Keskustelu

Väkkärä, ainoa oikea.Miten osaamattomattomat saadaan pois vallasta?9.1.2014 14.00
Miten pitäisi toimia, että KP (Kangasperko Petri tai Kroisos Pennonen) saadaan pois tuhlaamasta köyhien juankoskelaisten pienet pennoset turhuuteen? Voiko kaupunginjohtajan irti sanoa? Jos niin miten? Kuka alkaa asiamieheksi?

eskimoRe: Miten osaamattomattomat saadaan pois vallasta?9.1.2014 14.05
elähän väkkärä hättäile.pete lämmittää tehdasta kaupungin rahoilla ainakin tämän talven

Alan BankruptRe: Miten osaamattomattomat saadaan pois vallasta?9.1.2014 14.11
Se on periaatteessa mahdollista, mutta kun kepuloisia ei saada mukaan, niin käytännössä mahdotonta. Alla eräs esimerkki:

Turun HAO 15.3.2012 12/0078/1
Diaarinumero: 00029/11/2207
Taltionumero: 12/0078/1
Antopäivä: 15.3.2012
Virantoimituksesta pidättäminen - Luottamuksen menettäminen - Johtava viranhaltija - Apulaiskaupunginjohtaja - Kunnallisvalitus
Diaarinumero: 00029/11/2207
Taltionumero: 12/0078/1
Antopäivä: 15.3.2012

Asiassa oli arvioitava, voitiinko viranhaltija luottamuksen menettämisen vuoksi pidättää virantoimituksesta sillä kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 47 §:n 3 momentin mukaisella perusteella, ettei viranhaltija voinut hänestä johtuvasta syystä suorittaa asianmukaisesti virkatehtäviään.
Apulaiskaupunginjohtaja oli toiminut virkavelvollisuuksiensa vastaisesti mm. esiintymällä päihtyneenä virantoimituksessa, kirjoittamalla epäasiallisesti, olemalla ilman riittäviä perusteita pois virantoimituksesta ja käyttämällä kaupungin edustusvaroja yksityisiin menoihinsa ja työnantajan määräysten vastaisesti. Apulaiskaupunginjohtaja oli lisäksi lainvoimaa vailla olevalla tuomiolla tuomittu puolisonsa pahoinpitelystä sakkorangaistukseen. Kaupunginhallituksen mukaan apulaiskaupunginjohtajalla ei ollut kyseisen julkisen viran hoitamisen edellyttämää työnantajan luottamusta ja uskottavuutta, eikä hän siten kyennyt suorittamaan asianmukaisesti virkatehtäviään.
Hallinto-oikeus katsoi, että kaupunginhallitus oli voinut rikosoikeusprosessin ja viranhaltijan irtisanomista koskevan asian ollessa kesken pidättää apulaiskaupunginjohtajan virantoimituksesta kokonaisarvioon perustuneen viran hoitamisen edellyttämän luottamuksen menettämisen perusteella viranhaltijalain 47 §:n 3 momentin nojalla.
Laki kunnallisesta viranhaltijasta 47 § 3 mom
Kuntalaki 30 §
KHO:n päätös 17.12.2013 taltionumero 3992. KHO ei muuta hallinto-oikeuden päätöstä.

Väkkärä, ainoa oikea.Re: Miten osaamattomattomat saadaan pois vallasta?9.1.2014 14.15
Seisooko kaikki keskustalaiset KP:n takana?

Alan BankruptRe: Miten osaamattomattomat saadaan pois vallasta?9.1.2014 14.19
Täällä on kai ollut jo monesti esillä, että siihen tarvitaan raskauttavat syyt ja valtuuston määräenemmistö eli 2/3 valtuutetuista.

Väkkärä, ainoa oikea.Re: Miten osaamattomattomat saadaan pois vallasta?9.1.2014 14.20
Juu, eli pelkkää toiveunta, että siitä eroon päästäisiin...

eräskepuRe: Miten osaamattomattomat saadaan pois vallasta?10.1.2014 10.09
pulma kerrassaan eihän valtuutetut lähde erottamaan ketään, kun heiltäkin perhepiirin sisältä on joukkoa töissä kaupungilla tai muissa ns suojatöissä tai nauttii muuten etuisuuksia .tässä ei edes puolue vaikuta mitenkään olipa sit oikeelt keskelt tai vasemmalt. ja onhan se 2/3 osa valtuutetuista jo iso porukka joka ei varmaan lähde hämmentämään kaikkea .

Pena T.Re: Miten osaamattomattomat saadaan pois vallasta?10.1.2014 21.32
Nyt nähdään ja on nähty viime vuodet. ketkä puolustavat kuntalaisia korruptioporukkaa vastaan.

ABRe: Miten osaamattomattomat saadaan pois vallasta?12.1.2014 13.35
Muuttakaa Juankosken johtamisjärjestelmä pormestari-organisaatioksi:

Pirkkalassa pormestarin toimenkuvaan on yhdistetty entisten johtosääntöjen mukaiset kunnanjohtajan ja kunnanhallituksen puheenjohtajan tehtävät. Pormestari toimii kunnan protokollan mukaisena johtajana. Pormestarin nimittämä kansliapäällikkö toimii kunnan operatiivista toimintaa johtavana viranhaltijana.

Tämä oli tietenkin jälleen vitsi: Juankosken kepuloiset estäisivät tämänkin, mutta periaatteessa olisi hyvä juankoskisille.


http://www.pirkkala.fi/kunta_ja_hallinto/pormestari/

selvännäkijäRe: Miten osaamattomattomat saadaan pois vallasta?12.1.2014 18.57
Juankoskelle ei todellakaan voi tulla pormestaria

Elokuun 2006 alussa tehtiin kuntalakiin muutos. Sen seurauksena kunnalla on mahdollisuus valita kahden johtajamallin välillä: kunnanjohtaja on kuntaan virkasuhteessa, pormestari puolestaan luottamushenkilönä. Vaikkakin toimii kunnanhallituksen alaisuudessa, pormestari on myös sen puheenjohtaja. Pormestari valitaan valtuuston vaalilla, enintään valtuuston toimikaudeksi.

"Kepuloiset" eivät voi ymmärtää muutosta. Kuntalaissa todetaan, että pormestari valitaan enintään valtuustokaudeksi. Toiminta on siis katkolla joka neljäs vuosi. Tämä on "kepuloiselle" erittäin vaarallinen pykälä.

Juankoskellahan enemmistön diktatuuri oli ollut vallassa vasta 42 vuotta ennen viimeisiä kunnallisvaaleja. Nykyinen kirjekurssein laajasti koulutettu sosiaalijohtajasta ponnistanut kunnan- ja kaupunginjohtaja aloitti kunnanjohtajan uransa jo vuonna 1993. Urahan on esim. Urkkiin verrattuna vasta alkumetreillä.

"Arkkikepuloinen" Urkki valitutti itsensä presdentiksi, vaikka ei enää juurikaan nähnyt mitään, mutta perässähiihtäjillä oli kova kunto.

eskimoRe: Miten osaamattomattomat saadaan pois vallasta?12.1.2014 19.49
miten ois jos petestä tehtäisiin kerralla keisari,niin sen ei tarviis kysellä muilta lisälaina lupia.ei se kyllä paljoo peten toimenkuvaa muuttaisi nykyiseen



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: