Keskustelu

PVviikon kirjoitus23.1.2014 14.45
Moro,
otan aina viikolla ns. "viikon kirjoituksen" ja nyt se on tämä mainio kirjoitus:"
veronamaksaja Re: ?Sisällä on onneksi vielä viisi astetta plussalla? 23.1.2014 13:55
Kaikilla vastuunsa tuntevilla kunnilla on joko omat lämpövoimalat, osittain omistetut lämpövoimalat tai sitten varmistus siittä, että joku yritys hoitaa esim. taajaman kaukolämpöhuollon.

Nykypäivänä tällaista asiaa pidetään itsestään selvyytenä. On normaalia, että lämpöhuollosta vastaavilla on myös varavoimalat, jos päävoimala vaikka sattuu palamaan.

Lämpöenergiasta huolehtimista voidaan pitää yhtenä kunnan peruspalveluista, vaikka sitä ei taida ollakaan kirjattu lakiin. Monessa kunnassa kuten esim. Helsingissä Helsingin Energian kaukolämpö- ja sähkön myyntituloilla on merkittävä vaikutus kaupungin talouteen. Millainenhan mekkala siitä syntyisi, jos Helsingissä pantaisiin Hanasaaren ja pari muuta varavoimalaa pimeäksi keskellä talvea.

Juankosken "neropatit" ovat antaneet taajaman lämpövoimahuollon ulkomaisen huijarin käsiin. Edustaa sanoinkuvaamatonta tyhmyyttä, että kaupunginjohtaja ja hallintojohtaja ovat menneet väkisin myymään kolmeen kertaan ehdottoman määräysvallan biolämmöstä Samorizin Primary Energy Finland Oy:lle, jonka osakepääoma on peräti 2500 ?. Sillä rahalla saa korkeintaan muutaman tonnin raskasta polttoöljyä ja jos oikein laskin, niin kylän kaukolämpöhuolto voidaan tuolla taskurahalla turvata korkeintaan yhden päivän verran ja kovilla pakkasilla tuskin sitäkään. Nyt tuo biovoimala on kokurssitilassa ja seisoo pakkasten armoilla.

Mitkä ovat olleet näiden Juankosken "neropattien" motiivit, kun ovat lähteneet kylämme kaukolämpöhuoltoa kehittämään? Ei ainakaan kunnan asukkaiden.

Kaikkein vihreimmät on nyt jo havainneet puun polttamisenkin ihmiselle erittäin vaaralliseksi, joten Juankoskella ainoaksi keinoksi järjestää kylään lämpöholto taitaa jäädä pikainen maalämpö tai kiinalaisten halvat aurinkopanelit. Menee vielä ainakin tovin ennen kuin Savon Voima saa uuden lämpövoimalansa tulille. Taitaa olla parasta ottaa salaa uudelleen käyttöön Römssyn vanhat kattilat. Hätä ei ole ennenkään Juankoskella lakia lukenut. "





Vastaa viestiketjuun

ApinaRe: viikon kirjoitus23.1.2014 15.17
Savon Voimahan käyttää tälläkin hetkellä varalaitoksiaan, joten mikä on ongelmana?
Onko Juankosken taajaman alueella joku rivi tai kerrostalo kylmänä?

PVRe: viikon kirjoitus23.1.2014 15.30
Moro,
kyse on Juankosken kaupungin talouspolitiikasta- olisi melko lystikästä, että jotkut edes alkaisivat miettiä kunnan talousasioita pitkän kepupolitiikan jälkeen.

Olihan neuvostoliitossakin talot lämpiminä mutta ympäristöstä ja rahasta ei ollut väliä, kun valtio maksoi kaikki, veroja ei ollut ja kansa eli vauraudessa-- niinkö se meni.

Jos ei tajua kirjoitusten tarkoitusta, voi vaikka ottaa sitten selvää, ennekuin kirjoittaa pelkkää lantaa.

ApinaRe: viikon kirjoitus23.1.2014 15.49
"Kaikilla vastuunsa tuntevilla kunnilla on joko omat lämpövoimalat, osittain omistetut lämpövoimalat tai sitten varmistus siittä, että joku yritys hoitaa esim. taajaman kaukolämpöhuollon." Siinä suora lainaus viikon kirjoituksesta. Ja tälläinen varmistushan Juankoskella on.
Biolaitoshan meni huijareille, sitä ei käy kiistäminen.
Pekka voisi kuitenkin joskus laskea vaikka kymmeneen tai lukea kirjoitukset ajatuksen kanssa ennen aivopierujaan.

ABRe: viikon kirjoitus23.1.2014 16.12
Onko biolämpöön investoitu vuoden 2010 jälkeen. Kauppalehti totesi silloin:

Stromsdalin tehdas on ollut Biolämmön merkittävä kuormittaja. Lämpökeskuksen täytyy saada tietty minimikuormitus ja käydä siis tietyllä minimiteholla, tai muuten se joudutaan sammuttamaan. Vaihtoehtoisesti on tehtävä kallis minimitehoa alentava investointi.

http://www.kauppalehti.fi/etusivu/kartonkiyhtion+konkurssi+-+pelko+domino-efektista/2010077575

Samahan se on jäteveden kanssa. Ensi kesänä taas rannat saastuvat, kun tehdas ei käy tai vielä pahempi, että käy pätkittäin. Laitos on aivan liian suuri asukasjätevesille pelkästään. Mikähän sen tilanne on tällä hetkellä. Kesällä vedet lämpiävät ja pöpöt lisääntyvät eri vauhtia. Alkaa moska nousta pintaan sen sijaan, että vajoaisi pohjaan.

PVRe: viikon kirjoitus23.1.2014 16.12
Moro,
tarkoitat siis raskaalla öljyllä toimivia varavoimaloita, jotka ovat Savon Voiman omistamia.
Nyt tulee sinulle mietittävää: kumpi on parempi lämmöntuottaja- biomassalla,turpeella ja vaikka jätteillä toimiva kaupungin osittain omistama biolämpölaitos, vai raskaalla öljyllä toimiva vieraan yrityksen omistamat varavoimalat.
Kun rauhassa lasken kymmeneen ja mietin rauhassa, olen kuitenkin oman biolämpölaitoksen kannalla, sillä se tuottaa vihreämpää lämpöä, tuottaa voittoa omistajileleen kuntalaisille ja sen tuotannosta vastaa osittain oma kunnan tahto.
Suosittelen sinullekin ajattelutaukoa ja pidä piippa päässä, ettei nuppi jäädy.

Ps. Savon voiman varavoimalat eivät ole tarkoitettu, kuin erikoistapauksiin ja nyt ne on olleet pakotettu kaupungin johdon typeryyksien takia toimimaan täydellä teholla ja erittäin kalliilla öljyllä, joka vielä lisää ympäristön saasteita.

JuuhanRe: viikon kirjoitus23.1.2014 16.23
Pekalta hyvä vetäisy.
Miksi kaupunki halusi antaa pois suuren osuutensa biolämmöstä ja saattaa laitos konkurssitilassa ulkomaalaisen pöytälaatikkoyrityksen haltuun. Ja tulos on tässä: lämpölaitos on konkurssitilassa ja jäässä. Varavaravoimalat tuottavat kallista ja saastetta ilmaan.
On hyvä asia, että nimimerkki--apina-- on nimensä veroinen. Vaikka osaahan apina painaa yhtä nappulaa samaan aikaan, kun se painaa toista sormeaan vaikka persiisiin. Samaa ajattelutasoa molemmissa , nimimerkissä ja itse apinassa.

FaktaRe: viikon kirjoitus23.1.2014 16.38
JB lämpiää nyt kaukolämmöllä, otettu huomioon jo suunnittelussa ns. käänteissymbioosilla.
Eli ei jäädy, tietämättömät voi kysyä Savon Voimalta.

Yk joukotRe: viikon kirjoitus23.1.2014 16.41
Tarkoittaa, että kallista raskaalla öljyllä lämpöä tuottavat varavoimalat repivät kovia maksuja, sillä Savon voima ei ole omistajana biolämmössä.
ottakaa tietämättömät selvää- varsinkin faktatietoa apina.

ABRe: viikon kirjoitus23.1.2014 17.04
Tässäpä linkki, jossa biovoimalan kaavio.

http://ccs.infospace.com/ClickHandler.ashx?du=www.savonvoima.fi%2fSiteCollectionDocuments%2fuutisarkisto%2f...&ru=http%3a%2f%2fwww.savonvoima.fi%2fSiteCollectionDocuments%2fuutisarkisto%2fJuankoskiPaakaavio.pdf&ld=20140123&ap=2&app=1&c=zensearch&s=zensearch&coi=771&cop=main-title&euip=87.95.19.68&npp=2&p=0&pp=0&pvaid=d3f8c7455a254ec0a98435b1866c9a1d&ep=2&mid=9&en=VDmpBk3C0yEJl8p46%2fskWGLdjbK9gOFDJvVA%2bA7MY0gl3jZynMSnkw%3d%3d&hash=EA360E0D3A7B8E2A7D4A406742D28354

Minä kauheasti ihmettelen, kun kaaviossa on biokattila 15 MW ja öljykattilat 10 ja 6 MW, miksei niitä käytetä. Niillä millä tahansa voidaan lämmittää tehdasta ja yhdyskuntaa. Miksi ne eivät ole käytössä, kun niiden kombinaatioilla saa tarvittavan tehon. Käytettäisiin sitä 6 MW:n kattilaa, niin kyllä tehdas lämpiäisi. Koneen kuivatusosa pyörimään ja höyryt sylintereihin. Onko varma, ettei piipusta tule savua.

ApinaRe: viikon kirjoitus23.1.2014 18.48
Asiallista on taasen keskustelu..
Pointtini oli rautalangasta vääntäen se, että kaukolämmön tuotanto on Juankoskella turvattu.
Se taasen miten kallista tai epäekologista raskaalla polttoöljyllä lämmittäminen on toinen juttu.

kuhanRe: viikon kirjoitus23.1.2014 18.50
ei taida olla AB oikein jyvällä mitenkä homma toimii.

PVRe: viikon kirjoitus23.1.2014 22.27
Moro,
pitääkö sinulle, apina, vääntää rautalangasta se tosiseikka, että lämmönjakelu on laissakin pakolliseksi todettu tosiseikka.
Mutta paljonko se maksaa ja kuinka sitä tuotetaan on aina ollut se tärkein seikka, jota apinantapaiset kepulaiset eivät ymmärrä.
Juankoski on konkurssissa juuri sen takia, että ei ymmärretä taloudellisuutta, ja sitä, että kuntien varallisuus on kortilla.

Minua suorastaan ällöttää tuo apinan yksinkertaisuus kirjoittelussa ja se, että ei ymmärretä, että meidän olisi aina ajateltava yhteisistä asioista myös taloudellisesti.
Vuosikymmenien "pellossa elämisessä" välittämättä kunnan taloudesta on saanut juuri apinat kirjoittelemaan puuta heinää.

ABRe: viikon kirjoitus23.1.2014 23.24
Pekka V, ei se ole niin kirkossa kuulutettu, mikä on edullisin energiantuottomuoto. Kombivoimalaitos, jossa tuotetaan sähköä ja ikään kuin jätteenä lämpöä, on edullinen polttoaineesta riippumatta, jollainen ei Juankosken voimalaitos valitettavasti ole. Kun sitten puhutaan biopolttoaineista, on otettava huomioon, mitä yhteiskunnan tukia on annettu investointiin ja vieläpä käyttöön. En yhtään tiedä, mitä investointitukia Juankosken Biolämpö aikoinaan sai, mutta näissä jutuissa on monesti niin, että investointi on se kannattavin osa ja käyttäminen onkin sitten toisarvoista. Näinhän se on ollut PBF:nkin osalta.

Minä luulin, että tuo Juhani Putkinen on sun täydellinen hengenheimolainen, mutta energiapolitiikassa oletkin hiukan eri linjoilla. Lue nyt kuitenkin Juhanin hyviä kannanottoja kepuloisten ja vihreiden harjoittamasta energiapolitiikasta. Meillä täällä on pirunmoinen pakkanen, mutta ei tuule juuri lainkaan. Tuulimyllyt ei jauha sähköä, mutta tuet juoksevat hullun lailla.

http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/

kyselijäRe: viikon kirjoitus24.1.2014 15.09
Apina se vaan jankuttaa, että Juankoskella kaukolämpöhuolto on turvattu joillakin Savon Voiman varavoimaloilla. Se on hyvä niin, että ei tarvitse Juicen torilla lämmitellä nuotioden äärellä kuten tehdään parhaillaan Ukrainan Kiovassa, kun "kylän pomo" ja "think tank" ei suostu keskustelemaan kylän asukkaiden kanssa tarvittavista muutoksista.

AB on yllä kaivanut ansiokkaasti esiin konkkatilassa olevan biolämmön voimalakaavion ja on huomannut, että voimalassa on itse asiassa kolme matalapaineista höyrykattilaa.

Kaikkien tiedossa on, että uusi biovoimalahan suunniteltiin ja rakennettiin sellaiseksi, että noin 20% höyrykapasiteetista menee kaukolämpöön, joka toimitetaan Savon Voiman omistamaan kaukolämpöverkostoon.

Energia-alan asiantuntijat pitivät "kepuloisten" biovoimalahanketta jo syntyessään sutena, kun siitä ei tehty kalliimpaa combivoimalaa. Faktahan on myös se, että Savon Voima ja Juankosken kaupunki rahoittivat 70%:a varattoman Römssyn tarvitsemasta uudesta voimalasta. Pekkarinen antoi hankkeeelle vielä noin 10%:n tuen.

Jos biolämmön piipusta ei nouse savua ja kaukolämpö pelaa "apinan raivolla", niin Savon Voimalla täytyy olla jossain lepikossa noin 3 MW:n varavoimala. Onkohan niin, että voimalassa on kaksi höyry pannua? Toinen käytössä ja toinen varalla?

Savon Voiman toimitusjohtaja on julkisesti ilmoittanut, että JBOY on syyllistynyt kaukolämmön osalta sopimusrikkomuksiin ja Savon Voima on siitä syystä joutunut tuottamaan tarvittavan kaukolämmön kalliilla raskaalla polttoöljyllä, josta on aiheutunut merkittäviä tappioita. Tästä syystä Savon Voima on käynnistänyt uuden biovoimalan rakennushankkeen.

Vain 2500 euron osakepääomalla varustettu ukrainalaisten uusi bioenergiayhtiö Primary Energy Finland Oy ei ole siis kyennyt vastamaan Juankosken kaupungin kaukolämpöhuollosta kaupunginjohtajan ja hallintojohtajan suunnitelemalla tavalla.

Nyt näyttääkin siltä, että Juankosken kaupungin koko lämpöhuolto kaipaa avointa keskustelua, siitä miten se tullaan tulevaisuudessa hoitamaan.

Jos noita höyrykattiloita aletaan laskemaan, niin tilanne saattaa kohta olla seuraava:
- Juankosken biolämpö 3 kattilaa (yksi biokattila, 2 öljykattilaa varalla)
- Savon Voiman nykyinen varavoimala, ilmeisesti 2 öljykattilaa, koska kaukolämpö pelasi jo vuonna 2006, jolloin JBOY käynnistyi. Savon Voimalla täytyi siis ennen biolämmön käynnistymistä olla ilmeisesti jo kahden öljykäyttöisen kattilan laitos, joka nähtävästi jäi varavoimalaksi biolämmön käynnistyttyä.
- Römmsyn kaksi vanhaa öljykattillaa (ei käytössä)

Onpahan siinä komea rivistö matalapaineisia höyrykattiloita Juankoskella. Tarkkoja tietoja ei valitettavsti vielä ole yleisesti tiedossa, mutta voidaan arvioida, että höyrykattiloiden paikallinen kokonaiskapasiteetti lienee tasolla noin 55 MW, kun Savon Voiman uusi biovoimala käynnistyy noin vuoden päästä.

Nyt kovilla pakkasilla tuo kaukolämmön tarve lienee noin 3 MW. Koutterin varassa mahdollisesti käynnistyvä Tratta PBF ei tule tarvitsemaan biolämmön höyryä, joten tästähän saadaan paikallisen höyrykapasiteetin käyttöasteeksi kovimmissa pakkasissa n. 5.5%.

Ei siis ole mikään ihme, että kaukolämpö maksaa Juankoskella paljon.

Tratta PBF:n tapauksessa kaupunginjohtaja on jo osoittanut kyntensä pahviteollisuuden asiantuntijana tunnetuin seurauksin. Onko nyt Savon Energiaholding Oy:n toimitusjohtaja jälleen kerran osoittamassa taitojaan energia-alan erikoisosaajana?

valejuristiRe: viikon kirjoitus24.1.2014 19.49
Muistetaan sekin, että Kangasperko oli tekemässä sopimusta Savon Voiman kanssa Biolämmön pääomarakenteen korjaamisesta ja terveen yhtiön lahjoittamisesta ulkomaalaisomisteiselle Primary Energylle. Samoriz sai siinä yli 2 milj. euron lahjoituksen. Siis kiellettyä valtion tukea.
Oliko Savon Energiaholdingin aktiivinen toimitusjohtaja jäävi vai ei?
Juankosken lakikonsultti muistaakseni kertoi hallinto-oikeudelle, että Kangasperkon tehtävä Energiaholdingissa on ikään kuin harrastus, ei oikea tehtävä, joka aiheuttaisi jääviyden. Puppua pupun perään.

Pekka VRe: viikon kirjoitus24.1.2014 20.54
Moro,
YLE:ssä tänään uutisissa koskien Savon voiman ja Kuopion energian sopimusta:" Savon Voimaa hallinnoivan Savon energiaholding-Oy:n toimitusjohtaja Petri Kangasperko sanoo, että nyt on hyvät edellytykset jatkaa fuusiovalmisteluja. ."
Kyseisen lausunnon hän antoi tänään perjantaina YLE:lle fuusioneuvottelujen jälkeen Kuopiossa.

Vai harrastelua. Lakimiehien lausuntoja ei kannata aina ottaa tosissaan. Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt. Nyt on syöty kaupunginjohtajan leipää laittomissa asianajoneuvotteluissa ja leipä on ollut kaupunkilaisten maksamaa-- ainakin vielä.

päättelijäRe: viikon kirjoitus24.1.2014 22.30
Saadaanpa nähdä kumman voimalayhtiön arvon kaupunginjohtaja ja energia-alan erityiskonsulttina kunnostautunut Juankosken sivutoiminen kaupunginjohtaja määrittää arvottomaksi FCG:n erityiskonsultin suorittamalla diskonttausmenetelmällä molempien mahdollisesti fuusioitavien energiayhtiöiden vapaista kassavirroista.

Kumpi ompi sitten arvoton: Savon Voima vai Kuopion Energia? Siinäpä sitä on miettimistä. Kaupunginjohtajalla on tässä taas pelin paikka. Kuopion kaupunginjohtajaa Pete Herrasta ei tule, mutta Savon Energiaholdingissa voi olla vielä muutama vuosi "harrastustoimintaa" jäljelle, jos ei eläkeleikkuri iske ennen aikojaan tai tule muita ongelmia.

Siis loogisesti ajatellen kaupunginjohtajan määrittämät voimaloiden arvot tulevat osittamaan, että Kuopion Energia on arvoton yhtiö, jonka Savon Voima voi armeliaisuuttaan ottaa huomaansa. Totta kai kaupunginjohtaja on kiirehtinyt YLE:lle lavertelemaan, että nyt on hyvät edellytykset jatkaa fuusioneuvotteluja.

Lieneekö toimelias kaupunginjohtaja toiminut kätilönä, kun Kuuopio on sanonut njet kaukana olevalle Fennovoima-hankkeellekin?

Jossain vaiheessa kuulosti myös vähän sille, että Risteferin ja kaupunginjohtajan yhteisissä suunnitelmissa oli kuusisahan ohella mukana myös toisessa investointivaiheessa suurehko bioenergiainvestointi vai oliko kysymyksessä peräti pieni atomivoimala? Jos näin oli, niin Kuopion Energian irtautumiselle Fennovoimasta ja mahdolliselle fuusioitumiselle Savon Voiman kanssa löytyy luonnollinen selitys.

ABRe: viikon kirjoitus25.1.2014 2.45
Pekka V lankeaa jälleen helmasyntiinsä eli alkaa haukkua ja nimitellä yksittäistä nimimerkkiä. Apina on mielestäni sopiva ja itseironinen nimimerkki. Jos pystyy nauramaan itselleen, ei voi olla kovin ilkeä ihminen.

Moderaattorina nimenomaan pitäisi antaa kaikkien kukkien kukkia. Jos on nahka sitten niin ohut, ettei kestä ollenkaan muunlaisia mielipiteitä, voi kai entiseen tapaan poistaa ko. kirjoituksen. Ihmettelen Pekka V, että upseerimiehenä sorrut tuollaiseen. Joukkoja pitää johtaa edestä ja nimenomaan esimerkillä.

Tuollainen reagointi johtaa palstan tason laskuun. Asioista voi olla rakentavasti eri mieltä ilman että puuttuu nimimerkin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin. Huono esimerkki synnyttää aina apinoita, jotka reagoivat samaan malliin. Sonta ja lanta sanavarastossa ovat verrattavissa kirosanoihin ellei niitä käytetä siitä itsestään.

PVRe: viikon kirjoitus25.1.2014 12.24
Moro,
ei sinun -AB- tarvitse puuttua moderaattoreiden toimintaan, sillä olet ns. ulkopuolinen" etkä tiedä mistä osoitteesta paskanhaju tulee.
Minä en ole moderaattori, joten minua voidaan kritisoida ja se onkin hyvä asia.
Olen aina johtanut joukkoja edestäpäin, en vain armeijassa ollessani, mutta myös työelämässäni ja aina olen saanut kritiikkiä kielenkäytöstäni, mutta kun minut on opittu tuntemaan, on kaikille selvinnyt tyylini.
Se, että otan omalla nimelläkantaa nimimerkillä kirjoittavaan apina-kirjoituksiin, on esimerkkinä "etulinjassa" olemisesta.
Ihmettelen sinunkin mielipiteitäsi, jos tunnet sympatiaa apinan apinamaisiin kirjoituksiin. Minä olen, sillä juuri apinamaisilla päätöksillä ajatuksineen on tuhottu Juankosken suhteellisen vauras talous.
Minä en silitä apinoita typeristä kommentoinneista, vaan suuresti paheksun, ja se on minun tapani.
Olen lukenut sinun kirjoituksiasi ja panetteluasi suoli-24 sivustolla, ja nauranut päälle, sillä kirjoituksistasi on pursunut yli suhtautumiseni minun henkilööni. Mutta kuten eräässä elokuvassakin kuuluisa näyttelijä sanoi lopuksi:" Frankly my dear, i dont give a damn."
Have a nice day....

Eero KekalainenRe: viikon kirjoitus26.1.2014 16.41
Kyllahan se on nain AB:t, apinat ym. muittenkin otsikoiden keskusteluissa nimimerkin takaa kirjoittelijat. Moro PV, Pena T ym.monet puhuvat asiaa OMALLA nimella, ei nimimerkilla. Miksi te valehtelette itsellenne ja suojaudutte nimimerkin taakse ??? Olkaa rehellisia ja puhukaa omallla nimella, jos on jotakin jarjellista sanottavaa, eika vain alytonta asiallisten kirjoitusten kritisointia, ei puskasta huudellen nimimerkilla. Se ei ole ihmiselle hapea etta voi sanoa: MINA OLEN MINA
Jos uskaltaa taman tunnustaa julkisesti, se on ihmisen merkki. (anteeksi venajan kompuutter, ei ole kaikki kirjain)

kuhanRe: viikon kirjoitus26.1.2014 17.02
eikä tämä kyllä venäjän hommiin pitäs kuulua.

ApinaRe: viikon kirjoitus26.1.2014 17.12
Eli onko homman nimi se, ettei vapaata juankoskea saa kritisoida nimimerkin takaa(mitä en ole muuten tässä topikissa tehnyt), mutta kaikkia muita saa hutkia?

Eero KekalainenRe: viikon kirjoitus26.1.2014 17.49
Haloo kuha :::::
Mina en nyt oo venajalla. Ja kuin myos apinalle. kritisoida saa ,saa,saa. Mutta minua arsyttaa se etta nimimerkin takaa huudellaan. Ihmiselle ei ole hapea jos han uskaltaa julkisesti sanoa MINA OLEN MINA. Han on sanansa mittainen nainen/mies.

ABRe: viikon kirjoitus26.1.2014 18.04
Keskustelupalstojen idea on juuri se, että voi kommentoida nimimerkin takaa. Kunnallispoliitikot kommentoivat tietenkin omalla nimellään, koska ovat muutenkin julkisuuden henkilöitä. Muutenhan se olisi tosi raukkamaista. Jos heidät jätetään pois, niin montakohan prosenttia tämän palstan kirjoittajista esiintyy omilla nimillään. Oletko ehkä ainoa Eero Kekäläinen?

PVRe: viikon kirjoitus26.1.2014 18.05
Moro apina,
saat kritisoida vaikka kuinka paljon, mutta kestä hyvä apina myös itseesi kohdistunut kritiikki, varsinkin, kun kirjoituksesi ovat hyvin yksinkertaisia, lapsellisen naiveja ja ilman perusteluja.
Ja jos todella on asiaa, niin voi kirjoittaa myös nimellä, jos on kanttia. Yleensä apinoilla ei löydy sellaista. Mutta apinoista pidän ja olen tavannut aina eläintatrhoissa ympäri maailmaa "serkkuja".
Mutta onhan apinakin käynyt avaruudessa, kun osaa painaa yhtä nappia ja saa siitä namun. Apinahan korvasi koiran, sillä apina juuri pystyi siihen, mutta koira ei, vaikka oma koirani osaa haukkua haukkumatta ketään, mutta avaruuteen se ei pääse. Kuutamolla sekin välillä on, kuten apinakin.

Eero KekalainenRe: viikon kirjoitus26.1.2014 18.45
AB :::::AB HALOOO!!!!! Sen tiedan, en varmasti ole ainoa Eero Kekalainen, en ole,Akonpohjassa on kaimani, mutta tiedan 100 % nyt kun kirjoitan, olen varmasti mina. Asetatko kyseenalaiseksi henkilollisyyteni ???? Esiintyjien prosentit ovat mita konsultit haluaa todentaa.!!!!!

ApinaRe: viikon kirjoitus26.1.2014 19.57
Kyllä kritiikkiä kestetään, ei siinä mitään.
Ja hattua sinulle nostan, että jaksat kaupungin asioihin paneutua.
Erimieltähän saa ja pitääkin olla asioista, ettei olisi vaan yhtä totuutta eikös..

Mutta..onko mielestäsi ne noin kahdeksankymmentä prosenttia palstan kirjoituksista perusteltuja ja älykkäitä, joissa on nämä samat laulut nyt jo kolmatta vuotta päivittäin?

PVRe: viikon kirjoitus26.1.2014 23.24
Moro parahin apina,
olet oikeassa ja paljon on sivuilla perusteettomia kirjoituksia. Mutta saanhan toivoa hyviä ja perusteltuja kirjoituksia ja siksi vastaankin sinulle.

Todellakin joskus tuntuu, että en jaksa välittää paskaakaan kuntani asioista, mutta kun minut on sinne äänestetty, on velvollisuuteni vastustaa huonoja esityksiä ja päätöksiä kritisoida ja yrittää saada edes joitain ymmärtämään minulle tuttuja ja tietämiä asioita.
Mutta esimerkiksi kartonginteko on minulle alkemiaa, jota en ymmärrä ja siksi olen ns. kuulolla ja sitten jos saan jostain kiinni, pistän oman mielipiteeni mukaan.
Olen koko elämäni ollut tarkka taloudenhoidossa ja siksi myös kritiikkini kohdistuu kuntani taloudenhoitoon, johtamisen puutteeseen ja siihen, että päätöksentekijät eivät viitsi ottaa selkoa asioista, mistä päättävät muiden puolesta.
Olen myös ollut esillä, joukkojen edessä, sillä avoimuus ja läpinäkyvyys on minulle tärkeitä hyveitä ja siksi äänestäjäni tietävät mitä saavat, kun viitsivät äänestää minut edustajakseen. Jokainen ainakin sivujen lukija, ja ennen myös paikallislehden lukija tiesi mitä aion päättää tai esittää. Nykyään en kirjoita paikallislehteen, sillä lehden solvaukset ja moraalittomuus jätti haavat, jota ei hevillä korjata. Olen sinänsä asiasta hyvin pahoillani, sillä mielestäni paikallislehden sivustoa tarvitaan, mutta nyt olen sitoutunut omaan ns. sosiaalisen median sivustoihin, jotka ovat avoin kanava, kanavat sekä paikallisille ja ulkopaikkakuntalaisille tarkoitetut.

Vaaleihin mukaanRe: viikon kirjoitus27.1.2014 9.28
Hienoa Pekka V. Sinua arvostavat juankoskelaiset yli puoluerajojen. Nyt kun on kaikille selvinnyt se, että jos olisi muut puoluetoverit kuunnellut teidän Elävä Juankoski ryhmä ehdotuksia, kunta olisi nyt noin 10 miljoonaa euroa rikkaampi. Koska yli- investointeja ei olisi tehty noin suurina mitä ne tehtiin. Kun vielä ottaa huomioon tuon surullisen kuuluisan viidenmiljoonan euron kuntatakauksen puhutaan jo noin 15 miljoonan euron menetyksestä. Puhumattakaan mitä muuta vaikutusta on ollut noilla yli-investoineilla ja rahan kylvämisellä kankkulan kaivoon, kuten avustus valokuituyhtiölle n. 400.000 euroa ja moottorikelkkareitistön suunniteluun kustannuksiin noin 100.000 euroa. Lisäksi on upotettu rahaa lampaanviulu, hamppu ym. projekteihin. Ei ime jos näiden tupeloinnin jälkeen Juankoski vielä olisi voimissaan. Ei tosiaan ole voimissaan, eikä ilmeisesti toivu entiselleen koskaan sellaisia olivat noiden hummeripoikien pikapäätökset Juankosken kunnalle, ne katkaisivat kamelinselän. Täytyy tosiaan Pekka V nosta hattua korkealle, että olet valtuustonvarapuheenjohtajana ottanut reilun kannan asioiden hoitoon ja tuonut epäkohdat esiin. Ajattelen, että seuraaviin vaaleihin kannattaisi perusta Vapaa Juankoski kansanliikkeen ryhmä, se mitä todennäköisesti saisi valtavan äänisaaliin. Olisihan nekin äänet pois noilta tupeloijilta. Harkitse Pekka V asiaa. Vielä tuosta maininnasta suhtautumisessasi paikalislehteen Koillis- Savoon niin olet oikeassa, niin me monet muutkin jotka olemme lehteä seuranneet olemme huomanneet kuinka keskustapuolue myönteiseksi lehti on keskustapuolueen ex Juankosken hallituksen puheenjohtajan tuottajakaudella mennyt. Ei siis ihme, että lukijoita on karannut lehdeltä sekä ilmoittajia.

SäyneisläinenRe: viikon kirjoitus27.1.2014 18.41
Ilman muuta vaaleihin mukaan Vapaa Juankoski kansanliike. Sitä kautta saadaan Juankoskelle jotakin uutta puhtia.

eskimoRe: viikon kirjoitus27.1.2014 19.38
eli se suuri muutos,mikä tapahtui jo viime vaaleissa

2.SäyneisestäRe: viikon kirjoitus27.1.2014 19.45
mihin vaaleihin? 2016 on seuraavat kunnallisvaalit ja eikö ne ole jo Kuopion kanssa yhteiset? hyvä jos joku saahaan läpi menemään ,mutta ei siellä meitin ääni paljon kuulu!

Pettynyt äänestäjä muutoksen puolestaRe: viikon kirjoitus27.1.2014 20.28
Viime vaaleissa ei tapahtunut suurta muutosta valitettavasti.
Kovin hiljaisia ovat, mutta kun on kädet sidottu, niin minkäs mahdat.
Joten Vapaa Juankoski kansanliikettä tarvitaan seuraavaan valtuustoon ihan oikeasti.
Tarvitaan ryhmä ja sinne edustajat joka pitää kuntalaisten puolia ja tuo asiat kuntalaisten ulottuville. Salailun on loputtava ja turha rahan haaskaus.

PullisteluaRe: viikon kirjoitus27.1.2014 20.47
Huh huh turhaa uhoa,kertokaa kuka puolia pitää lapsuutensa täällä eläneet.
Muut päättää nykyään,jopa p.v.

kalakukko kalpaRe: viikon kirjoitus27.1.2014 21.20
Vapaa sivut ovat luetuimmat jopa Kuopiossa.

Kyllä meitin ääni kuuluu ja lujaa.
Pekka V taitaa olla aika tuttu kuopiolaisille ja hän on myös neuvotteluryhmän jäsen, joten tuttu kuopiolaisille päättäjillekin.
Kun Pekka ajaa Juankosken etuja, ajaa hän todellakin Kuopion etuja.

On tuttu KuopiossakinRe: viikon kirjoitus28.1.2014 14.08
Pekka vaan seuravaksi Kuopion valtuustoon. Ajaa muuten meidän Säyneiseläisten etua.

eskimoRe: viikon kirjoitus28.1.2014 17.39
kieltämättä myös kuopiolaiset ovat ihmetelleet minkälaisia pellejä asuu juankoskella ja myös kertoneet palstan juttujen olevan suurta viihdettä.kaurismäki vois ohjata elokuvan käyttäen palstaa kässärinä.nimeksi tulisi pahvitehtaan varjossa

Pekka VRe: viikon kirjoitus28.1.2014 19.25
Moro,
ja kiitos eskimolle.
Sosiaalisen median yksi tehtävä on olla myös viihdyttävää .

Alun perin sivuston tarkoitus oli saada muutama kymmenen lukijaa sivuille, mutta lukijakunta ja sivuston latausten määrä yllätti kaikki. Eniten meidät, jotka maksamme sivuston ylläpidon ja ryhmän toiminnan.
Esimerkiksi eilen sivulautuksia oli n. 3500 ja eri yksittäisiä tietokoneita lähes 1800.

Eskimo on siinä myös oikeassa, että aina kun tehtaan toiminnasta tulee julki tietoja, lukijakunta kasvaa lähes kaksinkertaiseksi. Myös Juankoskea koskevat uutiset ovat suosittuja. Ja jos servereiden IP-osoitteita tutkitaan, löytyy eri maiden servereitä aina indonesiaan ja jenkkilöihin asti.

Joten omasta ja ryhmäni puolesta kiitän lukijoita siitä, että viihtyvät sivuilla.
Muuten sivustosta saattaa vielä tulla vapaa Kuopio, kun kaikki kunnat ja kuntarajat poistetaan. Meidän idea olikin alussa luoda mielipidevapaa Koillis-Savo, mutta jäimme vapaa Juankoskinimeen, koska se herkistää kaikkien mieliä ja olemme pyrkineet luomaan Juankoskesta maailman kuuluisin kunta, tietenkin jokainen voi miettiä, missä kategoriassa Juankoski keinuu.
Juice loi Juankosken kansalaisten mieliin ja vapaa juankoski-sivusto pitää vapaata mielipidesivustoa Juicen hengessä.

Terkut HesastaRe: viikon kirjoitus28.1.2014 20.31
Kiitos Pekka.
Me täällä Hesassakin lueskelemme teidän sivustoa. Me jotka läksimme tänne Hesaan jo silloin kun tehdas oli Kymi osakeyhtiön omistuksessa. Ja Juice oli voimissaan seilaili Romullus ja Remullus laivalla nipun uitossa Karhonvedellä ja Kallavedellä. Nyt meillä on perhe kasvanut tänne ja myös lapsemme lukevat sivustoa ja heidän lapsensa. On mielenkiintoista seurata kuinka huonoon jamaan niin virkeä paikkalunta on pistetty mitä Juankoski oli. On yli-investoitu ja vielä mentiin antamaan älytön takaus. Voimia teille vaan, jotta jaksatte pitää sivustoa ja rahoittaa sen olemassa oloa sillä tiedän , että ilmaista ei ole tämän kaltaisen sivuston pito. Tosi hyvät sivut teillä on ja kiitos siitä.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: