Keskustelu

Alan BankruptVirkarikosadressi31.12.2013 8.20
Juankoskella ei osata panna loppua Petri Kangasperkon toiminnalle. Yksi syy on se, että valtakunnallisessa mediassa on suorastaan radiohiljaisuus eikä asiaan kiinnitetä mitään huomiota. Vain MOT-ohjelma on käsitellyt aihetta laajemmin. Sekään ei meinannut lähteä alkuun, kun aikoinaan annoin ohjelman suuntaviitat Renny Jokelinille. Hän oli sitä mieltä, että näyttöä ei liene tarpeeksi. Annoin hiukan vinkkejä ja kehotin lukemaan mm. tätä palstaa. Ja siitä se sitten lähti.

Virkarikoksia voi tehdä mielin määrin ja virkamies on lähes erottamaton viran hoidossa tehdyistä virheistä ja rikoksista. Jos hän sen sijaan yksityiselämässään tekee rikoksen ja joutuu tuomiolle, ovat potkut aika yleisiä. Ajatellaanpa vaikka useita rattijuopumustapauksia. En niitä millään tavalla puolustele, mutta yhteiskunnan miljoonien hukkaaminen ei merkitse mitään.

Yksi tapa saada valtakunnallista huomiota on oheinen adressi. Toivon, että kaikki palstaa lukevat juankoskiset osallistuvat siihen, niin saadaan Juankoski näkyville ja media ihmettelee, miten niin pieni paikkakunta voi olla niin korkealla. Kuopiohan siinä onkin jo varsin kärjessä asukaslukuunsa nähden. Jos vaikka pääsisitte Kuopion ohi, kun niillä on vain kymmenen allekirjoitusta. Helsinkikin olisi helppo ohittaa ja sitten tarjota uutista mediaan.

http://www.adressit.com/?page=statistics&petition=virkarikos

valejuristiRe: Virkarikosadressi31.12.2013 8.38
Et ole ainoa aktiivinen, Alan.
Tutkinnassa olevista asioista ei puhuta, valitettavasti.

Baskervillen koiratRe: Virkarikosadressi31.12.2013 12.21
Tositietoa: ainakin kaksi tapausta on Korkeimmassa hallinto-oikeuden käsittelyssä; ainakin kolme tapausta hallinto-oikeuden käsittelyssä; ainakin yksi tapaus EU-tuomioistuimen käsittelyssä; ainakin kaksi tutkintapyyntöä; ja ainakin kaksi tapausta oikeus-asiamiehen tutkittavana.
Kyseisissä tapauksissa tutkitaan virkarikoksia, esteellisyyksiä, toimivallan ylittämisiä, kuntalain rikkomisia ja muita lain rikkomisia.

juristin alkuRe: Virkarikosadressi31.12.2013 15.28
Virkamies on Suomessa kummajainen historialliselta ajalta, jolloin kuningas tai muu satraappi antoi harvoille ja valituille oikeuden toimia ns. julkishallinnon tehtävissä.

Tällaisia tehtäviä Suomessa on nykyään valtionhallinnossa, kunnissa ja seurakunnissa. Suomessa on poikkeuksellisen suuri kunnioitus virkamiehiä kohtaan.

Virkamies on aina oikeassa. Virkamies on erehtymätön ja virkamies saa toimessaan huseerta melkein millä tavoin tahansa ja suurin seuraamus on usein varoitus tai huomautus tehdyn virheen johdosta. Vain harvoin virkamies erotetaan Suomessa ns. palvelusuhteestaan. Muualla kenkää tulee heti, jos on epäilyskään tehdysä virheestä.

Virkamies ei ole samassa asemassa kuin tavallinen duunari. Virkamies on ns. palvelusuhteessa hoitelemassa virkansa mukaisia tehtäviä. Virka on periaatteessa ikuinen etuus, joka myönnetään julkishallinnon toimesta vain harvoille ja valituille.

Suomessa virkamiesjärjestelmä on rakenteellisen korruption kova ydin, jota voidaan verrata myös Italian mafiaan. Virkamies ei toista virkamiestä syö. Kunnissa mitä pienempi on kunta, sitä tiiviimpi on kova "virkamiesydin".

Suomessa on kuitenkin myös virkamiehiä koskeva lainsäädäntö, joka antaa mahdollisuuden puuttua julkishallinnossakin havaittuihin epäkohtiin ja myös virkarikoksiin.

Meillä Juankoskella keskeinen ongelma on hallintokulttuurin totaalinen rämettyminen nykyisen kaupunginjohtajan aikana. Kysymyksessä on ollut jatkuva esteellinen toiminta sekä kuntalain noudattamatta jättäminen ja tietysti myös piittaamattomuss kunnallista viranhaltijaa koskevan lain säädöksistä.

Tässä asiassa tarkastelun keskiöön nousee kaupunginjohtajan massiiviset sivutoimet erilaisissa hallitustehtävissä ja Savon Energiaholding Oy:n pitkäaikainen toimitusjohtajuus, joita ei ole voitu hoitaa käyttämättä siihen normaalia virkasuhteen virka-aikaa.

Näistä sivutoimistaan kaupunginjohtaja on myös ollut jatkuvasti esteellinen ja kaiken kukkuraksi hän on vielä osallistunut jo vuosien ajan mm. Premium Board-yritysryhmän rahoitusneuvotteluihin ja muihin kyseistä yritysryhmää koskeviin neuvotteluihin ja järjestelyihin. Hän on siis virkasuhteessaan työajallaan toiminut varattoman Premium Board-yritysryhmän lukuun.

Juankosken kunnalle ja veronmaksajille tästä laittomasta toiminnasta on aiheutunut mm. laittomiksi todetut yksityisen asianajotoimiston 300 000 euron laskut ja 4.1 milj. euron laittoman takauksen maksatus kaupungin kassasta.

Varmemmaksi vakuudeksi olen siteerannut alle § 17 ja § 18 säännökset Kunnallisen viranhaltijan velvollisuuksista:

"Viranhaltijan velvollisuudet

17 §
Yleiset velvollisuudet

Viranhaltijan on suoritettava virkasuhteeseen kuuluvat tehtävät asianmukaisesti ja viivytyksettä noudattaen asianomaisia säännöksiä ja määräyksiä sekä työnantajan työnjohto- ja valvontamääräyksiä.

Viranhaltijan on toimittava tehtävässään tasapuolisesti ja käyttäydyttävä asemansa ja tehtävänsä edellyttämällä tavalla.

Viranhaltija ei saa vaatia, ottaa vastaan tai hyväksyä sellaista taloudellista tai muuta etua, josta säädetään rikoslain (39/1889) 40 luvussa.

18 §
Sivutoimi ja kilpaileva toiminta

Sivutoimella tarkoitetaan virkasuhdetta, palkattua työtä ja pysyväisluonteista tehtävää, joista viranhaltijalla on oikeus kieltäytyä, sekä ammatin, elinkeinon ja liikkeen harjoittamista.

Viranhaltija ei saa ottaa vastaan eikä pitää sellaista sivutointa, joka edellyttää työajan käyttämistä sivutoimeen kuuluvien tehtävien hoitamiseen, ellei työnantaja hakemuksesta myönnä siihen lupaa. Lupa voidaan antaa myös määräajaksi ja rajoitettuna. Lupa voidaan peruuttaa, kun siihen on syytä. Viranhaltijalle on varattava tilaisuus tulla kuulluksi ennen peruuttamista.

Harkittaessa sivutoimiluvan myöntämistä on otettava huomioon, että viranhaltija ei saa sivutoimen vuoksi tulla esteelliseksi tehtävässään. Sivutoimi ei myöskään saa vaarantaa luottamusta tasapuolisuuteen tehtävän hoidossa tai muutenkaan haitata tehtävän asianmukaista hoitamista. Sivutoimena ei saa harjoittaa sellaista toimintaa, joka kilpailevana toimintana ilmeisesti vahingoittaa työnantajaa.

Viranhaltija ei saa virkasuhteen kestäessä ryhtyä kilpailevan toiminnan valmistelemiseksi sellaisiin toimenpiteisiin, joita 3 momentissa säädetty huomioon ottaen ei voida pitää hyväksyttävinä.

Muusta kuin 2 momentissa tarkoitetusta sivutoimesta viranhaltijan on tehtävä ilmoitus työnantajalle. Työnantaja voi varattuaan viranhaltijalle tilaisuuden tulla kuulluksi kieltää tällaisen sivutoimen vastaanottamisen ja pitämisen 3 momentissa säädetyillä perusteilla."

valejuristiRe: Virkarikosadressi31.12.2013 16.35
Kangasperkon sivutoimet, jotka ovat aiheuttaneet esteellisyyksiä, ovat merkittävä juankoskelaisen korruption tunnusmerkki. Kuntalaisille aiheutuneet tappiot lasketaan miljoonissa.
Sivutoimet myöntänyt kepumafia on tavoitellut "asioiden" salassa pitoa ja heille edullisia verovaroilla toteutettavia toimia. Kaikessa maksajina ovat veronmaksajat. Olisi kiintoisaa, jos Juankoskella suoritettaisiin erityistilintarkastus Kangasperkon koko johtajuusajalta.
Juankoskella ns. rivivaltuutetut eivät ole uskaltaneet kysellä suunnitelmien ja sopimusten tarkempia perusteluja tai laskelmia. Sellainenhan olisi ennenkuulumatonta ja osoittaisi epäluottamusta.
Ajat muuttuvat ja toivottavasti mekin niiden mukana. Laki tulee vielä Juankoskellekin... Aloitetaan peruuttamalla kaupunginjohtajan sivutoimiluvat. Anteeksipyyntöjä ei tarvitse esittää.

Alan BankruptRe: Virkarikosadressi31.12.2013 18.41
Olen yrittänyt löytää esimerkin, jossa kunnan virkamies tai luottamushenkilö joutuisi korvausvastuuseen virkarikoksesta. En ole löytänyt ja sillä perusteella oletan, ettei Juankoskellakaan kukaan joudu ainakaan korvausvastuuseen.

Olen melkeinpä pommittanut Suomen Kuvalehteä antamalla juttuvinkkiä Juankoskesta, kun niillä on niin hyvät valokuvaajatkin. Eivät vastaa minulle. Koettakaapa joku sieltä Juankoskelta saada kuvaaja paikalle 10.1.2014 ja juttu lehteen sekä referenssinä aiempi Premium Boardin juttu. Kumma että ovat vasta päivittäneet seuraavan piirrosjutun eikä siinä ole Juankoskesta halaistua sanaa:

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/ristiretkia-ja-rotostelya-kuntien-hallintoelimet-ovat-riitaisia-paikkoja/

eskimoRe: Virkarikosadressi31.12.2013 18.59
jos tärkeimmät todisteet löytyvät juorupalstalta ja niinkin asiantuntevan kirjoittajan,kuin jussi parviaisen tekeleistä on jopa kummallista ettei se ketään ilman mielenterveyslääkitystä ponnistelevaa toimittajaa kiinnostaisi

KoirankusettajaRe: Virkarikosadressi31.12.2013 19.34
Iso vastuu on ison palkan perusteena, mutta käytännössä ei tätä vastuuta kunnan virkamiehillä ole. Ihmettelin jo vuosia sitten uuden peruskoulun katon pinnoitteen tai maalin kuoriutumista jo ensimmäisenä vuotena. Tiedän, että urakoitsijalta on pidätetty takuuajan vakuus, mutta tänäkään päivänä peltikaton pinnoitteelle ei ole tehty mitään.
Kuka tahansa voi käydä katsomassa kattoa Ruukintien suunnasta ja todeta tilanteen. Kysyin asiaa vuosia sitten tällä palstalla. Pöytäkirjojen mukaan yksikään luottamusmies ei lautakunnassa tai hallituksessa ole kysynyt asiasta eikä kattoa ole korjattu.
Tällaista on touhu meillä. Luulenpa, että tässäkin on kyse satojen tuhansien vahingosta, vaan ei näy kiinnostavan ketään.

kierrättäjäRe: Virkarikosadressi1.1.2014 5.20
eskimo on iglussaan hermostunut kirjoittelusta, kun lämpötila pysyttelee itsepintaisesti Juankoskellakin + 3 asteessa ja tuuli on 5 m/s.

Kyllä siinä väkisin jo eskimon iglukin alkaa sulaa. Kohta eskimo joutuu ostamaan intiaanikanootin, jotta pystyy osallistumaan palstan kirjoitteluun kuivissa olosuhteissa.

eskimo voi myös käydä Kuopiossa yksityislääkärin juttusilla ja kysellä, missä on vika, kun suksi ei luista Juankosken hietikkoladuilla.

Yksityislääkäri varmaan vastaa: "p-le ladulla ei ole havuja" ja Pellon Mr. Seefeldkin pääsi jo kuolemaan neuvoineen".

Suurelle Pellon Eerolle kaikki kunnia! Juankoskella ei "suuria Eeroja" ole löytynyt sitten Juice Leskisen. Kaupunginjohtajankin hiintoharrastus on jäänyt vähäiseksi, eikä veren hemoglobiinikaan riitä.

Kaupunginjohtaja on kuitenkin kunnostautunut Suomen kovimpana lainanottajana. Väliä ei ole sillä, mihin lainaa otetaan ja maksetaanko sitä koskaan takaisin. Pääasia on, että lainaraha pannaan kiertämään.

Väliäkö sillä on myös, vaikka lainaraha kiertää vaikka Maltan kautta ja maksu viipyy. Lainarahan täytyy kiertää. Ensin kaupungin kassan kautta. Sitten Hangon terminaaliin ja Maltalle. Maltalta ei kuitenkaan ole Suomeen muuta yhteyttä kuin yrityssaneeraus. Siinähän lainoista leikataan 80%:ia. Kepulit sen tietää. 4H kerhojen kirjekurseilla on kerrottu. Hankkeet on hyvät. Eurosta jää jäljelle 20 senttiä kepun tupailloissa.

Tratta PBF:n Tecta kartonkikin on kiertävä kartonki. Sitä valmistetaan kaupungin omistamassa pahvitehtaassa. Pahvi on hiilijalanjäljetön pahvi, joka sopii kaikkiin mahdollisiin käyttökohteisiin lähtien nestepakkauksesta perinteiseen kattojen tervapahvin runkopahviin. Millään muulla pahvilla ei ole niin valtavia markkinoita. Harmi, että emme aiemmin huomanneet tätä kiertävän kunnallisen pahvin markkinarakoa.

Kohta käräjätuomari käy kiertämässä kunnallisen pahvitehtaan tehdasalueen ja toteaa, että kierrätykseen näyttää menevän koko höskä. Monen työntekijän unelma hyvästä huomisesta ei toteudu. Virtuaalinen verotulokin jää kiertämään kaupungintaloa.

eskimo se vain jatkaa pilkkimistään sulavan iglunsa suuaukolla, kunnes jää sulaa lopullisesti.

adressi on poikaaRe: Virkarikosadressi1.1.2014 11.45
Onko tarkastettu tehtaalla asiantuntijan kanssa, mitä merkittävää on myyty toiminnassa tarvittavista tavaroista ja varaosista?
Yllätyksiä on ehkä luvassa muillekin kuin kaupunginjohtajalle.
Tämä saneerausjuttu on samanlaista pelleilyä kuin ne kaupunginjohtajan "rahoitusneuvottelut".
Älkää, Veijo ja Heimo enää häpäiskö meitä uskomalla täysiä lööpereitä.

Baskervillen koiratRe: Virkarikosadressi1.1.2014 16.18
Alan bankruptille: lopeta itsesi kehuminen ja tee jotain.
Jos olet kunnan jäsen, tee niitä valituksia, mutta valitukset ei toimi , jos niitä ei lähetä eteenpäin.
Sinulla on oma haukkumispalsta suomi24 sivuilla, joten pidä siellä itsesi kehumispalstaa. Yksikään tekosi ei ole saanut mitään aikaan, joten ryhdy tosihommiin. P.Tolvanen on sentään mies, joka tekee, kuten NS ja myös haukkumasi Pekka V on todellinen asiantuntija, joka ei kehu vaan tekee.

Hyvää utta vuotta suomi24 sivuoille ja sinun palstallesi.

ABRe: Virkarikosadressi1.1.2014 17.40
Koirille ja muille selityksenä voin sanoa, että en asu lähelläkään Juankoskea eikä minulla ole muitakaan yhteyksiä sinne. En siis voi tehdä mitään valituksiakaan. Mutta kun valtuuston jäsenetkään eivät tee mitään ja nytkin Pekka V vain kyselee, olisiko aika tehdä jotain, niin olen agiteerannut juankoskelaisia toimintaan. Todella ihmeellinen kysymys tuo olisiko aika tehdä jotakin.

Motiivini ovat aivan muut. Ensinnäkin Juankosken kaupunki on syöpäläinen kaupunkien joukossa, kun se käyttää yhä enemmän valtion verorahoja ja minä joudun osaltani niitä valtionverona maksamaan. Toiseksi Juankosken kartonkitehdas on suomalaisen bisneksen syöpäläinen, kun se kilpailee Metsä Boardin, Stora Enson ja Pankaboardin kanssa vientimarkkinoilla. Ja kolmanneksi motiiviksi on tullut se, että kukaan ihmiseksi kutsuttava olio ei ole minua loukannut henkilökohtaisesti kuten Pekka V. Tapanani ei ole mennä henkilökohtaisiin loukkauksiin, mutta arvostella tietenkin voi ja esittää mielipiteitä.

Kun nyt siis olen ei-toivottu henkilö, niin toistan, että poistakaa kaikki kirjoittamani postaukset, älkääkä vain valikoituja.

eskimoRe: Virkarikosadressi1.1.2014 19.33
stora enso ja metsä boar pitivätkin hätäkokouksen sen varalta jos tämä preemium-puulaaki starttaa.tulivat siihen tulokseen,että se on alaskirjauksen paikka pörssissä jos rullankin saavat ulos tehtaastaan

talouselämän tarkkailijaRe: Virkarikosadressi2.1.2014 1.20
Kas, kas eskimoa. On ruvennut seuraamaan pörssiä.

eskimo on nyt tehnyt oikean havainnon. Kyllä siinä hätäkokouksen paikka selvästi on MetsäBoardilla ja Stora Ensolla, jos Risteferi ja Mooseperko työntää ensimmäisen Tecta-rullan auton lavalle Juankosken kunnalliselta pahvitehtaalta. Kaupunkihan on tehtaan suurin rahoittaja, vaikka ei vielä omistakaan muuta kuin tyhjäksi jäävän viimeistelyhallin. Siitä saadaan muuten kauan kaivattu uimahalli kylään.

Olen täysin vakuuttunut, että kaupunginjohtaja ja Veijo on kutsuttu pahvitehtaan portille todistamaan ensimmäisen Tecta-rullan työntämistä maailman markkinoille.

Tästä se nyt lähtee "ketterä" TECTA OYJ maailman valloitukseen. Nyt ollaan taas kunniakkaan Römssyn jalanjäljissä, vaikka jäljissä ei ole yhtään hiiltä, eikä mitään muutakaan myrkkyä, joita nestepakkauksessa ei voida hyväksyä.

Onneksi Risteferillä on puusertifikaatti.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: