Keskustelu

PVKeskustelua esteellisyydestä24.1.2014 21.13
Moro,
esteellisyys on kuin kuppatauti; se on paskamainen tauti, mutta sekin lähtee, kuten sanonta kuuluu- lähtee kuin kuppa Töölöstä. Tarkoittaen Välskärinkadun sukupuoliklinikan perustamista Töölöön.

Pena Tolvanen ja allekirjoittanut , olemmeryhtyneet taisteluun , ei kuppaa vastaan, vaan sitä vastavaan hallinnollista kuppatautia vastaan, siis esteellisyysmenettelyä vastaan.

Esteellisyys normit löytyvät eri lainsäädännöistä: EU-perustuslaista, Suomen Perustuslaissa, Kuntalaissa, Hallintolaissa, Rikoslaissa,(virkarikokset) ja monesta muusta säädöksistä.

Oikeuskanslerin viraston määritelmä on tässä:"

--
MÄÄRITELMÄ
Esteellisyydellä hallinnossa tarkoitetaan sitä, että virkamies on asian-
osaisiin tai itse asiaan sellaisessa suhteessa, että se voi saattaa hä-
nen puolueettomuutensa vaaranalaiseksi ja että hän sen vuoksi ei
saa ryhtyä asiassa toimimaan (Veli Merikoski: Hallinto-oikeuden oike-
ussuojajärjestelmä, s. 95).
Esteellisyyssääntelyn tarkoituksena on estää ulkopuolisten intressien
vaikutus hallintotoimintaan. Tavoitteena on ensisijaisesti korosta hal-
linnon henkilöstön objektiivisuutta hallintoasioiden käsittelyssä ja s a-
malla varmistaa menettelyn neutraalisuutta (Olli Mäenpää: Hallinto-
oikeus, s. 231).
Esteellisyyttä koskevat säännökset liittyvät läheisesti hallinnossa
noudatettavaan objektiviteettiperiaatteeseen. Sen mukaan viranomai-
sen toiminnan tulee olla puolueetonta ja objektiivisesti perusteltavis-
sa. Hallintotoiminta ei saa perustua virkamiehen puolueettomuutta
vaarantaviin epäasiallisiin syihin.
Virkamiehen toiminnalta edellytetään julkista luotettavuutta. Valtion
virkamieslain 20 §:n mukaan virkamiehen on suoritettava virkatehtä-
vänsä asianmukaisesti ja käyttäydyttävä virkamiesasemansa edellyt-
tämällä tavalla. Virkamiesaseman on katsottu yleisemminkin edellyt-
tävän pidättäytymistä sellaisesta käyttäytymisestä, joka voisi heike n-
tää kansalaisten luottamusta virkatoimintaan (Bruun ? Mäenpää ?
Tuori: Uusi virkamiesoikeus, s. 131)."

Jos kunnissa halutaan läpinäkyvää, avointa ja hyvän hallinnon kriteerien täyttyvän virkatoiminnassa, on esteellisyys ja esteellisyyteen puututtava tiukalla otteella.
Juankoskella on esteellisyys-säännöt jätetty täysin hunningolle ja viranhaltijoiden edsteellisyystulkinnat ovat olleet hyvinkin kyseenalaisia. Nyt niitä monia käsitellään tuomioistuimissa ja toivottavasti pian saamme päätökset niistä.

Toivon hyvää kritiikkiä ja keskustelua asiasta.

Ystävällisesti,
Pekka Vartiainen
luottamushenkilö virkavastuussa

jusaRe: Keskustelua esteellisyydestä24.1.2014 22.49
Mitä voitatte taistelemalla, keskittykää tekemään huomisesta parempi ja pitäkään arvon herrat katse tulevaisuudessa. Historiaan emme voi vaikuttaa, mutta huomisesta voimme tehdä paremman. Taistelu johtaa parhaimmillaan osavoittoihin, mutta harvoin riittää koko pelin voittamiseen siihen vaaditaan ikävä kyllä enemmän.

sorry tyhmyyteniRe: Keskustelua esteellisyydestä24.1.2014 23.24
Tyhmä kysymys: Kuinka luottamushenkilö voi olla virkavastuussa jos hän ei ole virassa.

ABRe: Keskustelua esteellisyydestä24.1.2014 23.47
Esteellisyys, korruptio, nepotismi ja enemmistön diktatuuri yhdessä puuttuvan avoimuuden kanssa ovat saman käsitteen eri sivuja. Se kaikki on rehellisyyden ja moraalin puutetta, johon valta ja pienet puolivallattomat askeleet hitaasti mutta varmasta turruttavat vallassaolijat.

Tämä kaikki on kulminoitunut Juankoskella ennen näkemättömiin mittoihin. Ei se ole kovin tavatonta muissakaan pienissä kunnissa, joissa lähes kaikissa on kepuloisten enemmistö. Näistä rankaiseminen ja päätösten oikaiseminen on tulevaisuuden parantamista, koska tekijät saatetaan ainakin häpeään ja heitä ja heidän kaltaisiaan ei jatkossa suosita. Ei pidä olla sinisilmäinen tällaisen suhteen. Lukekaapa vaikka seuraavaa tutkailua ja pohdintaa:

http://www.studio55.fi/tastapuhutaan/article/professori--tallaista-on-korruptio-suomessa/2389344

Keronen tkRe: Keskustelua esteellisyydestä25.1.2014 12.36
Miettikääpäs sitä, että Juankosken hallintojohtaja, joka kuuluu kaupungin johtoryhmään, on henkilöstöjohtaja, on kaupunginjohtajan varamies jne muutenkin johtaa taloutta ja on kirjurina esim. hallituksen kokouksissa päätettäessä esim. lainoista jne pankkiasioista, kuuluu Koillis-Savon OP:n hallitukseen.

Toinen esimerkki on kaupunginjohtajan eri toimet, kuten energiaholding- yrityksen toimitusjohtaja, ja yritys hallinnoi Savon Voimaa. Savon voima taas myy energian Juankoskelle, ja oli ennen osaomistajana biolämpö Oy;ssa ja yhdessä kaupunginjohtajan kanssa sopivat biolämpölaitoksen osakkeiden luovuttamisesta PB:n omistaja Samoritsille. Ja että hän oli myös mkaksi vuotta sitten biolämpölaitoksen hallituksen jäsen, ja sitten myös Koillis-savon ympäristöhuolto Oy:n hallituksen jäsen, ja yritys antaa velat anteeksi PB:lle saneeraushankkeessa. Myös se, että kaupunginjohtaja ilmouitti olevansa esteellinen käsittelemään PB:n takausasiaa kaupunginhallituksessa ja valtuustossa ja nyt ei mukamas enää ollutkaan esteellinen, kun takausasiaa käsitellään uudestaan ja juankoskelaiset maksavat tästä sidonnaisuudesta 4 miljoonaa euroa. Nämä ovat vain esimerkkejä Juankosken esteellisyys-jupakassa.

Jäävi JäävinjääviRe: Keskustelua esteellisyydestä25.1.2014 13.15
Parempi huominen tulee korruption kitkemisellä ja avoimuuden lisäämisellä. Osa avoimuutta on esim. Vapaan Juankosken esittämien ehdotusten ja kantojen ottaminen huomioon. Kun katsotaan Juankosken talouden tilaa, ei kukaan voi sanoa, että tätä äänestäjät halusivat.
Äänimäärä sinänsä ei tuo osaamista eikä näköjään rehellisyyttäkään.
Luottamushenkilöt ovat toimielinten kokouksissa vastuussa tehdyistä päätöksistä, jos eivät ole jättäneet eriävää mielipidettä. Tämä tarkoittaa sitä, että kaupunginjohtajan toiminnan jäävinä hyväksyvät ovat moraalisesti vastuussa siitä. Kunnalle aiheutuneista tappioista ja niiden korvaamisesta tullaan vielä keskustelemaan hartaasti.

toiveikasRe: Keskustelua esteellisyydestä25.1.2014 17.06
Katse jäävittömään tulevaisuuteen. Siinä on Juankosken uusi aamunkoitto.

reviisoriRe: Keskustelua esteellisyydestä25.1.2014 20.32
Jos Pentti Rissanen on tehtäviensä tasalla oleva rehellinen tarkastuslautakunnan puheenjohtaja, kaupunginjohtajan jäävinä toimiminen otetaan suurennuslasin alle. Nyt näyttää siltä, että tarkastuslautakunta on salailun ja tarkastamisen estämisen pitävä lukko Juankoskelle.

jusaRe: Keskustelua esteellisyydestä26.1.2014 14.53
Eikös ne äänestäjät ole valinneet ns. parhaat henkilöt ja täten enemmistö on päättänyt äänestämällä, mitä halutaan. Mielestäni komporomissien vuoksi poliittiset päätökset eivät voi olla koskaan tehokkaita. Turha jälkeenpäin puida, kun tulos ei muutu paitsi Venäjällä. Emmekä sitä halua. Katse tulevaisuuteen, siellä tämän päivän päätöksen hyvyys punnitaan. Itse olen oppinut, ettei elämä yleensä ole niin mustavalkoista.

ABRe: Keskustelua esteellisyydestä26.1.2014 15.22
Olen ollut opettajana niin kauan, että olen oppinut sen tärkeimmän: tyhmiä kysymyksiä ei ole. Siispä vastaan seuraavalla lainauksella:

Virkavastuu: luottamushenkilö on toimiessaan rikosoikeudellisessa virkavastuussa, ja virkarikoksia koskeva säännöksiä sovelletaan luottamushenkilöön.

Tämä on lainattu Jyväskylän kaupungin erinomaisesta esityksestä heidän valtuutetuilleen ja virkamiehilleen. Kyllä voisi vaikka saman luennon Petri pitää Juankoskella:

http://www.jyvaskyla.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/jyvaskyla/embeds/jyvaskylawwwstructure/58627_luottamushenkilouden_perehdytys_rooli_ja_vastuut_tmi_16012013.pdf



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: