Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniKeskustan puheenjohtajapeli18.4.2019 15.56
Itä-Suomi näyttää hajoavan keskustan puheenjohtajapelissä. Kainuu asettaa Kuhmon kaupunginjohtaja Tytti Määtän ehdolle kysymättä meidän savolaisten mielipidettä asiassa.
Ovat sitä mieltä, että puolueen uusi johto on etsittävä nykyisten poliitikkojen ulkopuolelta. Keskusta haluaa uudistua ja rasitteet sekä vanhat taakat on heitettävä sivuun.
Tyttönen Kuhmon kaupungin johdosta ei voi niin vain hypätä johtavan poliittisen puolueen johtoon.
Näyttää pahasti siltä, että Kainuun piiri on suuren vaalitappion jälkeen joutunut paniikkiin.
Miltä tuntuu Juha Sipilästä tällaisessa tilanteessa. Tytti Määttä ei ole koskaan ollut mukana politiikassa. Uuden puheenjohtajan sisäänajaminen kestää vuosia tällaisista lähtökohdista.

Joku voi sanoa, että mitä tekemistä tällä asialla on JuanKoskisen sivuilla. Hannakaisa Heikkinen on meidän juankoskelaisten oma edustaja. Hän on toiminut puolueen johdossa mallikelpoisesti jakamatta minkäänlaista hyvää omille äänestäjilleen ja hänet ollaan valmiita syrjäyttämään Kuhmon kaupunginjohtajan vuoksi.

Olen aivan varma, että Petri Kangasperko kieltäytyisi ehdokkuudesta tässä tilanteessa. Hän on sentään herrasmies kuten savolaisen kaupunginjohtajan kuuluu ollakin.

Juankosken keskustan virallinen ääniRe: Keskustan puheenjohtajapeli18.4.2019 16.45
Sipilä ja Heikkinen ovat urakalla lapioineet rahaa Kainuun ihmeeseen pelkäämättä oman kannatuksensa ehtymistä ja kainuulaiset kiittävät hyväntekijöitään. Luulevat ilmeisesti, että voivat itse parantaa asemaansa, mutta erehtyvät.

Kun Terrafamen seuraavan kerran käy huonosti ja siihen ei mene kauaa, ei Kuhmon kunnanjohtajan ole helppo lähettää rahaa omaan vaalipiiriinsä.

Näin lyhytnäköistä tämä ajattelu on politiikan ulkopuolelta. Eivät ymmärrä omaa parastaan.

poliittinen tarkkailijaRe: Keskustan puheenjohtajapeli19.4.2019 4.31
Minähän sanoin jo toisella palstalla, että kepuloisten hallitusneuvottelijoiden tiimissä alkaa kohta kova keskinäinen kähinä.

Terra Sipilän puoluesihteeri Riikka Pirkkalainenkin näköjään ilmoitti, että U-käännösten erikoismies Terra Sipilä tuokin kultalautasella syyskuussa uudelle puheenjohtajalle näköjään valmiiksi paistetun joulukinkun eli uudet vaalit.

Taitaa olla niin, että kaikkein ryvettymättömin ja edustava puheenjohtajaehdokas on Katri Kulmuni.

Hän tulee Pohjois-Suomesta päin ja on saanut haistella vähän Ruotsinkin ilmaa, joten hän ei niin helposti ehkä sotkeudu kepuloisten itä-suomalaisiin keskinäisiin kahinoihin.

Minusta Katri ei ole vielä itkenyt Eduskunnassakaan, eikä telkkarissa kuten Hannakaisa ja myös Terra Sipilä. Tosin Terra Sipilällä on ollut paljon henkilökohtaisiakin murheita leveäharteisen ja laittoman Maakunta Sote-utopian lisäksi, joten siitä ei voi muuta kuin tuntea myötätuntoa.

Ennen tulevia uusia vaaleja on jo kuitenkin ehtinyt tapahtua monta mukavaa asiaa.

Mm. Soini on pitänyt viimeisen Arktisen neuvoston kokouksen ja on siellä ilmoittanut, että Venäjän kanssa on saatu sovittua mustan hiilen soihdutuksesta.

Soini luopuu pollitiikasta ja siirtyy Suomen mustan hiilen soihdutusjoukkueen kärkihahmoksi.

On luonnollista, että Soini saa jatkaa tätä pyyteetöntä työtään, koska Timohan ehti jo tehdä sinun kaupatkin Lavrovin kanssa. Suomella on siis nyt sinut sekä presidentin että ulkoministerin kanssa.

Tilanne on siis Unilukkarin aikana muuttunut. Nykyään ollaan sinuja venäläisten kanssa , kun taas Urkin aikana jokaisella Suomen johtavalla politiikolle piti olla ns. "kotiryssä".

Terra Sipilä on tietysti jatkanut kaikessa rauhassa kepuloisten rökäletappioon päättyneiden vaalien jälkeenkin hyväpalkkaisissa pääministerin tehtävissä toimituspääministerinä.

Eikä ole mitään syytä olettaa, että Terra Sipilä siirtyisi takavasemmalle, koska meillähän on tuiki tärkeät EU:n parlamenttivaalit jo 26.5.2019.

Aikaa on siis enää vaivaiset 38 päivää, joten kyllähän demujen pitää jo hetimiten alkaa ajamaan SAK:n soppakanuunoita asemiin kaikille toreille, että saadaan oikeistolaiset ajatukset ammuttua heti alas.

Kepuloistenkin on suorastaan pakko laittaa myös muovisankkojen tilaukset vetämään valmistajilta.

On nimittäin äärimmäisen noloa, jos kepuloiset joutuvat toreilla jakamaan vain Terra Sipilän Luottamuksen Apila-pinssejä.

Sehän muistuttaisi jo sitä, kun Sampo Terho dramaattisesti oli säästänyt persujen historiallisen pinssin ja esitteli sitä telkkarissa kyynelsilmin.

"Vero" Antti, Terra Sipilä ja Petteri Orpopoika ovat viimeisen vaalikauden aikana koko ajan pitäneet esillä ns. arvoja ja tietenkin keskustelua vihapuheesta, jolla on saatu jaettua suomalaisia vuohiin ja lampaisiin.

Onneksi @metoo-keskustelu näyttää kuitenkin lässähtäneen alkuunsa.

Nyt näyttää kuitenkin siltä, että lähes pyhimyksen asemaan itsensä nostanut "Vero" Antti ja myös koko demujen saakki ovat näköjään ajaneet vaalivankkurinsa ikävästi ojaan.

Iltalehti näyttää paljastaneen varsin kovaa kielenkäyttöä demujen tuoreen kansanedustaja Hussein al-Taee osalta hänen taannoisissa Facebook päivityksissään.

Tietenkään tuore kansanedustaja ei muista tapahtumista mitään, mutta päivityksissä on kyllä esiintynyt varsin roisia kielenkäyttöä, jossa on hyökätty hyvinkin radikaalisti mm. Israelin pääministerin, Egyptin presidentin ja Saudien entisen kuninkaankin kimppuun. Näköjään hirttotuomoitakin on jo ehdotettu ikäville ihmiselle.

Kaiken lisäksi kyseinen demujen tuore kansanedustaja on esittänyt omat teoriansa jopa New Yorkin 9/11 terrori-iskusta ja tietysti pitänyt hyvänä myös Ranskassa Charlie Hebdo-pilalehden kammottavia joukkomurhia ja tietysti kohdistanut hyökköyksensä myös Facebook:n perustajaa juutalaista Mark Zuckerbergiä vastaan.

Tietenkään demujen tuore kansanedustaja ei muista näistä päivityksistä ja muista "rauhanvälitystoimista" yhtään mitään ja katuu nyt syvästi, kun demut ovat nyt alkaneet puhumaan arvoista:

o En ole osannut aina suhtautua maailmaan siten kuin nykyään. Olin ennen yksinäinen ja turhautunut, vihainenkin. Tiedän, että olen sanonut ja kirjoittanut typeryyksiä, joita en itse tänään allekirjoita enkä hyväksy. Kaikkia sellaisia sanoja pyydän nöyrästi anteeksi, al-Taee kirjoittaa Iltalehdessä.

Tuntuu ainakin aivan vähän kornilta, että kyseinen aktivisti on näköjään päässyt peräti "arvoista" puhuneen Tarja Halosen taluttajaksi Pori Areena 2018 seminaarissakin.

Terra Sipilä siis paitsi hajoitti koko Suomen höpötyksellään leveäharteisesta Maakunta Sotesta, ilmastopäästöistä ja hiilinieluista, hajoitti myös samalla 113 vuotta vanhan kepuloisten Santeri Alkion vuonna 1906 perustaman puolueen.

Seuaavaksi U-käännösten erikoismies Terra Sipilä voikin sitten ruveta toimituministerinä hajottamaan prosessikaavioillan koko Euroopan kaaoksessa olevaa unionia.

Insinöörimiehenä Terra Sipilä voinee hyvinkin jatkaa toimitusministerinä myös 1.7. 2019 alkavan Suomen EU neuvoston puoli vuotta kestävän puheenjohtajakauden aikanakin, koska meillä on jo ennen edsukuntavaaleja sovittu EU:n neuvoston kärkihankkeiksi seuraavat keskeiset painopistealueet:

1) Kansalaiset keskiöön

2) Ilmastopolitiikka haltuun

3) Vahvempi Eurooppa, turvallisempi maailma

Se täytyy tietysti sanoa, että olisi ehkä ollut viisaampi odottaa edes meidän vaalien tulos ennekuin lähdetään laatimaa koko EU:lle agendaa.

Sehän on selvä, että täytyisihän demujen "Vero" Antilla olla tässä EU:n kärkihankkeiden listassakin sanansa sanottavana.

Voisihan "Vero" Antti esitttää neuvostossa EU-maille esim.
Suomen tapaista progressiivista eläkeläisten raippaveroa ja kuinka paljon veroja saatasiinkaan kasaan, kun rikkaat ranskalaiset suvut laitettasiin maksamaan ihan kunnolliset perintöverot.

Nytkin kävi ilmi, että Notre Damen palossakin varakkaat ranskalaiset lupasivat heti laittaa korjaustöihin peräti 900 milj. euroa. Joten kyllä sitä harmaata ja muutakin rahaa Euroopasta löytyy, kun oikein tiukka paikka tulee.

Nythän tuon Suomen esittämän agendan oli meillä laatinut alla oleva työryhmä eli ns. Ajatushautomo tai pitäisiköhön heistä käyttää ihan amerikkalaista ilmausta "Team of Think Tanks" (kansanedustajat).

Varmuuden vuoksi laitoin vielä Think Tankkien perään eduskuntavaalien äänimäärätkin, jotta saamme käsityksen siitä, kuinka laajasti näiden Think Tankkien ajatukset peilaavat äänestäjien mielipiteitä:

o Arto Satonen (kok, puheenjohtaja) (5 126)
o Sirkka-Liisa Anttila (kepu) (ei ehdolla)
o Paavo Arhinmäki (vas) (6 775)
o Simon Elo (sin) (587, putosi)
o Sari Essayah(kd) (12 397)
o Pekka Haavisto (vihr) (20 163)
o Timo Harakka (demu) (5 436)
o Jani Mäkelä (persu) (7146)
o Sari Raassina (kok) (2 168, putosi)
o Mikko Savola (kepu) (5 713)
o Tytti Tuppurainen (demu) (9 404)

Näiden EU:n Think Tankien yhteinen äänimäärä oli vaaleissa 80 383. Ei hyvällä sydämelläkään voi sanoa, että olisi kovin edustava otanta suomalaisten äänestäjien mielipiteistä.

Jos eduskuntavaalien ääniharavista olisi valittu viisi eniten ääniä saanutta kirjoittmaan kärkihankkeiden ohjelman, niin Think Tankit olisivat olleet seuraavat:

o Jussi Halla-aho (persu) (30 598)
o Antti Häkkänen (kok) (20 254)
o Li Andersson (vas) (20 234)
o Pekka Haavisto (vihr) (20 163)
o Elina Lepomäki (kok) (19 292)

Ääniharavia (5 eniten ääniä saaneet) äänesti yhteensä 110 539 äänestäjää

Tämä Suomen hyväksytty kärkihankkeiden ohjelmahan on tietysti tekijöidensä näköinen lista ja muistuttaa epäilyttävästi jääkiekkovalmentaja Jukka Jalosen käyttöön ottamaa pelikirjaa eli sitä kuuluisaa "Meidän Peliä".

Ainoa ongelma tässä "Meidän Pelissä" on, että meidän joukkuessa on vain 5.5 milj. ihmistä ja meidän osuus EU:n väestöstä (502.4 milj.) on vain noin 1%.

Minun jo edesmenneen Karjalan Kanneljärveltä kotoisin olleen appiukkoni oli tapana aina sanoa, että "parempi olla hiiren pää kuin kissan häntä".

Minusta meidän kannattaa pitää tämä mielessä, kun meidän mepit menee sinne Brysseliin prosessikaavioineen viisastelemaan, hiilinieluja laskemaan ja hiilijalanjälkiä etsimään.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: