Keskustelu

Näytelmän jatkoaPremium Board pääsee yrityssaneeraukseen13.1.2014 14.17
Juankoskella kartonkia valmistanut Premium Board pääsee yrityssaneeraukseen eli velkojen takaisinmaksuohjelmaan. Pohjois-Savon käräjäoikeus antoi asiassa ratkaisunsa maanantaina iltapäivällä.


Juankoskella kartonkia valmistanut Premium Board pääsee yrityssaneeraukseen. Pohjois-Savon käräjäoikeus antoi asiassa ratkaisunsa maanantai-iltapäivänä.

Saneerausta aiemmin vastustaneet velkojat peruivat vastauksensa viime viikolla ja ilmoittivat sittenkin puoltavansa yrityssaneerauksen aloittamista.

Käräjäoikeus asettaa Premium Boardille velkojaintoimikunnan 19. helmikuuta.

Kartonkiyhtiö on arvioinut, että tehtaan uudelleen käynnistäminen vie viidestä kuuteen viikkoa. Juankosken kartonkitehdas on ollut pysähdyksissä jo yli vuoden.

Toimintaa jatkettaessa yhtiön suunnitelmissa on päällystää muualta ostettavaa kartonkia elintarviketeollisuudelle kehitetyllä Tecta-päällysteellä. Yhtiöllä on velkaa yli 20 miljoonaa euroa. Yrityssaneeraushakemuksen mukaan Premium Boardilla on noin 140 työntekijää.

Näytelmän jatkoaRe: Premium Board pääsee yrityssaneeraukseen13.1.2014 14.21
Kuukausien jännitys päättyi

Premium Board pääsee yrityssaneeraukseen.


Juankoskelainen Premium Board Finland Oy hyväksyttiin maanantaina yrityssaneerausohjelman piiriin Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Maksukyvyttömään tilaan ajautuneen yhtiön toinen vaihtoehto olisi ollut konkurssi, mutta yrityksen kaikki suurimmat velkojat puolsivat saneerausmenettelyn aloittamista.

Käräjäoikeus vahvisti saneerausohjelman selvittäjäksi asianajaja Lassi Nyyssösen, joka oli suurimpien velkojien ennakkoon hyväksymä henkilö tehtävään. Päätös velkojatoimikunnan asettamisesta tehdään käräjäoikeudessa 19. helmikuuta.

Yli kolme kuukautta kestäneeseen saneeraushakemuksen käsittelyyn sisältyi yllättävää dramatiikkaa, kun Premium Boardin suurimmat velkojat Finnvera ja Svenska Handelsbanken vastustivat aluksi yhtiön saneerausta ja vaihtoivat kantaansa vasta viime viikolla.

Edessä on Premium Boardin yli 20 miljoonan euron velkojen leikkaus ja uuden käyttöpääoman hankinta, johon yrityksellä on alustavan saneerausohjelman mukaan esisopimus hollantilaisen pankin kanssa.

Premium Board pyrkii nyt käynnistämään tuotantonsa mahdollisimman pian Tecta-pakkauskartongilla, jota yritys aikoo tehdä päällystämällä muilta kartonkituottajilta ostettavaa pohjakartonkia.

Premium Boardin oma kartonkikone Juankoskella on seisonut vuoden 2012 marraskuusta. Yhtiön 150 työntekijää ovat olleet siitä lähtien lomautettuna. Saneerauksen alkuvaiheessa Tecta-kartongin päällystyksen on ennakoitu tarjoavan työtä 30?40 henkilölle.

Kumpi vai kampiRe: Premium Board pääsee yrityssaneeraukseen13.1.2014 15.39
Joko on kampituskerho valittanut?

KoirankusettajaRe: Premium Board pääsee yrityssaneeraukseen13.1.2014 15.51
Ei yksikään juankoskelainen ole pahoillaan tehtaan käynnistymisestä hollantilaispankin rahoilla. Olemme iloisia, jos juankoskelaiset saavat työtä vaikkapa vain hetkeksi, jotta voivat taas jatkaa ansiosidonnaisella.
Kunnan rahoitusta emme vain tässä vaiheessa voi hyväksyä.

Kello lähti käyntiin hetki sitten. Katsotaan tilannetta uudelleen 6 viikon päästä. Onnea matkaan.

Pekka VRe: Premium Board pääsee yrityssaneeraukseen13.1.2014 16.37
Moro,
selvityksellä pyritään pelastamaan koneet ja putket pakkas-säiltä.
Jokainen alan henkilö tietää, kuinka vaikeaa on saada jotain edes aikaiseksi.
Hyvä, kun hollantilaispankki rahoittaa kaivoon heitettävät varat. Työntekijöitä tarvitaan selvityksen mukaan n. 30 ja muut saavat odottaa palkkasaataviaan vielä vuosia.
Olen itse tyytyväinen, sillä ilman selvitystä Juankoski olisi kuitenkin maksanut lämmitysviulut, vaikka varaa ei olekaan.
Myös nyt voidaan heittää hyvästit takaukselle ja 4 miljoonalle. Nyt leikataan peruspalveluista, joten nimimerkki-- kumpi vai kampi-- oletko nyt tyytyväinen, kun juankoskelaiset maksavat veroilla ja palvelujen leikkauksilla miljoonat hukkaan menneet yksityiselle ulkomaalaiselle menneet eurot.

sivusta seuraajaRe: Premium Board pääsee yrityssaneeraukseen13.1.2014 16.53
Juankosken miljoonapuhallusta päätettiin porukalla jatkaa Kuopion käräjäoikeudessa. Päättävillä tuomareilla oli tietysti "kepuloisten" puolueettomat jäsenkirjat ja täydellinen teknis-taloudellinen tietous Tratta PBF:n tulevasta elinkelpoisuudesta.

Nyt saneerattavana on noin 20 milj. euron velat. Velkojaintoimikunta asetetaan 19.2.2014. Ilmeisesti Juankosken esteellinen kaupunginjohtaja valitaan velkojaintoimikuntaan puolueettomana kriisikaupungin edustajana.

Herää kysymys, miksi tarvittiin päätöksentekoa varten mietintätauko vain yli viikonlopun? Tuliko taas jostain syystä kiire, kuten vakuudetonta takausta myönnetäessä ja täytäntöön laitettaessa?

Hollantilainen Amsterdam Trade Bank nähtävästi toimittaa Tratta PBF:n tarvitseman vakuudettoman 8 milj. euron käyttöpääomalainan.

Aika monta kymmentä miljoonaa euroa tähän pohjattomaan kaivoon tullaan näköjään Juankoskella kantamaan.

Se on hyvä, että Tratta PBF vain pyrkii käynnistämään Tecta-pakkauskartongin tuotannon mahdollisimman pian. Tratta PBF:hän on pyrkinyt käynnistämään kartonkitehtan jo keväästä 2011 lähtien.

Jossain vaiheessa olisi hyvä raportoida taas Koills-Pravdassa, että nyt vihdoin tehdas on lopullisesti käynnistetty.

PepponeRe: Premium Board pääsee yrityssaneeraukseen13.1.2014 17.03
Amsterdam Trade Bank antaa 8 milj. euron vakuudettoman käyttöpääomalainan. Sopii epäillä täman tiedon paikkansa pitävyyttä. Onko Pekka V. varma, että suurimmat velkojat, Juankosken kaupunki mukaan lukien, eivät ole takaamassa tätä lainaa.

Ei hollantilainen pankki anna vakuudettomia lainoja Suomeen!

PVRe: Premium Board pääsee yrityssaneeraukseen13.1.2014 17.13
Moro,
Juankoski ei ainakaan laillisesti ja siis virallisesti takaa mitään lainaa. Asiasta pitää virallinen päätös perusteluineen(vaikkei perusteluja ennenkään ole näkynyt).

Muut yksityiset tahot saavat taata mitä haluavat.

Mutta kannattaa kysyä itseltään, miksi juuri hollantilainen pankki ja juuri tämä.

Pääasia on se, että nyt rahoittajana on pankki, jos on.....

Minä en muuten usko joulupukkeihin, enkä tähän kuvioon, mutta se ei ole mikään uutinen.
Kun kyseessä on saneerausselvitys ja hanke, on meiltä nyt virallisesti julkisuuslainsäädännön mukainen tiedonsaanti loppunut.
Ja sitä paitsi sivustoa ei kiinnosta minkään yksityisen yrityksen omat ongelmat, jollei kunnan varoja pistetä haisemaan. Nyt nekin on jo mennyt.
Nyt kiinnostaa vain Biolämpö Oy:n kohtalo ja Faroconin panttina oleva halli.

Tosi kalliiksi tuliRe: Premium Board pääsee yrityssaneeraukseen13.1.2014 18.23
Tosiaan Pekka on oikeassa, että yksityisten yritysten omilla rahoillaan tointa ei kiinnosta sivustoa.
Ne tekevät omat kuvionsa ja hyvä näin.
Mutta kun nyt näyttä jo selvältä, että lähes viisimiljoonaa euroa juankoskelaisten rahaa menetettiin, niin toivottavaa on, että juankoskelaisten silmään kusemine loppuisi tähän.

Hienoa Pekka V valtuuston varapuheenjohtajana on tiedottamassa ja pitää juankoskelaiset ajan tasalla jos ja kun kuntalaisten rahaa menee. Muilla päättäjillä näyttää olevan tiedottaminen aivan uusi käsite.
Toivotaan , että tehdas nyt lähtee pyörimään omillaan vaikka täytyy sanoa , että en minä ainakaan siihen jaksa uskoa.
Vaan kysymyksessä on jatkonäytelmä juankoskelaisten laittamien miljoonien menettämiseksi.
Jatkoa kyllä tulee seuraamaan ei ne Suomalaiset rahamiehetkään saaneet tehdasta kannattavaksi saatikka sitten ulkomailta tulevat yrittäjät. Mutta mielenkiintoista hupia kuitenkin on luvassa jatkossa.

westRe: Premium Board pääsee yrityssaneeraukseen13.1.2014 19.35
ei helvetti, se paskakasa saa pysyä kiinni, kiitos ja aamen.

järki käteen Re: Premium Board pääsee yrityssaneeraukseen13.1.2014 19.50
Kova on usko joulupukkiin kun kaiken venkuloinnin ja miljoonaluokan velkojen jälkeen luullaan kaiken muuttuvan kullaksi. On tämä oikea hölmöläisten kylä mutta antaa pelimiesten pelata niin kauan kun merkkejä riittää eikä tarvii veronmaksajia vaivata.Tosiasia taitaa kuitenkin olla tässä ties monennenko kierroksen puhalluksessa että kaupungin tiliä tullaan jälleen kerran rokottamaan. Missä mahtaa ns. vallu luurata, olisko kanavajuhlan vieras kesällä???

Eino K.Re: Premium Board pääsee yrityssaneeraukseen13.1.2014 19.56
Juankoski vaati sannerauksen selvittäjää vaihdettavaksi. Uutisissa kerrottiin, että Finnvera siirtyi kannattamaan saneerausta saatuaan mieleisen selvittäjän. Onko sama selvittäjä siis sekä Juankosken kaupungille että Finnveralle sopiva?
Mikä on saneerauksen selvittäjän rooli? Konkurssissahan velallisia on kodeltava tasapuolisesti. Onko saneerauksen toteutuksen seuranta leväperäisempää?
Osaatko Pena tai Pekka selventää?

Pekka VRe: Premium Board pääsee yrityssaneeraukseen13.1.2014 20.40
Moro,
pesän selvitys ei ole leväperäistä, varsinkaan, kun velkojat haluavat saada tietoon pesän todellisen taloudellisen tilanteen ja yrityksen mahdollisuudet taloudellisesti kannattavaan toimintaan.

Kyseessä on perusteellinen pesänselvitys ja sitten muutaman kuukauden kuluttua nähdään onko mahdollisuuksia yrityksellä jatkaa.
Yritys toimii nyt pesään tulleiden varojen avulla ja yrittää näyttää velkojille, että se pystyy toimimaan selvityssopimuksen mukaan(aikataulu velkojille velkojen takaisinmaksuihin).

Asianajaja Nyyssönen, pesänselvittäjä, on hyvin tarkka ja tiukka selvitysmies.
PB olisi halunnut oman selvittäjän, mutta nyt Finnvera ja Handelsbanken saivat tahtonsa läpi.
Nyt pitää katsoa, ketkä saavat velkojain toimikuntaan henkilönsä- Juankosken esitys oli Kangasperko, mutta asia on viety valituksella hallinto-oikeuteen. Näinollen Juankosken edustajana pitäisi olla varmasti sellainen henkilö, joka ei ole esteellinen, eikä hallituksen tai valtuuston esittelijä. Kamreeri voisi olla oikea henkilö.

eskimoRe: Premium Board pääsee yrityssaneeraukseen13.1.2014 23.16
ja kamreerille lupa kymppimillin pikavippiin

sivusta seuraajaRe: Premium Board pääsee yrityssaneeraukseen13.1.2014 23.40
Asianajaja Nyyssösellä on varmasti kokemusta pesänselvittäjän tehtävistä ja hän myös varmasti haluaa jatkossakin tehdä näitä selvitystehtäviä.

On vaikea uskoa, että tuollainen ammattimies menee "kepuloisten" virittämiin ansoihin. Jos ilmiselvästi katsoisi kaikkia Tratta PBF:n huijauksia sormiensa läpi, niin voi olla varma, että selvitystehtävät loppuvat lyhyeen.

Asianajaja Nyyssönen on vielä nuori mies.

On erinomaista, että Finnvera ja Handelsbanken saivat tältä osin tahtonsa läpi.

Sekin on selvää, että ei Handelsbanken voi ihan miten tahansa toimia, koska finanssivalvonta voi pistää koko putiikille lapun luukulle, jos ihan hölmöyksiä tehdään Juankosken "kepuloisten" viritysten peittämiseksi.

Takauksen vaatiminen maksuun oli jo selvä merkki siitä, että Handelsbankenin pinna oli kiristetty jo liian tiukalle. Eikä tuo pinna tule paljon höltymään, kun ruvetaan tarkastelemaan biovoimalan konkkaa, puhumattakaan Farocon Oy:n tilejä ja Tratta PBF-yritysryhmän keskinäisiä tilisiirtoja.

Tratta PBF:n lukuun toimineella kaupunginjohtajalla on ainakin paljon "ystäviä" Handelsbankenissa ja Finnverassa.

ABRe: Premium Board pääsee yrityssaneeraukseen14.1.2014 6.22
Minä ihmettelen, kuinka EU:n ytimessä voi olla Hollannin kaltainen maa. Yrityselämän kuppauksissa näyttää sääntö olevan, että jäljet johtavat Hollantiin. Varmaan FNSteelinkin tapauksessa sitten on joku yhteys Venäjälle, kuten on Juankoskella. Hidasta on kuitenkin Suomen poliisin tutkinta:

http://www.ts.fi/uutiset/talous/583539/TS+FNSteelin+johtoa+epaillaan+talousrikoksista

koirankouluttajaRe: Premium Board pääsee yrityssaneeraukseen14.1.2014 9.49
Edellisestä >>
Useita FN-Steelin johtajia epäillään miljoonien talousrikoksista
http://www.ts.fi/uutiset/talous/583490/Useita+FNSteelin+johtajia+epaillaan+miljoonien+talousrikoksista



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: