Keskustelu

Kamreerin alkuKaupungin henkilöstön määrä kasvussa16.1.2014 11.54
Vielä ei ole tullut vuoden vaihteen lopullista asukaslukua, mutta väestön vähennys vuositasolla on melko tarkalleen 2%. Vuosi takaperin kaupungin henkilöstön määrä, vakituiset ja muut yhteen laskien, oli 330 ( tieto kaupungin nettisivustolta). Henkilöstön määrän olisi pitänyt vähetä 7 henkilötyövuodella, jotta työntekijämäärä/ väestö olisi nyt ennallaan. Viimeisen 4 vuoden aikana vähennystä olisi pitänyt tulla yli 20 henkeä, jotta vastaava suhde olisi säilynyt ennallaan.
Lukuisten konsulttien neuvoista huolimatta henkilöstö/ väestö on kasvanut. Kehitys on päinvastainen kuin se on muualla yhteiskunnassa. Ei tarvitse ihmetellä, että Juankosken veroprosentti nousee ja alijäämät kasvavat.
Tämä on siis ollut tahti kunnan normaalitoiminnoissa.
Kokonaan oma lukunsa on kunnan harjoittama riskibisnes. Sen rinnalla henkilöstömenot ovat pisara meressä. Voi olla, että tämän töpeksinnän vuoksi ei kunnan henkilöstön asemaan ole uskallettu kajota. Tämä joukko on nimittäin sellaista, joka älähtää herkästi. Pois potkitusta saattaa hetkessä nousta vaikka valtuuston puheenjohtajaksi kuten on nähty.
Heimo Konttisen irtisanominen on kunnan henkilöstöpolitiikan kokonaiskuvaan asetettuna todella poikkeuksellista.
Olettaisin Konttisen tietävän henkilöstön tehon heikot kohdat, kun tulosta verrataan tuotettuihin suoritteisiin. Sen verran läheltä hän on vuosikymmenten ajan toimintaa seurannut. Suunsa avatessaan hän olisi joutunut yhtymään presidentti Niinistön arvioon johtoportaan seminaari-intoisuudesta.
Kaupunginhallitus näyttää taas ostaneen konsulttiselvityksen sosiaalitoimen kustannuskehityksestä. Vastaavia selvityksiä näytetään tehdyn kerran kolmessa vuodessa ilman minkäänlaisia tuloksia.
Tiedon puutteessa ei hallitus ole joutunut kehitystä ohjaamaan.

Toivoa sopii, että selvitystä ei olisi tilattu heikon johtajuuden tueksi tai politiikan teon välineeksi nyt, kun perinteiset voimasuhteet ovat muuttuneet.

Sika säkissäRe: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa16.1.2014 17.38
Virkakyöstien vähentäminen ei onnistu niin vaan. 5 vuoden irtisanomissuoja taitaa noilla turhakkeilla olla.
Suoritusportaassa olevat työntekijäthän on helppo potkaista pellolle milloin vain, ja sitäpaitsi kyöstit kun asiasta päättävät niin on helppo arvata mistä niitä tarvittavia säästöjä etsitään.
Poliitinen hyväveliverkosto toiminee vaikeinakin aikoina heidän omaksi edukseen.

Ikkunapöydän raatiRe: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa16.1.2014 18.41
Johdon saneeraus auttaisi kovasti. Loppu meneekin jo ikään kuin luonnostaan.
Konsulttien käyttö pitää kieltää. Järjen käyttö on pantava pakolliseksi.
Olemme maksaneet pääosin turhista ja meille vahingollisista konsulttiraporteista satoja tuhansia euroja 2000-luvulla. Vahingot näistä kepumafian "tilaustutkimuksien" tuloksista lasketaan 10-20 miljoonan väliin sattuvaksi summaksi.
Äänestäjiltä on yritetty salata töppäykset, mutta nythän ne alkavat olla näkyvissä.

huippuunsa ärsytettyRe: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa16.1.2014 23.04
parhaillaankin on konsulttivirman "tutkija" töissä juankoskella !selvityksen alla on; hoidetaanko vanhuksia ja muita heikossa sosiaalisessa asemassa olevia ihmisiä liian hyvin.annetaanko meillä apua "terveille ihmisille!neuvo omaisille: olkaa valppaina omaistenne hoidon määrästä ja laadusta. kaupunki tarvitsee nyt "köyhän ja sairaan" rahat pelastuakseen kuopion kainaloon!!!!!päätöksiä tehdään virkamiestasolla, ei siihen muiden mielipiteitä kysellä!lukekaapa vaikka sos.lautakunnan esityslistan :tiedoksi ilmoitettavat asiat!!

nähnyRe: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa17.1.2014 0.30
sosiaalilautakunnan esityslistaa ei löydy enää esityslistat ja pöytäkirjat osiosta kaupungin sivulta, lienee tulossa uusittu versio

KansalaisaktivistiRe: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa17.1.2014 9.48
Asia löytyy hallituksen listan keskustelupykälästä. Siellä on maininta konsulttifirman kanssa tehdystä sopimuksesta. Kaitpa tuo konsulttiselvitys on jossakin päätetty tehdä?
Konsultit pyrkivät siirtämään hoidon pois terveyskeskuksista ja tehostetusta palveluasumisesta kotihoitoon. Syy on siinä, että kotihoidossa ei ole vaatimuksia hoitajien määrästä toisin kuin tehostetussa palveluasumisessa tai terveyskeskuksissa.
Jatkossa ne ihmiset, joiden etua ei valvota, joutuvat auttamatta kotihoitoon. Luultavasti konsulttiselvityksessä tulee lukemaan myös, että kehitysvammaisten toimintakeskus on välttämätöntä siirtää vanhusten huollon yksikköön. Tämä on se konsulttiselvityksen poliittinen osio.
Sen verran tiuhaan ovat kaupunginjohtaja ja sosiaalijohtaja viime aikoina istuneet, että konsulttityölle asetetut tavoitteet on saatu paperille.
Näin se vain tämä demokratia hoituu.

30-40 irtisanottavaaRe: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa18.1.2014 10.52
Nyt Erikan ja Ranen pitäisi kertoa tarkemmin, mitkä laskelmat olivat Keskustan Keittiön ja täyden palvelun terveyskeskuksen takana.
Nyt edellä mainittujen pöljien toiminnan tuloksena ollaan ryntäämässä Kuopion (kuoleman) syleilyyn.
Jääväthän he historiaan varmasti, mutta onko kepulaisten ainoa keino jäädä ihmisten muistiin korruptio ja kunnan tuhoaminen?
Rane päätätti valtuustolla Laesterän raportin mukaiset toimet. Mitään ei ole tehty. Eläköön kepumafia! Missä on uusi organisaatio? Missä on yhteistyö Kaavin ja Tuusniemen kanssa?

puraeriRe: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa18.1.2014 11.20
Yhteistyö kaavilaisten kanssa ei ole mahdotonta.
Koulupalveluja ja yhteistyötä harmaiden vesien käsittelyn kanssa.
Ja itkumuuri koulun vieressä.

res.ups.Re: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa18.1.2014 14.53
Taitaa olla vaikea keskustelunaihe?? Kun on pakko karsia turhaa ja ehkä tarpeellistakin, ei sitä karkuun pääse vaikenemalla. Mitä ovat Juankosken pusikkoupseerit tehneet? Tulokset puhuvat puolestaan.
On surkeaa, että Heimo ja Veijo eivät suostu keskustelemaan kuntalaisten kanssa, vaikka sitä varten on tässä oikein julkinen palstakin. Heimo on ilmeisesti palauttanut sotilaspassinsa, sillä Suomessa upseereja ei kouluteta karkuun juoksemiseen, ei ainakaan kurssilla 130, jolla minä olin, eikä varsinkaan RannJP:ssa.
Pikku vihje jo vuosien takaa: yhteistyö naapurikuntien kanssa palvelusetelien käytössä tuo isot säästöt.

KyllästynytRe: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa18.1.2014 15.03
Kuopio tulee vielä vaatimaan kovia toimenpiteitä, ennen kuin sopimuksia tehdään. Odotellaan niitä.
Onko kunnan johdolla suunnitelmat valmiina? Tämä oli vitsi -- eihän niillä mitään suunnitelmia ole koskaan ollutkaan. Odotellaan vain 5 vuoden suoja-aikojen alkamista.

PVRe: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa18.1.2014 16.44
Moro,
olen kohta kuopiolainen ja minun ja muidenkin luottamushenkilöiden pitää muistaa se seikka, että Kuopio joutuu karsimaan jo ennen liitosta omia virkojaan ja työpaikkojaan, joten on meidän velvollisuus saattaa Juankoski liitoskuntoon.
Kannattaa kysyä nilsiäläisiltä, paljonko heidän kaupunkinsa viranhaltijoiden ja työntekijöiden määrä oli juuri ennen liitosta.

Meillä on paljon töitä vielä ennen liitosta ja se tarkoittaa kaupungin talouden todellista saneeraamista.

On kuopiolaisista varmasti aika kummallista, että vuoden 2014 ensimäisessä hallituksen kokouksessa hallitus lisäsi kunnan lainamäärää ja siis suostui 6 miljoonan euron lisämäärärahaan yli budjetin. Paljonko se näkyy ensi vuoden tilinpäätöksessä jää vielä valtion lisätukien ja avustusten kontille. Mutta varmaa on se, että täkllä tavalla taloutta ei tasapainoteta.

HannesRe: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa18.1.2014 17.54
Kuopio tulee olemaan tiukka ja ankara juankoskelaisten kusettajien kanssa asioidessaan. Siellä ei ole Tirkkosia ja Konttisia johdossa.
Trust me... Parempi olisi ryhtyä toimenpiteisiin Vapaan Juankosken osoittamilla linjoilla.

eskimoRe: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa18.1.2014 19.13
nyt pitää pistää tuulemaan,on meinaa viimeiset hetket kun voi tuulettaa.voitas rakentaa vaikka olympiastadion rahanheiton kisoihin.pete ois ennakkosuosikki

ABRe: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa18.1.2014 19.34
Pekka V, tee kunnon aloite. Katso mallia Varkauden kaupunginvaltuuston esittelysivusta. Siinä on myös jokaisen sidonnaisuudet. Muuten Varkaudesta ei kannata paljon mallia ottaa. Jotkut vaan haluavat sielläkin liittyä Kuopioon.

http://www.varkaus.fi/paatoksenteko/kaupunginvaltuusto2/

PVRe: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa18.1.2014 21.44
Moro,
Pena Tolvanen toi valtuustolle, hallitukselle ja lautakunnille pyynnön sidonnaisuuksista, mutta se jäi vain muistaakseni sivistyslautakunnan osalle, kun yhdistysten avustuksista päätettiin.
Olisi ehdottoman tärkeää saada todelliset sidonnaisuudet viranhaltijoilta ja hallituksen jäseniltä, ja ainakin puheenjohtajilta.
Juankosken korkeimmilla viranhaltijoilla on sellaisia sidonnaisuuksia, jotka ainakin ulkopuolisen silmissä ovat kyseenalaisia, ja voivat aiheuttaa "teknisiä esteellisyyksiä". Esittelevillä viranhaltijoilla ei saa olla esim. sivutöitä, jotka vaarantavat puolueeettomuuden päätöksenteossa tai voisivat aiheuttaa sen, sillä laki ei salli edes mahdollisuutta siihen. On myös mahdollisuus kysellä näitä asioita korkeimmilta asiantuntijoilta, oikeuskanslerilta tai oikeusasiamieheltä.
Nyt kun esteellisyysvalituksia tulee ryöpyttäin, olisi minun mielestäni johtavien viranhaltijoiden esteellisyydet ja sidonnaisuudet selvitettävä pohjia myöten, ei yksityistä asianajotoimistoa käyttäen, vaan kuntaliiton Harjulaa tai muuta korkeaa lakimiestä. Itselläni on vankka tieto asiasta, mutta parempi on saada ne selville kuntaliiton kautta.

Pena T.Re: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa19.1.2014 10.40
Jopa tarkastuslautakunnan pj. vastusti sidosten selvittämistä, kun ehdotin sitä 2009 tarkastuslautakunnan osalta. Valtuustoaloite meni kepun ryhmäkokouksessa vessanpyttyyn. Demarit, kokoomus ja vasemmisto tottelivat kepua, mutta eivät hyvän hallinnon periaatetta.
Juankoskella ei ymmärretä laillisuutta eikä varsinkaan avoimuutta, vaikka kyseinen termi on esiintynyt jopa Ranen ja Heimon juhlapuheissa.
Luotettava ja uskottava hallinto edellyttää jäävittömiä valmistelijoita ja päättäjiä.

ABRe: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa19.1.2014 11.31
Unto Hämäläinen päätti tänään Hesarissa kolumninsa näin:

Politiikassa on hyviä, vanhoja sääntöjä, joita kannattaa joskus palauttaa mieliin. Yksi niistä kuuluu: kun mikään muu ei enää auta, kannattaa kokeilla rehellisyyttä.

Juankosken kepuloisten olisi hyvä muistaa tuo. Miten voi poliittinen kaiken vastustus voittaa järjen ja rehellisyyden pienellä paikkakunnalla. Vai onko se maan tapa?

ABRe: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa19.1.2014 15.45
Yhä enemmän alkaa eri kaupungeissa olla tarkat ilmoitukset johdon sidonnaisuuksista. Alla malli Vantaalta kaupunginjohtajan sidonnaisuuksista. Laittaako Juankoski vastaavia tämän kevään aikana vai onko yhtä paljon jälkijunassa kuin muissa asioissa. Vai odottavatko kepuloiset Kuopioon liittymistä, jolloin yksikään juankoskinen ei ole Kuopion valtuustossa eikä tarvitse moisesta huolehtia.

http://www.vantaa.fi/fi/hallinto_ja_talous/kaupungin_johtajisto_ja_johtoryhman_sidonnaisuudet/kaupunginjohtaja_kari_nenonen

eläinten ruokkija.Re: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa19.1.2014 19.58
Kymmenkunta henkee ainakin pois,kaupungin talolta,siinä säästöjä alkuun.

ex ruukkilainenRe: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa19.1.2014 20.29
Kymmenkunta henkee ainakin pois,kaupungin talolta,siinä säästöjä alkuun.
Tarkentaisitko mitkä virat tai tehtävät olisi lakkautettava, miten lakkautetut tehtävät sitten hoidetaan vai hoidetaanko ollenkaan. Mikäli YT neuvottelut aloitetaan vakinaisen henkilöstön/viranhaltijoiden osalta irtisanomisaika on vielä nyt 6 kuukautta. Kuopioon liitoksen jälkeen vähintään 5 vuotta.

eskimoRe: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa19.1.2014 21.11
hirmuinen volina nousi jo heimon potkuista,onneksi heimo pääsi omiensa joukkoon ja lopetti julkisen arvostelun kaupungin menosta tällä palstalla,eli kuka lähtee ja kuka jää.pete taitaa olla listalla ykkösenä jos viisasten kerho saa päättää.oikeasti joku siivooja voi saada potkut,jotka palvelut ostetaan sitten tuplahintaan

Kamreerin alkuRe: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa19.1.2014 21.22
Kaupungin operatiivinen johto on sitä varten, että se yhdistelee tehtäviä ja järjestelee niitä uudelleen. Kymmenen henkilön vähennys tarkoittaisi sitä, että kaupungin palveluksessa olisi vähennyksen jälkeenkin enemmän työntekijöitä kuin oli kaksi vuotta sitten. Vertailupohjana siis työntekijämäärä/ asukasluku.
Muutama vuosi sitten luvattiin, että eläköitymisten ja irtisanoutimisten jälkeen tehtäviä ei täytetä. Työntekijämäärä piti korjaantua ns. luontaisen poistuman kautta.Tätä lupausta ei ole pidetty. Myös uusia virkoja ja toimia on tullut. Nytkin Koillis-Savon Kehityksen loputtua siirtyy yksi johtaja kunnan palkkalistoille kaikessa hiljaisuudessa.

Nyt, kun asukaslukumme alkaa 4:lla, pitäisi vertailukuntana alkaa olla Kaavi, ei entinen Nilsiä, jonka asukasluku alkoi 6:lla ennen liitosta.

Erkki M.Re: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa21.1.2014 13.08
Miksi pahimmin puuttuva resurssi on Juankosken johdossa rehellisyys? Se on kallista veronmaksajille.

kuhanRe: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa21.1.2014 17.10
ja eihän työntekijöitä voi vähentää, kun vähenee verotulot kaupungilta.

Pena T.Re: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa22.1.2014 8.27
Jos säästetään palkoissa ja sivukuluissa 1milj. euroa, eli vähennetään keskim. 15 henkeä, kunnallisveron nettotuotto pienenee vain 78.000,- (bruttopalkat 650.000,- x eff. veron tuotto 12 %). Tästä näkee, miten pieni vaikutus irtisanomisilla on verotuottoihin.
Hyville työntekijöille löytyy kyllä töitä yrityksissä tai jopa omissa yrityksissä.
Ajatelkaa pienten palveluyritysten työllistävää vaikutusta...
Vapaa Juankoski ja muutkin ovat esittäneet ajatuksia pienyritysten synnyttämiseksi. Milloin perustetaan työryhmä viemään ajatuksia eteenpäin? Meillä on ideoita.
Tämä on Vapaan Juankosken "politiikkaa".

TyönhakijaRe: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa22.1.2014 19.03
Missäs se Kososen Jarin uus työpaikkahaku ilmoitettiin? Sitä hommaa ei ilmeisesti saanut muut hakea?

arvausRe: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa22.1.2014 19.58
Ehkäpä asia ei ole julkinen. Kuopio valvoo ja valtion selvitysmiehet valvovat.

yksi vastausRe: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa22.1.2014 22.53
koskas muuten olettekaan viimeksi nähneet Juankoskella virkoja auki ilmoituksia,on tainneet aina täyttyä sisäisin siirroin,ainakin vanhustenhoidossa(samoja ihmisiä siirrellään paikasta toiseen ,kun oikeesti tarvittasi lisää ihmisiä) ,tai "tuttavan" esityksestä , kuten monet virastotalon johtovirat.

Hyvänvelin veliRe: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa23.1.2014 19.44
Nytpä kirjoitti hyväveli koillis pravdassa asiaa! Vastauksia odotetaan!

JKRe: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa23.1.2014 22.29
Mitä siellä on kirjoitettu.

yhtenä????Re: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa23.1.2014 23.03
Pena Tolvasen lyhenne eff. mitähän tuo tarkoittaa?

ABRe: Kaupungin henkilöstön määrä kasvussa23.1.2014 23.33
eff. tässä yhteydessä tarkoittanee efektiivinen eli voisi sanoa tosiasiallinen. Miten se on sitten laskettu on eri asia.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: