Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniTuliko nyt vastaus?14.2.2019 14.12
Poliisi on lopettanut 140000 rikoksen tutkinnan viime vuonna. Tähän joukkoon on uponnut myös Juankosken kaupungin takauspäätöksen tutkinta rikoksena.

KHO:n päätös ei määrännyt mitään sanktioita asiassa eikä kaupunki ehtinyt liitoskiireiden vuoksi käsitellä asiaa, joten nyt kai tämä asia on sitten lopullisesti ohi.

Voin sanoa, että monta raskasta päivää ja huonosti nukuttua yötä on takana. Onneksi ne ovat takana. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

heska pRe: Tuliko nyt vastaus?14.2.2019 23.21
joo minäkin ajatelin rueta rosvoksi.koska jos maahan muuttajat saavat raiskata lapsia ja meno on ku villissä lännessä. ajattelin että löpöjä rekoista,mutta enpä ole vielä viittinyt. oon tonkinu rakenustyömaitten roskalavoja.

alanRe: Tuliko nyt vastaus?15.2.2019 2.31
Minä en mielelläni halua häiritä Juankosken keskustan virallisen äänen yöunia, kun näinä kovina aikoina ihan nuoret miehetkin nuukahtaa öiseen aikaan viimeiseen uneen.

Kiinnittäisin kuitenkin virallisen äänen huomiota siihen, että meillä Unilukkari nimitti äskettäin entisen ryvettyneen valtakunnansyyttäjän tilalle vereksen vetojuhdan eli Raija Toiviaisen.

Toiviainen on kiinnittänyt huomiota siihen, että oikeusturvaketjun keskeisiä lenkkejä ovat rikosten esitutkinnasta vastaava poliisi, syyttäjälaitos, tuomiolaitos ja tuomioita täytäntöön paneva rikosseuraamuslaitos.

Toiviainen on myös tuonut julki huolensa siitä, että kasvava määrä rikoksia on vime vuosina meillä jäänyt kokonaan selvittämättä, syyttämättä ja rankaisematta.

Suomen kuva yhtenä maailman johtavista oikeusvaltioista onkin selvästi murenemassa mm. polititisoituneen oikeuslaitoksen vuoksi.

Yksityisten ja kunnallisten hoitolaitosten vanhusten hoitovirheiden tultua tapetille Toiviainen on tiettävästi jo pohdiskellut sitä, että hänen itsensä täytyy ottaa poliisiin yhteyttä, kun näyttää siltä, että hoitosopimuksiin voi liittyä petosten tapaista toimintaa, kun sovittua palvelua ei ole toimitettu asianmukaisesti.

Itä-Suomen yliopiston rikosoikeuden professori Matti Tolvanen on myös Toiviaisen tavoin puuttunut vanhusten hoivakotien ongelmiin.

Tolvanen on todennut, että näissä hoivakotiasioissa voi olla petoksen tunnusmerkit täyttävää toimintaa.

Tolvanen on katsonut, että hoitolaitoksissa petoksen tunnusmerkit täyttävällä toiminnalla on saatettu hankkia taloudellista hyötyä ja taas on voitu myös aiheuttaa joillekin vahinkoa.

Tolvanen onkin sitä mieltä, että poliisin tulee oma-aloitteisesti käynnistää esitutkinta, oli tutkinnan lopputulos mikä tahansa, koska kysymyksessä on yhteiskunnallisesti merkittävä asia.

Tolvanen myös pohdiskellessaan petollista toimintaa toteaa, että petos katsotaan törkeäksi, jos sillä tavoitellaan huomattavaa hyötyä tai aiheutetaan jollekin tuntuvaa vahinkoa.

Tolvanen toteaa vielä, että korkeimman oikeuden ennakkopäätösten mukaan parinkymmenentuhannen euron taloudellisen hyödyn hankkiminen alkaa jo olla törkeä.

Iltasanomien toimittaja Kreeta Karvala on jo petosasioiden osalta myös todennut, että kepuloisten Kaivosyhtiö Talvivaaran ja Terrafamen ("Kainuun Ihme") sekä vanhusten ongelmallisten hoitolaitosten kohdalla on selvästi yhteisiä piirteitä.

Hommat eivät ole menneet putkeen ja niin kuin on sovittu.

Juankoskellakaan kepuloisten hommat eivät ole missään vaiheessa menneet niin kuin Juankosken kaupungin päättäjät sopivat ulkomaisten hämärien liikemiesten kanssa laittoman takauksen osalta 14.4.2011 ja biolämmön osalta ensimmäisen kerran 8.8.2011.

Kepun helmasynti on se, että kepu pettää aina!!!!

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Tuliko nyt vastaus?15.2.2019 9.00
Voisitko Akm vielä varmistaa, että tämä Juankosken takausasia on näitä lopetettuja juttuja. Tämä varmistaisi asian.
Voisimme heti aloittaa paremman huomisen rakentamisen yhdessä.
Voisimme keskustella urheilusta, Sipilästä, Pyhäjärvestä ja Puolangasta kiihkottomasti ja rakentavasti.
Tehtaan tulevaisuutta voisimme suunnitella ja melkeinpä lupaan kannattaa ajatuksiasi olivatpa ne millaisia tahansa.
Uskon, että Juankoskella olisi laajempaakin kannatusta tällaiselle tulevaisuudelle.

Muuruvedelle muuttanutRe: Tuliko nyt vastaus?15.2.2019 9.26
Juankosken keskustan virallinen ääni varmaan nyt erehtyi kun puhui Juankosken tulevaisuudesta

Luulen kuitenkin hänen tarkoittaneen Muuruveden kehitystä tulevaisuudessa, koska Muuruvesi Kuopio liitoksen turvin on ottanut todellisen harppauksen kohti parempaa tulevaisuutta.
Tarkoitan tällä sitä, että Muuruvedellä voi heittää tulevaisuudessa paljon paremmin moukaria hyvin hoidetun kentän vuoksi.
Ei tarvitse enää lähteä Nilsiään kardemumman ostoksille koska Muuruvedellä on jo kaksi elintarvikepistettä mistä kardemummaa saa.
Nyt vielä kuultiin hyvät uutiset, että on tulossa Kauppakeskus Muuruveden Matkus, joka avautuu huhtikuun aikana.
Mutta Juankosken täyty tyytyä vain yhteen elintarvikekauppaan.
Joten näihin seikkoihin vedoten ajattelen, että Juankosken keskustan virallinen ääni erehtyi nyt ajatuksessaan ja mainitsi Juankosken eikä kotiseutuaan Muuruvettä.
Onhan luonnollista, että Muuruvesi on sijainniltaan Kuopiosta katsottuna paljon mukavammalla sijainnilla esim. vesistönsä ja satamansa turvin asunpaikkana mitä mainioin, siksi Muuruvedelle hakeutuukin koko ajan uutta nuorta porukkaa perheineen. Muuruveden Matkuksella on todella hyvä tulevaisuus menestyä ja alueen asukkaiden voida hyvin.
Kesäisin pyörii viihtyisä rantakahvila veneilijöitä ja turisteja varten. Hotellissa voi yöpyä ja pelailla biljardia Savon suurimmassa biljardisalissa mitäpä se pieni kylää enää kovin parempaa tarvitsee.
Joten uskon, että myös minun ajatukset tässä suhteessa Muuruveden kehityksestä on perusteltua.
Koillis- Savon lehtikin on tuottajansa vaihtumisen myötä alkanut huomioida myös näitä kehityksen seikkoja entistä paremmin.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Tuliko nyt vastaus?15.2.2019 11.35
Olen nyt suorastaan imarreltu, kun vasta Muuruvedelle muuttanut henkilö on tullut tietoiseksi minun moukarinheittokyvyistäni. Vaatimattomiahan tulokseni ovat olleet, vaikka toki parempaa on luvassa ensi kesänä.

Vanha sananlasku sanoo, että "pidä huoli penneistä, markat pitävät huolen itsestään". Vaikka Muuruvesi on minulle sydämen asia, tahdon kiinnittää huomion myös heikkoon naapuriin. Tälläinen huolenpito heikommista on Santeri Alkiosta alkaen leimannut keskustan ajattelua ja toimintaa.

Vaalit on tulossa ja juuri silloin on hyvä korostaa tätä puolta itsestämme. Näinhän olemme tehneet näissä vanhusasioissakin.

Ihailen Hannakaisaa. Hän muistaa puhua pörriäisistä. Hunajankerääjät pois yhteiskunnan toimialueelta. Muuruvedellä on kuitenkin tämä Attendon hoitokoti ja sieltä moni on saanut työtä.
Nyt, kun hyönteisten kuolo sukupuuttoon uhkaa koko maapalloa, on hyvä huomata, että pörriäisilläkin pitäisi olla puolustajia.

kaukonäköinenRe: Tuliko nyt vastaus?17.2.2019 0.02
Minäkin ihailen Hannakaisaa. Hannakaisa ei jätä ketään kylmäksi ja Hannakaisa osaa kunnon naisten keinot.

Hannakaisa on kuitenkin monesti lähtenyt "herrojen kanssa marjaan" ja on sitten pettynyt itkuun saakka.

Eduskunnassakin Hannakaisa on joutunut itkemään jopa eduskunnan käytävillä, kun Terra Sipilän laittomasta Maakunta Sotesta ei tule valmista perustulakivaliokunnassa eikä myöskään sosiaali- ja terveysvaliokunnassa.

Kyllä minuakin harmittaisi, jos olisin epätoivoisesti neljä vuotta yrittänyt työntää neliskulmaista tappia pyöreään reikään.

Luulisi, että Hannakaisakin maatalon tyttönä esim. heinäpellolla olisi havainnut, että heinäseipäässäkin on terävä kärki, varsi on muodoltaan pyöreä, enkä ainakaan minä ole koskaan neliskulmaista heinäseivästä nähnyt.

En kuitenkaan halua tuomita Hannakaisaa siitä, että Hannakaisa perustuslakivaliokunnassa oli taannoin viihdyttänyt itseään ja ärsyttänyt asiantuntijoita ja muita rouskuttamalla kaalia valiokunnassa. Tästä syystä minäkin aloin jo kutsua Hannakaisaa kotoisasti "Kaalimadoksi".

Minusta "Kaalimato" sopii hyvin kepulaiselle. Kaalimadosta ei heti tule mieleen edes se, että kepu pettää aina.

Toisaalta Kalimatokaan ei taida olla hyötyeläin, sillä Kaalimato käyttää hyväkseen kaalin lehtiä ja kehittyy aikanaan kaaliperhoseksi. Kaalimato on siis tuholaiseläin. "Valmentaja" ja liikemies Jari Sarasvuo on esittänyt teorian, että Kaalimato on laumaeläin, joka ei mukamas pystysi omaan ajatteluun.

Joka tapauksessa minulle on ikuisesti porautunut mieliin, kun 1990-luvulla kävin neuvotteluissa tapaamassa valtioneuvoston linnassa silloista riippumatonta ja erinomaista maatalousministeri Kalevi Hemilää ja hänen kansliapäällikköä Reino Urosta. Silloinkin olin hyvällä asialla ja tarkoituksemme oli rakentaa "maailmanluokan" kartonkikone Pohjois-Karjalaan.

Siitäkin näkee, että olen aina tykännyt kartongista ja ajanut maakuntien etuja. Sillehän ei voi mitään, jos ihminen on kaukonäköinen. Monet ovat huomanneet kartonkiin ja pakkaamiseen liittyvät positiiviset asiat vasta viimeisimmän 10 vuoden aikana. Ajokorttia uusittaessakin lääkäri sanoi, että en tarvitse välttämättä autoillessa silmälaseja.

Harmittaa, että suomalaissa päättäjissä on havaittavissa hyvin laajalle levinnyt likinäköisyys. Likinäköinen henkilöhän ei näe kauas terävästi ilman laseja. Likinäköisellä kysymys on silmän taittovirheestä.

Minä luulen, että moni kepuloinen on likinäköinen, koska esim. Ahti Karjalainen totesi aikoinaan, että ennustaminen on vaikeata ja etenkin tulevaiuuen ennustaminen.

Ahdillahan oli silmillään paksusankaiset silmälasit aivan kuten oli Urkillakin ja hänen kaksoisolennollaan eli Eino Uusitalolla, joka YYA-hengessä oli taannoin siirtämässä jo Itsenäisyyspäivääkin, jotta meikäläiset juhlapäivätkin olisivat olleet linjassa kommunistisen Neuvostoliiton kanssa.

Täytyy todeta, että vielä 1990-luvulla meno oli maatalousministeriössäkin vielä hyvinkin rentoa ja miellyttävää. Paljon johtui siitä, että Kalevi Hemilä oli riippumaton ministeri, joka ei kepuloisia satraappeja kumarrellut ja hän tuntui tuntevan talouden realiteetit hyvin. Valitettavasti Kalevi sairastui vakavasti, mutta on käsittääkseni kuitenkin toipunut hyvin.

Nykyisen maatalousministeri Jari Lepän otteita olen seurannut myös tarkalla silmällä, enkä ole havainnut pahempia virheitä. Juttu kulkee hyvin Pertunmaan maanviljelijä yrittäjältä.

Taannoin Jari kuitenkin telkkarin ruisleipäkeskustelussa sortui pahaan tietämättömyyteen, kun Jari vakavalla naamalla esitti verojen pientä osuutta ruisleivän kokonaiskustannuksissa. Muistelen, että Jari mielestä verojen osuus oli vain noin 9%.

Ennen esiintymistään tuollaisessa keskustelussa Jari olisi voinut kysyä neuvoa kokeneemmilta kustannusten asiantuntijoilta. Jos Jari olisi kysynyt asiaa minulta, niin olisin varmaan lonkalta heittänyt, että leivänkin kustannuksissa meillä erilaisten verojen osuus on 50%:n luokkaa.

Siis jos verotusta saataisiin laskettua, niin leivän hintakin putoaisi meillä sille tasolle, että jopa hampaaton eläkeläinenkin voi leipää syödä ja tietysti myös maatalouskin kannattaisi oleellisesti nykyistä paremmin.

Minä ihmettelen, miksi kepuloisetkin on opetettu rakastamaan veroja. MInusta jo edesmennnyt Veikko Vennamo oli ihan oikeassa, kun vaalipuheissaan Eino Poutiaisen ja Urpo Leppäsen kanssa julistivat, että verot pitää laittaa valtion maksettaviksi.

Siihen aikaan meillä meni vielä ihan hyvin. Kun Einokin kirsi maakuntaa Solifer-mopolla tuohihattu päässä, niin kyllä Einon sanomaa kuultiin.

Ei nykyään kunnon ihmiset viitsi tulla sellaisiin kepun tilaisuuksiin, joihin Terra Sipilä on tullut omalla lentokoneellaan tai jumalattoman kalliilla Teslallaan esittelemään autotallisaan askartelemia "Luottamuksen Apiloita", kun kaikenlainen luottamus Terra Sipilän toimiin on mennyt vähän samaan tyyliin kuin vesi hanhen selästä.

Ainakin minulla on herännyt kysymys, onko Terra Sipilä koskaan puhunut totta, koska kepuhan pettää aina.

Minun huomiotani kiinnitti 1990-luvulla kansliapäällikkö Reino Urosen työpöytä, joka oli kauttaaltaan noin 20-30 senttiä korkeiden A4-pinojen peitossa.

Kun sitten kysyin Uroselta, mitä nuo paperit ovat ja ehtiikö niitä kukaan lukemaan, niin Uronen totesi, että ne ovat niitä EU direktiivejä, eikä niitä kukaan ehdi lukemaan.

Nyt tuossa pari iltaa sitten YLE:n toimittaja oli päässyt kameransa kanssa perustuslakivaliokunnan ovelle ja välitti katsojille autenttista kuvaa valiokunnassa ahkeroivista kansanedustajista oven raosta. Siis ihmisiä "työnsä äärellä". Moni poliitikko onkin sanonut, että Eduskunnassa varsinainen työ tehdään valiokunnissa.

Telkkarissa näkyi selvästi nyt pitkä pöytä, joka oli täynnä samanlaisia A4-pinoja kuin aikoinaan Reino Urosen pöytä.

Telkkarista havaitsin selvästi, että ovesta vasemmalla puolella pöydän keskivaiheilla istui hymyssä suin kokoomuksen nuori Ville Rydman. Pöydän päässä taas istui valiokunnan puheenjohtaja vassarien Annika Lapintie.

Annikasta on annettu valiokunnan puheenjohtajana hyviä lausuntoja.

Nähdessäni hymyilevan Ville Rydmanin ja hieman työlääntyneen, ehkä jopa uupuneen Annika Lapinniemen korkeiden sote-lakipinojen ääressä, tuli elävästi mieleen kokemukseni Reino Urosen konttorissa.

Mitä minulle on toistaiseksi selvinnyt, niin Terra Sipilän laiton Maakunta Sotehan on pahasti solmussa. Enkä yhtään ihmettele.

Ei kukaan ihminen, ei edes kepuloinen, pysty samaan selvää sellaisesta lainsäädännöstä, jossa tiettävästi on pitkälle toista tuhatta sivua tarkkoja lakipykäliä.

Puhumattakaan siitä, että noiden pykälien takana on vielä loputon määrä erilaisten asiantuntijoiden ja ministerien erityisavustajien sekä valtion ja kuntien virkamiesten lausuntoja ja toiveita.

Mahdoton, mikä mahdoton. Utopisti Terra Sipilä laittoi kerralla koko Suomen solmuun ja päätti lopettaa syömävelan oton.

Parasta on kepun Annika Saarikonkin nostaa jo kädet pystyyn. Lähelle päästiin kilpajuoksussa, mutta kalkkiviivoilla Ruotsi pyyhälsi jo kauan sitten ohi.

Nyt täytyy kaikki voimat keskittää siihen, että hoitolaitoksissa, sekä yksityisissä että julkisissa vanhemmat ihmiset ovat jotenkin turvassa ja hyvässä hoidossa.

Parasta on palata Terra Sipilän laittoman Maakunta soten osalta lähtöruutuun ja tehdä ne uudistukset, jotka sote-kentässä eniten kaipaa muutosta. Ihmisten pitää päästä tarvitsemaansa hoitoon säällisessä ajassa.

Tähän ei tarvita mitään Terra Sipilän laitonta maakunnallista mallia eli leveitä harteita. Hyvin riittää, jos pienissäkin kunnissa on edes yksi täysipäinen lääkäri ja sairaanhoitaja, jotka tietävät minne pitää ottaa yhteyttä, jos ei kylässä omat voimat riitä tavallisten tautienkaan hoitoon.

Mallia voitaisiin ottaa vaikka maalaislääkäri Kiminkisestä. En ole kuullut, että kukaan olisi vielä alkanut syyttämään Kiminkistäään hoitovirheistä ja ainakin potilaat tuntuu tykkäävän. Sehän on palveluammateissa tärkeintä, että asiakas on tyytyväinen.

Kiminkinen onkin siinä mielessä hyvä lääkäri, että hän näyttää tuntevan myös potilaiden henkisen puolen, mikä jo sinänsä voi lähes parantaa potilaan ja asia mikä saattaa usein unohtua esim. kiireisiltä huippukirurgeilta tai muilta kapean sektorin eritysiasiantuntijoilta.

Terveydenhuolto on kokonaisvaltaista toimintaa, kun Suomessa ei ole tätäkään yksinkertaista asiaa ymmärretty, niin ollaan erilaisten byrokraattien ohjeilla ajauduttu sote-kentässäkin vuosikymmenten mittaiseen umpisuohon.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: