Keskustelu

poliittinen tarkkailijaRintamakarkuri9.3.2019 2.01
Terra Sipilä ilmoitti perjantaina aamuvarhaiselle Petteri Orpopojalle ja Sampo Terholle, että hän on sopinut Unilukkarin kanssa jo edellisenä iltana tulevansa perjantaiaamuna klo 10:00 pyytämään hallituksensa eroa.

Terra Sipilä kertoi telkkarissa, että hän on "periaatteen mies" ja "sisäinen ääni" neuvoi häntä kaatamaan oman hallituksensa.

Kaikki merkit kuitenkin viittaavat siihen, että Terra Sipilä oli taas suunnitellut panevansa pystyyn näyttävän kepuloisen teatteriesityksen, joita tavan takaa tapahtuu esim. lasten päiväkodeissä, jos asiat eivät menekkään toivotulla tavalla.

Petteri Orpopoika ja Sampo Terho olivat pitäneet Terra Sipilän toimintaa harkitsemattomana, mutta kuitenkin tyypillisenä toimintamallina.

Nythän ei ollut olemassa mitään pakottavia syitä siihen, että hallituksen täytyy erota, koska hallitus ei ollut saanut epäluottamuslausetta eduskunnalta.

Ainoastaan Terra Sipilän väkisin Päivi Nergin avulla vyöryttämä Ylileveiden Hartioiden Maakunta Sote oli kaatunut laajasti perustuslaillisiin ongelmiin.

Ongelmien keskiössä oli, että Terra Sipilä ei ollut lähtenyt hakemaan Ylileveiden Hartioiden Maakunta Sotelle EU:n SEUT sopimuksen artiklan 108 kohdan 3 mukaista ennakkohyväskyntää, vaikka Terra Sipilällä oli siihen 4 vuotta aikaa. Ja kaikki asiantuntijat olivat häntä tähän opastaneet jo monen vuoden ajan.

Kun Terra Sipilä oli jättänyt hallituksensa eroilmoituksen, hän piti lyhyen tiedotustilaisuuden ja lähti vaalikiertueelle Riihimäelle.

Tiedotustilaisuudessa Terra Sipilä höpisi vielä vakavalla naamalla Maakunta maallistaan, joka juuri oli kuopattu ja jonka valmistelu oli perustuslain vastaisena (Maku 2) lopetettu. Kysymyksessä Maku 2:ssakin oli esteenä aivan muut kuin sote-asiat.

Terra Sipilän häivyttyä "maakuntamatkalleen" Terra Sipilän puolesta Petteri Orpopoika ja Sampo Terho joutuivat selittelemään Terra Sipilän toilauksia.

Kepuloisten puoluetovereiden puolesta Kanki Kaikkonen joutui myös puolustelemaan Terra Sipilän primitiivireaktioita. Kanki kuitenkin jopa piti Terra Sipilän toimintaa hyväksyttävänä.

Valitettava totuus on, että Terra Sipilä hyppäsi ensimmäisenä rannalle uppoavasta laivasta.

Italiassahan loistoristeilija Concorde ajoi taannoin rantakalloille, kun kapteeni näytti rantamaisemia tyttöystävälleen ja täräytti loistoristelijän rantakiville.

Kun risteilijä oli ajettu rantakiville ja haverissa oli kuollut 32 syytöntä matkustajaa, niin Concorden kapteeni Francesco Schettino pelastautui ensimmäisten joukossa rannalle.

Onnettomuudessa siis kuoli 32 matkustajaa ja laiva jouduttiin romuttamaan.

Laivan päällikkö Schettino tuomittiin kuolemantuottamuksesta, aluksen hylkäämisestä ja haaksirikon aiheuttamisesta 16 vuodeksi vankeuteen 11. helmikuuta 2015.

Terra Sipilän äkkinäisessä toiminnassa on hyvin paljon yhteistä Concorden kapteenin taannoisen käsittämättömän toiminnan kanssa.

Tällaisia mieshenkilöitä ei voi kuvata "periaatteen miehiksi".

Toiminta muistuttaa pikemminkin rintamakarkurin toimintaa.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Rintamakarkuri9.3.2019 11.30
Pidän Sipilästä ja hyväksyn kaikki hänen ratkaisunsa. Toivon, että Sipilä saisi jatkaa Keskustan johdossa muutaman vuoden. Hän on tehnyt hyvän ja tuloksekkaan uran Keskustan johtajana. En tiedä kehen aikaisempaan puheenjohtajaan häntä vertaisin. En muista oikeastaan yhtään, joka yltäisi samaan.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Rintamakarkuri9.3.2019 11.30
Pidän Sipilästä ja hyväksyn kaikki hänen ratkaisunsa. Toivon, että Sipilä saisi jatkaa Keskustan johdossa muutaman vuoden. Hän on tehnyt hyvän ja tuloksekkaan uran Keskustan johtajana. En tiedä kehen aikaisempaan puheenjohtajaan häntä vertaisin. En muista oikeastaan yhtään, joka yltäisi samaan.

poliittinen tarkkailijaRe: Rintamakarkuri9.3.2019 15.18
Rintamakarkuri Terra Sipilän Ylileveäharteisen Maakunta Soten kariuduttua ja hallituksenkin kaaduttua voidaan nyt antaa pari selitystä, miksi Suomi taas romahti ja huomattiin, ettei keisarille ole vaatteita.

Kaikkihan meistä on tehnyt tuttavuutta jääkiekosta meille valitettavasti jo niin tutuksi tulleelle ilmiölle, josta käytetään valmentaja Jukka Jalosen lanseeraamaa kuvausta "Meidän peli".

Jalonenhan on aina korostanut sitä, kun vaan jauhetaan samalla tyylillä vuodesta toiseen, niin voitto tulee kotiin. Useimmiten on kuitenkin käynyt niin, että Ruotsi on rökittänyt meidät 5-1 ja vielä viimeisessä erässä.

Seefeldissä hiihdettiin taas "meidän tyylillä" kilpaa miesten ja naisten sarjoisssa sekä mäessä. Tuloksena yksi ronssinen mitali. Suomihan on maailman kuulu hiihtomaa. Miten tässä näin pääsi taas käymään? Pelasiko huolto, johto vai oliko väärät hiihtäjät valittu kisoihin?

Metsäteollisuudesta, jonka tunnen erittäin hyvin, voin todeta, että silläkin alalla Suomen johtava metsäteollisuuskonsultti Pöyry, joka teki paljon hyvääkin, nousi kuitenkin sellaiseen asemaan, ettei neuvoja kukaan rohjennut kyseenalaistaa.

Tuloshan oli se, että lähes joka kylään rakennettiin periaatteessa aina "LWC paperitehdas". Nythän ne on jouduttu kaikki sulkemaan ja siten saatu maahan iso työttömien armeija. Kestää vuosikymmeniä korjata näitäkin virheitä.

Erinomaisesti me kaikki muistamme vielä myös ne kuuluisat Sonera kaupat, jossa silloisen liikenneministeri Olli-Pekka Heinosen (kok) ollessa liikenneministerinä valtio-omisteinen Sonera osti Saksasta 3G-oikeudet noin 3,5 miljardilla eurolla tiettyihin taajuusalueisiin.

Nämä osoittautuivat myöhemmin arvottomiksi. Heinoselle oli oikeustieteen kandidaatin tutkinto, mutta ei mitään viestintäalan osaamista.

Nokiassa ajauduttiin johdon toimesta myös laukalle. Kepuloistaustainen Jorma Ollila ei kuunnellut muiden mielipiteitä, vaan pää punaisena kielsi kosketusnäyttöjen markkinoinnin ja kehittämisen.

Nyt Nokia suuntaa kokonaan uusille urille ja yhtiötä johtaa intialainen Rajeev Suri, jolla ei onneksi ole kepuloisten jäsenkirjaa. En ole jaksanut laskea Jorma Ollilankaan aikaansaannosten kokonaislaskua, mutta 20 miljardia euroa ei taatusti riitä.

Ollilakin nostettiin Suomessa lähes jumalan asemaan, eikä kukaan uskaltanut kyseenalaistaa hänen itsekästä toimintaansa.

Demujen touhuista muistamme erittäin hyvin vielä Valco Sorsan toilailut Imatralla televisiotehtailussa. Ei demu-opeillakaan voitu rakentaa kuluttajabisnekseen tähdännyttä maailmanluokan kuvaputkitehdasta.

Terra Sipilälle tulee vielä hoidettavaksi Kainuun Ihmeen maisemointiprojekti, jota voidaan pitää Euroopan suurimpana ja kalleimpana "kaatopaikkana", jonka vaikutus ulottunee aikanaan jopa Saimaan vesistöön saakka.

Kysymyksessä on selvästi eläkevirka, johon Terra Sipilä varmaan kutsuu projektijohtajaksi Ylileveäharteisen Maakunta Soten projektijohtaja Päivi Nergin.

Tuleeko Oulujärvestä ja Saimaasta vielä samanlainen kaatopaikka kuin Venäjällä kuluisasta Aralin suolajärvestä?

Jostain kumman syystä Terra Sipilä oli saanut päähänsä sen, että "koolla on väliä". Kuitenkin naistenlehdissä aina kaikissa tutkimuksissa on käynyt ilmi, että naisten mielestä "koolla ei ole väliä, taito ratkaisee". Usein on todettu, että liian iso on jopa epämielyttävä ja kivulias.

Miksi siis Terra Sipilä ihannoi kokoa yli kaiken muun ja miksi Terra Sipilä on joka kylään rakentamassa samanlaista terveysalan "LWC tehdasta", jota aikoinaan Pöyryn kaikkitietävät konsultit ehdottivat?

Minä luulen, että Terra Sipilä on ottanut mallia taannoisesta kepuloisten johtajasta Johannes Virolaisesta. Virolainenhan teki paljon hyvää työtä, mutta teki myös paljon pahaa politiikassa.

Virolaista pidetään myös peruskoulun isänä. Peruskouluhan meille syntyi 1960-luvun lopulla. Periaatteena oli silloin se, että kaikille tuli maksuton ja tasapäinen peruskoulutus. Se oli silloin hyvä asia, mutta peruskoulustakin on jo aika ajanut kauan sitten ohi. Nyt koulutuksenkin pitäisi ottaa huomioon yksilölliset erot ja taidot.

Terra Sipilä Johannes Virolaisen oppien mukaan lähti siis valitettavasti rakentamaan Ylileveiden Hartioiden Maakunta Soteansa samalla shabloonalla kuin peruskoulua.

Kaikkien pitää saada samanlaiset terveys- ja sotepalvelut, vaikka kyseiset palvelut ovat aina yksilökohtaisia. Itikkaa ei pidä ampua tykillä, eikä ritsalla voida leijonaa tappaa.

Terra Sipilä lähti siis hoitamaan oiretta (jonot arvauskeskuksissa), mutta ei tajunnut puuttua varsinaisen taudin hoitamiseen.

Sote-palvelujen täytyy siis olla yksilöllisiä ja Terra Sipilän harrastama jankutus mahdollisimman leveistä hartioista on syytä lopettaa. Ainakaan seuraavassa hallituksessa ei pidä ottaa tavoitteeksi mitään Leveäharteista Sotemallia tai muutakaan mallia.

Se on syytä kuitenkin muistaa, että Suomi on jo EU:n perussopimuksessa hyväksynyt EU:n potilasliikkuvuusdirektiivin, joka oikeuttaa potilaan hakemaan hoitoa EU-alueelta.

Kauppalehden mukaan olisikin outoa, jos suomalainen potilas voisi hakea hoitoa ulkomailla olevalta terveysyhtiöltä, mutta kotimaan rajojen sisäpuolella tämä ei olisi esim. demujen ja kepuloisten haaveiden mukaan mahdollista, koska demujen, kepuloisten, vassarien ja viherpipertäjien maailmassa terveysyhtiö ei saa tuottaa voittoa.

Sote toiminnan pitää olla kannattamatonta, jolloin toiminta on kaikin tavoin esim. YK:n kestävän kehityksen vastaista.

Tiettävästi EU on patistellut Suomea jo potilasdirektiivinkin soveltamisessa. Kyseiseen direktiiviin kuuluu myös vaatimus lähipalvelujen järjestämisestä.

On siis selvää, että tulevissa sote-ratkaisuissa ei ole olemassa vain yhtä vaihtoehtoa. Vaihtoehtoja on siis monia ja yksilöllisiä palveluja tarjottaessa asiakkaille "pieni on kaunista".



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: