Keskustelu

alan kolmas miesKepuloisten Suomi kuntoon paskalaki puree18.3.2019 15.03
Kepuloisten Suomi kuntoon hanke iskee kaikella voimallaan viimeistään tulevana lokakuuna, vaikka Terra Sipilä johtaa enää vain toimitusministeriötä.

Terra Sipilän luottohenkilö, kainuulainen kaivosasiantuntija ja paskalakikonsultti Paula Lehtomäki niittasi nyt viimeisen niitin kaikkien eläkeläismummojen arkkuun.

Jo yli 2000 milj. euroa maksaneen vapaa-ajan asuntojen huussien tarpeettoman hermeettisen putsauksen loppukiri alkaa lokakuussa.

Kaikkien suomalaisten rakastamat kesämökitkin laitetaan nyt laittomaan tilaan.

Kepuloisten Paskalaki Lehtomäki ei tietenkään ajatellut tätäkään asiaa loppuun asti.

Kun kesämökit, nyt laajassa mitassa on ajettu laittomaan tilaan, niin kesämökkejä kohtaa sama ilmiö kuin asutuskeskuksissa vahempia asuinrakennuksia.

Pankit eivät voi nykyään enää käyttää asuntojakaan lainojen vakuutena, kun ei tiedetä millaiset korjauskustannukset kämppiin on tulossa kepuloisten ilmasto- ja muiden talkoiden vuoksi.

Tavallinen asukashan ei tätäkään tiedä, koska pankit tarkistaa sekä asukkaan että asunto-osakeyhiöiden lainat ja hoitokyvyn.

Jos on iso remontti taloyhtiöönkin tulossa, niin on turha kolkutella pankkien ovilla myöskin siksi, että pankeissahan ei konttoreitahan enää juurikaan ole.

Nyt Paskalaki Lehtomäen ansiosta kesäasuntoja kohtaa nyt sama kohtalo jo tulevan lokakuun aikana. Turha on lähteä vonkaamaan pankkirahoitusta kesämökin kunnostukseen.

Ei muuta kuin revit omasta selkänahasta kunnostuskustannukset ja työn.

Millä se sairas eläkeläinen tai mummo ne rahat sieltä repii???

Kyllähän sen jokainen ymmärtää, mitä tästä seuraa. Kaikkien kiinteistöjen arvo laskee ja vain lainat jää lopulta käteen.

Mene sitten vanhempana letkuhoitoon kunnalliseen tai yksityiseen hoitokotiin, niin kämppien ja kesämökkien realisoinnista saaduilla rahoilla saat korkeintaan vuoden mittaisen huollon noissa kalliissa hoitolaitoksissa, joissa vielä suomalaiset kanssaihmisetkin poliitikkojen möhläysten ja säännösten vuoksi jätetään kylmästi heitteille.

Suomalaiset ovat valitettavasti keskimäärin verrattain varattomia.

Vuonna 2016 suomalaisen mediaani varallisuus oli vain 107 200 euroa ja sen keskeiset varallisuusosuudet olivat seuraavasti (EUR ja %):

 Oma asunto 53 922 (50.3%)
 Muu asunto 10 184 (9.5%)
 Vapaa-ajan aunto 6 754 (6.3%)
 Kulkuvälineet 4 074 (3.8%)
 Metsät 4 610 (4.5%)
 Talletukset 9 112 (8.5%)
 Pörssiosakkeet 8 362 (7.8%)
 Muut 10 184 (9.5%)
 Kaikki 107 200 (100.0%)

Tästä pitäisi kepuloistenkin ja demujen tajuta, että suomalaiset ovat helkkarin köyhiä keskimäärin.

Ei tavallisella suomalaisella ole mitään mahdollisuutta harkita esim. Terra Sipilän tapaan kalliita sähköautoja, jotka voivat maksaa jopa 50-100 000 EUR:a.

Suomalaisen auton keskimääräinen arvo on valitettavsti vain noin 4 000 euroa ja siinäkin on puolet veroa ja poltoaineistakin maksetaan kohta ilmeisesti 5 EUR/l.

Eläkeläisten on täysin mahdotonta muuttaa maalta esim. pääkaupunkiseudulle, koska pääkaupunkiseudulla kunnolliset kämpät maksavat nykyään jo herkästi yli 500 000 EUR:a.

Miten muuttaja tällaisen kämpän rahoittaa, kun oman kämpän hinta on keskimäärin vain noin 53-55 000 EUR:a.

Olin juuri mukana vapaa-ajan asunnon rakennushankkeessa ja laskeskelin vähän hankkeeseen uponneita rahoja.

Se täytyy sanoa, että rakentaminen on Suomessa erittäin kallista, kun on kaiken maailman normit ja sertifioinnit, jotka pitää ottaa huomioon.

Uusissa kämpissä sen jotenkin vielä ymmärtää, mutta vanhemmissa ei mitenkään.

Kun nyt ajatellaan tulevaa lokakuutakin, niin tukka tässä väkisinkin nousee pystyyn ja sääliksi käy keskimääräistä eläkemummoa, joka joutuu Paskalaki Lehtomäen pakottavien säädöstön uhriksi.

Näitä uhreja on Suomessa muuten satoja tuhansia, koska suomalaiset rakastavat mökkien rauhaa ja ihanaa maaseutuelämää etenkin kesällä.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan tällaisen idyllisen suomalaisen kesäasunnon arvo on kohtuullinen noin 6 700 euroa, kuten yltä käy ilmi.

Kun katselee vapaa-ajan asuntoihin tarjolla olevia jätevesipuhdistamojen hintoja, niin näkee heti, että tarjontaa on runsaasti ja tarjolla on kaikenlaisia toinen toistaan hienompia virityksiä.

Jos oikein hyvän puhdistamon joutuu rakentamaan, niin 10 000 euroa on pieni raha, koska sillä saattaa saada vain jonkun imeytyssäiliön hankittua, mutta kun sen kätkee maan sisään, niin kyllä siitä laskua kertyy.

Jos on oikein hankalat rakennusvalvojat, niin vanha mummo saattaa joutua rakentamaan noin 6 000 euron mökilleen 10 000 euron puhdistamon.

Vakava ehdotukseni on, että kepuloisia ja muita viherpipertäjiä ei pidä päästää eduskuntaan päättämään tavallisten ihmisten ja kesämökkiläisten asioista.

Suomalainen haluaa nauttia kesämökillä raskaan talven jälkeen, eikä heti ensimmäisenä halua alkaa murehtia, mistä rahat löytyy Paskalaki Lehtomäenkin keksimiin yltiöpäisiin ja populistisiin ympäristöhankkeisiin.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Kepuloisten Suomi kuntoon paskalaki puree18.3.2019 15.37
Vaatimattomasta mökissä on edelleen useimmilla mökkiläisillä kantovesi. Se pelastaa suurelta investoinneista. Biolanin kompostoiva käymälä on myös erinomainen. Hyvin riittää kun joka toinen vuosi ottaa valmista multaa pois. Sahanpuru on erinomaista kuiviketta, jota jokaisen puuliiteristä saa ilmaiseksi
Kompostoiva käymälä on myös hyvä vähäiselle keittiöjätteelle.
En halua nostaa mökkini tasoa tästä.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: