Keskustelu

Kaapelien piilotus turhaa Nopea mobiililaajakaista alkaa levitä maakunnissa2.1.2014 14.55
Nopea mobiililaajakaista alkaa levitä maakunnissa

Nopeammat mobiililaajakaistat alkavat tänä vuonna saavuttaa yhä suuremman osan maasta, kun 800 megahertsin taajuudet otetaan käyttöön.

Ensimmäisenä asialle ehti Elisa, joka avasi ensimmäiset uutta taajuutta käyttävät tukiasemat uudenvuoden vaihtuessa keskiyöllä. Sen neljä ensimmäistä tukiasemaa otettiin käyttöön Helsingissä, Kangasalla, Pälkäneen Laitikkalassa ja Savonlinnan Hiltulassa.

Sonera ja DNA rakentavat myös parhaillaan tukiasemia uudelle taajuudelle ja ottavat ne käyttöön lähiaikoina. Sonera arvioi, että sen 4G-palvelujen väestöpeitto nousee tämän vuoden aikana noin 50 prosentista lähelle 80:tä prosenttia.

800 megahertsin taajuudet myytiin Elisalle, Soneralle ja DNA:lle viime vuonna. Pitkäksi venähtänyt huutokauppa viivästytti taajuuksien käyttöönottoa. 800 megahertsin taajuudella yksi tukiasema kattaa suurempia alueita, joten se soveltuu hyvin harvaan asutuille alueille. Tähän asti nopeimpia yhteyksiä on ollut tarjolla lähinnä kaupungeissa ja lomakeskuksissa.

Ei kuitua maahanRe: Nopea mobiililaajakaista alkaa levitä maakunnissa2.1.2014 15.15
Laajakaistapäätös on peruttava ja säästettävä, mitä säästettävissä on. Meitä pidetään melekoisina hulluina naapuripaikkakunnilla.
Voimme säästää ehkä osan jo sijoittamastamme rahasta ja ainakin tulevat sadat tuhannet. Hoidetaan mieluummin vanhukset.

Rahat turhuuteen meniRe: Nopea mobiililaajakaista alkaa levitä maakunnissa2.1.2014 15.51
Harmillista on, että edellinen hallituksenne ja valtuustonne hyväksyi täysin käsittämättömän lähes 400.000 euron kaapelin piilotus hankkeen avustuksen Savon Valokuitu Oy:lle. Ainoastaan avustusta ja kaapeleiden piilotusta muistaakseni vastusti Vapaa Juankoski ryhmän edustajat. Hanke joka on täysin kannattamaton. Mutta kuulin, että lupasihan liittymän ottaa Kettunen, Antikainen ja tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Rissanen. Liittymän hinnaksi silloin alkumetreillä oli määritelty maksavan vähintään 1800 ja enimmillään noin 10000 euroa. No poijat ottaa sen tietysti jos kaupunki kompensoisi sen hankintaa. Olisihan kaapelointi varsin tarpeellinen esim. tarkistuslautakunnan puheenjohtajalle. Ensiksi hänelle kunnan tietysti pitää ensin hankkia se tietokone. Niin ja vielä opetta kunnan toimesta tietokoneen käyttö.

Siinä meni avustuksen a monen mummon vaippatarverahat ja varsinkaan kun yhtään metriä ei ole valokaapelia Juankosken alueelle tuolla avustusrahalla saatu. joten aika poikia ovat nuo päättäjät Juankoskella olleet. Ei ihme ,että meillä naapurikunnassa hymyilyttää.

EmersonRe: Nopea mobiililaajakaista alkaa levitä maakunnissa2.1.2014 16.29
Kun Kangasperkiö on savon Kuitu Oy:n hallituksen jäsen, niin miten luottamushenkilöt uskaltaisivat ottaa sivutoimen pois kaupunginjohtajalta ja siten vähentäsi kaupunginjohtajan virkaajalaa hankkimia lisätuloja.
Ei se niin vain käy.....

Se ei ole tyhmä joka pyyttää, mutta ...Re: Nopea mobiililaajakaista alkaa levitä maakunnissa2.1.2014 17.18
No tietysti lähes 400.000 euron avustuskin on ollut hallituspaikan petraamista.
Muuten ilman avustuksia ei voi konjakkia naukkailla ja konjakki pieruja päräytellä. Nyt voi päräytellä vaikka ei ole huippukalliin liittymien tilaajia olenkaan Juankoskella. Kuka olisi niin höperö, että maaseutu alueella maksaisi 10.000 euroa liittymästä. Niitä ei vaan yksinkertaisesti ole kun liikkuvan saa hintaan 13.90 euroa /kk. Eikä tarvitse lankojen perässä pyöriskellä. Kyllä noi poijat kyllä ottaisi jos kaupunki maksaisi. Kalliiksi tuli tuo avustus se on vähän kuin se kuuluisa kuudenmetrin levyinen moottorikelkka reitistö maanviljelijöiden männikkömetsien läpi. Rahaa paloi siihenkin noin 100.000 euroa laavulla istuskeluun ja makkaran paistoon ja konjakki huuruihin ja nyt ei ole minkäänlaista reitistöjä Juankoskella. Mutta pitäähän ne juankoskelaisten rahat jotenkin tupeloida. Nyt maksaa noita huuruja myös kelkkailuharrastajat, jotka olisivat tyytyneet pelkään kelkka uraan. Mutta joku noista höyrähdyksistä aina hyötyy. Se on vähän samanlaista kuin kylänkeskustan koirankusetuspuiston pitäminen . Niin kauan se pelaa kun voi veronmaksajien rahaa tärväillä, mutta kun rahukki loppuu niin loppuu sitten halutkin ja unohdetaan koko jutut. Samoin on käynyt hamppujutulle ja lammasviuluhankkeelle. Mutta yritetty on ja pistetty ulkomaalaisen kävijän taskuun suunnattomasti rahaa sitä on tupeloitu niin paljon, että monet eivät edes ymmärrä ja epäilen, että noita tupelointeja päättäjät eivät ole tehneet pelkää tyhmyyttään ei ainakaan kaikki.

kaupunkilainenRe: Nopea mobiililaajakaista alkaa levitä maakunnissa2.1.2014 17.41
Savon Kuidun liittymähinnat aivan käsittämättömiä, ei ne tästä maailmasta ole. Jos puhutaan jostain parin tonnin hinnasta mikäli olet lähellä runkoverkkoa, muuten hinta pilvissä...kuukausimaksut 70-80 ekee. Kiinnostaisi tietää onko joku ostanut noita liittymiä ja millä hinnoilla, pitää olla kova tarve palvelulle että noita hintoja kehtaa maksella. Taitaa kaikki operaattorit tarjota nopeaa 4G-yhtettä n. 20?/kk hintaa eikä tarvii tuhansien liittymiä maksaa.

Ikkunapöydän raatiRe: Nopea mobiililaajakaista alkaa levitä maakunnissa2.1.2014 17.54
Olisi ensimmäinen kerta, kun Juankoskella järkeä käytetään, jos hölmö päätös peruttaisiin. Jos Kangasperko on tappina, poistakaa se.
Heimo ja Veijo, tehkää kerrankin jotain vanhustemme hyväksi, eikä aina vain heidän kurjuudekseen.

kentiapuliRe: Nopea mobiililaajakaista alkaa levitä maakunnissa2.1.2014 18.03
Tämänkin vielä aloittamattoman hankkeen Kangasperko sopi luottamushenkilöiden selän takana, ja kustannustiedot salattiin.
Raneen ja Jokeen hanke upposi kuin kuuma veitsi sulaan voihin. Miksi?Päätöksellä oli silloin superkiire, jotta kaapelia olisi päästy piilottamaan hetimiten 2010 tai 2011 kesällä. Kyllähän Kangasperko tiesi, että aikataulu on valetta, mutta kiireellä hämättiin luottamushenkilöitä ja estettiin harkitun päätöksen tekeminen.
Silloin ei ollut edes anottu avustuksia ja hankittu EU:n hyväksymistä yksityisen yrityksen valtiontuille (vrt. Premium Board).

pois lähdössäRe: Nopea mobiililaajakaista alkaa levitä maakunnissa2.1.2014 19.42
Semmostahan se,,on tehty pikapäätöksiä,,nyt sitten uikutettaan!
Kuka nyt omilla rahoillaan alkaa oikeutta käymään pyrokratiaa vastaan,ei kai kukaan niin tyhmä ole?
Pitäis löytää oikeasti viisas ihminen ,jolla ei ole minkäänlaista omaisuutta eikä tuloja,korkeintaan toimeentulotukia.Miksikö? Siksi ,että hän saisi ilmaisen oikeudenkäynnin ja näin saattaisi käydä useammankin vuoden taistelua siitä ,kuka on korvausvelvollinen tai kuka valehtelee tai kuka oli jäävi tai mitä seurasi pikapäätöksistä!Tai onko missään minkäänlaista perää, kunhan puhutaan,
niin ja tietenkin vielä tarvittaisi lisäksi lahjomaton asianajaja ja tuomari,ja oikeutta käytäisi valtionvaroilla vai kenties kunnan?
Se ,että äänestetään luottamuksesta tai sen puutteesta ,ei maksa mitään,miksi niin ei tehdä ,jos asioissa on perää?
Parempi kai vaan puhua ja antaa asioiden olla,kun ei kuitenkaan ole minkään tekijöiksi,edes yrittäjäksi,että asiat muuttuisi, ei kenestäkään !!

ABRe: Nopea mobiililaajakaista alkaa levitä maakunnissa2.1.2014 20.54
Totta puhut kuomaseni. Pienellä paikkakunnalla kaikki ovat kaikkien kavereita. Ei uskalleta tehdä todellisia toimenpiteitä puheista huolimatta.

Lähes ainoat toimijat ovat saaneet oppinsa pääkaupunkiseudulla eli Heikki JW ja Pena T. Älyä varmaankin on mutta ei viisautta eikä järkeä. Ja mikä on ennuste: ne jotka saavat muualta töitä ovat parasta ainesta ja jäljelle jäävät eläkeläiset, syntymärikkaat ja toimeentulotuella elävät. Ei ole mitään mahdollisuuksia toipua tästä muuta kuin Kuopion kainalossa pitkän ajan kuluessa.

Minulla onkin hyvä idea. Laittakaa sinne maahanmuuttajien vastaanottokeskuksia niin eivät mene valtion tuet aivan hukkaan. Onhan siellä halpoja rakennuksia.

Minä kun en ole lakiasioiden asiantuntija, niin ihmettelen, miksi PBF:n konkurssi käsitellään Kuopion käräjäoikeudessa. Eikö asiat käsitellä yleensä vastaajan kotipaikan mukaan. PBF:n kotipaikka on Helsinki. Tulisi jotain rotia asioihin.

On se nähty.Re: Nopea mobiililaajakaista alkaa levitä maakunnissa2.1.2014 21.50
Helsingissä Premium Boardille naurettaisiin raikuvasti. Täällä maalla herroja ja ulkomaalaisia kunnioitetaan, kun tarkastuslautakunnan puheenjohtajakin näyttää esimerkkiä.
Amiskalle heti maahanmuuttajakeskus. Se on valmiiksi ideoitu. Ai niin... sehän ei ole kepumafian idea... ei käy.

Kyllä se hyvälle maistuuRe: Nopea mobiililaajakaista alkaa levitä maakunnissa2.1.2014 21.51
Muistelen , että Veijo on kaupungin hallituksen edustajana Savon Kuidussa joten Veijo ei kyllä asialle mitään tee. Kukapa se nyt omaa hallituspaikkaa itseltään poistaisi. On siellä mukava käydä nauttimassa ja kaikki tämä Juankosken kaupungin lähes 400.000 euron avusuksen turvin. Mukava on hyvässä seurassa nauttia vaikkapa hyvälaatuista konjakkia. Eikös sitä varmaan ole Petrillä jäljellä,jota Rane ja Joke lahjoitti Petelle Koillis- paperin kuvien kera.

KuituRe: Nopea mobiililaajakaista alkaa levitä maakunnissa9.1.2014 13.16
Alhaalla tietoa asiasta. Ei ole kuulkaa pelkoa, että sivistys tulee Juankosken perukoille piiittkäään aikaan. Ihan rauhassa voitte käyttää lehmisavuja viestinnässä. http://www.savonkuitu.fi/File/Uutiskirjejoulukuu2013.pdf?rnd=1386945698

KuituRe: Nopea mobiililaajakaista alkaa levitä maakunnissa31.1.2014 13.40
Jatkakaapas nyt keskustelua tästä asiasta vai mikä se hiljentää?
http://www.kaistasavoon.fi/node/226

ei kiitosRe: Nopea mobiililaajakaista alkaa levitä maakunnissa31.1.2014 14.35
Hohoo, onpa kuitukauppa kunnon markkinointipuheen vääntäny sivuilleen. Eipä oo tuo isäntä saanu kunnon 3g yhteyttä käyttää, liekkö ollu joku aneeminen puolen megan yhteys vanhoilla kuparikaapeleilla. Samat tekniikkavirheet voi toistua autuaaksi tekevällä kuidulla. Ei halaistua sanaa kustannuksista, eihän niitä ääneen uskalla sanoakkaan. Jonkunhan nämä kaapelin piilotushankkeet pitää maksaa ja maajussit onkin vallan sopiva kohderyhmä. Muutaman vuoden kuluttua 4g-verkkojen peitto on 2g-verkon luokkaa, langattomat on tulevaisuutta.

KuituRe: Nopea mobiililaajakaista alkaa levitä maakunnissa31.1.2014 14.49
Siinäpä taasen faktaa ettei mennä ihan taas pelkällä mutu tuntumalla.
http://www.kaisanet.fi/miksi_valokuitu_

ToimitusRe: Nopea mobiililaajakaista alkaa levitä maakunnissa31.1.2014 15.19
Kuitukauppiaskin on huomannut kuinka hyvä markkinointikanava tämä JuanKoskinen sivusto onkaan.
Ja onhan avauksia tänäänkin jo reilut 2600, joten ei huono kauppa paikka olenkaan ja vieläpä ilmainen siinä kilpailija Koillis- Savo paikallis lehti jää toiseksi varsinkin mainoshintansa kalleuden vuoksi.
Joten täällä kanatta mainostaa ja kaikki tämä vieläpä on ilmaista.

Tuhlaajapojat töissäRe: Nopea mobiililaajakaista alkaa levitä maakunnissa31.1.2014 15.52
Meikäläisellä on ollut langaton yli 5 vuotta. Enkä vaihda sitä pois tai ota valokuitua. Turhaa piilottaa yhteiskunnan rahoilla yhtä kaapelia muutaman käyttäjän tähden. On lähetintornit valmiina senkun lisätään muutama lisäantenni. Tuhlatuilla rahoilla voitaisiin jokaiseen torniin laittaa aurinkopaneelit lataamaan akkuja jos sähköt katkeaa. Juankoskella on ainakin puoli milj euroa mennyt hukkaan valokuituhankkeessa. Hölmöjen hommaa.

Pekka VRe: Nopea mobiililaajakaista alkaa levitä maakunnissa31.1.2014 16.27
Moro,
mulla on langaton 3G ja sillä toimii kaikki tietokoneet lähes 20 megan nopeudella ja maksaa liittyminenen n. 13 euroa kuussa.
Esittelin viimeksi isoa opintotyötäni lähes 100 oppilalle netin kautta Lapin Yliopiston saleihin ja netti toimi taas kuin sotilaan maha, nopeasti.
Kyseessä ei ollut Skype, vaan adoben oma nettiyhteys kameralla ja muilla herkuilla, kuten esittelemäni tiedostot kuvaheittäjälle.

On tietenkin varmaa, että vielä valokaapeli on varmempi, mutta minun toimintojani ei ole uusi kaapeliton netti vaivannut. Ja muuten juuri luin uudesta innovaatiosta, joka tulee kumoamaan valokaapelin ja kyseessä on uusi kuitutyyppi, jolla saadaan aikaan oleellisesti vieläkin nopeammat yhteydet.
Ikävä kyllä, että kun olemme jo maksaneet satoja tuhansia valokaapelihankkeesta, ja kun se tullee Juankoskelle joskus hamassa tulevaisuudessa, on valokaapeli jo vanhentunut järjestelmä. Miten Jobst-vainaa sanoi: huominen on tänään ja siksi kannattaa herätä ylihuomiseen.

Minä olisin ottanut heti Rautavaaran hankkeen ja 100 euron osuuden ja Ymmärrättekö.liittymän, mutta Juankosken päätös oli odottaa vuosia ja maksaa jo eilen.

ei kiitosRe: Nopea mobiililaajakaista alkaa levitä maakunnissa31.1.2014 16.49
Tottahan kuidulla on etunsa langattomaan verrattuna mutta hintaero on valtaisa, onko se tuhansien eurojen väärti. Rautavaaran mallilla olisi liittyjiä varmasti tähän mennessä moninkertainen määrä mutta järjen käyttöhän on ollut kiellettyä jo pitkään näillä seuduin. Jokainen ottaa omiin tarpeisiin sopivat yhteydet ja on valmis maksamaan niistä x summan rahaa. Itse olen tyytyväinen langattoman yhteyden käyttäjä eikä paluuta ryöstöhintaisiin piuhayhteyksiin ole. Pekka V:n erinomaisiin nopeuksiin en pääse mutta tämäkin riittää vajaan 11 euron kk hinnalla.

http://www.speedtest.net/my-result/3272564796

salme harjunenRe: Nopea mobiililaajakaista alkaa levitä maakunnissa31.1.2014 17.11
minä asun tosi kehnojen yhteyksien alueella,täällä pelittää hyvin elisa,soneraa yritin ja hankin kaikki mahdolliset lisävempaimet ,mutta ei hyvä.Saunalahden langaton pelaa hyvin, 3G on ja n.200? maksoi antenni katolle , juuri nytkin signaalin vahvuus 87% ja hyvin kerkii, hinta 13,90?/kk
TV-antenni 6metriä katolta ylös,sitten löytyi kuva.

valeradiomiesRe: Nopea mobiililaajakaista alkaa levitä maakunnissa31.1.2014 17.25
Eikö valokuituhankkeen isiä, pisnes-nerojamme, Peteä, Ranea ja Jokea yhtään hävetä? Säyneisen koulua yritetään lopettaa vaikka millaisilla konsteilla ja selityksillä, jotta saataisiin 60.000,- säästöä vuodessa (sekin epävarmaa).
Valokuituhölmöily on maksanut 400.000,-, mutta lisää menee, vaikka metriäkään ei piilotettaisi kuitua Juankosken multiin.
Sovitaan Kaavin kanssa yhdessä irrottautuminen hankkeesta. Syyt kyllä keksitään. Pannaan meidän pääselittelijämme keksimään perusteluja. Pankaa Vapaan Juankosken miehet hoitamaan asiaa, koska he eivät ole lahjottavissa.

ei kiitosRe: Nopea mobiililaajakaista alkaa levitä maakunnissa31.1.2014 17.33
Juuri näin, näissä langattomissa ei ole yhtä oikeaa mikäli haluaa toimivimman yhteyden. Kokeilemalla löytyy paras operaattori, prepaidien avulla vaivatonta. Lisäntennin tuoma etu on merkittävä kuuluvuusalueen rajoilla, suuntaus oikeaan suuntaan ja nopeutta löytyy.

KoirankusettajaRe: Nopea mobiililaajakaista alkaa levitä maakunnissa31.1.2014 18.06
Voi miten välinpitämättömiä me olemme johtajiemme hölmöilyille. Maksamme taitoihin nähden liian korkeaa palkkaa, emmekä vaadi mitään.

Sotkamon kunnassa perussuomalaiset ovat kyllästyneet heikkoon asioiden hoitoon ja ovat ryhtyneet tositoimiin, toisetkin lähtevät mukaan.

Heimo, sinuun olemme asettaneet toiveemme. Nyt on opettelun vuosi takana, odotamme rivakoita otteita.

kyrsä kyöstiRe: Nopea mobiililaajakaista alkaa levitä maakunnissa31.1.2014 22.20
Pitäis laittaa Juankosken Nero, kylän kiltein mies Jokke ja Vexi sekä Hemppa kaivelemaan sitä kallista valokaapeliojaa, niin eiköhän siinä rupea poikien ajatuksissa tulemaan muutosta.

Voivat todeta parikymmentä metriä routaista maata kaivettuaan, että kyllä tämä taitaa sittenkin olla hölmöläisten hommaa, kun Salme Harjusellakin netti pelittää 13.90 ?/kk täyttä häkää. Ja ei kiitos selaa mobiilinettiä jopa 11 ?/kk.

Voivat pojat miettiä, että minkä hel...vetin takia me mentiin 400 000 euro lapiomaan veronmaksajien rahoja tuohon routaojaan.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: