Keskustelu

MustakaapuPakkaset saneeraushankemiehenä10.1.2014 13.15
Ote Savon sanomista 10.1.2014:" Pakkasen pelko sulatti päävelkojat

Yrityssaneeraus: Premium Boardin saneerauspäätös jäi käräjäoikeuden harkintaan.

Juankoski

Heikki ToivanenJouko Juutilainen

Kartonkitehdas Premium Board Finland Oy:n pääsy yrityssaneerauksen piiriin nytkähti torstaina yllättävällä tavalla eteenpäin. Yli 20 miljoonan euron velkoihin ajautuneen yrityksen kaikki suurimmat velkojat kannattavat nyt saneerausta.

Pohjois-Savon käräjäoikeus kertoi torstaina, että yhtiön suurimmat velkojat Finnvera ja Handelsbanken ovat ilmoittaneet, etteivät ne enää vastusta enää kartonkitehtaan yrityssaneerausohjelman valmistelua.

Käräjäoikeus peruutti samalla perjantaille Premium Boardin yrityssaneeraushakemukselle määrätyn julkisen pääkäsittelyn, jossa saneerauksen vastustajilta olisi suullisesti kuultu perusteluja kannalleen. Käräjäoikeus antaa nyt ratkaisunsa saneerauksesta myöhemmin kansliapäätöksensä.

Myös Premium Board luopui suullisen todistelun esittämisestä ja pyysi pääkäsittelyn peruuttamista tarpeettomana. Yhtiö ei ole pitänyt myöskään velkojaintoimikunnan määräämistä tarpeellisena.

Yhtiö on hyväksynyt osan velkojista ehdottaman asianajaja Lassi Nyyssösen määräämisen selvittäjäksi. Nyyssönen sai saneerausohjelman valmisteluun hyväksynnän sekä Finnveralta että Handelsbankenilta.

--Pidämme olennaisena tässä kohtaa, että yhtiöt saadaan pätevän selvittäjän hoitoon tulevan pakkauskauden myötä mahdollisesti syntyvien vahinkojen ehkäisemiseksi ja saneerausmahdollisuuden selvittämiseksi, Finnveran lakimies Markus Kaikkonen perustelee henkilövalintaa käräjäoikeudelle.

Kaikki käräjäoikeuden kirjallisesti kuulemat velkojat ovat nyt hyväksyneet Premium Boardin saneerausmenettelyhakemuksen. Ensimmäisellä lausuntokierroksella yrityssaneeraukseen pääsyä vastusti myös tel-yhtiö Varma, jolla on noin kahden miljoonan euron vakuudettomat saatavat yhtiöstä. Varma perui kuitenkin kannanottonsa vain viikkoa myöhemmin ilman perusteluita.

Aiemmin saneeraukseen kielteisesti suhtautuneet Finnvera ja Handelsbanken ovat kaksi suurinta velkojaa, joille Premium Boardilla oli velkojaluettelon mukaan vakuudellista velkaa yhteensä liki 11,3 miljoonaa euroa.

Finnveran 6,25 miljoonan euron yrityslainan vakuutena ovat kartonkitehtaan kiinteistö vuokraoikeuksineen. Mieltään muuttanut Finnvera haluaa saneeraukseen myös Juankosken Biolämpö Oy:n, jonka toiminnan jatkuminen on oleellisen tärkeää kartonkitehtaan lämpötalouden kannalta."

juuRe: Pakkaset saneeraushankemiehenä10.1.2014 17.58
voi kaapu ei pakkauskautta tule vielä kun ei tehdas pyöri vielä.epäilen että tulee parin viikon pakkaskausi!

ikkunapöydän raatiRe: Pakkaset saneeraushankemiehenä10.1.2014 21.28
Kaikki menee hyvin. kun erityistilintarkastus tehdään Premium Board -yhtiöissä mukaan lukien Faroconin. Verottajan kannattaa kiinnittää huomio rahojen liikkeisiin ja liikkeiden todellisiin perusteisiin. Kaikki tavaraliikenne ja laskutus on tarkistettava.
"Investointilainan" "investoinnit" on myös tarkistettava kunnolla.
Ehdotamme suojakäsineiden käyttöä niitä tunkioita pengottaessa.

HermesRe: Pakkaset saneeraushankemiehenä10.1.2014 21.36
Finnveralla on yrityskiinnitys ainoana vakuutena, jossa lienee mukana jakamassa myös Nemea Bank. heh-heh. kertakaikkiaan. Ei Finnvera enää mitään voi voittaa tai pelastaa, vain lykätä.
Voisivatko Heimo ja Veijo selvittää asian ja kertoa kuntalaisille?

eskimoRe: Pakkaset saneeraushankemiehenä10.1.2014 21.48
ja pete hommaa lisää lainaa kaupungille,mihinköhän meinaa rahat käyttää

AtlasRe: Pakkaset saneeraushankemiehenä10.1.2014 22.13
Täällähän on tollosia ja hermesetaksia pilvin pimein antamassa ilmaisia hyviä neuvoja ja laatimassa valituskirjelmiä. Kyllä Finnveran juristit varmasti ottavat yhteyttä, kun oma tietämys ei riitä tilanteen pelastamiseksi.

valetuomariRe: Pakkaset saneeraushankemiehenä10.1.2014 22.34
Tratta PBF:n yrityssaneerauksessa mielenkiintoinen päätös käräjäoikeudessa.

Ainakin kolme tärkeätä asiaa päätettiin. Kokenut asianajaja Lassi Nyyssönen valittiin selvitysmieheksi. Meriittejä miehellä on riittävästi ja varmasti taitoa. Lokakuussa Helsingin käräjäoikeus määräsi Nyyssösen mm. riippumattomaksi selvitysmieheksi Renny Harlinin suurisuuntaisen Mannerheim-elokuvan tekoa varten perustetun tuotantoyhtiön Liberty Productionsin konkurssipesän pesänhoitajaksi. Nyyssönen pyrkii realisoimaan kaiken pesän omaisuuden ja on todennut, että silti Mannerheim-elokuva voi jatkua. Miehekästä puhetta.

Toinen tärkeä päätös oli, että velkojaintoimikuntaa ei päätetty perustaa. Tämä on siinä mielessä hyvä päätös, että Juankosken esteellinen kaupunginjohtaja ei enää päässyt sähläämään asiassa velkojaintoimikuntaan teknisenä Tecta-asiantuntijana ja yritysstrategina.

Kolmas tärkeä vaatimus ja päätös velkojien ja etenkin Finnveran taholta oli, että Tratta PBF:n ja JBOY yrityssaneerauksista pitää päättää yhdessä. Näinhän se on. Toistaiseksi kartonkitehdas ja voimala ovat "aviopari" ja eron tultua molemmat joutuvat hunningolle. Niiden ongelmaa ei siis voida ratkaista vähällä erikseen, kuten Juankosken kaupunginjohtaja ja hallintojohtaja olivat omassa toimivallan ylittäneessä lausumassaan todenneet käräjäoikeudelle jo lokakuusssa 2014 JBOY:n osalta ja jolukuussa myös Tratta PBF:n osalta.

Tehdyn ratkaisun ymmärrettävä motiivi oli, että näin säilytettiin vielä pieni mahdollisuus siihen, että tehdaskokonaisuus ei lopullisesti tuhoudu teknisesti seisoessaan toimimattomana keskellä pakkaskautta. Tässä asiassa voi olla sellainenkin positiivinen vire, että esim. Finnvera vielä haluaa säilyttää mahdollisuuden siihen, että jostakin löytyisi vielä kaiken kurjuuden jälkeen uusi investori, joka laittaa tehdaskokonaisuuden vielä kerran käyntiin. Sitä parempaa tavoitetta ei voi olla.

Tratta PBF:n esittämällä tavalla käynnistää aluksi vain koutteri, jolloin JBOY jäsi pitkäksi aikaa seisomaan toimettomana, ei käräjäoikeuden nykyisen katsannon mukaan "avioparin" yhteiselo kuitenkaan tunnu enää jatkuvan. Itsenäisen JBOY:n kohdallahan edessä onkin vain erittäin kalliita teollisia ratkaisuja.

Nykyomistuksessa Tratta PBF ja JBOY eivät kuitenkaan enää jatka Lassi Nyyssösen selvitysten jälkeen. Toivottavasti eritysitilitarkastus paljastaa uusia ihmeellisiä asioita mm. yritysryhmän kannattavimman yrityksen eli Faroconin salaperäisistä ja massivisista tilisiirroista. Toistaiseksi ei ymmärtääkseni ole mitään varmuutta siitä, että varsinainen yrityssaneeraus alkaisi. Päätös tästä tulee aikanaan kansliapäätöksenä.

Nyt tehtaan lämmitys näyttää ainakin turvatulta. On hyvä, että Mersun syyläri ei jäädy.

Alan BankruptRe: Pakkaset saneeraushankemiehenä10.1.2014 22.57
Tässä vielä ilmainen neuvo. Sanoisin, että kauempaa näkee tarkemmin. Minäkin olen ollut Singaporessa yhteensä yli 700 päivää:

http://www.uusisuomi.fi/raha/65546-vastaus-suomen-arvostelijalle-katso-mita-he-tekivat-1990-luvulla

Alahan alustaRe: Pakkaset saneeraushankemiehenä11.1.2014 3.01
hip-hei. I vas tere once too.

Rimanalitus.

Alan maailmankiertäjäRe: Pakkaset saneeraushankemiehenä11.1.2014 16.21
AB voisi keskittyä älykkääseen kommentointiin niinkuin aiemminkin eikä ruveta kehumaan mitä itse on tehnyt ja missä maailman äärissä ollut. Jätetään se itsekehun ilo Pekka "Nigerian tietäjä" V:lle

valeketkuRe: Pakkaset saneeraushankemiehenä11.1.2014 19.46
Biolämmön konkurssissa olisi se ilo, että Primary Energyn osakepotti muuttuisi arvottomaksi. Ilmaiseksi puuhamiehet sen saivatkin, ettei vahinkoa tapahdu. Omistus palaa ikään kuin "kotiin". Biolämmön pääomittamisesta voiton ja rahat korjasi kartonkitehtaan taustaryhmä.
Ei konkurssien viivyttelyssä ole ollut mitään ajatusta muutaman työpaikan säilyttämisestä tai luomisesta. Ihan muut intressit siinä ovat olleet.
Juankoskelaisia jymäytellään mennen tullen ja kaavilaiset saavat uusia naurun aiheita. Tosin niitä on jo nyt riittävästi. Juankoskelaisiin tuntuu uppoavan tarina kuin tarina.
Jos kuntalaiset jotain epäilevät, kaupunginjohtaja hoitaa asian salaa kuin Patruunanmäen myynnin.
Maailmaa on tullut kierretyksi jo yli 40 vuotta, ja monenlaisia liikemiehiäkin on nähty. Kepumafiaan törmäsin ensi kertaa Juankoskella. Ihmettelen rehellisten maanviljelijöiden ja Kettusen tai Kangasperkon tapaisten henkilöiden keskinäistä yhteistyötä.

kyrsä kyöstiRe: Pakkaset saneeraushankemiehenä11.1.2014 21.03
Kyllähän tässä riittää pitkäksi aikaa miettimistä myös selvitysmies Lassi Nyyssösellä.

a) Pehami B.V.: varaton hollantilainen yhtiö
b) Farocon Oy Moosebergin ja Samoritzin varaton ikivanha varastoterminaali Hangossa
c) Premium Board Capital Oy, ei tilinpäätöksiä julkaissut ilmeisen varton holding yhtiö Lauttasaaren sillan kupeessa
d) Premium Board Finland Oy, konkurssitilassa olevan varaton yhtiö Lauttasaaren sillan kupeessa
e) Juankosken Biolämpö Oy, konkurssitilassa oleva vailla asiakkaita oleva höyrypannu Juankosken keskustassa
f) Primary Energy Finland Oy, 2500 euron konkurssitilassa olevan JBOY:n pääomistaja 51%:n osuudella, kotipaikka Lauttasaaren sillan kupeessa
g) Revestor Oy:lle myyty erottamaton määräala ja Patruunanmäen kartano
h) kyllä kai Nyyssönen kaivaa esille myös Juankosken omistaman PBFOY:n käyttöön korvauksetta luovutetun viimeistelyhallin ja siihen liittyvät sopimukset
i) Savon Energiaholding Oy:n ja Juankosken kaupungin JBOY:tä koskevat lahjanomaiset osakekaupat kesällä 2011

Nyyssöselle on kohta tulossa jobonpostia myös KHO:sta ja EU:n kilpailuvirastosta. Kuka omistaa ja mitä?

Samovaari-yhtiöiden käärmekeitto porisee täydellä höyrylla ja Lassi Nyyssönen on tyytyväinen, kun mittari raksuttaa. Bützhowilla ollaan myös tyytyväisiä, kun lakimiehillä on kiire antaa lausuntoja Kuopion hallinto-oikeuteen, Korkeimpaan hallinto-oikeuteen ja vielä EU:n kilpailiuvirastoon.
Miksi Hölmölän johtaja houkutteli meidät tähän kalliiksi käyneeseen leikkiin mukaan?

Yrityssaneerauksessa on kylmää kyytiä tiedossa vakuudettomille velkojille. Vakuudettomia velkoja Risteferi on järjestellyt PBFOY:ssä peräti 8.7 milj. euron edestä. Protestoituja Trattoja kyseinen "liikemies" oli ehtinyt junailla PBFOY:n piikkiin ainakin 1.5 milj. euroa ja JBOY:n osalta ainakin 900 000 euroa.

Aika moni juankoskinen tulee muistamaan "lämmöllä" tällaisen yrittäjän ja taloustirehtöörin. Suurelle Hölmölän johtajalle psytytetään patsas Juicen puistoon muistuttamaan niistä ajoista, jolloin Juakosken kaupunki muutti nimensä Hölmöläksi.

Alan BankruptRe: Pakkaset saneeraushankemiehenä11.1.2014 21.08
Oleellista tuossa ei ollut minun Singaporessa olo, vaan singaporelaisen Jim Rogersin mielipide, että pahin virhe, mitä Suomessa tai missä tahansa euromaassa tehdään, on yritysten ja valtioiden tekohengitys. 1990-luvulla Suomessa ja Ruotsissa huonojen yhtiöiden annettiin kaatua, niitä ei yritetty pitää väkisin pystyssä. Ne kaatuivat ja sitten aloitettiin uudestaan. Miten hyvin nämä maat ovatkaan pärjänneet!

Näin puhui Rogers ja olen pitkälti samaa mieltä. Toisaalta Singaporessa voi ihmetellä sitä, miksi se pärjää niin hyvin. Viimeiset 15 vuotta on Singapore onnistunut olemaan IMD:n kilpailukykytilastossa kuuden parhaan joukossa, kun Suomi on pudonnut sijalta 7 sijalle 20. Nytkin kun kävin joulukuussa Singaporessa, niin edelleen siellä rakennetaan valtavasti. Miten tämä on mahdollista maassa/kaupungissa, jolla ei ole mitään luonnonrikkauksia. Selitys on kohtuullinen palkkataso, oma valuutta ja etenkin kilpailukyvyn ylläpitäminen.

Tämähän on aivan suoraan verrattavissa Juankosken kartonkitehtaaseen. Miksi PBF:ää yritetään pitää väkisin pystyssä. Bisnes nyt on vain raakaa ja pienimmät ja kilpailukyvyttömimmät kartonkitehtaat kuolevat pois. Otetaan nyt esimerkiksi Vääräkosken Pahvi Oy, Rena Karton AS ja ruotsalaiset Fridafors Kartong AB ja Svaneholms Bruk AB. Kaikki ovat ajat sitten menneet konkurssiin.

Tarkkaavaiset lukijat tietenkin huomaavat, että ruotsalainen Djupafors sinnittelee vielä. Kapasiteetti on jokseenkin sama kuin Juankoskella, 60 000 t/a. Työntekijöitä on 145. Tuotteet ovat samantapaisia taivekartonkeja kuin Juankoskella. Tehdas todella sinnittelee ja on ajan kysymys, milloin se pysäytetään. Juankoskeen nähden sillä on kuitenkin suuria etuja:

1. Paikka on logistisesti hyvä
2. Tehdas on osa isompaa konsernia, jolloin suuri osa yleiskustannuksista jää pois
3. Myynti, prosessin kehitys ja tuotteiden kehitys on halvempaa ja tehokkaampaa
4. Palkkataso on Ruotsin paperitehtaista alhaisin ja Juankoskeen verrattuna todella pieni

Olen Wahlroosin kanssa samaa mieltä, että tässä tilanteessa korkea palkkataso estää vientiteollisuuden kehittämisen. Takana on tietysti Paperiliiton mafia, joka palkkajohtajana määrää muunkin vientiteollisuuden palkkatasoa.

Pankaboardia on turha ottaa esiin, se painii ihan eri sarjassa erikoistuotteillaan.

alan kolmas miesRe: Pakkaset saneeraushankemiehenä12.1.2014 1.18
Katselin mielenkiinnolla Nallen haastattelun telkkarissa. En voi muuta sanoa kuin sen, että analyysi oli valitettavan oikea. Suomessa tehtiin iso kansantaloudellinen virhe, kun poliittisin perustein mentiin EMU:un. Tavoite oli hyvä, mutta liityttäessä vaihtokurssi oli jo noin 30%:ia pielessä johtuen Mauno Koiviston (Suomen Pankin ja demareiden) ja hänen kumppaneidensa mielettömästä vahvan markan talousajattelusta.

Nalle sen totesi haastattelussa viileästi. Kekkosen vihaama tri Tuure Junnila oli saman asian todennut jo monta vuosikymmentä ennen mm. kirjassaan Devalvaatiosta devalvaatioon. Meillä ongelmana on aina ollut ay-liikkeen ylivertainen asema talouspoliittisessa keskustelussa ja päätöksenteossa.

Joustoja ei ole. Tavoitteena on tappaa suomalainen teollisuus ja yritystoiminta. Ei ole kauaa siitä, kun ammattiyhdistysliike lauloi vielä kurkku suorana yritysten liian suurista voitoista. Nyt vastaavia lauluja ei enää kuule, koska ei kohta enää ole teollisuuttakaan.

Nyt on kuitenkin tultu viimeiselle rajalle, että ns. hyvinvointivaltio murtuu tai on jo murtunut. Ay-liikkeellä tarkoitan nyt myös MTK:ta enkä vain SAK:ta. Yritystoiminnalta on nyt ulosmitattu Suomessa kaikki mahdollinen. Siksi perusteollisuus lähtee Suomesta ja työttömyys rehottaa.

Itsekin olen isänä miettinyt Nallen mainitsemaa nuorten vaikeutta päästä opiskelemaan vasta monen vuoden pyrkimisen jälkeen haluamalleen alalle. Siinäkään hommssa ei yksinkertaisesti ole mitään järkeä, mutta muutosta ei vain tule. Ei tule, koska Suomessa ei haluta muuttua. Mikä meitä pelottaa muutoksessa? Oma työpaikkako?

Nallen mainitsema 50-60%:n kilpailukyvyn menetys esim. USA:han verrattuna on järkyttävä mutta tosi tieto. Puolet tästä johtuu yliarvostetusta eurosta toinen puoli suomalaisista korkeista palkkakustannuksista. Tällä kaavalla Suomen perusteollisuus on tapettu viiden vuoden sisään.

Juankoskella Tratta PBF:n kohdalla ainoa mahdollinen tie on erikoistumisen tie, kuten Alan Bankrupt yllä aivan oikein toteaa olevan myös Pankaboardin menetyksen salaisuus.

Erikoistuminen ei ole kuitenkaan mielettämyyttä, jota Risteferi on esittänyt Tecta-hankkeillaan tai kuusisahauksella. Se on paljon muuta. Pienikin kartonkitehdas voi menetyä, mutta ainakin operaatiota johtavan henkilön täytyy tuntea paperi- ja kartonkiteollisuus. Risteferin ja kaupunginjohtajan sekoilujen johdosta on menetetty jo kohta kolme tärkeätä vuotta Juankosken kartonkitehtaan elämässä.

Malliksi olisi voitu ottaa jo vuonna 2011 tai jopa aiemmin mm. USA:laisen James River Corp. yhtiön legendaarien tarina. Siinäkin kaikki oli kiinni vain johdosta. Kymmenessä vuodessa pienestä tehtaasta tuli aikoinaan maailman suurin paperifrima. Vain yhdessä vuodessa Tratta PBF:stä tuli maailman tappiollisin kartonkitehdas. Katastrofin taustalla oli kaski Alan Bankruptin mainitemaa mafiaa: "kepuloiset" ja "rannikkoruotsalaiset".

Pankaboardin taustalla on teollisuusmiehiä, jotka tekivät melkein saman pakkaussektorilla kuin James River paperissa. Risteferin porukoissa ei ole tällaisia miehiä tai naisia yhtään.

Alle pieni lainaus James River ihmeestä:

"James River Paper Company, later James River Corporation, was formed by Brenton S. Halsey and Robert Williams in 1969. With its headquarters based in Richmond, Virginia, and its owners having extensive backgrounds in the paper business, James River Corporation established itself as a leader throughout the world. Specializing in a variety of consumer, specialty, and industrial paper products, James River Corporation was a pioneer in many ways in American industry and the business world. Furthermore, the corporation?s first president, Brenton S. Halsey, was an active community leader, whose influence can be found throughout Richmond, especially in the revitalization and protection of the James River as the city?s most valuable resource. Brenton Halsey and Robert Williams created a business that far surpassed their wildest expectations, an empire that grew and maintained its position as a world leader in the paper business until its merger with Fort Howard and the eventual move of its headquarters to Chicago, Illinois, in 1997 under the name of Fort James."

HienomekaanikkoRe: Pakkaset saneeraushankemiehenä12.1.2014 9.50
Päällystyskone käynnistyy Björkvistin mukaan kuukauden päästä. Oma veikkaukseni on, ettei käynnisty ennen pääsiäistä. Todennäköisempää on, ettei käynnisty lainkaan.
Joku voi sanoa, että tämä on palstalaisen toive tai tyypillistä pessimismiä.

Kemikaaalit on tehtaan pysättämisen aikaan jääneet putkistoihin. Putket on vaihdettava, koska jähmettynyttä mössöä ei saa pois kuin räjäyttämällä. Käynnistämiskustannukset ovat satoja tuhansia, vaikka tavoitteeksi otettaisiin pelkkä päällystäminen.

Maltan pankille riittää töitä. Toivottavasti kunta pitää tällä kertaa näppinsä poissa.

ABRe: Pakkaset saneeraushankemiehenä12.1.2014 10.16
Tiedätkö varmasti, että kemikaalit ovat jääneet putkistoihin. Normaali tapa on, että nuo putkistot pestään huolellisesti, kun pysäytetään. Käytetään myös sellaisia porsaita, jotka ammutaan paineilmalla putkiston läpi ja jotka kaapivat putken sisäpinnan todella puhtaaksi. Ei kai ne nyt noin noviiseja voi olla, kun ovat pitkän aikaa päällystäneet. Elä väitä tuollaista, jos et todella tiedä.

Voihan sitä päällystyskonetta pyörittää. Syntyy vähemmän tappiota kuin koko linjan pyörittämisestä. Mutta todellisuudessa se on vain peitetoimintaa. Ei ole varmaan tarkoituskaan tehdä voittoa. Mutta sitä minä ihmettelen, miten on saatu velkojat hyväksymään tällainen toiminta. Täytyy olla hyvät konsultit puhumassa. Ei pelkkä konsultti Kristerin puhe riittäne.

Ikkunapöydän raatiRe: Pakkaset saneeraushankemiehenä12.1.2014 11.16
Mitä Kangasperko on taas kerran luvannut nemealaisille kertomatta luottamushenkilöille? Kyselkääpä hallituksessa maanantaina.

V. EpäilysRe: Pakkaset saneeraushankemiehenä12.1.2014 15.40
Ei ole syytä epäillä sitä, etteikö koutteri käynnistyisi. Saihan Samorizin "tehokaksikko" jopa Mersun tulille 2.5 vuoden seisokin jälkeen. Nyhän on seisty vasta vähän yli toista vuotta putkeen. Kyllä kaupungin myöntämän bonuksen avulla "tehokaksikko" yhden off-koutterin tulille pistää taas muutamaksi viikoksi. Koillis-Pravda voidaan taas kutsua todistamaan historiallista tapahtumaa yhdessä kaupunginjohtajan, Veijon ja Heimon kanssa.

Koutterin käynnistyksellä ja pitkällä aikavälillä elinkelpoisella liiketoiminnalla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä keskenään. Selvitysmiehen tehtänä on toteuttaa tällainen pitkän aikavälin suunnitelma.

Kuten AB toteaa: "peitetoiminnasta" on kyse.

Velkojille on hyvinkin voitu syöttää Risteferin utopistinen saneerausohjelma. Hyvin kelpasi nykyisille päävelkojille myös viimeksi Vision Huntersin "saattohoitajien" luonnostelema ohjelma Tartta PBF:lle. Siinäkin ohjelmassa oli Risteferin vahvat sormenjäljet. Hyväksytyssä ohjelmassa luvatut investoinnit jäi valitettavasti kokonaan tekemättä ja toisen vaiheen bioenergiaplaani ei edennyt edes lähtöruutuun.

Kangasperkolle Swecon asiantuntijat kävivät kuitenkin kertomassa, että biovoimalan höyrypannusta ei valitettavsti saa edes kunnon combivoimalaa. Tämän havainnon perusteella FCG eritysiasiantuntija totesikin, että biovoimalan vapaa kassavirta on nollan arvoinen.

On mielenkiintoista nyt nähdä, mitä selvitysmies sanoo Ristefrin hankkeista, kun Finnvera haluaa niputtaa yhteen kartongin kuivauksen ja biovoimalan. Tämä tavoite on ristiriidassa pelkän koutterin käynnistyksen kanssa.

Konkurssiin tehdasta ei haluta päästää, koska kaupunginjohtajan kehittämään rojektiin liittyy niin paljon asioita, joita ei haluta julkisuuteen.

Vaikka koneet saataisiin joskus pyörimään, niin valitettavasti raaka-aineiden toimittajat eivät tule nielemään enää sitä, että heidän miljoonien eurojen saatavat joudutaan leikkaamaan. Risteferillä ja Moosebrgillä on suomalaiset ystävät vähissä, vaikka ruotsinkieli heiltä sujuu.

kentiapuliRe: Pakkaset saneeraushankemiehenä12.1.2014 22.00
Kangasperko esittelee kirkkain silmin puuhaporukan puolesta mielikuvituksellisia suunnitelmia toimeksiantajiensa puolesta Juankosken luottamushenkilöjohdolle. On aivan unohtunut, että Juankosken etu on pistää firmat konkurssiin, putsata Farocon, ja miettiä sillä aikaa mahdollisia jatkoja.
On hyvin tärkeää, että tähänastiset puuhamiehet eivät pääse enää tekemään lisää tuhoa tai estämään korvausten perimistä vastuullisilta, eli lähinnä itseltään. Siinä on se jääviysasiakin.
Meille valehdellaan niin kauan, kuin sitä siedämme ja lompakkomme kestää... tarvittaessa loputtomasti ja piikkiimme lainaten.

Alan metsänomistajaRe: Pakkaset saneeraushankemiehenä12.1.2014 22.52
Miksei Suomessa saisi olla Metsä Boardin, Stora enson ja Pankaboardiin kanssa kilpailevaa kartonitehdasta? Yksinkertainen kysymys, yksinkertaiset vastaukset pls eikä mitään miljoonapäivää Asuttu Singaporessa terveisiä vaan landepaukuille konsulttijargonia.

valejuristiRe: Pakkaset saneeraushankemiehenä13.1.2014 8.30
Kilpailu on ok ja hyvä, mutta ei veronmaksajien rahoilla. Siinä on pieni ero.
Premium Boardin ja Juankosken kepumafian toimista on jäänyt jäljelle erittäin paha maku.
Ilman takausta ja muuta ylimääräistä tukemista kaikki olisi ok. Nyt on sellainen olo, että juankoskelaisista on kaikista tehty talousrikollisuuden osanottajia. Olemme mukana tarinassa, jota vielä näytetään televisiossakin.
Ei ihme, että kaavilaisia naurattaa.

ApinaRe: Pakkaset saneeraushankemiehenä13.1.2014 8.38
Naurattaakohan kaavilaisia aamuisin, kun laittavat lapsiaan juankoskelle kouluun?

KaaviltaRe: Pakkaset saneeraushankemiehenä13.1.2014 9.01
Kaavilaisia ei naurata lapsia Juankoskelle laittaessa. Kaavilaiset ajattelevat, että meitä on vedetty höplästä.

kaavilta myösRe: Pakkaset saneeraushankemiehenä13.1.2014 12.57
Kaavilaisia mietityttää onko tulevaisuudessa juankoskella varaa pitää koulu kunnossa

Sika säkissäRe: Pakkaset saneeraushankemiehenä13.1.2014 16.38
Pakkasten lisäksi taitaa pelkän päällystyskoneen startin esteenä olla vielä paljon muutakin. Mites vesihuolto, jätevesi, kuivatus , raaka-aineet, työntekijöiden palkkasaatavat , viimeistely, markkinointi, pakkaus , lastaus .
Ei pojat ilman paksua lompakkoa edes päällystyskonetta käynnistetä... tai kyllähän sen voi käynnistää , mutta pelkä ostopohjankin päällystäminen vaatii yhtä ja toista pientä aktiviteettia, ja paksua lompakkoa. Viivan alle jäävät katteet jäävät helposti -merkkisiksi.

kuavilainenRe: Pakkaset saneeraushankemiehenä13.1.2014 18.20
Ei naurata kaavilaisia, kun maksamme täällä Stromsdalin ja Premium Boardin kuprujen takia kaiketi Suomen kalleinta jätevesimaksua, ja ilman omaa syytä. Kaavin olisi kannattanut vaikka kovalla rahalla rakentaa aikanaan oma jätevedenpuhdistamo, se olisi tullut kuntalaisille reilusti halvemmaksi ylläpitää eikä olisi tarvinnut maksella naapurikaupungin epävarman yritystoiminnan lunnaita.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: