaktioon tarvitaan lehtivihreää eli klorofylliä.

Lehtivihreää on taas kasvin kaikissa vihreissä osissa. Lehtivihreää ei yleensä muodostu, jos kasveja kasvatetaan pimeässä.

Auringonvalo ja puhdas vesi ovat täysin välttämättömiä yhteyttämistapahtumalle. Maitoa ei kuitenkaan maapallon elämän ylläpitävässä yhteyttämistapahtumassa tarvita.

Yhteyttämisessä auringon säteilyenergian avulla hiilidioksidi ja vesi muuttuvat sokeriksi ja hapeksi, siis elämän ylläpitämiseen tarvittavaksi energiaksi.

Vedestä (H2O) kasvi ottaa yhteyttämiseen tarvitsemansa vedyn (H) ja vapauttaa ilmaan happea (O). Tämä tapahtuu ns. valoreaktiossa.

Hiilen (C) kasvi taas ottaa ilman hiilidioksidista. Yhteyttämisessä eli fotosynteesissä hiilidioksidi pelkistyy sokeriksi (glukoosi) valoreaktion tuotteiden avulla ns. pimeäreaktiossa alla olevan yhtälön mukaan:

Fotosynteesin kaava:

6 CO2 + 6 H2O C6H12O6 + 6 O2

Jos siis suomalaiset hiilen vihaajat ja typerät poliitikot päästetään huseeraamaan Suomenkin kansantaloudessa, niin "hiilivapaa" yhteiskunta tuhoutuu energian puutteeseen, koska hiilidioksidi on täysin välttämätön, jotta yhteyttämiselle on ylipäätään edellytyksiä.

Suomeksi sanottuna: ilman poliitikkojen vahingollisena pitämää hiiilidioksidia meillä ei ole ravinnoksi kasveja, lihaa eikä metsiä.

Hiilidioksidia ei siis missään nimessä pidä vihata, kuten ilmastointoilijoilla ja hiilijalanjälkien seuraajilla on yleisesti maailman laajuisissa ilmastokonferensseissa tapana.

Merkille pantavaa on, että YK:n alaisen Maailman ilmatieteen järjestön (WMO) pääsihteeriksi valikoitui vuonna 2016 Suomen Ilmatieteen laitoksen entinen johtaja meteorologi Petteri Taalas, joka tunnetusti on fosiilisten eli hilliperäisten polttoaineiden suuri vihaaja.

Suositan, että hiiltä nähtävästi henkeen ja vereen vihaava Unilukkarikin ottaisi kertauskurssin kemiassa, fysiikassa ja biologiassa, niin nämäkin elämän yhteyttämisen perusasiat voitaisiin kertoa myös vaikka Muumi Sadun muodossa Aarolle.

Minäkin pienenä sain hyvin unen päästä aina kiinni, kun minun maailmaa nähnyt isotätini meillä vieraillessaan kertoi minulle rosvo Siniparran seikkailuista Tuhannen ja yhden yön tarinoissa. Itse olen jatkanut omille lapsilleni tätä hienoa perinnettä.

Tiettävästi Jennikin on kovasti ollut kiinnostunut lintubongauksesta ja Unilukkarikin on tainnut joskus soittaa muina miehinä jopa Luontoiltaan.

Minä pidän sitä oikein hyvänä, että myös valtion tärkeimmät virkamiehet ja poliitikot ottavat itse selvää asioista, eivätkä vain kuuntele kallispalkkaisia erityisavustajia, joilla on vain oma lehmä ojassa.

Kun vielä otetaan tarkasteluun kaikkien suurkaupunkien vahingolliset pienhiukkaspäästötkin eli noxit, niin ei kukaan ihminen vapaaehtoisesti hanki itselleen astmaa ja keuhkosyöpää asustellessaan suurkaupungissa.

Sen verran tuli tutustuttua Juankosken ja Kuopion liitosasiakirjoihin ennen vuoden 2014 Esterin ajamaa onnetonta valtuustopäätöstä, että havaitsin sen, että meneillään olevaa ilmastonmuutosta ei ollut liitospapereissa lainkaan käsitelty.

Koulukysymyksetkin käsiteltiin ainoastaan koulurakennusten osalta. Tietenkään Esterin koulusuunnitelmia koskevissa liitosasiakirjoissa ei otettu huomioon kouluissa opiskelevien oppilaiden perustuslaissa todettuja lasten ym. loukkaamattomia etuja laikaan.

Ilmastonmuutoksesta ja hiilestä puhuttaessa sekin on siis ihan selvä, että ilman hiilidioksidia ei mikään kasvi pysty yhteyttämään.

En lainkaan ihmettele, että Kuopiossakin on alettu kysellä, mikä mieli on Juankosken kylän rakennusten systemaattisessa purkamisessa.

Vielä enemmän aletaan Kuopion valtuustossa kyselemään, kun havaitaan, että Suomen suurimman maitokaupungin metaanipäästöjen kautta ja olemattoman hiilidioksidituotannon vuoksi vihreä kasvillisuus alkaa muuttua Suomen suurimman maitokaupungin syrjäkylillä keltaiseksi.

Koska kuntaliitos tehtiin lähinnä sen vuoksi, että Esterin juonimat laittomat Premium Boardin ja Biolämmön järjestelyt saatiin lakaistua maton alle, niin tehdyltä kuntaliitokselta puuttuu Suomen perustuslain mukainen laillinen perusta.

Kuntaliitos on siis laiton ja sellaisena laiton järjestely tulee pikimmiten purkaa.

Koska valtion virkamiehet ja Finnverakin ovat olleet korviaan myöten mukana tässä laittomassa kuntaliitoksessa, niin senkin perusteella on kontuullista, että valtio maksaa Juxitin yhteydessä Juankosken asukkaille korvauksen, jolla ennen liitosta kohtuuttoman korkeiksi nousseet velat leikataan normaalin hyvin voivan kunnan tasolle.

Minusta Juxitin jälkeisiä velkoja ei tarvitse leikata aivan nollaan, kuten keskustan virallinen ääni yllä alustavasti näyttää esittävän, mutta kyllä tässä tumpeloinnissa kymmenien miljoonien eurojen leikkaus on tarpeen.

On nimittäin otettava huomioon, että Juxitin jälkeen Juankoskella paikallisten julkisten terveys- ja sotepalvelujen ja tietysti myös koulutuspalvelujen on toimittava moitteetta ja yksityisten palvelutuottajien, mielellään paikallisten, täytyy myös pystyä osallistumaan yhteisen kakun leipomiseen ja kasvattamiseen.

Parhaiten tämä tapahtuu siten, että nykyään autioituvasti Juankoskesta tehdää aidosti houkutteleva asuinpaikka.

Tämä varmistetaan sillä, että jokaiselle Juxitin jälkeen Juankoskella syntyvälle vauvalle annetaan heti syntymässä 50 000 euron suuruinen pesämuna, joka on suuruudeltaan yhtä suuri kuin Suomessa jokaiselle maatalousyrittäjälle keskimäärin vuosittain maksettava maataloustuki.

Massiivinen noin 3.2 miljardin euron suuruinen maataloustukihan vain valittavasti kuitenkin menee Suomessa suurimmaksi osaksi kankkulan kaivoon eli raskaasti tappiollisen toiminnan pyöritämiseen vuodesta toiseen.

Vauvalle maksettava pesämuna ei ole titenkään tarkoitettu heti syötäväksi, vaan talletettavaksi korvamerkitylle suojatilille. Kun Juankoskella syntyy nykyään vuosittain noin 30 uutta vauvaa, niin pesämunasijoitukseen tarvitaan vuosittain 1.5 milj. euroa.

Jotta konsernitasolla saataisiin tällainen ylijäämä aikaiseksi se edellyttäisi keskimäärin vain noin 4% kustannussäästöjä, joka olisi erittäin helppo toteuttaa.

Koska pesämunalle normaalisti kohtalaisen hyvin sijoitettuna saadaan 6% vuotuinen tuotto, niin jokaisen vauvan pesämuna kasvaa korkoa korolle siihen asti, kun hän täyttää 18 vuotta lähes 143 000 EURoon.

Tätä pesämunaa jokainen Juankosken nuori ihminen voisi sitten käyttää esim. lisäkoulutuksen hankkimiseen ja mahdollisesti myös terveydenhoitomenojensa kattamiseen jne.

Mikäli tällaiset järjestelyt Juxit jälkeen Juankoskella toteutetaan kyläläisten yhteisellä päätöksellä, niin Juankoskesta muodostuu vähitellen juuri se El Dorado, jonka New Stroms esitteli Esterille alkuvuodesta 2011, mutta Esterillä oli omasta mielestään kuitenkin paremmat suunnitelmat.

Esterillä ja kepuloisilla on aina ollutkin se valitettava vika, että he eivät ole hallinneet prosentti-, koronkorko- ja diskonttolaskua.

Tästä syystä Juankosken päättäjät mm. laskivat 10 milj. EURon arvoisen lähes uuden biovoimalankin arvoksi 13 200 EUR. Olisi mukava tietää, kuinka suuri provikka FCG Oy:n erityisasiantuntijallekin maksettiin näistäkin irvokkaista kassavirtalaskelmista.

työterveyslaitosRe: Toteutuuko Juxit30.1.2019 22.21
Lyhytaikaisen altistumisen alle 2 % (20 000 ppm) hiilidioksidipitoisuuksille ei ole todettu aiheuttavan haitallisia terveysvaikutuksia. Yli 2 % hiilidioksidipitoisuudet kiihdyttävät hengitystä ja aiheuttavat päänsärkyä. Yli 7,5 % pitoisuudet huonontavat henkistä suorituskykyä, aiheuttavat levottomuutta, sekavuutta ja näköhäiriöitä.
Yli 10 % hiilidioksidipitoisuudet aiheuttavat hengenahdistusta, kovaa päänsärkyä, kuulon heikentymistä, pahoinvointia, oksentelua, tukehtumisen tunnetta, hikoilua, tokkuraista oloa ja tajuttomuuden n. 15 minuutin kuluessa. Erittäin suurina pitoisuuksina hiilidioksidi syrjäyttää hapen ja voi aiheuttaa hapenpuutteesta johtuvan tukehtumisen suljetussa tilassa.

alan kolmas miesRe: Toteutuuko Juxit31.1.2019 2.01
Erittäin hyvä, että työterveylaitos tarkensi noita hiilidioksidipelkoja ja hiilidioksidiin liittyviä tutkimustuloksia.

Minulla on ollut vuosikymmeniä erinomaiset suhteet Työterveyslaitokseen ja laitoksen kärkitutkijoihin. Tietysti olen ollut perillä myös siellä tehtävästä tärkeästä tutkimustyöstä.

Minulle on syntynyt sellainen käsitys, että Työterveyslaitoksella etupäässä lääkärit tutkivat lähinnä työskentelyolosuhteiden vaikutuksia työntekijöihin.

Noita maapallon ilmasto-olosuhteita taas selvitellään pääasiassa meteorologinen ja muiden tiedemiesten sekä naisten toimesta.

Nykyaikana ilmastotutkimus ei valitettavasti ole ollut enää pitkiin aikohin riippumatonta tieteellistä tutkimustyötä, koska kyseistä tutkimusta värittää joka ikiseen hiilidioksidimolekyyliin liittyvä poliittinen näkemys ja tähän näkemykseen liittyvä massiivinen lähinnä erilaisiin ympäristöveroihin nojaava rahoitus.

Kansainvälisessä ilmastotutkimuksessa on siis valitettavasti kehäpäätelmiin liittyvät ominaisuudet.

Toisin sanoen, poliittisesti on "päätetty" (havaittu), että kasvihuonepäästöt ja maapallon ilmaston lämpeneminen johtuu ihmisen toimista. Koska näin on päätetty poliitikkojen toimesta, niin tämä "poliittinen totuus" on sitten todistettu suuren rahan voimalla tehdyn "poliittista totuutta" tukevan tutkimuksen avulla.

Asiaan vihkiytymättömiä ihmisiä on hyvä manipuloida kaikenlaiseen toimintaan, jos joku ei herätä suuria kansanjoukkoja.

Historia tuntee monia hyviä esimerkkejä siitä, kuinka tietämättömiä ihmisiä voidaan harhauttaa. Alla on pari esimerkkiä:

 Erilaiset uskonnot
 Karl Marx ja kommunismin synty
 Adolf Hitler ja natsit
 Suomessa yleiset syyt ja kepulandian synty
 Globaali öljykriisi ja Rooman Klubi
 Kommunismin romahdus
 EU sopimus ja vahingollinen euro-kytkentä
 Ilmaston muutos ja maailman loppu
 Suomessa kepulandian nuottikirjat menee uusiksi

Yllä työterveyslaitoksen edustaja näyttää toteavan, että 2%:n hiilidioksidipitoisuuksilla ei ole havaittu työpaikoilla mitään terveysriskejä.

Ulkoilmassa nuo ilmakehän hiilidioksidipitoisuudet ovat vain enintään 0.04%:n luokkaa, joka suljetussa tilassa olisi vain 0,02%:n luokassa turvalliseksi havaitusta 2%:n tasosta.

Näin alhainen taso näyttäisi siis olevan tuskin mittareilla havaittava.

Armeijassa joka ikinen varusmies joutuu tahtomattaankin altistumaan vähän vastaavalle "metaanimyrkytykselle" aina hernerokka torstaita seuraavana yönä ja perjantai aamuna.

Tietääkseni Puolustusvoimat eivät ole ainakaan toistaiseksi raportoineet, onko heillä mahdollisesti esiintynyt tämän tyyppisiä kaasuongelmia laajemmin.

Mielestäni työterveyslaitoksen edustajan ei kannata olla huolissaan 10%:n hiilidioksitasoista, koska avaruus ei ole suljettu tila.

Unilukkarikin on tässä avauuruuden tilavuuden määrittelyssään erehtynyt pahemman kerran, kun hän on esittänyt muistaakseni virkaanastujaispuheessaan sellaisen vallankumouksellisen teorian, että maapallo nimisen pikku planeetan kasvihuonepäästöissä oleva vahingollinen hiili ei muka mahtuisi jatkuvasti laajenevaan avaruuteen.

Sitä paitsi avaruudessa on vielä niitä mustia aukkojakin, jotka vetävät puoleensa kaiken lähettyville tulevan materian eli siis myös Suomesta karkaavat hiilidioksidipäästötkin.

Kun Unilukkari aikanaan joutuu taivaan porteilla vastaamaan puheistaan, niin varmasti häntä tullaan näistä materiaan ja maailman kaikkeuteen liittyvistä asioista tenttaamaan myös alan parhaan erityisasiantuntijan eli suhteellisuusteorian isän Albert Einsteinin toimesta.

Mahtaa Eeinsteinilla olla hauskaa, kun Unilukkari esittää oman teoriansa ja perusteet sille, että Suomen pienen ja sitkeän kansan tuottama vahingollinen hiili ei todennäköisesti mahdu maailman kaikkeuteen.

Todettakoon, että Öljyalan Keskusliitto on selvittänyt liikenteen hiilidioksidipäästöjen määrää ja todennut, että vuosittain meillä syntyy näitä päästöjä suunnilleen 15-16 milj. tonnia.

Olen aivan varma, että näin pieni massamäärä mahtuu keppoisesti avaruuteen. Jos Suomen liikenteen hiilidioksidipäästöt siroteltaisiin vain ympäri maapalloa kuiville alueille, niin me joutuisimme jokaiselle hehtaarille sirotteleman Suomen hiilidioksidipäästöjä vain 0.53 grammaa.

Suomen hiilipäästöjen mittakaavasta saa jonkun realistisen kuvan, kun vertaa hiilidiksidipäästöjen sirottelumäärään esim. kevätvehnän siementen kylvömäärään. Siementen kylvömäärähän näyttää olevan Suomessa 270 kg/ha.

Näiden lukujenkin valossa Suomen liikenne ei ole mitenkään huolestuttava hiilidioksipäästöjen aiheuttaja.

Demutkin ovat jo vaalien lähestyessä ilmoittaneet, että noiden liikenteen hiilidioksidipäästöjen vuoksi meidän on vuoteen 2030 mennessä hankittava 750 000 uutta sähköautoa, josta jo ennestään korviaan myöten velkaantuneille autoilijoille demut ovat työntämässä vielä ainakin 50 miljardin EURon lisälaskua.

Minun tietääkseni Asiakastiedon rekistereissä on jo yli 380 000 luottohäiriöistä Suomessa asuvaa henkilöä, joiden elämä on täysin tuhottu.

Kun heille laitetaan niskaan vielä Antti Rinteen ja muiden demujen, vihreiden ja vassarien esittämä sähköautolasku, niin Suomessa on 20 vuoden päästä ainakin 1 500 000 ellei peräti 2 000 000 luottohäiriöistä, joista ainakin 750 000 on ns. "onnellisia" kalliiden sähköauton omistajia.

Tunnetustihan Suomi on mm. Petteri Orpopojan mukaan maailman onnellisin maa, joka Terra Sipilän mukaan jo aivan lähivuosina on myös täysin hiilivapaa maa!!!

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Toteutuuko Juxit3.2.2019 6.38
Juankosken erottaminen takaisin omaksi kunnaksi ei ole ilmastopolitiikka. Se on keskustan synnyttämä uusi visio tämän alueen tulevaisuudesta Se on tarkoitettu otettavaksi vakavasti. Aivan samalla tavalla kuin on vakavasti otettavaksi tarkoitettu takuueläkkeiden korotus 100 eurolla kuukaudessa ja lapsiperheiden tuki samalla summalla. Tälle listalle kuuluu myös vanhusten hoitajien määrän lisäys. Lakiin kirjataan, että tehostetussa hoidossa on oltava vähintään 0,7 hoitajaa jokaista hoidettavaa kohti. Nykyisin tämä lukema on n. 0,5, joten hoitajien lisäys on 40 prosenttia. Tämä hoitajien lisäys jää kunnan maksettavaksi, muut lupauksista aiheutuvat kustannukset maksaa valtio. Tämä uusi keskustalainen visio maksaa veronmaksajille noin 3 miljardia. Uudistuksien veroja kohottava vaikutus on kunnallisverossa 2 prosenttiyksikköä, mutta tarkoitus on nostaa työllisten osuus 80 prosenttiin ensi vaalikaudella. Nykyisin tämä työllistettyjen osuus on vain 72 prosenttia.

PepponeRe: Toteutuuko Juxit6.2.2019 18.23
Välikysymyskeskustelussa ministeri Vehviläinen oivalsi mistä asiassa on kyse. Perusongelma on siinä, että vanhustenhoidon kustannukset ovat tällä hetkellä kuntien kustannuksia ja lakimuutoksessa on tämän vuoksi kuultava kuntia.
Kustannusongelma on sellaisten kuntien ongelma, joiden väestö on vanhusvoittoista kuten esim. kaikkien Koillis-Savon kuntien. Tästä syystä näissä kunnissa on lähtötaso jo heikompi kuin varakkaissa etelän kunnissa.
Varmaankin tilanne on kuten virallinen ääni yllä sanoo, että täällä tuon 0,7 hoitajaa/ vanhus vaatii suuremmat uhraukset kuin muualla.
Ksekustelussa epäselväksi jäi mitä näillä luvuilla tarkkaan ottaen tarkoitetaan.
Ei riitä, että työntekijöitä on 0,7/ hoidettava, vaan tämä määrä on oikeasti oltava jokapäiväisessä työssä käytettävänä.
Jokaisella työntekijällä on lainmukainen oikeus vuosilomaansa, vapaaseen sairaslomalla ja työaikaa lyhentäviin arkipyhiin. Kun nämä työaikaa lyhentävät tekijät vähennetään vuosityöajasta, saadaan työntekijästä työpanosta 9-10 kuukautta.
Tämä tarkoittaa, että neljää työntekijää varten tarvitaan aina yksi henkilö tekemään lakisääteisiä vapaita.
Tuon luvun 0,7 hoitajaa/ hoidettava saamiseksi kunta joutuukin palkkaamaan 1-1,1 työntekijää/ hoidettava.
Kaavin kunnan lisäkustannus palkkamenoissa on noin 0,5 miljoonaa euroa eli kaksi veroprosenttia.
Ministeri Vehviläisen äänestäjät tulevat köyhistä vanhusvoittoisista kunnista. Hän ymmärsi, etä ilman kustannusten tasausta ja ilman valtion voimakasta tukea tällainen menojen lisäys ei ole mahdollista.

Kuivattu hedelmä Re: Toteutuuko Juxit7.2.2019 17.36
Juxit ei taida onnistua..

Kuivattu hedelmä Re: Toteutuuko Juxit7.2.2019 17.36
Juxit ei taida onnistua..

alan kolmas miesRe: Toteutuuko Juxit8.2.2019 14.01
Pitääkö juxithuhu paikkansa?

Kouraan ajattelijaRe: Toteutuuko Juxit8.2.2019 17.46
Koillis-Savo lehden mukaan Juankoski toi Kuopioon märkiä halkoja, vaikka puheissa oli ollut kuivien halkojen kauppa.

Kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas Niiranen pitää tällaista kauppaa pätemättömänä. Hän on vedonnut tavaran virheellisyyteen ja tämä on ainakin normaalissa kaupankäynnissä riittävä syy kaupan purkamiseen.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: