Keskustelu

Kuopio liitoksen jälkeen ruokaa Nilsiästä juankoskelleNilsiässä laitosruuan valmistus ja kotiinkuljetus siirtyy Blue Service Partnersille30.12.2013 16.35
Nilsiässä laitosruuan valmistus ja kotiinkuljetus siirtyy Blue Service Partnersille

Fazerin ruokapalveluiden tytäryhtiö Blue Service Partners alkaa valmistaa ruuat Nilsiän kouluille, päiväkoteihin, hoivakoteihin, kotipalveluasiakkaille ja kunnan henkilöstölle.

Myös vanhuksille tarjottava ruokien kotipalvelu siirtyy nyt yrityksen vastuulle, kun aiemmin kuljetukset on hoitanut Kuopion kaupunki.

Laitosruuan valmistus ja kotipalvelu siirtyy Fazerin tytäryhtiön hoidettavaksi.

Fazerin ruokapalveluiden tytäryhtiö Blue Service Partners alkaa valmistaa ruuat Nilsiän kouluille ja muille alueen kunnallisille laitoksille. Yritys vastaa myös ruokien kotipalvelusta kotipalveluasiakkaille.

Ruokapalvelutoimittaja vaihtuu uudenvuodenaattona. Ruuat valmistetaan edelleenkin Nilsiän palvelukeskuksen keittiössä.

Blue Service Partnersin vastuulle siirtyvällä Nilsiän alueella on kolme peruskoulun yksikköä, lukio, kuusi päivähoidon yksikköä, kuusi hoivayksikköä ja palvelukeskus osastoineen.

Kuopion kaupunki on tehnyt neljän vuoden ruokapalvelusopimuksen yrityksen kanssa.

Aiemmin Nilsiässä laitosruuat on valmistanut ISS Palvelut Oy ja ruokien kotiinkuljetukset on hoitanut Kuopion kaupunki, kertoo Kuopion kaupungin talouspäällikkö Riitta Kokkonen.

Ruokapalveluiden tuottaja vaihtuu, koska Blue Service Partners on voittanut ruokapalveluiden kilpailutuksen. Tarjouksen jättivät myös ISS Palvelut Oy, Leijona Catering Oy ja Servica -liikelaitos. Blue Service Partnersin tarjouksessa hinta oli edullisempi kuin muissa tarjouksissa, Kokkonen kertoo.

EnoRe: Nilsiässä laitosruuan valmistus ja kotiinkuljetus siirtyy Blue Service Partnersille30.12.2013 17.14
Tämä tarkoittaa sitä, että Juankosken ruokahuolto lakkautetaan ja siten n.3 miljoonan euron investointi oli todellakin täysi "susi".
Kohta Juankosken ruokahuolto liitetään Nilsiän ruokahuoltoon ja kuntalaiset maksavat poistohinnan.

Ranelle taas lämpimät paskanhajuiset terkut.

kyrsä kyöstiRe: Nilsiässä laitosruuan valmistus ja kotiinkuljetus siirtyy Blue Service Partnersille30.12.2013 17.33
Siinäpä se nyt nähdään. Kuopiossa osataan näköjään kilpailuttaa palvelujen tuottajatkin, niin kuin pitääkin.

Eipä tule Blue Service Partners tai mikään muukaan ottamaan vastuuta Juankosken Lampaanviulujalostamon tappioista. Uudet kattilat tulee jäämään kylmiksi kuntaliitoksen jälkeen. Ihan samalla tavalla kuin käy biolämmön tapauksessa. Juankoskella ei kerta kaikkiaan osata keittää kattiloilla.

Komean Keskustan Muistutuskeittiön nimestä voidaan poistaa kokonaan alkuosa ja kutsua keittiötä vain &Chill-keittiöksi. Kysymyksessä on siis ikimuistoinen brandi ja kunnallinen lampaanviulupakastamo.

Pakastamon kriittiset taloussuureet ovat alla:
- myytyjä pakastettuja lampaanviuluja 50 kpl/a
- yksikköhinta 15 ?/viulu
- liikevaihto 750 ?/a
- tappio (1. vuosi) -300 000 ?/a
- taseen loppusumma 4 500 000 ?
- lainat yhteensä 4 797 500 ?
- oma pääomam -297 500 ?

Kysymyksessä on siis täysin normaali juoskoskelainen kepuvetoinen projekti.
Kaupunginjohtaja ja hallintojohtaja voisivat nyt tilata yrityksen arvonmäärityksen FCG:n erityisasiantuntijalta. Hänhän totesi, että jälleenhankintahinnaltaan lähes 10 milj. euroa oleva biovoimala on arvoton ja 11%:ia siitä maksaa enintään 13 200 euroa.

Vastaavasti voidaan nyt todeta, että Keskustan Muistuskeittiö on arvoton ja lineraarisesti laskien sen käypä hinta on enintään puolet biovoimalan koko hinnasta eli suunnilleen 50 000 euroa. Tässäkin saattaa olla pikkusen ylihintaa, kun tuo lampaanviulubisnes on sellaista sesonkihommaa-vähän niin kuin joulukuusten myynti.

Edullisuus on poikaaRe: Nilsiässä laitosruuan valmistus ja kotiinkuljetus siirtyy Blue Service Partnersille30.12.2013 17.43
Sori vaan, mutta ei Kuopio voi pitää joka kylässä jakelukeittiöttä, vaan tarvitsee keskittää yhteen paikkaan pikkumäärien ruuan valmistus.

Meillä tällä Nilsiässä voidaan hyvin toimittaa ne muutamat sadat päivittäiset annokset teille juankoskisille ja uskon, että vielä edullisempaan hintaan, mitä te siellä Keskustan Keittiöllä niitä tuherratte.

Voisitte vaikka aloittaa jo miettiä uusiokäyttöä ruuanlaittoon toteutetuille huippukalliille tiloille ja tilata jo meiltä ennen kuntaliitosta ruuat täältä meiltä.
Muistaakseni te tarvitsette päivittäin noin keskimäärin 600 annosta, joka sopii meiltä toimitettuna yhdessä jakeluautossa ja ne annokset tulevat meidän ruoka annosten valmistuksen sivutuotteena teille.

Tilaamalla tuotteet meiltä voitte vähentää hetkessä henkilöstökuluja ja jo pelkillä henkilöstökulujen vähennyksellä saatte ruokanne Nilsiästä. Pikku sivukylillä ei kannata valmistaa enää muutamia annoksia.

En sitten tiedä miten kannattavaa toimintaa on se teidän lampaanviulu tehtailu siellä toimipisteessänne, mutta tuskin se Kuopio sitäkään haluaa harrastaa vaan ostaa lampaanviulut suoraan puolivalmiina Uudesta Seelannista. On nimittäin aika vähän kysyntää noille viuluille ollut. Muutama viulu niitä meilläkin täällä Nilsiässä menne pääsiäisenä. Ei niitä kuitenkaan kannata rekkakuormittain valmistaa varastoon ja varsinkaan kaataa niitä Viemannin pellon mutkaan jaettavaksi.

opettajan koiraRe: Nilsiässä laitosruuan valmistus ja kotiinkuljetus siirtyy Blue Service Partnersille30.12.2013 20.17
Mehän kilpailutamme ruokahuollon, kunhan Pete, Veijo ja Heimo on kammettu sivuun.
Tarjousta pyydetään kaikilta halukkailta, ja Kaavin keittiö on yksi vaihtoehto. Juankoskelaista suosittaessa tulee mieleen Ruukin Leipomo, Leilan keittiö, Mairen keittiö jne...
Tuplahintaisen laitosruoan syöttäminen vanhuksille ja nuorille saisi jo loppua. Käyttökustannuksissa olemme maksaneet jo 1 milj. euroa ylimääräistä Keskustan Keittiöstä. Olemme ansainneet paremmat ruoat ja paremmat luottamushenkilöt.
Mitä sanovat Heimo ja Veijo? Maistuuko kaupunginjohtajan konjakki hyvältä? Kaduttaako?

Pena T.Re: Nilsiässä laitosruuan valmistus ja kotiinkuljetus siirtyy Blue Service Partnersille30.12.2013 21.44
Espoon tarkastuslautakunnan jäsenenä 1997-2000 voin todeta, että kunnan viranhaltijoiden kyky ostaa ja kilpailuttaa palveluita oli hyvin puutteellista jo silloin. ATK-systeemien kehittämisestä maksettiin konsulttifirmalle vuosien aikana n. 100 milj. markkaa, ja sitten hanke haudattiin. Liekö ollut korruptiotakin pelissä?
Syyt löytyvät sieltä, ei sinänsä yksityisten palveluiden käyttämisestä.
Hyviä esimerkkejä löytyy sieltä, missä osataan... kuten aina.

homeettoman leivän ystäväRe: Nilsiässä laitosruuan valmistus ja kotiinkuljetus siirtyy Blue Service Partnersille30.12.2013 21.48
Peten, Veijon & Heimon olisi nyt hyvä ottaa pikkuinen tuumaustauko ja ilmoittautua laskennan pikaiselle parin viikon kirjekurssille.

Siellä ei tarvitse verestää muita peruslaskutaitoja kuin yhteenlasku, vähennyslasku, kertolasku ja jakolasku. Sen korkeampia laskusuorituksia ei tarvita, kun laitetaan kunnan talous kuntoon. Herrat on syytä pitää kuitenkin kaukana esim. vaarallisesta diskonttauskaskusta, josta kyseiset "taloustieteilijät" eivät näy ymmärtävän mitään.

Selvästi laskutaidottomat herrat eivät näytä tajunneen edes Keskustan Muistutuskeittiöön liittyviä karmeita tappiokassavirtoja.

Miksi Hyvät Herrat te rakastatte tappiotten tekemistä vuodesta toiseen? Muissa kunnissa pyritään hoitamaan peruspalvelut tappioitta.

Nilsiäänkin tulee näköjään ihan kovan luokan ravintoyrittäjä, eikä Kaavillakaan nälkään kuolla. Miksi helkkarissa meidän täällä Juankoskella täytyy sitten syödä "homeista ohraleipää" ja vielä maksaa itsemme kipeiksi tappiollisen keittiön takia.

Susi, mikä susi. Siitä syystä koko Juankosken ravintokonsepti menee nyt väkisinkin uusiksi, vaikka hameherrat kuinka kyykkii pusikoissa.

Mikä ihme siinä on, että kaikki palvelut Juankoskella pitää hoitaa kunnan virkailijoiden toimesta? Eikö Ruukin Leipomon, Leilan tai Mairen keittiöiden eväät kelpaa kunnan korskeille päättäjille. Eipä näistä keittiöistä "homeista ohraleipää" ole tarjoiltu. Paluu vanhaan ravintohuoltoon olisi taatusti parempi kuin joku tappiollinen &Chill lampaanviulupakastamo.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: