Keskustelu

Pekka VUusi lämpökeskus Juankoskelle15.1.2014 13.49
Moro,
uusi lämpökeskus rakennetaan Juankoskelle ja työt aloitetaan Huhtikuussa.
Savon Voima rakentaa laitoksen ja on purkanut aikaisemmin tehdyt sopimukset Juankosken Biolämpö Oy:n kanssa.

Jos kartonkitehdas käynnistyy, se perustaa tuotantonsa Tectaan ja silloin lämpöhöyryä ei tarvita. Vasta jos kartonkitehdas käynnistyisi joskus vuonna se ja tämä, silloin lämpöhöyryä tarvitaan.

kaupunginjohtajan selvitys asiassa on se, että Biolämpö Oy:n saneerausmenettely tarvitaan, että lämpöä saadaan tehtaalle. kummallinen väite ja selitys.

Jos joskus biolämpö käynnistetään, se pitää saada konkurssin kautta selvitetyksi ja sitten vasta uudelleen käyntiin, jos siihen on tarve. Sen voi hankkia joku, joka uskoo kartongin tuottamiseen ja silloin voi tehdä laitoksesta tuottavan.
Nyt on aika poistaa juankoskelaisten maksusitoumukset yksityisille yrityksille.

Olen vakaasti myös sitä mieltä, että vesilaitoksen velat ja ympäristöhuolto Oy:n velat on saatava kokonaismäärinä, sillä saneerausmenettelyn mukana annettavat velkojen leikkaukset rikkovat yhdenvertaisuuslakia, sillä muutkin yritykset ja yksityiset joutuvat maksamaan ilman hyväksyttyä maksujen leikkausta omat tuotteet. Jos nyt hyväksyttäisiin yksipuolisesti velkojen leikkaukset, olkoonkin velkasaneeraus, on se yhdenvertaisuuspykälän ja säännösten vastaista. Se rikkoisi myös EU-kilpailusäännöksiä. Velkasaneeraus on velkojalle nimittäin suostumus sopimukseen.

HienomekaanikkoRe: Uusi lämpökeskus Juankoskelle15.1.2014 13.57
Tehtaan lämmityskin on höyryn varassa. Siksi voimala olisi pitänyt jo käynnistää. Vahinkoja tulee näillä pakkasilla joka päivä.

RomumiesRe: Uusi lämpökeskus Juankoskelle15.1.2014 14.06
Arimmat putkistot on jo jäässä, joten ei ole mitään kiirettä enää, niin kauan kun ovat jäässä.
Sitten kun alkavat sulaa, niin sitten vaan tarkkailemaan mistä vuotaa ja uutta putkea tilalle.
Kyllä ne kerkiävät hyvin sulaa enne kuin toimintaa siellä tehtaassa aloittelevat.
Kevät tullee tuossa tuokiossa.

kuusakosken ostomies Re: Uusi lämpökeskus Juankoskelle15.1.2014 14.21
Toivotaan kireitä pakkasia ettei pääse sulamaan

NeuvoRe: Uusi lämpökeskus Juankoskelle17.1.2014 10.13
Uuden lämpökeskuksen sijoituspaikka Hevoshaassa on väärä eli biovoimalako pitää rakentaa keskelle asuntoaluetta..
Rekkaliikenne aiheuttaa lähialueen asukkaille meluhaittoja, kuten itse voimalaitoskin ja samoin liikennehaittoja.
Rakennuslupahakemuksessa pitää huomioida melu ihan numeroilla.
Yhteisiä asioita hoitavat tehkää valitus sijoituspaikasta.
EI KESKELLE ASUNTOALUETTA PIDÄ RAKENTAA BIOVOIMALAA

Näin on HÖYRYNTARVERe: Uusi lämpökeskus Juankoskelle17.1.2014 10.21
Kaupunginjohtaja, Krister ja PV kirjoittelee väärää tietoa JB:n käynnistystarpeesta.
Höyryä tarvitaan tehtaan kiinteistöjen lämmitykseen, koska tehtaan kaikkien kiinteistöjen lämmitysjärjestelmä perustuu JB:ltä tulevalle höyrylle = ei ole muuta lämmitysjärjestelmää = jos ei JB käynnisty, niin tehdas ja laitteet jäätyy IHAN VARMASTI !!!!!!!.

TECTA-tuotantoa ei voi aloittaa, ennen kuin JB käynnistyy.

TIEDOKSI MYÖS SELVITYSMIES LASSI NYYSSÖSELLE.

Sama tilanne JB:lläRe: Uusi lämpökeskus Juankoskelle17.1.2014 10.33
Tehtaan jäätymisestä on enää turha hätäillä. Tehtaan putkistot on jo umpi jäässä. Millään puolenkymmentä 10 kw puhallinta ei voi pitää lämpimänä kuin pari toimisto huonetta. Tehdas on jopakkasenpuolella, joten ei ole mitään kiirettä odotellaan vaan kevättä ja annetaan auringon sulatella jäätyneet putkistot ja sitten Mersu tulille.

ABRe: Uusi lämpökeskus Juankoskelle17.1.2014 11.03
Ei kaupungin humanoidit tai kepuloiset ymmärrä mitään kilowateista. Mutta jos niille sanoo, että mun pölynimurin teho on 2 kW ja 10 kW on kuin viisi pölynimuria puhaltelis, niin silloin ne voi tajuta. Pieni sähkökiuas on 10 kW eli lämmityssysteemi viidellä 10 kW:n puhaltimella on kuin viisi sähkökiuasta. Riippuen toimistohuoneen koosta niin voisi jopa viisi toimistohuonetta lämmittää, kun saunat on paljon pienempiä kuin toimistohuoneet ja eristys on niissä parempi.

Kyllä on hirveää seurata tuota juankoskelaista tietämättömyyttä. Poliittista peliä osataan, mutta ei muuta.

Ikkunapöydän raatiRe: Uusi lämpökeskus Juankoskelle17.1.2014 11.08
Jos Tehtaan käynnistäminen osoittautuu "haasteelliseksi", ottakaa yhteyttä Kangasperkoon. Hänellä on kuopiolaistenkin tulevaa rahaa takataskussa miljoonia. No problem, vai mitä?
Haluaisimme nähdä, maksavatko kuopiolaiset kiltisti kepumafian keräämät velat. Entä Juankosken hallinnon ylimiehityksen tuomat vuosittaiset miljoona-alijäämät?
Kuntalaisille ja valtuutetuille kerrotaan liitoksestakin jälleen täyttä tuubaa, vai sanotaanko silkkaa paskaa? Asia on niin, että meidän on itse korjattava tekemämme vahingot.

ABRe: Uusi lämpökeskus Juankoskelle17.1.2014 11.21
Pekka V:kin puhuu lämpöhöyrystä, vaikka ei tajua itse termiä. Kaikessa höyryssä on tietty lämpösisältö. Jos halutaan puhua erilaisista höyryistä, niin on puhuttava prosessihöyrystä ja lämmityshöyrystä. Prosessihöyry on sitä, mitä prosessi tarvitsee toimiakseen eli pääasiassa paperikoneen kuivatussylintereihin menevä höyry. Lämmityshöyry on paperikonesalin ilmastoinnin lämmitykseen menevää höyryä. Edistyksellisissä systeemeissä prosessin jätelämpöä eli siitä saatavaa lämmintä vettä voidaan käyttää paperikonesalin lämmitykseen. Vanhanaikaisissa systeemeissä paperikonesali tuppaa lämpiämään, vaikkei sitä erikseen lämmitettäisi, mutta ei niin sieltä, missä putkistot ovat.

Päällystyskone voi käyttää kuivattimiinsa kaasua tai korkeapainehöyryä. Juankoskella käytetään kaasua eli sen osalta lienee totta, että ei tarvita prosessihöyryä. En tiedä tarkkaan, miten koneelle tarvittava uusi kuiva ja kylmä ilma mahdollisesti esilämmitetään, mutta todennäköisesti siihenkään ei tarvita höyryä, vaan käytetään kallista kaasua. Kaasun hinta on muuten paikoin noussut niin paljon, että jotkut tissue tehtaat ovat joutuneet lopettamaan tuotantonsa, kun tulee niin kalliiksi. Näinhän se on Juankoskellakin.

Minulla oli joskus vanha kesämökki, jossa oli vesikiertolämmitys. Kun jätin sen talveksi, avasin vaan pohjassa olevan tapin kuin veneen tapin ja valutin veden pois. Keväällä kannoin veden uudelleen vintille tasaussäiliöön. Ei mitään ongelmia putkiston jäätymisestä. Ovatkohan osanneet tehtaalla tehdä tämmöiset temput?

Halkeilun ääniäRe: Uusi lämpökeskus Juankoskelle17.1.2014 11.45
Toivotaan, että ovat osanneet tehdä oikeat temput putkistojen räjähtelemisen estämiseksi.
Hyvä jos on pohja proput avattu.
Ellei ole niin sitten on jo myöhäistä.
Missä putkistot kulkevat ovat tosiaan jo pakkasen puolella ja jäässä. Jokainen tietää kuinka siinä käy kun on putkistojen ympärillä pakkasta ja putken sisällä ei liiku vesi. silloin se jäätyy.
Ja kun alkaa lauhtuminen, samalla tapahtuu jään laajenemista putkistossa ja putki posahtele halki.
Halkeilu ei sinäänsä ole ongelma. Alueella on kyllä putkitöihin erikoistuneita yhtiöitä kun vaan rahaa ennakkomaksuina näille löytyy, niin uutta putkea tulee solkenaan.
Rahasta se vaan on tuo juttu kiinni, ei se sen kummempaa ole.
Tuotanto vaan hidastuu pahvitehtaalla mitä enemmän noita halkeamia putkistoissa on. Joten vahinkoon jo tullut jos on tullakseen, joten eiköhän odotella rauhassa kevättä.
Odottaminen on varmasti kaikkein edullisinta tässä tilanteessa.
Samalla tieto vaan lisääntyy koska on valmiiksi seuraavaa talvea varten tiedossa missä ne aremmat ja halkeamille alttiit kohdat ovat.
Halkeamia paikkaillessa voi myös rauhassa etsiä pääomia Mersun käynnissä pitämiseksi.

ApinaRe: Uusi lämpökeskus Juankoskelle17.1.2014 16.07
Uudesta biolämpölaitoksesta sen verran, että savon voima meinaa rakentaa sen opintielle. Muunmuuassa Google Maps kertoo, ettei se ole hevoshaassa.

laajentunutRe: Uusi lämpökeskus Juankoskelle17.1.2014 16.15
Hevoshaka on laajentunut viime aikoina tosi paljon, ettei kaikki näy vielä googlessa.

ihmettelijäRe: Uusi lämpökeskus Juankoskelle18.1.2014 0.03
Onhan se komeeta, että Juankoskella on kohta kaksi biovoimalaa.

Kaupunginjohtaja on varmaan käynyt istumaasa noissa energiaseminaareissa, joissa usein puhutaan siitä, että energiassa korkea omavaraisuusaste on hyvästä.

Nyt Juankosken autioituvaan kyllään tullaan näköjään rakentamaan huomattava höyryn ylikapasiteetti. Onkohan kaupunginjohtajalla ja Savon Energiaholding Oy:n toimitusjohtajalla mielessä kaukolämmön myynti Juankoskelta nyt "edulliseen" hintaan esim. Kaaville?



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: