Keskustelu

Korotus paineitaRyhmäkodin vanhusten vuokra pomppasi:+35%14.1.2014 8.41
Kuopion kaupunki on nostanut ryhmäkodissa asuvien vanhusten vuokraa yli kolmanneksella. Syynä on vuokraperusteiden muutos sekä se, että viime vuonna tehty korotus unohdettiin periä asukkailta.



Kuopion kaupunki korottaa Honkarannan ryhmäkodin vuokria yli kolmanneksella
Syynä on vuokraperusteiden muutos ja unohdus periä vuoden 2013 vuokrankorotus

Kuopio on korottamassa Honkarannan ryhmäkodissa asuvien vanhusten vuokraa lähes 35 prosenttia. Käytännössä korotus tarkoittaa yli sadan euron lisäystä ryhmäkodissa asuvien vanhusten noin 300 euron kuukausivuokraan.

Kaupungin mukaan korotus johtuu ryhmäkoti Honkarannan vuokranmääräytymisperusteiden muuttumisesta ja siitä, että kaupungilta jäi viemättä viime vuonna vuokrankorotus asukkaiden vuokriin. Kaupunki ja sen vuokrataloyhtiö Niiralan Kulma neuvottelevat vielä vuokrankorotuksen kohtuullistamisesta.

Tässä tilanteessa on käynyt niin, että viime vuodelle eli vuodelle 2013 kohdentunut korotus on jäänyt tekemättä asukkaiden vuokriin ja korotus tulee nyt vuoden 2014 osalla. Kyseessä on kieltämättä aika tuntuva vuokrankorotus, ja tältä osalta käydään nyt sitten vielä keskusteluja Niiralan Kulman kanssa, Kuopion kaupungin va. henkilöstö- ja hallintopäällikkö Pekka Savolainen toteaa.

Kyseessä on Kuopion kaupungin vuokrataloyhtiö Niiralan Kulman omistama kiinteistö, joka on vuokrattu kokonaisuudessaan kaupungille vanhus- ja vammaisasumiskäyttöön. Kuopion kaupunki ja sen vuokrataloyhtiö solmivat sopimuksen kiinteistöstä vuonna 2012, jonka yhteydessä vuokrat päätettiin säilyttää vuoden 2012 loppuun entisellä tasolla. Vuonna 2013 vuokranmääräytymisperusteet kohteen osalta muuttuivat, kun jyvitys ja vuokrantasaus poistettiin.

Niiralan Kulma tarkisti vuokriaan keväällä 2013, mutta Kuopion kaupunki ei vienyt tuolloin vuokrantarkistusta asukkaiden vuokriin. Niiralan Kulma on tullut tapauksessa vastaan, ja vetänyt kyseisen kohteen osalta pois 4,7 prosentin korotuksen vuoden 2014 osalta.

Sika säkissäRe: Ryhmäkodin vanhusten vuokra pomppasi:+35%14.1.2014 9.31
Kuopion kaupunki taitaa olla rahapulassa?
Keneltäpä olisi helpompaa ulosmitata omaisuutta kuin byrokraatteja pelkääviltä puolustuskyvyttömiltä vanhuksilta.

Kaupungin tulisi tukea vanhusten asumista, eikä riistää heitä. Sillä RIISTOA tuo jos mikä on.

koirankouluttajaRe: Ryhmäkodin vanhusten vuokra pomppasi:+35%14.1.2014 13.43
Kuopio ei vaikuta olevan rahapulassa!

Nimittäin Kuopion Omatoimisen hyvinvoinnin palvelupäällikkö sekä Kuopion Hyvinvoinnin edistämisen lautakunnan palvelualuejohtaja valmistelee ja esittelee iskuryhmineen 1,78 miljoonalla eurolla virallisten moottorikelkkareittien rakentamista haja-asutusalueille kiireellä ennekuin ruohonleikkuukelien jälkeen muutama päivä sitten saatu yli 1 cm paksu lumikerros ehtii sulaa.
>> Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta: http://kuopio02.hosting.documenta.fi/kokous/TELIN-202147.HTM

Säästötoimina kaupunki vastaavasti supistaa yleiseen käyttöön tarkoitettuja kaupungin lähialueen omatoimisia virkistyspaikkoja, kuten hiihtolatuja, luistinratoja sekä lasten leikkipaikkoja. Syynä kaupungin resurssien riittämättömyys paikkojen hoitoon.

Moottorikelkkailun edistäminen ja moottorikelkkailijoiden ohjaaminen kaupungin hoitamia reittejä pitkin muun muassa Tervon rajalta Ryönänlahteen ja Lentokenttäterminaalista suoraan Juurusvesi-Suuri-Pieksä vesialueiden heikoille jäille lienee pitkällä tähtäyksellä taloudellisempaa kuin vanhusten hoito.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: