Keskustelu

Eino KesämäkiTarkastuslautakunta30.12.2013 18.02
Tarkastuslautakunnan jäsen Matti Vento on sanellut pöytäkirjaan kehotuksen vakuutena olevan Hangon sataman läheisyydessa olevan hallin pikaisesta realisoinnista. Tämä näyttäisi olevan ensimmäinen luottamusmiestasolla tapahtunut puuttuminen asiaan sen jälkeen, kun takaus maksettiin liki 4 kuukautta sitten.
Eipä näy kuntatarkastaja tarttuneen asiaan millään tavalla.

reviisoriRe: Tarkastuslautakunta30.12.2013 20.22
Kuntatarkastaja ja lautakunnan puheenjohtaja ovat talutushihnassa, jonka toisessa päässä ovat tärkeimmät tarkastettavat. Kiinalainen tilanne. Matti Vento näyttää olevan tarkastuslautakunnassa ainoa henkilö, jolla on housut.
Vuodessa kuluu paljon hamekangasta siis muuallakin kuin puheenjohtajapiireissä.

lasketa-apulainenRe: Tarkastuslautakunta30.12.2013 22.34
Juankosken tarkastuslautakunta ei ole tehtäviensä tasolla. Puheenjohtajalla ei ole alkeellisintakaan käsitystä kirjanpitolaista tai kuntalaista. Eikä siis myöskään tarkastuslautakunnan tehtävistä. Kahvinjuonti ei ole niistä tärkein.

Puheenjohtaja varmaan luulee, että tarkastuslautakunta on kaupunginjohtajan kumileimasin ja lautakunnan puheenjohtaja on taas ylimmäinen leimausmestari.

On sentään hyvä, että Matti Vento on ruvennut vähän kyselemään kaupungin panttiomaisuuden perään. Kovin suurta kiirettä tässä ei ole todella pidetty. Joskin kiireen pitäminen taitaa myös olla turhaa, koska tuollaisen vanhan ja kohta purettavan parakin ostajia ei ihan hevillä Suomeen enää ilmaannu.

Jos kaupunginjohtaja hallitsisi tuo vaikean diskonttauslaskun, niin nythän se olisi mukava taas päivittää tuo taannoinen 7.5 milj. euron vakuuarvolaskelma.

Keväällä 2011 kaupungin luottokonsultti Vision Hunters hommasi kaupunginjohtajalle Realia Managementilta arviokirjan, jossa Tratta PBF makseli 800 000 euron vuotuisia vuokria parakkiyhtiölle 10 vuoden ajan. Vaikeassa diskonttolaskussa kassavirran vakuusarvoksi tuli komea 7.5 milj. euroa.

Nyt olisi todellakin hyvä päivittää tuo tärkeä laskelma. Minulla on sellainen tuntuma, että tyhjässä varastohallissa ei voi olla lainkaan vuokratuloja, vaikka halli on nyt kaupungin käsissä. Hallissa on kuitenkin melkoiset vuotuiset ylläpitokulut. Kun tuo vuotuinen ylläpitokulu sitten diskontataan nykyhetkeen, niin tulemme tulokseen, että tuon varastohallin arvo onkin yht'äkkiä negatiivinen. Tämän olettamuksen voinee tarkistaa myös minua viisammat laskentamiehet. Ehkä FCG:n erityisasiantuntija täytyy pyytää suorittamaan tarkistuslaskelma? Erityisasiantuntija hallitsee diskonttauslaskun.

Eihän tässä näin pitänyt käydä. Miksi tässä kävi näin, kun kysymyksessä piti kuitenkin olla ns. turvaava vakuus, jota kuntalaki edellyttää?

On todella suuri harmi, että Vison Hunters ei esittänyt turvaavaksi vakuudeksi Stockmannin tavarataloa Aleksin ja Mannerheimintien kulmauksessa keskellä Helsinkiä.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: