Keskustelu

Onneksi ei vielä miinuksella?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?18.1.2014 15.47
Juankosken Biolämpö Oy:n jatko on kiinni kartonkitehtaasta
?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?


Juankosken Biolämpö Oy:n voimala on seisonut pian vuoden. Jotta yksikkö kannattaisi käynnistää uudelleen, pitäisi myös Premium Boardin kartonkikoneen käynnistyä tuotantoon.


Pohjois-Savon käräjäoikeuden päätös Juankosken Biolämpö Oy:n yrityssaneerausohjelman aloittamisesta tuli yllätyksenä yhtiön toimitusjohtaja Krister Björkqvistille. Savon Sanomien verkkosivujen uutinen ei kuitenkaan johda tulien sytyttämiseen biolämpölaitoksen kattilaan ? pian vuoden seisoneelle yksikölle on tehtävä heti aluksi perusteellinen huolto.

 Premium Boardin saneerausohjelman rahoituksessa on varauduttu pienellä käyttöpääomalla myös Juankosken Biolämmön tarpeisiin. Täytyy katsoa selvitysmiehen kanssa, miten tässä edetään, kertoo Björkqvist.


Biolämmön palauttaminen teollisuushöyryn ja kaukolämmön tuotantoon on kiinteästi kytköksissä kartonkikoneen käynnistämiseen, mikä ei ole saneerausohjelman mukaan ajankohtaista vielä tänä vuonna. Jäljelle jää teollisuustilojen ja laitteiden lämmitys, jota on hoidettu tähän asti sähköllä ja öljyllä.

Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla. Mitään paikkoja ei ole rikkoontunut, Björkqvist vakuuttaa.

Juankosken Biolämpö Oy:n saneerausohjelman selvittäjäksi käräjäoikeus määräsi asianajaja Lassi Nyyssönen, joka selvittää myös Premium Board Finlandin tulevia vaihtoehtoja.

Selvittäjän on annettava selvitys Juankosken Biolämpö Oy:n taloudellisesta tilasta 7. maaliskuuta mennessä. Saneerausohjelmaehdotuksen takarajaksi oikeus asetti 7. toukokuuta. Erillistä velkojatoimikuntaa yritykselle ei ole asetettu.

Maksukyvytön ja yli 900 000 euron velat kerännyt Juankosken Biolämpö haki yrityssaneerausta viime syyskuussa.

Kolmen miljoonan euron oman pääomansa täysin menettänyttä yritystä uhkasi konkurssi, jota Idän Metsäkone Oy haki 39 000 euron saatavista.

Juankosken Biolämpö Oy:n enemmistön omistavat Premium Board Finland ja Primary Energy, jotka kuuluvat molemmat hollantilaisen Valeriy Samorizin yritysryhmään. Juankosken kaupunki omistaa yhtiöstä vajaan viidenneksen.

Käräjäoikeuden velkojilta pyytämissä lausumissa kriittisimmin Juankosken Biolämmön yrityssaneeraukseen suhtautuivat Handelsbanken ja Savon Voima.

Pankki katsoo, että saneeraushakemuksen pääasiallinen tarkoitus on velkojen perintätoimien estäminen. Lisäksi vuoden 2012 tilinpäätöstä ei ole laadittu säännösten mukaisesti.


Savon Voima viittaa sopimusrikkomukseen, jonka mukaan Juankosken Biolämpö Oy ei ole pystynyt toimittamaan kaukolämpöä Savon Voiman verkkoon eikä hoitanut sovittuja velkojaan energiayhtiölle. Biolämmön epäluotettava toiminta on johtanut siihen, että Savon Voima on joutunut tuottamaan lämmön omilla varavoimalaitoksillaan.

Biolämmön saneeraushakemuksen ratkaisusta riippuu, voiko Savon Voima jatkaa lämmön ostamista Biolämmöltä vai joutuko se investoimaan uuteen lämpökeskukseen varmistaakseen kaukolämmön toimituksen lämmityskautena 2014?2015. Biolämmön nyt ehdottama suunnitelma ei ole Savon Voiman mielestä uskottava, yhtiö mainitsee lausunnossaan.

Käräjäoikeus perustelee Juankosken Biolämmön saneerausta sen kohtalonyhteydellä Premium Boardin saneerauksen onnistumiseen.

Jos saneerausohjelman laatimiselle ei ole lopulta edellytyksiä, menettely voidaan aina katkaista.

Hakijalle tulee tarjota mahdollisuus yrityssaneerausmenettelyllä hoitaa taloudellinen tilanteensa kuntoon, toteaa käräjäoikeus päätöksessään.

NasseRe: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?18.1.2014 16.17
Näkyy selvästi sekaannustila koko prosessin suhteen.
Bjorkvitsi ei tiedä mitään, lämpölaitos on sekaisin, kuin haminan kaupunki ja tilinpäätöksiä ei ole. Miten on mahdollista, että velkasaneeraus hyväksyttiin.

Yksi syy on tietenkin Kangasperkon selvitykset ja jotain muita syitä, joita ei julkisuuteen anneta.

SäätöRe: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?18.1.2014 16.38
Mittarina on ollut Samoritzin säätämä mittari, mikä näyttää 0-asteessa +5 astetta.

Lämpö laskeeRe: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?18.1.2014 16.49
Surullista, tosi surullista on se, että pienyrittäjät jotka olettivat ylistävien kertomusten perusteella, että hanke on terve. Tällaista ylistystä esim. Koillis- Savo lehti harrasti voimakkaasti, ja näin yrittäjät erehtyivät antamaan luotolla.

Kuitenkin toisin kävi, pienyrittäjät ovat menettäneet työpanoksen ja tuotteet tässä sopassa. Monelle pikkuyrittäjälle tämäkin soppa on liian kitkerää ja maku pahaa, niin paha , että oksettaa.
Eikä siinä vielä kaikki harhaanjohtaminen on vaikeuttanut yrityksen toimintaa siinä määrin, että mitä todennäköisesti luotolla myynyt yritys itse ajautuu tämän sopan seurauksena konkkaan.
Siinä ei selittelyt auta jos vaikka kertoo, että jospa se Tratta PB lähtisi tulille. Tosihan on se, ettei lähde. Ei ole rahaa ja luotolla ei enää kukaan myy, vaikka Koillis- Savo lehti kuinka kepulaisen tuottajansa turvin kertosi kuinka hyvin Mersu pärskähtää käyntiin. Peli on pelattu.

Nyt vaan pelaavat aikaa, siinä on jutun juuri. Kerkiää halli mennä miinuslämmön puolelle.
Eihän viisi lämpöastetta ei enää koviin kauan tyhjissä halleissa pysy. Luulen, että tuokin viisi astetta on mitattu 10 kw sähköpuhaltajan suulta.
On nääs ollut sen verran pakkasta, että tehdashallit jäähtyy tosi nopeasti. Nyt pitäisi jo olla muutakin biolämpölaitoksen ympärillä kuin jäniksen jälkiä.

pakkanen paukkuuRe: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?18.1.2014 17.04
Mitä tulee yrittäjän toimintaan pahvitehtaan kanssa niin kyllä pitää katsoa peiliin syntyneiden luottotappioiden suhteen. Koko touhu on ollut alusta saakka suurpiirteistä, toiminta ollut mitä ollut. Ei voi kukaan sanoa etteikö olisi varoitettu, olkoon katkera oppitunti yrittäjälle vastaisuuden varalle.

alan kolmas miesRe: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?18.1.2014 17.22
Nim. merkki "Onneksi ei vielä miinuksella" paljastaa yllä muutaman mielenkiintoisen ja tärkeän tiedon:
-Handlebanken katsoo, että vuoden 2012 tilinpäätöstä ei ole laadittu sääntöjen mukaisesti
-Savon Voima taas viittaa sopimusrikkomuksiin. Lämmön toimituksia ei ole kyetty hoitamaan kaukolämpöverkkoon
- Savon Voiman mielestä JBOY:n saneerausohjelma ei myöskään ole uskottava. Jos tämän toteaa luotettava energiayhtiö, niin kyllä Kristerin ja kaupunginjohtajankin pitäisi tämä jo tajuta. Onkohan kaupunginjohtajalle jo alkanut lähtölaskenta Savon Energiaholding Oy:n toimitusjohtajan pallilta?
- JBOY on näköjään myös laiminlyönyt velkojensa hoidon Savon Voimalle.

Onkohan tilanne sellainen, että Savon Voima on velkaa myöntämällä rahoittanut kesällä 2011 Primary Energy Finland Oy:n 40%:n osakkauppaa jotenkin ja velat on jääneet hoitamatta. Ehkä on ollut jopa niin, että JBOY:n toimittamalla kaukolämpöhöyryllä piti noita velkoja maksaa, mutta ovat jääneet maksamatta, kun biovoimala on pysäytetty.

Biovoimalaa ei olisi pitänyt lainkaan päästää yrityssaneerauksen piiriin, kun tilinpäätökset ovat näköjään täysin retuperällä. Tässä yrityssaneerauksessa haisee joku ja aika pahalle.

Biovoimalakysymys näyttää olevan täysin sekaisin. Kristeri maininnat biolämmön pienestä käyttöpääomasta voidaan unohtaa, koska kukaan järjissään oleva polttoainetoimittaja ei laitokselle enää polttoaineita toimita muuten kuin käteisellä tai sitten jollakin pakolla (Konnunsuon vankilan turpeen kuokkijat).

ABRe: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?18.1.2014 17.35
Kristerille näköjään kaikki tulee yllättäen ja pyytämättä. Nyt toteaa oikein lehdessä, että onneksi on vielä viisi astetta sisällä. Myöntää siis, sen tosiasian, että siitä alaspäin mentäessä tulee katastrofi. Ei liene varautunut lämmittämään hallia kunnolla.

Minulla olisi hyvä keino. Aukaisee vain koutterin ilmakuivattimet ja panee kaasun niihin palamaan. Ei tarvita kartonkia eikä edes koutterin pyörimistä, kyllä se lämpö ilmaan menee ja varmasti Valmetin PowerDry-vehkeet hoitaa homman. Vaan ei ole varmaan tähänkään varautunut, kun se tarvitsee hiukan kaasua.

AjokoiraRe: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?18.1.2014 18.00
Mitä pikku jäätymisistä on haittaa? Tarkoitushan on vain lykätä "totuuden hetkeä". Ei sen ihmeellisempi. Uudestaan käynnistyvä tuotanto on "puuhamiesten" paskapuhetta. Kuka on oikeasti valmis laittamaan tehtaaseen rahaa, minkä menettää ensimmäisen 6 kk:n aikana, jos käynnistävät koneita?
Suuri joukko kuntalaisia odottaa Heimolta ja Veijolta jotain miehekästä, ja rehellistä tiedottamista. Ovatkohan he Peten sylikoiria ainoastaan?

ABRe: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?18.1.2014 18.22
Kyllä Kristerin kannattaisi panna kaasu palamaan ja voisi pyörittää myös teloja kovalla nopeudeella. Kutsuisi sitten vieraat katsomaan kun koutteri käydä humisee ja halli on lämmin. Petri ja paikalliset vihtahousut tuskin huomaisivat, ettei raina ole lainkaan päällä.

pakkanen paukkuuRe: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?18.1.2014 18.26
Heimot ja Veijot ei oo miehiä, Mikki Hiiriä ovat

KeskustalainenRe: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?18.1.2014 19.05
Totuushan on se, että Hakkaraisen Raimon valtuustonpuheenjohtajuuden jälkeen kaupunki on ollut täysin tuuliajolla. Poliittisesti kokemattomat hummeriveljekset ovat puuhastelleet Juankosken täysin upoksiin. Tämän hetkinen valtuusto on täysiin toimeton, kun on pakko peitellä tehtyjä töppäilyjä. Joten mitä me opimme tästä, ei pitäisi laittaa ensikertalaisia kaupungin ruoriin, siinä uppoaa koko laiva.

LoppunäytösRe: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?18.1.2014 19.20
Tätä tilannetta itkevät kaikki juankoskelaiset.
Pakkaset painaa päälle ja miljoonien arvoiset laitokset ovat tyhjillään ilman lämpöä.
Ketä tässä voi hymyilyttää on ainoastaan romumiehet jotka jo hykertelevät.
Yrittävät tietysti pitää naamat peruslukemilla, mutta nurkantakan pärskähtelevät nauraa herakasti Juankosken menolle.
Mutta minkäs teet, tehtyjä virheitä ei voi korjata, vaan rahat ovat menneet ja nyt on sitten maksun aika.
Ja ketkäs ne muut viulut maksa kuin n juankoskelaiset, jotka eivät pääse karkuun. Kyllä itkettää

ruuttavahtiRe: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?19.1.2014 0.04
Jos Risteferilla vakuutusmaksut on kunnossa, niin kannattaa varmaan harkita ns. "vahinkopaloa".

Ennen vanhaan kannattamattomia sahoja paloi huonossa markkinatilantessa hyvinkin herkästi.

AB:n antama koutterin "kaasuhoito"-neuvo voi vielä osoittuatua tuhoisaksi. Risteferin johtamassa puulaakissa noita vahinkoja onkin sattunut tuhka tiheään ja paras häslinkihän saatiin aikaan, kun tumpeloitiin jätevesilaitos tukkoon ja pilattiin Akonvesi rantoineen kaikkineen. Nekin laitoksen korjausmenot laitettiin somasti kaupungin piikkiin, vaikka syy oli Risteferin operaatioissa. Ei ainakaan Kaavin jätevedet pysty laitosta tukkimaan. Ei kai kaupungintalon vessastakaan sellaista jätemäärää tule, että koko jätevesilaitos tukkeutuu.

Kyllä se olisi hyvä, että tehtaan johdossa olisi edes yksi insinööritutkinnon suorittanut ihminen. Se nyt on jo nähty, että Risteferi ja kaupunginjohtaja eivät todellakaan hallintomiehinä tiedä edes sitä, milloin pahvirata on päällä tai poikki. MOT ohjelmassahan Risteferi vakuutti, että rata tulee tuosta olan takaa aivan hetken päästä. Ehkäpä Risteferi odotti ns. virtuaalista rataa, kun Tratta PBF oli situtunut maksamaan kallista vuokraa Faroconin logistiikkahallille, vaikka varsinaista pahvituotantoa ei olisikaan.

Nythän Risteferi on odottanut katkennutta pahvirataa jo toista vuotta, mutta rataa vaan ei vieläkään näy. Eiköhän Tratta PBF:n tilien tarkastuksessa tule käymään aivan samalla tavalla kuin on käynyt biovoimalankin kohdalla. Tratta PBF on tilien mukaan tuottanut pahvia vielä vuoden 2013 aikana, vaikka oikea pahvirata katkesi jo muutamia päiviä ennen 3.12.2012 esitettyä MOT TV ohjelmaa.

Tilanne on siis edelleen sama kuin aikoinaan hiihtokilpailuissa, jossa kello vaan kävi, mutta Hakulista ei näkynyt.

ABRe: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?20.1.2014 11.34
Ennuste Juankoskella seuraavat kaksi viikkoa yölämpötilat alle -15 C. Miten pärjää Krister puhaltimiensa kanssa. Mitä satuja kertonee seuraavaksi. Onkohan pannut koutterin kaasut palamaan?

Töitä ootellessaRe: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?20.1.2014 11.49
Jos Veijo olisi johtaja-ainesta, hallitus menisi itse katsomaan, mikä on tilanne. Kyllä suuri velkoja ja Biolämmön osaomistaja pääsee, minne haluaa ja milloin haluaa.
Miten on Veijo? Kerro kuntalaisille, äläkä salaa tärkeitä tietoja. Jos tehdas on jäässä, voidaankin siirtyä hoitamaan konkurssikuvioita.
Mikä mies se on sellainen, joka ei vastaa kuntalaisilta tuleviin selviin kysymyksiin? Onko sinustakin tullut niin suuri herra, ettei tavallisille ihmisille tarvitse enää puhua. Vieläkö väität olevasi demari? Siis työväen asialla?

Sidottu on poikien kädetRe: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?20.1.2014 12.09
Älkää kiusatko Veijoa. Veijo on ollut mukana myöntämässä viidenmiljoonan euron kuntatausta joka meni maksuun.
Voi vain kuvitella kuin nyt häntä harmittaa valtava rahojen menetys.
Nyt kun tehdas seisoo toimettoman ja jäätyneenä kuin Vänskän ruuna, niin siinä ei kyllä enää naurata.
Varsinkin kun tuolla kuntatauksella ja sen maksulla ei ole mitään laillista pohjaa. Rahat on annettu kunnan kassasta ilman mitään oikeaa päätöstä.
Nyt on tärkein tehtävä Veijolla hoitaa asioita niin, että nuo vahingot jäisivät kuntalaisten maksettavaksi.
Ja suojelee , että nämä älyttömän kuntatauksen ja rahojen hävityksen hoitaneet eivät joudu mihinkään vastuuseen.
Siinä sitä Veijolle työmaata riittää. Vastassa kun on monta kuntalaista jotka eivät noiden miljoonien maksamista hevillä niele.
Toivotaan, että Veijo selviää tuosta valtavasta urakasta eikä vaivu synkkyyteen.
Parasta on vaan pitää pää pensaassa ja sieltä pyllistellä eheken noin pääsee helpommalla.
Heimo vaikenee perhesovun ylläpitämisesksi.

kuhanRe: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?20.1.2014 17.30
entä jos veisi joitakin pöytäpuhaltimia kaupungintalolta avuksi lämmittämään tehdasta.suattas vähän auttaa!

Ei hyvältä näytäRe: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?20.1.2014 17.33
Aika huurteessa on tehtaan seinät. Ei hyvältä näytä...

kuhanRe: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?20.1.2014 17.55
niinhän ne aina ovat olleet,mutta ois hyvä lämmittää, niitä jotka ovat sisällä ,jotta jotain tapahtuu.

reviisoriRe: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?21.1.2014 11.31
Meneekö hallitus tarkistamaan tilannetta velvollisuuksiensa mukaisesti tehtaan sisälle?
Antaako Kangasperko hallitukselle perusteellisen kirjallisen raportin Faroconin tilanteesta totuudenmukaisin esityksin ryyditettynä? Asia on merkittävä, joten Veijo & Co ei voi ohittaa vastuutaan Kangasperkon esimiehenä.
Vai käykö taas niin, että Juankosken veronmaksajat saavat kesällä kuulla meitä kohdanneesta miljoonayllätyksestä, vaikka Pete, Veijo ja Heimo kulkivat kylällä ovelan ja tietävän näköisinä, mutta eivät kuitenkaan tienneet tai ymmärtäneet mitään. Kunhan toimivat Nemea Bankin ja konsulttien juoksupoikina.

varottajaRe: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?21.1.2014 23.40
Peten, Veijon ja Heimon olisi hyvä tiedostaa, että pahvitehtaan jäätyminen johtaa merkittäviin tela- ja automaation vaurioihin. Pahvitehtaan käynnistyminen enää koskaan alkaa olla hyvin epävarmaa.

Jos jätätte tehtaan nyt kohtalon hetkillä oman onnensa nojaan, niin vastuu on teidän. Asiasta on teitä varotettu jo monta kertaa.

Johtokoplan niskaan tulee vastuuta koko ajan lisää. Milloin hartiat pettää? Vai ovatko ne jo pettäneet lopullisesti?

nirppanenäRe: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?22.1.2014 21.10
Ensi yönä on luvassa -27 astetta. Joko biovoimala on käynnissä? Savon Voima on niin sanotusti "pannut haisemaan" öljylaitoksensa. Saapas nähdä miten kauan viranomaiset hyväksyvät Savon Voiman polttolaitokset.
Ympäristölautakunnan puheenjohtaja asuu laitoksen lähinaapurissa. Ei voi olla huomaamatta.

Pelin loppu Re: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?23.1.2014 10.39
Nyt on jo mitä todennäköistä lirahtanut pakkasen puolelle. Niin näytti aamulla olevan huurussa koko seutukunta. Voi, että pitikin tulla lähes 30 asteen pakkaset. Luulen, että siinä peli lopullisesti menetettiin.

Lämpöä tuleeRe: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?23.1.2014 11.13
Eihän voi mennä pakkaselle.
Ukrainan suuren tietäjän apuripoju on ostanut Tokmannilta ruplilla lämpökynttilöitä useamman repullisen ja laittanut ne on-asentoon eli suorittanut kytkennän lämmitysasentoon, se on varsin tarkka toimenpide ja vaatii paljon osaamista ja kokemusta.
Kohta räystäät tippuvat ja katuojat juoksevat.
Ylimäärä lämpö menee myyntiin Savon Vilkkuvalo Oy:lle ja uutta biovoimalaa ei enää tarvitakaan.

Vastuuta on.Re: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?23.1.2014 12.06
Toivotaan, että virran läheisyys pitää tehdashallin lämmönpuolella.

Toinen peikko on myös kosteus ja huurre, se vioittaa herkkiä laitteita samalla tavalla kuin pakkanenkin.
Uskon kuitenkin, että vastuunsa kantavat kumppanit ovat olleet Peten johdolla vahdissa, eli kipinässä.

kyrsiintynyt veronamaksajaRe: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?23.1.2014 13.55
Kaikilla vastuunsa tuntevilla kunnilla on joko omat lämpövoimalat, osittain omistetut lämpövoimalat tai sitten varmistus siittä, että joku yritys hoitaa esim. taajaman kaukolämpöhuollon.

Nykypäivänä tällaista asiaa pidetään itsestään selvyytenä. On normaalia, että lämpöhuollosta vastaavilla on myös varavoimalat, jos päävoimala vaikka sattuu palamaan.

Lämpöenergiasta huolehtimista voidaan pitää yhtenä kunnan peruspalveluista, vaikka sitä ei taida ollakaan kirjattu lakiin. Monessa kunnassa kuten esim. Helsingissä Helsingin Energian kaukolämpö- ja sähkön myyntituloilla on merkittävä vaikutus kaupungin talouteen. Millainenhan mekkala siitä syntyisi, jos Helsingissä pantaisiin Hanasaaren ja pari muuta varavoimalaa pimeäksi keskellä talvea.

Juankosken "neropatit" ovat antaneet taajaman lämpövoimahuollon ulkomaisen huijarin käsiin. Edustaa sanoinkuvaamatonta tyhmyyttä, että kaupunginjohtaja ja hallintojohtaja ovat menneet väkisin myymään kolmeen kertaan ehdottoman määräysvallan biolämmöstä Samorizin Primary Energy Finland Oy:lle, jonka osakepääoma on peräti 2500 ?. Sillä rahalla saa korkeintaan muutaman tonnin raskasta polttoöljyä ja jos oikein laskin, niin kylän kaukolämpöhuolto voidaan tuolla taskurahalla turvata korkeintaan yhden päivän verran ja kovilla pakkasilla tuskin sitäkään. Nyt tuo biovoimala on kokurssitilassa ja seisoo pakkasten armoilla.

Mitkä ovat olleet näiden Juankosken "neropattien" motiivit, kun ovat lähteneet kylämme kaukolämpöhuoltoa kehittämään? Ei ainakaan kunnan asukkaiden.

Kaikkein vihreimmät on nyt jo havainneet puun polttamisenkin ihmiselle erittäin vaaralliseksi, joten Juankoskella ainoaksi keinoksi järjestää kylään lämpöholto taitaa jäädä pikainen maalämpö tai kiinalaisten halvat aurinkopanelit. Menee vielä ainakin tovin ennen kuin Savon Voima saa uuden lämpövoimalansa tulille. Taitaa olla parasta ottaa salaa uudelleen käyttöön Römssyn vanhat kattilat. Hätä ei ole ennenkään Juankoskella lakia lukenut.

veronmaksajaRe: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?23.1.2014 16.34
Johdon raportointi saamistemme osalta ja tehtaan tulevaisuudesta luottamushenkilöille ja kuntalaisille puuttuu. Mistä kiikastaa? Onko vastuun kantaminen ylivoimaisen raskasta?
Tarkastuslautakunnalla hommia. Sukupuolijakautuma on tainnut hallituksessa muuttua tasa-arvolain vastaiseksi. Naisenemmistö on aika vahva. Hameväkeä aivan liikaa.
Sopiiko tilata jo etukäteen Retuperän WPK soittamaan tämän retuperällä olevan kunnan kesäjuhliin?

Niin ne vaan pysähtyyRe: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?24.1.2014 10.11
Stora Enson viikate heilahtaa Veitsiluodossa



Metsäyhtiö Stora Enso suunnittelee sulkevansa päällystettyä aikakauslehtipaperia valmistavan koneen Veitsiluodon tehtaallaan Kemissä.

Suunniteltu sulkeminen vaikuttaisi yhtiön mukaan enintään 90 työntekijään.
Tuotannon on määrä loppua maaliskuun loppuun mennessä.

Stora Enson mukaan syynä on se, että aikakauslehtipaperin kysyntä on heikentynyt Euroopassa.

Veitsiluodon tehdas on Euroopan neljänneksi suurin paperi- ja kartonkitehdas.
Tehtaalla työskentelee noin 750 työntekijää. Viiden paperi- ja kartonkikoneen lisäksi Veitsiluodossa on sellutehdas ja saha

valejuristiRe: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?24.1.2014 10.18
Missä viipyy Veijon raportti tehtaan tilasta. Ota mallia Salme Harjusesta siitä, mitä tarkoittaa avoimuus ja kuntalain noudattaminen.

ABRe: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla?24.1.2014 10.20
Ei Veitsiluodossa ole kartonkikoneita ja paperikoneita on vain neljä. Uusin kone on numero viisi, mutta nelonen on lopetettu ajat sitten. Tarkkuutta kuomaseni, tarkkuutta,



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: