Keskustelu

poliittinen tarkkailijaTerra Sipilän Leveäharteinen Maakunta juuttui Eduskunnan synnytyskanavaan6.3.2019 1.40
Terra Sipilän ja kepuloisten jo neljä vuotta synnyttämä Leveäharteinen Maakunta Sote juuttui lopullisesti synnytyskanavaan.

Kaikille sote-alaa tunteville oli jo Leveäharteisen Maakunta Soten raskauden alkaessa tiedossa, että noin leveitä harteita ei tavita, kun yksittäisten terveysasemien jonot poistetaan.

Kaikki jonot olisi tietysti voitu heti poistaa, jos arvauskeskusten aukioloaikoja olisi päivittäin lisätty vaikka parilla tunnilla ja samalla olisi jokaiseen terveyskeskukseen annettu ainakin yhdelle sairaanhoitajalle oikeus kirjoittaa antibioottiresepti esim. tyyppiä Kefex 500 mg.

Arvauskeskuksiin olisi myös ollut hyvä järjestää vaikka Valtionlääkäri, joka ei ole valelääkäri. Valtionlääkärin tehtävänä olisi tietysti valvoa sitä, että kunnissa ja arvauskeskuksissa sote-asioita hoidetaan niin kuin on kirjattu perustus-ja kuntalakeihin.

Autotallissaan häkäpönttöautoja, kepuloisten luottamusapiloita ja löylykauhoja harrastauksenaa suunnitteleva Terra Sipilä sai pääministeksi tultuaan päähänsä, että sote-asioiden ratkaisuun tarvitaan mahdollisimman leveät hartijat, mutta ei minkäänlaista terveys- ja sotealan ammattitaitoa.

Puukkojen yössä Terra Sipilä vielä kiristi Alekisi Stupukan (kok) lehmänkauppaan, jossa koko Suomen vakiintunut terveydenhuoltojärjestelmä pannaan täysin solmuun ja kepujohtoiset maakuntahallinnot alkavat antaa antaa poliittisia ohjeita, miten sairaita hoidetaan sekä julkisissa että yksityisissä latoksissa.

Asia meni jo niin pitkälle, että Sote Rehulan jälkeen vetovastuun asiassa ottanut innokas kepuloisten Annika Saarikko ilmoitti, että valinnanvapauden kohdalla hän tulee henkiklökohtaiseti valvomaan kenellä terveys- ja sotealan palveluseteleitä annetaan.

Minä en kyllä ole huomannut sitä, että Annikalla on mitenkään poikkeuksellisen leveät hartiat. Mahtaa Annikankin työhuoneen eteen kertyä pitkät jonot, kun sairaat jonottaa palveluseteleitä aivan samaan tyliin kuin nykyään jo sadat tuhannet leipää EU:n leipäjonoissa.

Kun Leveäharteisen Maakunta Soten synnytys on eduskunnan synnytyskanavassa vaikeutunut, niin Terra Sipilä on insinöörimäiseen tyyliinsä keksinyt sen, että projektijohtoon tarvitaan vereksiä vetäjiä.

Sote talkoissa uupuneen Sote Rehulan tilalle kehitettiin ns. reformiryhmä jonka johtoon valittiin Mamu-asioissa raskaasti tupeksinut kepuloinen alivaltiosihteeriksi noussut Päivi Nerg, jonka suurimmat "meriitit" lienevät teurastusalalta ja yliopistomaailmasta.

Päiviä tuli itseoikeutetusti tietysti avustamaan kepuloisten "Joka Paikan" Anu Vehviläinen ja sinisten Pirkko Mattila. Terveysalan asianttuntemusta reformiryhmään on tuonut sosiaali-ja terveysministeriön ohjausosaston osastopäälliköksi vuonna 2017 nimitetty Kirsi Varhila (valt.tiet. maisteri).

Tarkkaa kirjanpitoa en ole enää viitsinyt pitää näistä muista "reformiryhmän" jäsenistä, mutta virkansa puolesta nuori kokoomuksen oikeusministeri Antti Häkkästähän on tietysti tarvittu, kun ollaan peukaloimassa ja mulkkaamassa Suomen koko sote-lainsäädäntöä uusiksi.

Tietysti kokoomuksesta on mukana myös ollut sivustakatsojana myös eduskunnan nykyinen puhemies Paula Riskikko (terveystiet. tri).

Tietenkään koko Leveäharteinen Maakunta Sote ei olisi edennyt ehdotusta pitemmälle, ellei koko hankkeella olisi ollut Terra Sipilän ja Petteri "Orpopojan" vahva tuki eli se kuuluisa Lehmänkauppa.

Kun tarkastelee Terra Sipilän Leveäharteisen Maakunta Soten reformiryhmän osaamistaustoja, niin voidaan heti sanoa, että vain Pirkko Mattilalla (fil. maist ja anestesiasairaanhoitaja) ja sivustakatsoja Risikolla on jonkinasteinen terveys- ja sotealan teoreettinen tai käytännön kokemus.

Innokkaalla Annikka Saarikolla on kyllä takanaan kavatustieteiden kandin tutkinto, mutta minusta kasvatustieteitä tarvitaan enemmän noissa koulutusasioissa eli opetusministeriö tehtävissä.

Täytyy toivoa, että Annika ja Terra Sipilä eivät vielä innostu liittämään Leveäharteiseen Maakunta Soteen myös peruskoulun uudistusta, joka sekin alkaa jo olla Johannes Virolaisen jäljiltä ison remontin tarpeessa. Peruskouluhan on peräisin jo 1960 luvulta.

Leveäharteisen Maakunta Soten synnytyksen jumiuduttua synnytyskanavaan kepuloisten Hannakaisa Heikkinen näyttää ryhtyneen Leveäharteisen Maakunta Soten kätilöksi, vaikka Hannakaisallakaan ei tiettävästi ole sellaista kätilön koulutusta, jota Terra Sipilän mainitsemilta "maailman parhailta kätilöitä" edellytetään. Hannakaisa on vain terveystiet. maisteri ja maatalousyrittäjä.

Niinpä yli innokas ja kokematon Hannakaisa näyttää jo joutuneen Leveäharteisen Maakunta Soten synnytyksessä sellaiselle laukallle, että Perustuslakivaliokunnan arvostettu puheenjohtaja Annika Lapintie (vas) on jo joutunut ohjeistamaan Kaalimadoksikin kutsumaani Hannakaisaa, että "tsot,tsot äläpä aisalle kaki". Säännöt ne on eduskunnassakin, vaikkei kepuloiset sitä aina huomaa.

Myös Risikko on joutunut huomauttamaan Kaalimadolle täysin vastuuttomasta toiminnasta sos.- ja terveysvaliokunnassa. Valtiosääntöoikeuden prof. Mikael Hiden on myös huomauttanut ja pitänyt sitä jopa perustuslain vastaisena, että kepuloiset reformiryhmän naisjäsnet ovat keskenään alkaneet lähetellä toisilleen kirjeitä, joissa valiokunnissa käsiteltäviä asioita on lähdetty muina miehinä muuttelemaan.

Kun Päivi Negin johdolla Leveäharteinen Maakunta Sote on jo kauan todettu niin harteikkaaksi, ettei edes teurastusalan expertti Pävi Nerg pysty työntämään Leveäharteista Maakunta Sotea eduskunnan normaalin synnytyskanavan läpi, niin Päivi on ottanut käyttöön elefantin syönnissä ainon käyttökelpoisen menetelmän: syödään elefantti paloina. Tuon idean saatuaan teurastusalaa hallitseva Päivi päättikin jakaa Leveäharteisen Maakunta Soten kahdeksi lakipaketiksi: Maku 1 ja Maku 2.

Päivi ei kuitenkaan ole huomannut sitä, että Maku 1 ja Maku 2 ovat toisiinsa liittyviä Maku-paloja, joita ei voi saattaa voimaan ilman sitä, että molemmat ovat voimassa ja täyttävät perustuslaissa ja myös EU:n SEUT sopimuksessa säädetyt normit ja säädökset.

Terra Sipilän olisi kannattanut kysyä neuvoa pienen ja ketterän New Stroms Oy:n terveysalan - ja myös oikeusasiantuntijoilta jo ennen kuin lähtee synnyttämään Leveäharteista Maakunta Sotea väkipakolla.

Vastaavalla tavalla kepuloiset lähtivät vuonna 2011 Juankoskella Stromsdal OyJ:n konkurssipesän lunastuksessa seikkailemaan ulkomaisten hämärämiesten kanssa täysin tuntemattomille vesille ja ilmeinen lopputulos tiedetään jo nyt. Epäonnistuneen hankkeen puuhamiehiä ei ole vielä saatu vastuuseen, mutta vastuunkannon aikakin koittaa vielä.

Juankosken kepuloiset päättäjät eivät ottaneet huomioon New Stroms Oy:n neuvoja EU:n SEUT sopimuksen artiklan 108 kohdan 3 määräyksistä ja lopputulos on, mikä on.

Siinäkin kepuloisten laittomassa hankkeessa vaadittiin 7 pitkää vuotta, jotta asia selvisi kepuloisille: EU:n SEUT sopimuksen säädöksiä ei voida kiertää millään vippaskontilla tai petollisilla takauskikkailuilla.

Nyt Leveäharteisen Maakunta Sote projektipäällikkö Päivi Nerg ja itse Terra Sipiläkin ovat todenneet, että erustuslakivaliokunnan edellyttämä EU notifikaatio voidaan muka tehdä periaatteessa Terra Sipilän käännykän tekstiviestillä.

Terra Sipilä onkin jo ottanut kännykällään yhteyttä johonkin EU:n komissaariin. Toivottavasti Terra Sipilä ei kuitenkaan ole vielä lähettänyt kännykästään mitään prosessikaaviota komissaarille, koska juridisia asioita ei voi selvittää prosessikaavioilla.

Eurooppa oikeuden professori Juha Raitio on kuitenkin jo onneksi ohjeistanut Leveäharteisen Maakunta Sote puuhamiehiä ja naisia erilaisten Makupalojen osalta, että EU:n kilpailuvirastolle täytyy lähettää Komission asetuksen mukainen valtiontuen tietolomake, josta hallituksen on ruksittava kohta b, jossa Suomen hallitus pyytää Komission ennakkohyväksyntää kullekin Maku paketille erikseen seuraavasti:

"Mitä Suomen hallituksen Maku 1 ja Maku 2 ja mahdollisesti vielä Maku 3 ja Maku 4 paketin kyselyt koskevat:

kohta b : Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen (SEUT) artiklan 108 kohdan 3 mukaista ilmoitusta."

Komissioon pitää siis lähettää välittömästi sekä Maku 1 ja Maku 2 lakipaketit. Sivuja noissa paketeissa oli Sote Rehulan aikaan vähän yli 1 000. Nyt esityspapereita on ainakin 3 850 sivua. Tällaiseen paperivuoreen eivät edes EU:n kokenneet byrokraatitkaan voi antaa vastauksia kuin vasta parin kolmen vuoden päästä.

Mikäli Terra Sipilä ja Päivi Nerg eivät tällaista ennakkoilmoitusta tee, niin kaikki asiaa koskevat tukipäätökset ovat tietysti kiellettyä valtiontukea ja sellaiset päätökset on purettava.

Käytännössähän tämä tarkottaa sitä, että kaikki Terra Sipilän Leveäharteisen Maakunta Soten sote-keskusten ja niiden alla olevien kunnallistenkin sote-asemien todennäköisesti kielletyt valtiontuet joudutaan purkamaan, koska 100%:n varmuudella yksityiset kilpailevat sote-alan toimijat tulevat tekemään ainakin sadoittain kanteluita komissiolle Suomen valtion myöntämistä kielletyistä valtiontuista.

Terra Sipilän Leveäharteinen Maakunta Sote näyttää siis kuolleen jo Eduskunnassa synnytyskanavaan.

Tässä tilanteessa voi olla niin, että keisarin leikkaus ei enää auta, vaan joudutaan turvautumaan ns. pihtisynnytykseen ja vetämään synnytyskanavaan kuollut Leveäharteinen Maakunta Sote alakautta ulos.

Tällaisissa valitettavissa tapauksissa usein myös synnyttävä äiti on kuollut.

Vielä on reformiryhmää huomautettava siitä, että toistaiseksi reformiryhmässä ei ole millään tavoin otettu esille Leveäharteisen Maakunta Soten hiilijalanjälkiä ja vaikutusta ilmastonmuutokseen.

Huvittavaa on, että esim. MAKU 1:ssa käsitellään muun muassa sote-kiinteistöjen omistus- ja rahoituskysymyksiä, maatalouden kehittämistä, kala- ja vesitalousasioita, liikennejärjestelyjä ja maakuntien alueellista kehittämistä ja rahoitusta, mutta sanallakaan ei ole puututtu metsätalouteen, vaikka noin 70% Suomen maakuntien pinta-alastakin on metsien peitossa.

Eikä Terra Sipilällä ja Luomu Tiilikaisellakaan tunnu olevan enää nokan kopauttamista siitäkään, kuinka monta mottia Suomen metsistä voidaan hakata kestävästi. Nämäkin asiat määrätään nykyään Brysselissä. Huraa, huraa, huraa!!!

Kun katsoo näitä maakuntienkin realiteetteja, niin on päivän selvää, että meidän täytyy pikimmiten ottaa Leveä Harteisessa Maakunta Sotessa huomioon myös globaalit ilmastotavoitteet ja täysin hiilivapaa toiminta Suomessa.

Meiltä siis puuttuu vielä kokonaan Leveäharteisesta Maakunta Sotesta Maku 3:n.

Näin eduskuntavaalien jo kolkuttaessa ovella näyttääkin siltä, että kepun laittoman Leveäharteisen Maakunta Sote puuhamiehille ja naisille tulee eduskuntavaaleissa noutaja.

Taidanpa ennustaa, että näin törkeän ja suomalaisille kalliiksi jo tulleen ponnistuksen ja koko kansan sumutuksen seurauksena kepuloisten äänisaalis voi hyvinkin jäädä tulevissa vaaleissa 10%:n pintaan.

Harva voi silloin kehua, että hallitus onnistui keskeisessä hankkeessaan, kun pääministeripuolue kepunkin kannatus enemmän kuin puolittui yksisilmäsen kepuloisen poliittisen kähminnän ("Suomi kuntoon") seurauksena.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: