Keskustelu

Alan BankruptPerjantain istuntokäsittely7.1.2014 12.32
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/talous/premium-boardin-saneerauksesta-julkinen-istuntokasittely/1738642

Istuntokäsittelyyn on kutsuttu Premium Boardin suurimpien velkojien edustajat. Kutsuttujen listalla ovat Premium Boardin lisäksi Finnvera, Svenska Handelsbanken, tel-yhtiö Varma, verohallinto, Price & Pierce Oy, Stora Enso, Metso Paper, Nemea Bank, Koillis-Savon Ympäristöhuolto, Honeywell, Fortrade Offshore SAL, Farocon, Juankosken kaupunki ja Työttömyysvakuutusrahasto.

Käräjäoikeuden istuntokäsittely on avoin myös medialle. Mahdolliset salassapitovaatimukset ratkaistaan istunnossa.

Veikkaukseni on seuraava.

Saneerauksen puolesta: Finnvera, Stora Enso, Valmet, Nemea Bank, Koillis-Savon Ympäristöhuolto, Honeywell, Farocon, Juankosken kaupunki

Saneerausta vastaan: Svenska Handelsbanken, Varma, verohallinto, Price & Pierce, Fortrade Offshore SAL

Lopputulos on että saneeraus hyväksytään.

Sisään pääsevät kuulemaan tietenkin kutsutut sekä pressikortin haltijat. Miten muut esim. pienemmät velkojat. Lupasit Pekka V mennä. Miten pääset sisään?

Pekka VRe: Perjantain istuntokäsittely7.1.2014 13.17
Moro,
olen tutkijana paikalla.Vaatii erityisluvan. Homma hansikkaassa.

juomariRe: Perjantain istuntokäsittely7.1.2014 13.33
Vaikka tuo päätös olisikin myönteinen on lopputulema ihan sama. Toiminta ei tule jatkumaan, ei ainakaan terveenä joten kokonaistaloudellisesti olisi järkevintä lopettaa pelleily. Jokainen järkeä omaava on nähnyt että ajan ja rahan pelaaminen on ollut kaiken a ja o. Edellä mainittuun joukkoon ei tosin kuulu Juankosken päättävät valopäät jotka luulevat keksineensä ikiliikkujan.

Alan BankruptRe: Perjantain istuntokäsittely7.1.2014 15.06
Hyvä Pekka V. Raportoikin sitten tutkijan tyyliin.

valetuomariRe: Perjantain istuntokäsittely7.1.2014 15.30
Juomari on oikeassa. Voi olla, että Finnvera hyppää sittenkin saneerauksen hyväksyjien kelkaan, kuten Alan Bankrupt edellä spekuloi.

Kemijärvellä Arktos Oy liimapalkkitehdas meni 31.1.2013 konkurssiin taisteltuaan sitkeästi yritysaneerauksessa. Arktos pääsi yrityssaneeraukseen 30.1.2012, kun suurimmista velkojista Finnvera ja Stora Enso puolsivat yrityssaneerausta.

Bützowin selivitysmies oli todennut Arktoksen saneeraussuunnitelmat epärealistisiksi ja asiassa suoritettiin myös erityistilintarkastus. Samat vaiheet on edessä Juankoskella yrityssaneerauksessa. Kaupunginjohtaja on jo kuitenkin vaatinut, että selivitysmieheksi valitaan sellainen selvitysmies, jolla on absoluuttisen varma "kepuloinen" tausta ja hyvät näytöt.

Puoli vuotta yritysaneerauksen alkamisesta Arktos lomautti koko henkilökuntansa ja 17.12.2012 suurimmat velkojat ilmoittivat, että saneerausohjelmat eivät heitä tyydytä. Arktos sinnitteli vielä ja toivoi saavansa laatia uuden saneerausohjelman, mutta 31.1.2013 suurimmat velkojat painoivat sitten reset-nappia ja Arktos laitettiin konkurssiin.

Nyt tilanne on se, että tiettävästi Finnvera ja Handelsbanken eivät puolla enää yrityssaneerausta, jolloin suurin yrityssaneerausta puoltava velkoja on ilmeisesti Juankosken kaupunki riidanalaisine velkoineen. Lisäksi Juankosken kaupunki on vielä ns. "lähipiirivelkoja", jonka mielipiteillä ei kuitenkaan pitäisi olla mitään painoa.

Finnvera ja kyseenalainen Nemea Bank eivät tule lisärahaa Tratta PBF:n pajatsoon enää laittamaan, joten saneerausohjelma jää siihen. Ei löydy rahaa edes saneerausohjelman tekoon, vaikka Risteferi ja Mooseperko niin kirkkain silmin väittävät rahaa löytyvän, jos saneeraukseen päästään.

Olipa perjantainen oikeuden päätös yrityssaneerauksesta mikä tahansa, niin kaksi konkurssia tässä tulee Juankoskelle lyhyellä aikavälillä.

Arktokseen verrattuna Juankoskella on se tilanne, että kyseiset tuotantolaitokset Juankoskella ovat seisseet kylminä jo yli vuoden. Arktos oli sentään toimiva yritys. Letkuissa oleva ihminenkin voi vielä herätä henkiin, mutta tavallisen kuolleeksi todetun henkilön ei ole koskaan havaittu heränneen enää eloon millään saneeraus- tai elvytysohjelmalla. Näin ei käy kuolleille yrityksillekään.

Juankosken "kepuloiset" päättäjät ovat kuitenkin ennenkin erikoistuneet monelaisiin alkemistien töihin. Mielenkiintoinen farssi tullaan näkemään ja kaikki Tratta PBF:n liiketoimia koskevat asiakirjat salataan vähintään 25 vuodeksi, kuten tehtiin Kemijärvelläkin. Tiitisen listaakaan ei ole saatu Supon kassakaapista julkiseksi, kun kassakaapin avain on hävinnyt.

Saa nähdä kiikuttaako Risteferi Tratta PBF:n kassakaapista arvottoman Tecta-patentin Vision Huntersin konsulttien kanssa käräjätuomarille tutkittavaksi. Kärätuomari voi sitten vahvistaa, että "totta se on, kyllä off-machine koutterilla voi taivekartonkia päällystää". Tällaisen havainnon täytyy olla satojen milj. eurojen arvoinen. Mistähän se johtuu, että kukaan toinen ei ole tällaista ennen havainnut?

Alan BankruptRe: Perjantain istuntokäsittely7.1.2014 16.22
Päällystetty puuvapaa paperi on päällystetty ja vieläkin päällystetään aika yleisesti off-machine päällystyskoneella. Tällaisia linjoja on suljettu kymmenittäin maailmalla ja etenkin Euroopassa. Tarjolla on paljon parempia kouttereita kuin on Juankoskella. Kas kun ei kukaan ole ruvennut tekemään niillä Tectaa, kun se on niin kannattavaa. Patenttinsa ei kyllä suojaa mitään vai onko se vielä vain hakemus. Onhan joitakin kansainvälisiä firmoja, jotka tekevät sekä puuvapaata päällystettyä että kartonkeja.

Aikoinaan TAKO:lla oli vielä hiomo ja käyttivät hioketta kartongin sisäkerroksessa. Kun Mövenpick tuli Suomeen, niin koemaistelin jäätelöä oikein huolella ja totesin, että sehän maistuu ihan puulta. Katsoin heti jäätelöpakkauksesta, kuka on valmistaja ja TAKOhan se oli. TAKOn tuotekehityksestä on pitkä juttu Papermakerswikissä eivätkä ole pitkään aikaan käyttäneet omaa hiomoaan.

Nyt kun Krister on alkanut puhua nestepakkauskartongista ja havittelee käyttävänsä PGW:tä sisäkerroksessa niin sanonpa vaan, että maistuisi nesteet puulle eikä muulle. PGW:ssä on niin paljon uuteaineita, joita ei hyvin pestyssä CTMP:ssä ole, että olisi tosi huonohintaista tuotetta.

Jos tuomari huomaa sanan nestepakkauskartonki suunnitelmissa tai perusteluissa, niin tietää että homma on bluffi. Toinen ongelma on PGW-pohjan hydrofobiliimaus. Toisin sanoen tulisi ns. edge wicking eli esimerkiksi juomakupin saumasta menisi kahvi läpi että holahtaisi ja kuppi rupeaisi vuotamaan. Kyllä tuomarin pitäisi osata hiukan kysyä näitä laatuteknisiä asioitakin. Toisen phjakartongin käyttäminen off-machine koutterilla on taas niin hullu ajatus, ettei se käy kuin aloituslajiksi.

Muistan kun alan mies aikoinaan ehdotti koneen käynnistystä niin, että ensin ajetaan kuntoon koutteri, sitten paperikone toisten massoilla ja viimeiseksi hiomo. Piti vain haukata koko kakku ja tässä on lopputulos. Mutta ken tietää, oliko tämä teko tuottamuksellinen vai tahallinen. Sekin pitäisi selvittää.

On muuten mielenkiintoista mitä konsulttia Juankoski on nyt käyttänyt. Onko Vision Hunters Kangasperkon mielestä ryvettynyt. FCG ei ainakaan tiedä noista kartonkiasioista höykäsen pölähtämistä. Pöyryn Consultingin johtaja Suvi Anttilakin on jo palannut Pöyrylle. Pöyryä varmaan Kangasperko pitää liian kalliina. Ehkäpä on käyttänyt jotain todellisuudesta vieraantunutta alan proffaa. Se on iso ongelma, kun ei ole alan miehiä päättämässä.

HurriRe: Perjantain istuntokäsittely8.1.2014 0.34
Sven Moosberg, tuo Strömstadin kaupungin pormestari Ruotsinmaalta, on yksi Kristerin pyörittämien firmojen pääomistajista. Luulisi että niiden pitkään jatkuneen katastrofin takia olisi firmansa liikevaihto ja tulos romahtaneet. Mutta ei päinvastoin on käynyt. Tieto löytyy kun hakee: Sven Moosberg Aktiebolag

Olisikohan Kangasperkolla opittavaa.

päättelijäRe: Perjantain istuntokäsittely8.1.2014 1.32
Alan Bankruptin kirjoitus puulle maistuvasta taive- ja nestepakkauskartongista on musiikkia korvilleni. Krister ei ole noita tekniikan miehiä ollenkaan, joten hän ei tunne kartonkilajeja tai niiden ominaisuuksia. Tuskin erottaa rullan arkista. Tekniikan miehiä ei ole myöskään humanistisen koulutuksen saanut kaupunginjohtaja.

MOT ohjelmassa 3.12.2012 Krister osoitti toimittajalle olkansa yli ja totesi, että "minä hetkenä hyvänsä se kartonkirata tulee tuosta suunnasta, meillä on tässä nyt pieni katko".

Katko on mennyt pitkäksi, koska sen koomin ei kartonkirataa olekaan enää tullut mistään suunnasta. Normaali kartonkikoneessa, joka ajaa korkeintaan 300 m/min 250-300 gsm:n kartonkia ei saa katkoa aikaan millään ilveellä. Krister ei taida tietää, että tuollainen kartonki on "yhtä sitkeä kuin vanhan piian vatsanahka".

Samassa ohjelmassa toimittaja kyseli tehtaan tilasta myös kaupunginjohtajalta, miksi tehdas ei käy. Kaupunginjohtaja totesi toimittajalle, että nyt on meneillään huoltoseisokki.

Kaikesta näkee, että kaupunginjohtaja on kyllä hyvin perillä tehtaan asioista, mutta ikävä kyllä huoltoseisokki on muodostunut jo yli vuoden mittaiseksi. Näin pitkää huoltoseisokkia ei kartonkikoneilla ole ollut missään toimivassa tehtaassa.

Ainakaan silloin ei voida kartonkikonetta näin pitkään seisottaa, jos tehtaassa on vain yksi kartonkikone. Amerikoissa monilla tehtailla on usein monia paperi- ja kartonkikoneita. Jos yksi tai useampi näistä laitetaan esim. markkinasyistä seisomaan, niin tällaisesta tilasta käytetään termiä joko idled, mothballed tai permanently shut down.

Tratta PBF:n ainut kartonkikone ei koskaan ole seissyt markkinasyistä, koska Krister ja kaupunginjohtaja ovat vuodesta toiseen vakuuttaneet, että taivekartonkimarkkina on erityisen hyvä ja hinnat ovat nousussa. "Pienen ja ketterän kartonkitehtaan ei kuitenkaan tarvitse Juankoskella tuottaa kartonkia tonnikaupalla", vähempikin riittää on myös todettu Koillis-Pravdan hyvin asioista perillä olevien taloustoimittajien toimesta.

Juuri tämän pienuuden ekonomian takia Juankoskella joudutaankin seisottamaan tehtaan ainutta kartonkikonetta vuodesta toiseen.

Juankosken tapauksessa näyttää siltä, että jo yli vuoden kestäneen huoltoseisokin aikana arvokkaimmat sähkömoottorit ja muut vermeet on jo ehditty kuskaamaan yön pimennossa pakettiautoilla parempaan talteen, ettei vouti pääse enää niihin käsiksi, jos tässä heikosti käy.

Pakkaset painaa päälleRe: Perjantain istuntokäsittely8.1.2014 7.15
Viikonvaihteeksi on tulossa kovat pakkaset yli -20, joten nyt viimeistään arimmat osat koneesta tuhoutuu. Joten nyt on oltava kiireinen niiden kuskaamisessa lämpimiin kohteisiin. Puolenkymmentä kymmenenkilovatin lämmitintä ei jaksa pitää sulana kuin pienen osan tehtaasta. Joten nyt on tosi kova jäätymisvaara putkistoilla ja aroilla laitteilla, kostean kauden jälkeen.

Risto Re: Perjantain istuntokäsittely8.1.2014 7.27
Jos jatkoa olisi ajateltu vakavasti, olisi lämpönä pidetty päällä koko ajan. Höyryn puutteessa ei korvaavaa lämpöä saada mitenkään.

Naurattaako?Re: Perjantain istuntokäsittely8.1.2014 8.09
Saneerausmenettelyn tarkoituksenahan on häivyttää tiettyjen henkilöiden vastuita ja lykätä loppuselvittelyä. Samalla suljetaan velkojien suita. Miettikää, mitä monikerroksinen PBF:n omistusrakenne tarkoittaa. Siihen olisi pitänyt puuttua jo heti aluksi. Kaikki on haluttu sotkea niin, ettei solmujen avaaminen ole helppoa.
Kyllä on lapsellista porukkaa Juankosken luottamushenkilöissä. Antavat pelleilyn jatkua jo yli 1,5 vuoden ajan. Onko nyt hjuva olo?

Ikävä lopputulos Re: Perjantain istuntokäsittely8.1.2014 9.02
Peli on pelattu. Juankoskella ei tulla tuolla jäätyneellä koneella tekemään kartonkia enää koskaan.
Taru on loppu. Lopun ovat tehneet toiminalle juankoskelaiset päättäjät, jotka eivät ole toimineet terhakkaasti.
Heti kun tuli tietoon koko puhallus, silloin olisi pitänyt pistää peli poikki eikä vasta nyt, kun laitteistoton jäässä.
Jos olisi päättäjät toiminut kuntalaisten puolesta, niin ehkä jotakin olisi ollut mahdollisuus kunnan vielä saada, mutta nyt on kaikki menetetty. On vaan pelattu aikaa ja pelastettu noita puhallukseen osallistuneita, jotta he eivät joutuisi vastuuseen veronmaksajien rahojen tupeloinnista ulkomaalaisten taskuun, laittomien päätösten perusteella.
Päättäjien pelastusoperaation hintana on ollut koko Juankosken tuho, ei pelkästään tehtaan tuhoamien lopullisesti.
Voi noita meidän hummeri poikia minkä vahingon tekivät pikapäätöksillään. No eihän noi poijat ehkä pelkästään tyhmyyttään tehneet, noita luvattomia rahan siirtoja parempiin taskuun ja juankoskelaisten ulottumattomiin.
Ei kait he niin tyhmiä olleet vaikka olivatkin ensikertalaisia politiikassa. tai voihan olla , että he olivat kuitenkin niin huijattavissa, että tämä tuho pääsi nuin vain käymään pelkän tyhmyyden ja kokemattomuuden seurauksena.

Uudella tekniikallaRe: Perjantain istuntokäsittely8.1.2014 9.20
Nykytekniikalla on varsin helppoa kuvata ja äänittää suorastaan salaa koko käräjäoikeuden istunto.
Pekka-Puupää hattu päähän, hatun lieriin kiinnitetään 9-mm kaitafilmikamera pyykkipojalla ja varmuuden vuoksi jos käräjäsali sattuu olemaan hämärä, niin salakuvauksen onnistuminen varmistetaan salamavalolla mikä piilotetaan hatussa olevaan päivänkakkaraan.

Tehtaan koneiden jäätyminen ei estä uudelleenkäynnistystä, riittää kun pari hehtolitraa Lasolia tai tenttua lorautetaan oikeisiin paikkoihin.

Alan BankruptRe: Perjantain istuntokäsittely8.1.2014 11.54
Nyt minä vasta ymmärrän, miksi lähes kaikilla Premium Boardiin yhdistetyillä salaperäisillä nimillä on kiinteä yhteys Hollantiin mm. Niemelä, Lehto, Samoriz, Mittendorf. Ken jaksaa lukea, niin selitys löytyy tästä alla olevasta linkistä. Minulle se tuli hiukan yllätyksenä. Kuvittelin, että EU-maista se yllättäjä olisi ollut Luxemburg, Kypros tai Malta.

http://www.finnwatch.org/uutiset/119-finnwatch-veroparatiisien-poeytaelaatikkoyhtioeillae-suuri-rooli-suomalaisyritysten-omistusrakenteissa

Peli alkaa olla pelattuRe: Perjantain istuntokäsittely8.1.2014 12.26
Varmasti uudella tekniikalla ja Lasosilla saadaan udelleen käyntiin koneet, mutta onko se enää tässä tapauksessa kannattavaa, se onkin jo toinen juttu.
Kaikki sulaa aikanaan ja vahingot jäätymisestä voi kyllä korjata siitä ei ole epäilystä.
Se tuotannon kannattavuus vanhalla ja varsin pienellä koneen on seikka jota kannattaa pohtia ennen kuin Killis- paperin kuvainnollista Mersua käynnistellään jäätymisen jälkeen.

alan kolmas miesRe: Perjantain istuntokäsittely8.1.2014 15.37
Alan Bankrupt on taas kaivanut esiin tärkeätä tietoa. Toivottavasti Kuopion käräjätuomari ei julista Farocon Oy:n hollantilaisia yhteystietoja salaiseksi. Hollannin keskeinen rooli veronkierrossa ja myös ilmeisessä rahanpesussa on yllätys minullekin lajuutensa osalta.

Premium Board Finlandin tapauksessa minua ei ole kuitenkaan enää mikään yllättänyt sen jälkeen, kun "Metsäneuvos" paljasti Farocon Oy:n yhteydet venäläisen M. Friedmanin Alfa Bankin hollantilaiseen tytärpankiin Amsterdam Trade Bank N.V:hen. Kyseinen pankkihan oli 27.06.2005 vahvistanut Farocon Oy:n kohdistuvan 3.5 MEUR:n yrityskiinnityksen. Farocon Oy:n vastuuhenkilöiden tiedoista taas PRH kertoi, että 2011 keväällä Farocon Oy:n hallituksen jäsen oli Aleksander Losik-niminen herra, joka oli silloin Amsterdam Trade Bank N.V:n Moskovan edustuston päällikkö (head).

Nyt tuon kaupungin aikoinaan myöntämän laittoman takauksen erilaiset vaiheet ovat jo osittain historiaa ja Stromsdal OyJ:n konkurssipesän lunastuksen loppunäytöksen kenraali suoritetaan tulevana perjantaina Kuopion käräjäoikeudessa. Täytyy toivoa, että käräjätuomari on tehtäviensä tasalla, eikä haksahda Risteferin mielettömiin Tecta- ja nestepakkaushaaveisiin.

Sivujounteena mainittakoon, että yrityssaneeraukseen päässyt Talvivaara on juuri ilmoittanut lomauttavansa puolet henkilökunnastaan. Talvivaarassa marssitaan siis täysin Kemijärven Arktos Oy:n yrityssaneerauksen jalanjäljissä. Eiköhän Talvivaarassakin vain eteen tule konkurssi, "kun rahat ei riitä jukulauta".

Talvivaara ja Arktos poikkeavat siinä suhteessa Tratta PBF:stä, että Tratta PBF:ssä kaikki työntekijät on jo valmiiksi lomautettu. Enää puuttuu vain irtisanominen.

Alla lainaus Metsäneuvoksen ajatelmista jo keväällä 2011:

"Metsäneuvos Re: Onnen kyyneleitä :) 19.3.2011 20:44
Johtaako Val Samorizin jäljet lopulta suoraan sylttytehtaalle? Patentti- ja rekisterihallituksen Farocon Oy:n 7.3.2011 tulostettu rasitustodistus kertoo, että yhtiöllä oli silloin 3 500 000 euron yrityskiinnitys, jonka haltija on Amsterdam Trade Bank N.V. (ATB). ATB:n kotisivuilta taas paljastuu, että ATB:n emoyhtio on venäläisen suuren Mikael Friedmanin Alfa-nimisen pankin Hollannissa oleva tytäryritys.

ATB:n kotisivuilta taas Aleksander Losik niminen henkilö paljastuu lopulta ATB:n Moskovan edustuston päälliköksi (head). Losik on rekisteritietojen mukaan Farocon Oy:n hallituksen jäsen. Val Setä puolestaan on ilmoittanut omistavansa Faroconin joko kokonaan tai merkittävässä määrin. Juankosken kaupungille Val Set on kuitenkin esittäytynyt nyttemmin varattomaksi todetun Pehami-konsernin omistajana ja johtajana.

Alfa-pankilla kyllä riittää rahat vaikka kymmenen Stromsdalin pesän ostamiseen, jos niin tahtoo. On siis varsin todennäköistä, että Alfa-pankki ei ole Samorizin ja Losikin takana, vaan kysymyksessä voi olla Val Sedän ja Losikin ihan oma yksityinen projekti. Kaikesta päättäen ATB:n rahoja on lapioitu runsain mitoin faktisesti lähes konkurssissa olevaan Farocon Oy:öön. Herää siis kysymys siitä, kenen rahoja Val Sedän 6 000 000 euroa ovat, kun niitä ei voi suoraan antaa pesänhoitaja Makkoselle, vaan pitää käyttää pesän lunastukseen juankoskelaisten rahoja ns. teollistamislainan muodossa peräti 5 000 000 euroa. Yleisesti on arvioitu, että pesän arvo olisi käytännössä 4-5 milj. euroa. Pentti Tolvasen aivan oikeutetusti vaatima Farocon Oy:n erityistilintarkastus on vähintä, mitä enää voidaan tehdä ja suurella todennäköisyydellä se tulee vielä paljastamaan ihmeellisiä asioita.

Suomen mediassa olisi varmasti kerrassaan herkullista media-ainesta sellainenkin tieto, että esim. "Juankosken Osuuspankin" konttorinjohtaja rahoittaa omia konkurssibisneksiään "Osuuspankin rahoilla". Luulen, että tämä ei ole hyväksyttävää myöskään Hollannissa. Hollanti on sentään EU maa. Hyväksymällä HS:n toimittaja Iivosenkin hulluna pitämän Farocon-terminaali-idean vakuudeksi kaupunki tulee hyväksymään ainakin Suomen lainsäädännön mukaan selvästi ristiriidassa olevaa toimintaa.

On erikoista, että Juankosken kaupungin päättäjät, Finnvera ja nevonantajana toiminut luottokonsultti Vision Hunters Oy ovat kaikki yhteistuumin hyväksymässä tällaisen selvästi kyseenalaisen menettelyn."

Odotelkaamme vain kaikki vilpittömät veronmaksajat rauhassa käräjäoikeuden tulevia päätöksiä. Gurgurilla ja muilla puuhamiehilla hiekka tiimalasissa näyttää loppuvan."

Parempaa uutta vuotta kaikilleRe: Perjantain istuntokäsittely8.1.2014 16.58
Asiaan perehtymättömänä saneeraushakemukseen ei voine ottaa muuta kantaa kuin, että sen ainoana tarkoituksena lienee on ollut pitkittää konkkaan julistamista.
Se mitä hyötyä tästä asioiden vetkuttelusta eri osapuolille on jää speguloitavaksi.
Ainakin työntekijöille asioiden vitkuttelu aiheuttanee taloudellisia vaikeuksia ym. hankaluuksia.
JOS saneeraushakemus hyväksytään käräjäoikeudelle toimitettujen tietojen valossa niin ihmetellä täytyy.
Mielestäni esimerkiksi lämpövoimalan ja tehtaan uudelleenkäynnistyksen esteenä tullee olemaan lukuisia lupaa vaativia ja käyttöönottoon liittyviä viranomais tarkastuksia laitteistoissa ja myöskin käyttöhenkilöstön täytyy täyttää tietyt viranomaisvaatimukset.
Ei tuollaista laitosta polkaista käyntiin helposti kuin (vanhaakaan) mopoa, mutta toivoa on jospa se siitä.

Alan BankruptRe: Perjantain istuntokäsittely8.1.2014 17.10
Nuo alan kolmannen miehen referoimat tiedot ovat sillä tavalla mielenkiintoiset, että aikoinaan Juankosken kaupunki on miettinyt vaihtoehtoisina heistä epäilyttävän oloista venäläis-suomalaista New Stromsia ja toisaalta rehellisen oloista EU:ssa toimivaa hollantilaista yrittäjää. Kaupungilla ja Kangasperkolla on ollut mutu-tuntuma ja konsultin suositus. Myöhemmin sitten paljastuu, että News Stroms vaikuttaakin rehellisemmältä ja tuo hollantilainen yritys venäläisen rahan pesupaikalta. Tämä näytelmä on todella farssi, josta pitäisi tehdä oikea näytelmä.

Vai onko niin, että kuviot olivat Kangasperkon ja konsultin tiedossa vielä paremmin kuin meillä muilla ja tämä homma onkin täydellisesti suunniteltu ensi metreiltä saakka.

Joskus hyvin varhain muuten alan mies kirjoitti tuosta kuppaamisesta jotain siihen tapaan, että perusyrityksen ympärillä pitää olla samojen tahojen pieniä palveluyrityksiä, jotka kuppaavat perusyrityksen kuiviin veloittamalla ylisuuria laskuja. Nythän siinä on ollut mm. lukuisia konsulttiyrityksiä. On mielenkiintoista, kuinka paljon Krister on maksanut viimeiseen asti konsulttiyritykselleen rahaa, kun on toiminut varatoimitusjohtajana. Kun ei ole maksanut Åbackalle, niin on siis suosinut yhtä yritystä toisen kustannuksella. Mutta Kristerhän osaa pimittää tietonsa.

eskimoRe: Perjantain istuntokäsittely8.1.2014 23.22
risuhan hoiti hommansa niin,ettei sitä tuomarikaan voi kuin rakastaa.ei se voi ostaa edes taskulaskinta firman piikkiin ja sen kyllä huomaa



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: