Keskustelu

GriinpiisiYLE:n ilimastokeskustelu terrorisoi tavallista ihmistä5.4.2019 21.19
Suomen pitäisi äänestää tulevissa eduskuntavaaleissa ja heti kohta se jälkeen EU-vaaleissa.

Miksi tässä tilanteessa YLE lähettää idioottimaista keskustelua ilmastonmuutoksesta tuntitolkulla illasta toiseen, kun meillä ei ole mitään reaalista huolta ilimojen kanssa.

Minä ainakin herään joka ikinen aamu ja siemailen ensi töikseni raikasta ilimaa sekä suun että myös sierainten kautta.

Suomessa meitä on samanlaisia raikkaan iliman siemailijoita yli 5.5 milj. kappaletta. Jopa Greenpeacen toimistossa siemaillaan raikasta suomalaista ilimaa.

En ole kuullut, että kukaan suomalainen olisi vielä kuollut siihen, että ilimaa ei voisi hengittää meillä turvallisesti. Toisin on Kiinassa.

Meillä myös kesät ja talvet tulee aikanaan, vaikka EU:ssa nyt yritetään jo puuttua kellonkin kulkuun.

EU:n byrokraatit ja poliitikot luulevat näköjään voivansa puuttua jopa siihen, miten maa kiertää aurinkoa.

EU:n parlamentissa banaanin muotokin on jo määritelty.

Nyt Suomen viherpipertäjät ja demut voisivat tehdä aloitteen, että EU:ssa laadittaisiin direktiivit oikean kokoiselle ja muotoiselle penikselle ja vulvalle.

Minua ainakin ahdistaa tuo jatkuva ilimastokeskustelu.

Keskustelussa persujen työmies Matti Putkonen näyttää olevan selvästi näissä ilimastoasioissa viisaampi kuin muiden puolueiden populistiset höpertäjät.

Ihmetyttää, että demujen nuori Sanna Marinkin näyttää esiintyvän metsäteollisuuden tai metsätalouden suurena asiantuntijana, vaikka ei taatusti tiedä metsäteollisuudesta tai sen energiaratkaisuistakaan höykäsen pölähdystä.

Sama koskee myös vihreiden Emma Karia, joka tuskin koskaan on edes metsässä käynyt sienestämässä tai astunut sahan-, sellu- tai paeritehtaan portista sisään.

Minusta YLE:n pitäisi nopeasti järjestää ilimastoaiheinen keskustelu, jossa esim. A-talkissa Sanna Marin, Emma Kari ja UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen keskustelevat vaikka nanoteknologiasta, niin eiköhän sen jälkeen seleviä, kuka on perillä näistä hiilijalanjälistä, hiilinieluista ja ympäristöpäästöistäkin.

On täysin älytöntä, että demut, viherpiperäjät ja kepuloisetkin jauhaa jostakin 1.5 asteen maapallon lämpötilan noususta, kun lämpenemisestä ei ole mitään riidatonta tieteellistäkään näyttöä.

Ns. paskalain avulla kepuloiset ovat vuositolkulla kuukyttäneet vanhoja mummoja ja saatu heidän niskaan yli 2 miljardin euron kustannukset, mutta vesisöpäästöissä ei ole tapahtunut mitään muutosta.

Nyt poliitikot ovat meillä keksineet sen, että sähköautoja pitää ruveta valtion rahalla hankkimaan ja fossiiliset polttoaineet on päätetty meillä kieltää, kun samaan aikaan Saksan Merkel ja muut EU:n päättäjät vain lisää edullisen rusko- ja kivihiilen sekä venäläisen kalliin maakaasun käyttöä.

Tämä Suomen "ilmastolasku" tulee kaikkinensa meillä maksamaan vielä hyvinkin pari kolme sataa miljardia euroa pelkästään sen vuoksi, että Emma Kari ja Sanna Marin haluavat rajoittaa hakkuutkin nykyisellle vain korkeintaan 80 milj. motin tasolle vuodessa, jos tuskin sinnekkään.

Koska tulevaisuudessa kestävät hakkuut voidaan meillä nostaa tasolle noin 120 milj. mottia vuodessa, niin jättäytyminen nykyiselle tasolle merkitsee sitä, että Suomi menettää meille tärkeitä vientituloja tulevan 50 vuoden aikana ainakin 54 miljardin euron edestä ja bruttokansantuotteen menetys on luokkaa vähintään 110 miljardia euroa.

Tämän lisäksi yksi vuosikerta sähköautoja maksaa noin 90 miljardia euroa. Kun tulevan 20-30 vuoden aikana niitäkin tullaan tarvitsemaan varmaan 3-4 vuosikertaa, niin näistäkin tulee sitten suomalaisille maksettavaa 180-270 miljardia euroa.

Viherpipertäjien tavoitteena on vielä kieltää fossiilisten polttoaineiden käyttö asuntojen lämmityksessäkin. Tunnetustihan tämä laittaa lähes kaikki omakotitalot ja kaupunkien kaukolämpöjärjestelmätkin remonttiin. Tästä lasku on niin suuri, etten ole uskaltanut sitä edes alustavasti arvioida.

Herää kuitenkin kysymys, mahtaako Emma Kari ja Sanna Marin sekä muut viherpipertäjät tulevista kansanedustajan palkoistaan pystyä korvaamaan nämä muille suomalaisille aiheutetut ylimääräiset ilimastotappiot?



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: