Keskustelu

Uskoa onJuankoskella uskotaan kartonkitehtaan nousuun13.1.2014 20.09
Juankoskella uskotaan kartonkitehtaan nousuun:

"Tämä on ainakin askel eteenpäin"
Juankoskella kartonkia valmistaneen Premium Boardin pääseminen yrityssaneeraukseen nähdään edistysaskeleena. Tehtaassa uskotaan, että yhtiöllä on nyt mahdollisuuksia päästä eteenpäin ja ehkä käynnistää tehdas uudelleen.
Kartongille uskotaan edelleen olevan kysyntää Euroopassa.



Juankoskella kartonkia valmistaneen Premium Boardin pääseminen yrityssaneeraukseen eli velkojen takaisinmaksuohjelmaan nähdään yhtiössä hyvänä asiana. Tehtaan varatoimitusjohtaja Krister Björkqvist uskoo, että koneet pyörivät jälleen maaliskuun alkupuolella.

Päällystyskone saadaan ensin käyntiin, ja sitten jossain vaiheessa starttaa myös kartonkikone.
Uskon, että ollaan jotenkin viisastuneita siitä, mitä ongelmia meillä oli käyttöpääoman kanssa ja tehdään asiat toisella tavalla.
Kartongin markkinat maailmalle on erittäin suotuisia, koneet saadaan käyntiin hyvään saumaan.

Björkqvist arvelee, että tuotanto lähtee liikkeelle 30?35 henkilön voimin, kartonkikoneen käynnistämisen myötä määrä nousee 150?160:een.

"Alkaa olla viimeiset hetket"

Myös pääluottamusmies Seppo Parviainen uskoo tehtaan tulevaisuuteen, vaikka suhtautuukin tilanteeseen ristiriitaisesti.

Tehdas on ollut kiinni yli vuoden ja jokainen arpoo kun palkka on saamatta puolelta vuodelta. Ansiosidonnaisella tässä ollaan ja nekin päivät on kohta syöty. Alkaa olemaan ne viimeiset hetket, pian pitäisi rueta kartonkia tekemään.

Nyt on vaan alettava järkevästi suunnittelemaan eteenpäin.

Parviainen on 30-vuotisella urallaan ehtinyt nähdä tehtaan monia vaiheita.

Kyllähän tässä on ollut sellaisia vaiheita, että epäilyttämään on pistänyt. Jos tästä kirjan kirjoittaisi, siitä tulisi varmaan pidempi kuin Iijoki-sarja. Tämä on ainakin yksi askel eteenpäin, kävipä miten tahansa.

Selvitys valmiiksi maaliskuuksi

Selvitysmies Lassi Nyyssönen sanoo, että seuraavaksi aloitetaan yhtiön taloudellinen selvitys.

Käydään läpi yhtiön velat, varat ja vakuudet ja miten liiketoiminta on ajautunut tähän tilanteeseen.
Maaliskuun aikana on tarkoitus saada selvitys valmiiksi.
Nyt kun toiminta on turvattu muutamaksi kuukaudeksi, yhtiön johdolla on rauha tehdä töitä ja katsoa onko liiketoiminta saatavissa jälleen elinkelpoiseksi.

Pohjois-Savon käräjäoikeus antoi yrityssaneeraukseen pääsystä ratkaisunsa tänään. Saneerausta aiemmin vastustaneet velkojat peruivat vastustuksensa viime viikolla ja ilmoittivat sittenkin puoltavansa yrityssaneerauksen aloittamista. Käräjäoikeus asettaa Premium Boardille velkojaintoimikunnan helmikuussa. 19. helmikuuta.

Kartonkitehdas on ollut pysähdyksissä jo yli vuoden.

Toimintaa jatkettaessa yhtiön suunnitelmissa on päällystää muualta ostettavaa kartonkia elintarviketeollisuudelle kehitetyllä Tecta-päällysteellä.

Yhtiöllä on velkaa yli 20 miljoonaa euroa. Yrityssaneeraushakemuksen mukaan Premium Boardilla on noin 140 työntekijää.

JokipoikaRe: Juankoskella uskotaan kartonkitehtaan nousuun13.1.2014 20.14
on kauniita lupauksia vitsimieheltä, siis bjorkvitsilta mutta samovitsi puuttuu joukosta.

Pelkkää sontaa ja humpuukkia joka sana. Siis samaa, johon ollaan kylläästytty.

Sika säkissäRe: Juankoskella uskotaan kartonkitehtaan nousuun14.1.2014 9.48
Syön hatullisen paskaa jos firman pyörii maaliskuun alussa.

ABRe: Juankoskella uskotaan kartonkitehtaan nousuun14.1.2014 10.01
Miten Sika perustelee sanomansa.

Kouraan ajattelijaRe: Juankoskella uskotaan kartonkitehtaan nousuun14.1.2014 10.05
Perustelee tietysti sillä, että syötävä maistuu hyvälle. Ikäänkuin juhlan kunniaksi.
Todellisuudessa täällä tiedämme sen, mitä jo kerran aikaisemmin epäilit huhuksi.

pyy pivossaRe: Juankoskella uskotaan kartonkitehtaan nousuun14.1.2014 10.09
Pahshaa syön minäkin jos vappuna pyörii, kuten lehtikin kertoi niin tässä on luultavasti kyse saattohoidosta pakkasten yli jotta edes jotain saadaan realisoitua velkojille. Parasta huumoria on ne rissen heitot yli 90 miljuunan liikevaihdosta, hoh hoh. Syystäkin tehtaan väki penää rästissä olevia joululahjarahoja, todennäköistä etteivät saa tuleviakaan palkkoja mikäli tämä mese sattuis yskien pyörimään.

Vappu vapaaRe: Juankoskella uskotaan kartonkitehtaan nousuun14.1.2014 10.18
Vappu on vapaapäivä, joten koneet seisoo tukevasti. Pyyltä jää pashat syömättä, tipotteluleipää suosittelen korvaavaksi.

jokipoekaRe: Juankoskella uskotaan kartonkitehtaan nousuun14.1.2014 11.55
SS:ssä oli tämä pääkirjoitus:
-Kartonkitehtaan ruumista elvytetään kesään asti

Juankoskelainen kartonkiyhtiö Premium Board Finland Oy pääsi maanantaina yrityssaneeraukseen. Asiasta päätti Pohjois-Savon käräjäoikeus.

Päätös oli odotettavissa viime perjantain jälkeen, kun aikaisemmin yrityssaneerausta vastustaneet suurimmat velkojat Finnvera ja Handelsbanken kääntyivät yllättäen sen puoltajiksi. Finnveran saatava on 6,25 miljoonaa ja Handelsbankenin noin viisi miljoonaa euroa.

Yrityssaneeraushakemukseen liittyi kaksi lausuntokierrosta, josta ensimmäisellä myös tel-yhtiö Varma kahden miljoonan euron vakuudettomine saatavineen vastusti saneerausta. Sittemmin Varma perui vastustuksensa.

Kukaan ei taida oikeasti tietää, onko yrityssaneeraushakemuksen hyväksynnässä kyse ilouutisesta vai välinäytöksestä ennen dramaattista loppukohtausta.

Jokainen juankoskelainen, koillissavolainen ja pohjoissavolainen oletettavasti toivoo, että kyse olisi nimenomaan ilouutisesta, joka johtaisi jopa 140 ihmisen työllistymiseen ja sitä kautta taloudellisen toimeliaisuuden ja hyvinvoinnin leviämiseen yli koko seutukunnan.

Uutinen oli iloinen ainakin verrattuna vaihtoehtoon, joka olisi ollut konkurssi, koska yhtiö on ajautunut maksukyvyttömään tilaan.

Nyt edessä on sen sijaan saneerausohjelman läpivienti, sen jälkeen velkojen leikkaus ja uuden käyttöpääoman hankinta, josta yrityksellä on jo esisopimus---ja todisteet siitä. Juuri esisopimus selittänee Finnveran ja Handelsbankenin mielenmuutoksen. Toimintaan on luvassa "eurooppalaista rahaa muutama miljoona".

Toimitusjohtaja Krister Björkqvistin viime marraskuussa laatimassa liiketoimintasuunnitelmassa on kirjattu saneerattavan yhtiön uusi strategia. Se perustuu Tecta-pakkauskartongin tuotantoon. Alkuun yhtiö ei valmista kartonkia ollenkaan, vaan ainoastaan päällystää muilta kartonkituottajilta ostettavaa pohjakartonkia. Töitä toiminta tarjonnee 30-40 ihmiselle.

Päällystystoimintaan keskittyminen pienentää riskiä, kun käyttöpääoman tarve jää vähäisemmäksi.

Tuotannon uudelleen käynnistäminen kestää viikkoja, koska kartonkitehdas on ollut pysähdyksissä pitkään ja koneiden toimintakunto on siksi tarkistettava. Loppusyksyn testiajot antoivat viitteitä, että päällystyksellä on edellytyksiä onnistua.

Premium Board on kuin nuorallatanssija. Se ei saa velkaantua yhtään ilman selvitysmiehen lupaa. Maaliskuussa selvitysmies antaa väliraportin yhtiön tilasta. Toukokuussa on luvassa tuomio siitä, onko liiketoiminta järkevällä pohjalla eli onko maksavia asiakkaita todella löytynyt. Jos on, velkoja leikataan ja järjestellään.

Päällystystyö on siten kesään pelkkää tekohengitystä, jolla ruumista herätellään. Jos kaikki menee hyvin, kesällä on aika pohtia oman kartonkituotannon käynnistämistä vuonna 2015.

Vielä on vaikea uskoa 92,1 miljoonan euron myyntiin ja 15,8 miljoonan euron käyttökatteeseen. Liiketoimintasuunnitelma sellaisia lupaa---jo ensi vuonna.

Emme usko kuin faktojaRe: Juankoskella uskotaan kartonkitehtaan nousuun14.1.2014 11.57
Miksi pitäisi uskoa sitä puppua, jota meille on syötetty maaliskuusta 2011 alkaen? Mikä on muuttunut? Lukekaapa torstaina viikon vitsit ja selitykset Koillis-Pravdasta. Tehdas lähtee käyntiin ... hah-hah-hahhaa...
Sanokaa Veijo ja Heimo jo jotain rehtiä ja miehekästä, kun olette niissä viroissa, joihin niin kovasti pyritte. Kirjoittakaa vaikka Pravdaamme, jos ette kehtaa kirjoittaa tähän alueen suosituimpaan mediaan, joka on vielä ilmainen ja kepumafian määräysvallan ulkopuolella. Ai niin, tehän syötte kepumafian uskollisten kupeista Kangasperkon tarjoamia paloja.

Hissun kissunRe: Juankoskella uskotaan kartonkitehtaan nousuun14.1.2014 12.09
Heimo ja Veijon on oltava hiljaa koska ovat olleet tavalla tai toisella hävittämässä juankoskelaisten miljoonia. Tosin Heimo on sopassa vaimonsa kautta. Koska muistelen, että Eevan oli hallituksessa puoltamassa kuntatakausta samoin kuin Veijokin.

Väkkärä, ainoa oikea.Re: Juankoskella uskotaan kartonkitehtaan nousuun14.1.2014 12.31
Tämä kuvastaa ohjelmaa "teho-osasto". Elvytetään ja elvytetään, mutta lopulta tulee joku ja sanoo, että elvyttäminen on lopetettava, koska se on turhaa...

tuumailijaRe: Juankoskella uskotaan kartonkitehtaan nousuun14.1.2014 13.17
Lehdessä luki, Krisu on enään hallituksen VARAJÄSEN !

Näin on HÖYRYNTARVERe: Juankoskella uskotaan kartonkitehtaan nousuun17.1.2014 10.22
Kaupunginjohtaja, Krister ja PV kirjoittelee väärää tietoa JB:n käynnistystarpeesta.
Höyryä tarvitaan tehtaan kiinteistöjen lämmitykseen, koska tehtaan kaikkien kiinteistöjen lämmitysjärjestelmä perustuu JB:ltä tulevalle höyrylle = ei ole muuta lämmitysjärjestelmää = jos JB ei käynnisty, niin tehdas ja laitteet jäätyy IHAN VARMASTI !!!!!!!.

TECTA-tuotantoa ei voi aloittaa, ennen kuin JB käynnistyy.

TIEDOKSI MYÖS SELVITYSMIES LASSI NYYSSÖSELLE.

havaintojen tekijäRe: Juankoskella uskotaan kartonkitehtaan nousuun18.1.2014 0.10
HÖYRYNTARVE on aloittanut Juankoskella huutoäänestyksen pahvitehtaan ja biolämmön puolesta.

Toivottavasti selvitysasiamies Lassi Nyyssönen kuulee huudon.

ABRe: Juankoskella uskotaan kartonkitehtaan nousuun18.1.2014 2.58
Kyllä ne koutterin jäätyvät vehkeet on jäätyneet ajat sitten. Jos koutterin käynnistyksessä lämpötila ulkona on plussan puolella eikä pastakeittiöllä ole suurempia vaurioita, niin kyllä käyvä koutteri sitten lämmittää konesalia tarvittavan määrän. Ei kai sitä paperikonesalia tarvitsekaan lämmittää koutterin käyntiä varten. En tosin muista, olivatko ne erilliset hallit. Joka tapauksessa en olisi niin varma siitä, että koutterin käyntiä varten tarvitaan höyryä sali-ilmastointiin. Pannaan vain tumput käteen, muttei suoriksi.

Tectan patentti sanoo nimen omaan, että on hyvä, kun raina on kylmä. Mistään ei kannata olla ihan varma, ellei todella tiedä. Kyllä ne muutamat lämpöpuhaltimet auttaa osansa, kun vain koutterin osuus käynnistetään. Pastat vain notkeiksi puhaltimilla. Lateksihan ei saa mennä pakkasen puolella, muuten se on pilalla.
.

epätietoinenRe: Juankoskella uskotaan kartonkitehtaan nousuun18.1.2014 3.37
Lämmittämisessä ei ole kyse pastasta ja pastaputkistosta vaan Rämssyn teloista ja IT-syteemeistä.

AB tietää tämän asian paremmin kuin kaupungin suurin pahvitehtailija, energia-asiantuntija ja konservaattori Pete.

Veijo on jo heittänyt pyhkeen kehään ja Heimo tanhuaa puskien suojassa.

Talvivaaralle, joka on pörssiyhtiö, annettiin aikaa enää vain muutama viikko selvittää yrityssaneerausasiansa.

Kuinkahan monta viikkoa selvitysmies Lassi Nyyssönen antaa Juankosken pahvitehtaan integraatille? Ei varmaan muutamaa viikkoa enempää.

Pitäisiköhän Lassia briifata asiassa, että on kiire?

lateksitonRe: Juankoskella uskotaan kartonkitehtaan nousuun18.1.2014 10.53
AB tiesitkö, että lateksia ei käytetä Tecta-pinnoitteessa? ET tiennyt.
Älä puhu asioista joista et tiedä = höyryn tarpeista: missä ei tarvita ja missä tarvitaan

ABRe: Juankoskella uskotaan kartonkitehtaan nousuun18.1.2014 11.53
Lateksiton ei nyt taida tietää, mitä lateksi on. Tällaisella palstalla ei voi liikesalaisuuksia paljastaa ja on tiukkaan pysyttävä julkisessa tiedossa.

PBF:n oma spesifikaatio Tectasta sanoo, että pintapuolella on tuplateräpäällystys ja olen jokseenkin varma, että se tarkoittaa aika tavallista päällystystä ja siinä on siis lateksia. Luonnon lateksistahan ei kukaan puhu päällystyksen yhteydessä, vaan ne lateksit ovat synteettisten kemikaalien vesidispersioita eli vedessä on pieniä muovipallosia noin 50 %.

Taustan barrier-päällystyksestäkin käytetään nimitystä dispersio eli sitä voidaan sanoa lateksiksi oli se nyt mitä tahansa synteettistä polymeeriä. Se voisi tietysti olla myös polyvinyylialkoholia, jota ei sitten lateksiksi voitaisi nimitellä, mutta ei kai ne nyt niin tyhmiä sentään ole Tectan tekijät.

Höyrystä nyt en voi paikallisia juttuja tietenkään tietää enkä varsinkaan tiedä, missä arimmat telat on varastoitu pakkasella, kuten päällystyskoneen vastatela, joka on erittäin vaativa lämpötilan ja halkaisijan tasaisuuden suhteen. Kai ne siellä edes sen tietävät ja ovat kuskanneet telat lämpimään.

lateksitonRe: Juankoskella uskotaan kartonkitehtaan nousuun18.1.2014 12.37
Höpö höpö AB, ei ole lateksia vaan vernissaa, kainuulaista valkaistua tervaa ja silikonia.
Tiesitkö, että Silikonia saadaan Singaporen uusiutuvissa sademetsissä kasvavasta silicon-kaktuksesta hyvin pieninä pallonomaisina tippoina, joiden halkaisija on pienempi kuin 1-metri.

Vastateloja ei ole, koska vasta on saunassa käytettävä itsekidutusväline. Yleensä vasta on tehty koivun vitsaksista, tosin naapurikansat Kuawilla käyttävät katajavastaa talvella ja kesällä nokkosvastaa ja väittävät, että ne ovat tehokkaampia itsekidutusvälineitä kuin täällä sivistyksen kehdossa perinteisesti käytetty koivuvasta.

Tosiasia on tosiasiaRe: Juankoskella uskotaan kartonkitehtaan nousuun18.1.2014 13.04
Heti huomaa kuka tietää asioista, muka AB:n vastateloja, hah hah, vastateloistahan tarttuisi koivunlehtiä vastattomiin teloihin

Lateksiton ei laittanut salaista seossuhdetta.
Voin sen kertoa, niin ei tarvitse tietämättömien arvailla.
Se on fifty-siksty englannin kielellä ja suomeksi: loraus sitä ja kaksi lorausta tätä ja tippa tai pari Caktus-silikonia.
Älkää kertoko muille.

KumilaadutRe: Juankoskella uskotaan kartonkitehtaan nousuun18.1.2014 13.22
Lisätietoa kumilaaduista
Vastattomien telojen pinnassa käytetään erittäin ohutta ja herkkätuntoista kumilaatua, vähän samantyyppistä kuin käytetään ranskalaisissa sadetakeissa.

Sitä saadaan vain Saharan erämaasta yhdeltä keitaalta, nimittäin kolmen taatelin keitaalla kasvavasta Sultan-palmusta ja se on erittäin kallista, mutta se on onneksi kierrätettävä materiaali.

vihtahousuRe: Juankoskella uskotaan kartonkitehtaan nousuun18.1.2014 14.55
Lateksittomalle,
ei ole vastaa olemassakaan vaan vihta.
Niinhän se sanonta menee, että " ensin mentiin saunaan ja sitten syötiin vasta".

reviisoriRe: Juankoskella uskotaan kartonkitehtaan nousuun18.1.2014 14.58
Kaikki itselle rehelliset kuntalaiset tietävät, että menossa oleva saneerauspelleily on silmänlumetta. Kunhan pelataan aikaa. Maksun aika on lähellä niille, jotka ovat tuottaneet tappioita.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: