Keskustelu

poliittinen tarkkailijaUnilukkarille jauhot kurkkuun9.4.2019 18.13
YLE raportoi suomalaisille taas, kuinka Unilukkari juuri ennenvaaleja körötteli Pietariin Allegrolla keskustelemaan Arktisen neuvoston kokoukseen mm. siitä, miten suomalalaiset turistit ovat käyttäytyneet Pietarissa.

Putin taas puolestaan toivoi, että venäläiset "turistit" ovat käyttäytyneet hyvin Suomessa.

Sitten Unilukkari oli viran puolesta kysynyt, miten Venäjän laivaston joukot olivat onnistuneet pelastamaan kolme ukrainalaista laivaa, jotka olivat joutuneet "merihätään" Kertsinsalmessa? Ukrainan rahtilaivojen miehistöthän on nyt vangittuna Moskovassa. 30 vuoden linnatuomiota odotellaan.

Onhan se ihan järkyttävää, että kapteenit ja mieshistö ajaa niin huolimattomasti, että muiden maiden täytyy lähteä heitä pelastamaan keskelle merta.

Kun sitten päästiin varsinaiseen asiaan, niin Unilukkarille ja Putinille tuli erimielisyyttä maapallon lämpenemisestä ja mustan hiilen soihduttamisesta.

Unilukkari oli puheessaan ottanut esille meitä 11 vuoden päästä uhkaavan maailmanlopun, kun maapallon lämpenemistä ei saada millään rajoitettua 1.5 asteeseen.

Putin puolestaan ilmoitti Unilukkarille, että heidän tutkijansa, jotka tietysti paikan päällä ovat voineet Unilukkaria paremmin selvittää tuota lämpenemiskysymystä, olivat todenneet, että kyllä lämpeneminen tapahtuu ainakin neljä kertaa nopeampaa vauhtia.

Muistaakseni Unilukkarilla oli yo-todistuksessa matematiikasta ja luonnontieteistä arvosana 6, joten en ole varma ymmärsikö Unilukkari ihan täysimääräisesti Putinin esittämän lämpötilan muutosta koskevan viestin.

Käytännössähän Putinin viesti tarkoittaa sitä, että tuo Unilukkarin ennustama maailmanloppu tuleekin meille jo parin vuoden päästä.

Tässä suhteessa suomalaisten onkin syytä varautua massiivisiin siirtolaisvirtoihin idästä länteen.

Unilukkarin ja Putinin "turisteja" koskeva syöttely näyttikin menevän suoraan Putinin lapaan.

Toivottavasti Suopo on Unilukkaria paremmin hereillä, ettei meillä rupea verkko heilumaan vihreäpukuisten "turistien" tullessa meitä auttamaan jo parin vuoden päästä alkavissa "ilmastotalkoissa".

Putinhan on joutunut lähettämään ydinpommittajat jo Venezuelaan asti, kun siellä koko kansaa on alkanut uhkamaan ilmaston lämpenemisen vuoksi nälänhätä ja jopa sähkölinjat ovat lakanneet toimimasta.

Kyllä tuo ilmastonmuutos on kerta kaikkiaan kamala asia. Meidän on jo pikkulapsille iltasaduissa alettava levittämään tätä kammottavaa tietoa.

Minullekin, kuten ilmeisesti melkein kaikille pikkulapsille, hankittiin aikoinaan iltalukemiseksi Jörö Jukka sekä Max ja Morizin tarina.

Jörö Jukkahan alkoi leikkiä tulella, eikä antanut leikata kynsiään. Tuo Jörö Jukan tulella leikkiminen muistutti vähän samaa tyyliä, mitä Unilukkari on harrastanut tuon mustan hiilen soihduttamisen kanssa.. Jörö Jukalle kävi heikosti. Tuli pääsi irti ja tarttui Jörö Jukan tukkaan.

Jörö Jukassa oli myös tarina Velli Vilhosta, joka kieltäytyi syömästä maitopottua. Heikosti siinä Velli Vilhollekin kävi. Jos oikein muistan, niin pahasti laihtunut Vilho jouduttiin laittamaan lopulta kirstuun.

Tässäkin on erinomainen opetus, että ruoan kanssa ja etenkään ruoan ALVin kanssa ei pidä lähteä seikkailemaan, kuten demujen "Vero" Antti on jo harkitsematomasti monta kertaa tehnyt typerillä ehdotuksillaan.

Kyllä minä sanoisin, että Max ja Morizin loppukin oli surkea. Piti vain vanhuksia ja kanojakin kiusata henkihieveriin asti, ennen kuin tekivät sen viimeisen temppunsa myllärin kanssa, joka pani Maxin ja Morizin jauhojen mukana suoraan myllyyn tuuttiin.

Myllärin kuultiin sanovan: "Rata tata mylly sanoi. Pojat joitei saatu hyviks, nyt on jauhettuna jyviks."

Onkohan tässä vihdoin myös katalien kepuloisten kohtala?

Minä olen jo monta kertaa varottanut, että toisten kaalimaita ei pidä mennä vartioden tyhjentämään pimeinä syysiltoina, ei edes ns. "puukkojen yössä", kuten Terra Sipilä teki kokoomuksen Stupukalle vuonna 2015.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: