Keskustelu

Kamreerin alkuTotuus paljastuu15.1.2014 8.42
Savon Sanomat pitää Juankoskea kiitettävästi julkisuudessa. Aamun lehdessä haastateltavaksi ovat päässeet kaupunginjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja.
Toimittajan kiusallisiin kysymyksiin Juankosken lainojen vakuusarvoista Veijo vastaa, että hän ei ymmärtänyt mistä joutui päättämään. Hän viittaa vastuukysymyksessä kunnanjohtajaan, jota on joutunut uskomaan.

Entäpä sitten Petri? Hän sanoo, että vakuussopimuksen on laatinut asiantuntija ja asiantuntija vastaa vakuuden realisoinnista.

Tällaisia nämä meidän vastuunkantajat ovat. Nyt on tullut totuuden hetki. Kumpikaan ei muista kuulleensa Pentti Tolvasen selvityksiä ja hänen hankkimiaan tietoja vakuuden arvosta.

Onko näin, että tämän kokoisiin kuntiin ei vain yksinkertaisesti riitä ymmärrystä ja kaiken maailman konnat pääsevät meitä rahastamaan. Lain pitäisi olla niin tiukka, että kunnat eivät saisi ryhtyä minkäänlaisiin liiketoimiin. Riittäisi kun ne suorittaisivat kunnan perustehtävät.

Saa nähdä vapauttaako laki molemmat vastuunkantajat täyttä ymmärrystä vailla tehdyistä virheistä.

ABRe: Totuus paljastuu15.1.2014 9.04
Näin olen sanonut jo aikojen alusta, että on epätodennäköistä, että 5000 asukkaasta löytyy ymmärrystä tällaisiin toimiin. Olen myös sanonut sen, että luottamusmiehet eivät joudu vastuuseen ja että Petri on tilannut konsulteilta mieleisensä lausunnot, jotta voi myöhemmin vedota heihin.

Sen sijaan kokoustekniset virheet ja joidenkin suosiminen ovat asioita, jotka täytyy korjata ja joista kaupunki on vastuussa, mutta Petrikään tuskin joutuu korvausvastuuseen. Juuri tämän takiahan lait tulevat tiukentumaan ja varsinkin rangaistuskäytännöt.

Se on selvä, että Juankoskella valtapyramidi on kääntynyt päälaelleen eli yksi pää on laella eikä monta. Valta otetaan ei sitä anneta. Vähemmästäkin pitäisi saada potkut.

kärsimätönRe: Totuus paljastuu25.1.2014 8.35
Yli neljä kuukautta on mennyt takauksen maksusta. Jotakin pitäisi alkaa tapahtua.

kyrsiintynyt veronamaksajaRe: Totuus paljastuu26.1.2014 15.16
Mikähän mahtaa olla Hangon logistiikkakeskuksen realisointitilanne?

Yli neljä kuukautta sitten kaupunginjohtaja valtuutti laittomasti kamreerin maksamaan Tratta PBF:n lainoja neljä miilliä Handelsbankenille.

Meneillään olevassa yrityssaneerauksessa kaupunginjohtaja aikoo näköjään hautoa tuonkin laittoman maksun veronmaksajien lihoiksi.

Vippilainoissakin on nykyään varsin kohtuullinen 50%:n vuotuinen korkokatto. Vitkuttelu pantin realisointiasiassa on aikeuttanut kaupungille jo lähes 670 000 euron korkomenetyksen.

Vai ovatkohan kaupunginjohtajan juristit huomanneet, että varastolla ei olekaan sellaista arvoa, että edes myyntikulut saadaan katetuiksi. Koska tarjouksia ei selvästikään ole vielä olemassa, Veijon olisi syytä pikimmiten kutsua hallitus kokoon pohtimaan pattitilannetta.

Tuollaisen tyhjillään olevan kaupingin omistaman pantin myyntiilmöitus olisi syytä laittaa myös kaupungin nettisivuille myyntihintoineen kaikkineen, niin sitten tuolle pantille saadaan asianmukainen hinta. Voihan hyvin olla, että joku Koillis-Savon yrittäjä tarvitsee vaikka tilavan autotallin Hangosta. Jotenkin tuntuu kuitenkin siltä, että nyt ei kannata olla asiassa liian ahne.
Tilavastakaan autotallista ei kukaan maksa enempää kuin 50 000 euroa. Autotallina varasto sijaitsee myös hankalasti aitojen takana kaukana Hangon likkekeskustasta.

Jo muutaman vuoden on ollut selvää, että kyseisestä vanhasta hallista ei kukaan tule maksamaan 5-7.5 milj. euroa, jota kaupunginjohtaja piti passelina vakuusarvona vielä keväällä 2011. Kaupunginjohtajahan esitteli hallin maallikkovaltuustolle mahtavia liikearvoja sisältävänä koko Euroopan logistiikkakeskuksena. Kysymyksessähän oli ehdottomasti turvaava vakuus ja ainutlaatuinen tilaisuus työllistää ihmisiä sekä kasvattaa kaupungin verotuloja. ELY-keskuksen selvityksen mukaankin hankkeella oli myös laajat koko Koillis-Savoa koskevat epäsuorat työllistämisvaikutukset.

Nythän näyttää siltä, että hankkeessa on työllistetty lähes yksinomaan helsinkiläisiä asianajotoimistoja ja kaupunginjohtajan "luottokonsultteja" Eiköhön tämäkin hintalappu ala kohta lähennellä 500 000 euroa ellei enempää. Kaupungin kulukirjathan asiassa on täysin salattu.

ABRe: Totuus paljastuu26.1.2014 15.31
Kaupungin veronmaksalille ovat periaatteessa kaikki asiakirjat julkisia lukuunottamatta jonkun henkilökohtaisia tietoja tai tiettyjä liikesalaisuuksia. Ehdotan, että kyrsiintynyt marssii kaupungintalolle ja pyytää asiakirjoja koskien entistä Faroconin hallia. Nähtäisiin, vedotaanko muka liikesalaisuuksiin.

Ikkunapöydän raatiRe: Totuus paljastuu26.1.2014 15.51
Farocon Oy:n osalta kyseessä on yrityskiinnitys eli irtaimistokiinnitys (ei kiinteistökiinnitys!). Muitakin saamamiehiä on kuin Juankoski. Olisiko meidän osuutemme pyöreä nolla (0) konservatiivisesti arvioituna? Ei sen selvittämiseen kalliita harhautuksen asiantuntijoita tarvita.
Kaupunginjohtaja ei selvästikään uskalla kertoa, kuinka heikoilla Juankosken veronmaksajat ovat tässä. Veijo tai muut kaupunginhallituksen jäsenet eivät joko ymmärrä tai uskalla vaatia todellista tilannetta pöydälle.
Harmittaa v:llä poliittisen johtomme saamattomuus ja pelkuruus.

Pekka VRe: Totuus paljastuu26.1.2014 16.39
Moro,
ensinnäkin näyttää siltä, että yhä edelleen esim. hallituksen puheenjohtaja muistelee, että Farocon omistaa varastokiinteistön: näin ei ole, vaan varastorakennus on vuokratontilla oleva irtain kohde. Toiseksi kysymys ei siis ole kiinteistökiinnityksestä, vaan yrityskiinnityksestä, jonka arvo on huikeasti heikompi, kuin kiinteistökiinnityksellä. Esim. Farocon voi myydä irtainta omaisuuttaan tahtonsa mukaisesti, ja se tarkoittaa myös varastorakennuksen myyntiä pois Juankosken käsistä, kun kiinnityksen realisointia pitkitetään. Ja näin heikennetään vastavakuuden takaisinsaantiarvoa oleellisesti, jos sitä nyt on edes ollutkaan.
Ja toinen kyseenalainen seikka oli se toteamus hallituksen puheenjohtajalta, että vrastorakennuksen arvoa ei kukaan pysty arvioimaan, vaan vasta realisointitilanteessä näin voidaan tehdä: miksi sitten arvio hyväksyttiin hallituksen kokouksessa, vaikka vastaesityksen ja vastaanasettunut Martti Pohjolainen esitti todenmukaisen arvion yrityskiinnityksestä ja vastavakuudesta, joka oli ollut esillä myös Helsinginsanomien taloustoimittajan kirjoituksessa-- vastavakuus huteralla pohjalla.

Eero KekalainenRe: Totuus paljastuu26.1.2014 17.15
Miksi Juankosken paattajien on niin vaikea ymmartaa Farocon Oy:n varaston arvo. Jos minulla olis rahaa ja Farocon haluaisi myyda hallin minulle hintaan 300. tuhatta euroa. OK kauppa tehdaan ja Juankosken kaupungilla ei olisi mitaan mahdollisuutta estaa kauppaa. (yrityskiinnitys) yrittajana tiedan 100 % tosiasiat. Mita jaa Juankosken kaupungille ???? Ei mitaan HALOO HALOO
Haloo nimimerkkien takaa huutelijat:::: Esittakaa faktoja miksi nain ei voisi olla. Vapaa Juankoski Martti P. Pekka V. Pena ym, ym monet muut ovat julkituoneet taman faktan. Onko tama niin helvetin vaikea tunnustaa tosiasiat. ?????

Ikkunapöydän raatiRe: Totuus paljastuu26.1.2014 17.59
Varmuudeksi puuhamiehet panivat vakuuteen yhden milj. euron etuoikeutetun pantin, ettei vain mitään jäisi muille, kuten Juankosken hölmöille. Kiitos Kangasperko, Lösönen ja Kettunen. Kiitos Häggblom, Björkqvist ja Samorizin rahoittajat. Paljonko mahdoitte tienata??
No, kyllähän me tiedämme...

päättelijäRe: Totuus paljastuu26.1.2014 18.13
Jokohan Juankosken jämerille "neropateille" on alkanut selvitä, mikä ero on yrityskiinnityksellä ja kiinteistökiinnityksellä?

Kaupunginjohtajallekin lienee jo selvinnyt myös se, mikä ero on "huteralla vakuudella" ja turvaavalla vakuudella, jota kuntalaki edellyttää kunnan myöntämissä takauksissa. Kalliit oppirahat piti jästipäiden vain ensin maksattaa vilpittömillä veronmaksajilla.

Nämä käsitteethän olisi aiheellista selvittää viimeistään nyt hallituksessa laajemminkin, sillä Tratta PBF:n ja biolämmön kohdalla näitä yrityskiinnityksiä on viljalti käytetty ja siinä sivussa uhohtui Patruunanmäen laittomassa kartanokaupassakin maltalaiselle pankkiirille, että kaupugillahan on jälkipantti kyseiseen myytyyn kiinteistöön.

Eiköhän tuo kauppa kuitenkin vielä peruunnu, koska Tratta PBF:n haaveilema Tectan "markkinarako" Saksaan ei aukene, joten ainoastaan konkan kautta voi Juankoskella pahvitehtailu jossakin muodossa jatkua.

HarmillistaRe: Totuus paljastuu26.1.2014 18.50
On aivan selvää, että nyt on menossa ajan peluu.

Harmi tosi harmillista, että tehdas ei voi lähteä käyntiin tässä tilanteessa vaikka joku olisi ehkä sen käynnistääkin jossakin laajuudessa.
Niin kauan kun ei tule konkkaa ja asiaa pitkitetään, heikkenee koko ajan mahdollisuudet enää tehtaan toimintaan.

Varman nyt onkin ajatuksena, että pitkittämällä ja pelaamalla aikaa tehdas ei enää lähdekään koskaan toimintaan.

Miksi pelataan aikaa?

Koska taas tätä kautta joku tai jotkut hyötyvät.
Viimekädessä romumiehet lihottelevat lompakkoaan.

Erittäin harmillista on veronmaksajille Juankosken päättäjien saamattomuus ja toimettomuus tehdasasiansa ympärillä.

Kulunut aika ja ne toimet ovat osoittaneet, että päättäjissä ei ole puhtia, liian monen päättäjän kädet on sidotut.
Kuten edellinen nimimerkki kirjoittaa vain ja ainoastaan tulevan konkan jälkeen alkaa selvitä kuinka pahasti tässä on juankoskelaisille veronmaksajille käynyt.
Vaikka sen jo voi kertoa, että kokonaistappiot nousevat yli viiden miljoonan euron ja lähentelevää summaa.

Lopulliset menetykset voi olla jossakin 10 miljoonan euron hujakoilla, puhumattakaan siitä miten paljon kiinteistöjen arvot on tämän seurauksena laskeneet.

ABRe: Totuus paljastuu26.1.2014 20.06
Yrityskiinnityksen suhteen ei voida mitään tehdä ennenkuin PBF on konkurssissa. Jos Petri ja muut päättäjät olisivat edes lukeneet tämän gradun, niin eivät olisi suostuneet yrityskiinnitykseen. En minäkään sellaisesta paljon tiennyt, mutta osaan hakea muutamassa minuutissa totuuden. Ei ne siellä Juankoskella osaa googlata:


http://ccs.infospace.com/ClickHandler.ashx?du=tampub.uta.fi%2fbitstream%2fhandle%2f10024%2f80798%2fgradu03705.pdf%3fsequence%3d1&ru=http%3a%2f%2ftampub.uta.fi%2fbitstream%2fhandle%2f10024%2f80798%2fgradu03705.pdf%3fsequence%3d1&ld=20140126&ap=8&app=1&c=zensearch&s=zensearch&coi=771&cop=main-title&euip=188.67.27.44&npp=8&p=0&pp=0&pvaid=6d733e9c24fd4a5daabcafb11d95fb7e&ep=8&mid=9&en=VDmpBk3C0yEJl8p46%2fskWGLdjbK9gOFDJvVA%2bA7MY0gl3jZynMSnkw%3d%3d&hash=490FB8C5265AE8DEA7AB152FFA0F3C59

Pekka VRe: Totuus paljastuu26.1.2014 23.04
Moro,
oikeustieteiden tutkijana minulle yrityskiinnitys on ollut selviö juridisesti koko ajan ja siksi olemme vastustaneet sitä alusta lähtien ja sen voi todeta pöytäkirjoista.
Tämä fakta ei kuitenkaan auta kaupunkiamme, sillä päätökset on tehty, vaikka onneksi ei lainvoimaisilla päätöksillä.
Yrityskiinnityksestä löytyy paljon tutkielmia, seminaareja ja muita kirjoituksia ja yksi on AB:n esille tuoma Tampereen yliopiston hallintotieteiden laitoksen tutkielma. Suosittelen sen lukemista.
Ja lähetän lämpimät kiitokset AB:lle, sillä tämä tutkielma on erittäin kiinnostava ja jos tämä tutkielma olisi ollut ainakin edes jonkun muun kuin meidän ryhmän ymmärryksessä, olisi mahdollisesti joku muukin luottamushenkilö vastustanut kiinnitystä ja arvotonta vastavakuutta.

kyrsä kyöstiRe: Totuus paljastuu26.1.2014 23.08
AB on tapansa mukaan googlannut taas arvokasta takaustietoutta Juankosken "jämerille pikapäättäjille".

Viimeistään nyt alkaa näyttää siltä, että "jämerille pikapäättäjille" on tulossa tästä Farocon logistiikkakeskuksesta ihan täydellien vesiperä ellei sitten jouduta vielä laittamaan joitakin myötäjäisiäkin arvottoman takauksen perään.

Kai Lindqvist on gradussaan tyhjentävästi selvittänyt, että yrityskiinnitys ei sovellu lainkaan turvaavaksi vakuudeksi. Lindqvist toteaa, että yrityssaneeraustapauksissakin yrityskiinnityksen haltija jää yleensä nuolemaan näppejään.

Lindqvist myös toteaa, että yrityskiinnityksen vakuusarvo selviää yrityksen tasearvoista tietyillä kertoimilla. Tästähän oli kaupungin "jämerille pikapäättäjille" kyllä tyhjentävästi kerrottu ennen takauksen myöntämistä, että Farocon tasearvo on 1.5 miljoonan euron luokkaa ja firmalla on vastaava määrä pitkaikaisia- ja lyhytaikaisia velkoja. Sitäpaitsi Faroconiin kohdistui vielä ennen kaupunkia jo yhden miljoonan euron etuoikeutettu yrityskiinnitys. Faroconin saatavat olivat pääasiassa epämääräisiä monta vuotta roikkuneita konsernisaatavia Neitsyt Saarilta. Tasetarkastelussa Farocon vakuusarvo oli pyöreä nolla.

Kun kerran kaupungilla oli turvaava vastavakuus, niin minkä ihmeen takia kaupunginjohtaja ohjeisti kamreerin vielä maksamaan konkurssitilassa olevan Tratta PBF:n lainoja Handelsbankenille. Toimenpiteellähän pyrittiin vain estämään Tratta PBF:n uhkaava konkurssi. Nyt näyttääkin siltä, että tulevassa yrityssaneerauksessa tuo 4 milliä näköjään lähes kokonaan menetetään.

Joka tapauksessa on selvää, että Juankosken Hölmölästä on tullut mainio "kala-apaja" Helsingin kalleimmille asianajotoimistoille.

Onneksi olkoon!!!!



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: