Keskustelu

alan kolmas miesNyt mitta tuli täytteen17.2.2019 4.24
Kun aamulla selailin Hesaria, niin havaitsin, että HS on palkannut toimittaja Piia Elosen teemakirjeenvaihtajaksi, joka vuoden ajan seuraa ilmastoa ja ympäristöä Suomessa ja ulkomailla.

Elonen aloittaa ilmastopoliittisen analyysinsä terävällä kysymyksellä: "jos kolmasosa hampurilaispihvien lihasta korvattaisiin sieniproteiinilla?

Toimittaja Elonen ei esitä mitään vastauksia esittämiinsä kysymyksiin. Sen sijaan Elonen intoutuu esittelemään taitojaan, kuinka hän gramman tarkkuudella tietää Suomen ilmastopäästöjen määrän ja sen, että koko maapallon ns. hillibudjetti on 580 gigatonnia hiilidioksidia ilmakehään.

Kun tämä määrä tulee täyteen, niin Elosen mukaan maapallon elämä käy mahdottomaksi ihmiselle, eläimille ja myös kasveille.

Elosen mukaan meillä on enää aikaa vaivaiset 14 vuotta, niin sitten se maailmanloppu tulee.

Jotta Elosen luvut vaikuttaisivat mahdollisimman tehokkaasti, niin Elonen ei mielellään puhu enää tonneista vaan hiilidioksigrammoista.

Elonen on varmaan Hesarin nykyisessä "liberaalidemokraattisessa" toimittajakoulussa havainnut, että sanoma menee perille lukujen osalta sitä paremmin, mitä suuremmasta luvusta on kysymys.

Niinpä Elonen onkin laskenut, etä 580 gigatonnin hiilibudjetti on parempi esittää grammoina eli 580 000 000 000 000 000 g.

Suoritettuaan tämän laatumuunnoksen teematoimittaja Elonen intoutuu esittämään lukijoille vielä painomittojen muunnossuureet seuraavasti:

o 1 g = gramma
o 1 kg = kilo = 1 000 g
o 1 t = tonni = 1 000 000 g
o 1kt = kilotonni = 1 000 000 000 g
o 1Mt = megatonni = 1 000 000 000 000 g
o 1Gt = gigatonni = 1 000 000 000 000 000 g

Sitten teematoimittaja Elonen kertoo lukijoille, että kanamuna paina 60 g ja ihminen painaa muka 70 kg.

Elonen on oikeassa tuon kananmunan painon kanssa, tosin kyllä munissakin on selviä painoeroja, jos ruvetaan painot punnitsemaan vaikka milligrammoissa. Silloinhan kanamunan painokin nousee jo 60 000 milligrammaan (mg).

Elonen ei ole nähtävästi koskaan nähnyt esim. raavasta miestä. Kyllä yleisesti 70 kilon miestäkin pidetään melko hentoisena uroona.

Elosen olisi kannattanut selvittää ihmistenkin ruokatottumuksia hieman tarkemmin, ennen kuin lähtee ravitsemuskonsultiksi.

Minä voisin kertoa tässä teematoimittaja Eloselle, että juuri tulleiden lääkärintarkastustietojen perusteella Amerikan presidentti Donald J. Trumpin terveydentila on erinomainen ja pää pelaa kuin rasvattu salama.

Tosin tiedon tultua julkisuuteen Suomen YLE kiirehti heti uutisoimaan Trumpin hyvää terveystietoa jostain syystä vain: "presidentti on lihava". Trumpin keskeiset mitat ja verenoaine olivat seuraavat:

o Pituus 190.5 cm
o Paino 110.2 kg
o Verenpaine 118/80 Hg
o Kolesteroliarvot olivat hyvät

Amerikan presidentti ei siis ole riuku vaan raavas mies. En ole löytänyt meidän Unilukkarin painotietoja vielä, mutta hänhän on verrattain lyhyt mies: tietojeni mukaan vain 177 senttiä ja kohta menossa lonkkaleikkaukseen. Jääkiekon harrastaminen ei sovi kaikille.

Kun teematoimittaja ei pystynyt vastaamaan edes ensimmäiseen ilmastoalaa koskevaan kysymykseensä, vaikka esiintyi ilmastoaln erityisasiantuntijana, niin minä päätin ottaa asioista hieman selvää.

Amerikassahan kaikki asiat on hyvin tutkittu ja siellä kiireinen presidenttikin on suuri hampurilaisten ystävä, jota meiillä Suomessa pidetään pahana ja suorastaan presidentille sopimattomana.

Amerikassa hampurilasiin käytetään lihaa yhteensä 500 000 000 kg eli 0.5 milj. tonnia vuosittain. Sikäläisten tietojen mukaan sikäläisten hampurilaisten pihveihin tarvitaan 5.5 milj. naudan lihat. Amerikkalainen syö hampurilaislihaa vuosittain keskimäärin 1.5 kg.

Suomessa hampurilaisia syödään mahdollisesti vain noin 50% Amerikan tahtiin. Koska Amerikassa yhteen tonniin hempurilaislihaa joudutaan käyttämään 11 teurastettua nautaa, niin tästä saadaan joku haarukka, jolla voidaan alkaa ruotia sitä, mihin nuo teematoimittaja Elosen vastuuttomat ja utopistiset ilmastopelottelut ovat meitä suomalaisia viemässä.

Alustava laskelma Suomen hampurilaisten lihahuollosta on alla:

o Suomessa vuonna 2017 teurastettujen nautojen määrä 278 200 kpl
o Hampurlaislihaan tarvittavat teurastukset yht. n. 45 800 kpl nautoja
o Sieniproteiinin korvaus 33% naudanlihassa yht. n. 15 125 kpl nautoja
o Muutos nautojen teurastksessa n. -5.4%

Kuten näistä alustavista hampurilaisia koskevista selvityksistä nähdään, niin Hesarin teematoimittaja Elosen ohjeilla ei ainakaan hampurilaisia vihaamalla Suomeen saada käytännössä minkäänlaista havaittavaa muutosta maatalouden hiiilidioksidipäästöissä.

On myös muistettava, että kyllä noiden sieniproteiinien tuottamiseenkin liittyy ns. hiilijalanjälki, joka seuraa meitä kaikkialle.

On omituista, että valtakunnan päälehti julkaisee koko aukeaman suuruisen näin värittyneen ilmastoviestin suomalaisille. Elonen mainitsee vain sivulauseessa, että edes ilmastotieteilijöiden tutkimuksissa ei maapallon hiilibudjetistakaan ole mitään yhtenäistä ja luotettavaa arviota.

Ilmastopanelisteilla on vain tullut tavaksi kehittää asiasta hysteria, niin jopa työttömien ilmastotutkijoiden budjetit on saatu kasvuun ja kaikki kynnelle kykenevät poliitikot kokoustamaan viikottain Brysseliin Finnairin koneella.

Ei siis ole mikään ihme, että Finnairkin pystyy esittämään jatkuvasti paranevia tuloksia, kun "ilmastotieteilijät" lentää ristiin rastiin ympäri maapalloa ja koko ajan saastuttavat ilmakehää vielä veronmaksajien piikkiin.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Nyt mitta tuli täytteen17.2.2019 8.42
No, voi hyvänen aika. Akm ei ole ainoastaan ahkeroinut yötä kirjallisissa töissä, vaan hän on miettinyt maailman surkeutta ja pahuutta.
Yöt eivät ole tätä varten. Silloin pitäisi nukkua. Päivällä jaksaisi reippailla erilaisissa askareissa.
Sanon suoraan. Pääkaupunkiseutu ei ole ihmiselle hyväksi. Raskaan mielensä kanssa painiskelevalle on maaseutu sopivin ympäristö.

Illalla ei pitäisi syödä. Se vie yöunet. Masennuksen pyrkivä mieli ja syöminen ovat sukua toisilleen.
Suosittelen akmlle elämäntaparemonttia. Tulisit pariksi viikoksi tänne. Lähtisit uutena miehenä takaisin. Luulenpa, että vaimosikaan ei panisi pahaksi.

eskimoRe: Nyt mitta tuli täytteen17.2.2019 12.33
virallinen ääni voisi panna alan miehen vaimon tyytyväiseksi, totuushan on ,että jos vaimo on tyytyväinen on miehenkin helpompi hengittää



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: