Keskustelu

Pena T.Nyt meitä on alle 500028.1.2014 14.12
Väestökehityksen trendi siis piti paikkansa, eikä kunnan johto tehnyt mitään kehityksen korjaamiseksi. Sanoisin, että kuntalaisia ajettiin karkuun oikein tosissaan. Velkaa otettiin miljoonia lisää.
Ei tilanne taida olla kuitenkaan kovin paha, sillä Vapaan Juankosken lääkkeitä ei kepumafian piiristä kyselty mihinkään ongelmiin...
Tulokset per 1.12.2013: Juankoski 4997 (-96); Kaavi 3264 (-51); Tuusniemi 2803 (+8) ja Rautavaara 1784 (-29).
Onnea Pete, Heimo ja Veijo. Tulkaa jo esiin sieltä pensaista, ja keskustelkaa kuntalaisten kanssa kuin miehet.

reviisoriRe: Nyt meitä on alle 500028.1.2014 14.17
Tulospäivämäärä on 31.12.2013, siis koko vuoden lopputulos.

PoislähteväRe: Nyt meitä on alle 500028.1.2014 14.33
Ei ihme, että kaikki karkaavat. Vauhti vaan lisääntyy.
Ei ole rautakauppaa ja nyt vielä on muutaman muun yrityksen lopettajaiset tällä vuodella tiedossa.
Joten kyllä pikapäättäjät satsasivat, mutta väärään hevoseen.
Takkiin tuli kertarysäyksellä ja tulos on väestönvähenemistä kiihtyvällä vauhdilla.
Harmillista kun entisestään vaan kiinteistöjen hinnat tippuvat.

TyyneRe: Nyt meitä on alle 500028.1.2014 15.20
Ei ihme, että KELA lopettaa Juankoskella, kun väki pyrkii pois.

Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja aivan tutkalla. Hän nimittäin raivostui Pena Tolvaselle, kun hän kehtasi kertoa kuntalaisille, että vuonna 2013 juankoskelaisia on alle 5000.

PoislähteväRe: Nyt meitä on alle 500028.1.2014 15.36
Pajuvitsamiehen kaltaisten(tarkastuslautapunna pj.) päättäjien ansiosta väki vähenee.

AuneRe: Nyt meitä on alle 500031.1.2014 22.23
Kaikella kunnioituksella, juankosken meininkiä muutaman vuoden katselleena, en ihmettele yhtään miksi monet (mukaan lukien minä itse) lähdin. Juankoskella jo pelkkä tunnelma on ihan hirveä - Ihmiset ovat järkyttävän kyyliä ja kateellisia toisilleen., toisista puhutaan pahaa , ihmisten yleinen asenne on pessimistinen ja erilaisuutta , pienintäkin pelätään. Kylä on masentuneita ihmisiä täynnä , mikä ei yleisen asenteen vuoksi ihmetytä. Miksikö ihmiset voivat huonosti ja kylältä muutetaan pois? Ehkä juuri siksi että jo pelkästään yleinen asenne on pahasti pielessä. Kertoo huonosta itsetunnosta,.

ABRe: Nyt meitä on alle 500031.1.2014 23.22
Pieni asukasmäärä kunnassa merkitsee sitä, ettei ole omaa kansanedustajaa edes, joka harrastaisi pekkarointia. Kuntien menot lisääntyvät räjähdysmäisesti ja valtio yrittää hillitä avustuksia. Näyttää olevan neuvottelukysymys, kuinka paljon niitä saadaan. Anakin tämän uutisen perusteella:

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/valtionosuusuudistuksen-selvitysmies-erosi/2782246

myötäeläjäRe: Nyt meitä on alle 50001.2.2014 0.15
nyt penakin on tyytyväinen koska emme halua penan ILOA pilata olkaamme samassa hölmöläisten rintamassa

kyrsiintynyt veronamaksajaRe: Nyt meitä on alle 50001.2.2014 0.41
Pena T ei varmaan iloitse siitä, että Juakosken asukasluku pienenee, vaan päin vastoin. Pena toivoo varmaan, että palvelut pelaa. Sitä toivon minäkin.

Nyt vaan ei näytä hyvältä.

AB:n mainitsema Pekkarointi ei enää auta. On tullut mahalasku suoraan mutaojaan. On tullut 10 milj. euron lasku Juankosken Neron toiminnan takia.

Kukaan veronmaksaja ei ole tyytyväinen.

Entinen Säyneisen opeRe: Nyt meitä on alle 50001.2.2014 2.08
Meillä on kaikki mahdollisuudet muutokseen. Valta on uudella Juankosken valtuustolla ja hallituksella. En ymmärrä, miksi me valittaisimme. Surullista jos tuo nimimerkki Pena vaan jatkaa valitustaan. Toivottavasti hän osallistuisi oikeasti itsekin veronmaksuun ja alueen kehittämiseen. Ei tuollaisella valittamisella ja toisten syyttelyllä tulevaisuutta rakenneta. Toivottavasti myös Pekka alkaisi vihdoinkin valittamisen ja muiden syyttelyn sijaan Ullan tavoin yhteistyöhön ja toimiin Säyneisen kehittämiseksi!

ihmettelijäRe: Nyt meitä on alle 50001.2.2014 3.47
Entinen Säyneisten ope. Kerro ihmeellä, miten muutos saadaan aiikaan Juankoskella ja Juankosken kouluissa? Saatko sinä sen ajatuksillasi aikaan? Mitä tulee alueen kehittämiseen, onko Pena T:llä ollut sen suhteen esteenä vai antanut ajatuksia, miten se tehdään? Oletko sinä, antanut ajatuksia Juankoseken kehittämiseksi? Jos sinulla on ollut ajatuksia sen suhteen, niin ole hyvä ja kerro ajatuksistasi. Älä morkkaa niitä, jotka ovat kehityksen puolella.

kouraan ajattelijaRe: Nyt meitä on alle 50001.2.2014 6.56
Näin se ole tuo kortensa kekoon yhteiseksi rakennukseksi. Ai, että osaakin. Ei ole mennyt koulullakäynti hukkaan.

muuttajaRe: Nyt meitä on alle 50001.2.2014 8.32
nostakaa vielä veroja, karsikaa vielä palveluita, vähentäkää kauppoja, siitä on hyvä aloittaa, viimeinen sammuttaa valot.
Me muutamme pois, ahdistaa tämä kylä.
Venäläisille myyn taloni, saa paremman hinnan.

PVRe: Nyt meitä on alle 50001.2.2014 10.55
Moro,
jokainen saa asua missä tahansa Suomen kunnassa( perustuslaki). Jokainen voi myös vaikuttaa alueensa kehittämiseen kuntavaaleissa äänestäessään. Myös äänestämänsä valtuutetun pakeille pitää mennä, jos mieltä kaivelee ja sitten vaatii vastausta kysymyksiin: miksi talous on perseestä, miksi kouluja lakkautetaan ja palveluja leikataan ja veroja korotetaan samalla kun otetaan lainaa yksityisen yrityksen (PB) tukemiseen eri tavoin. Nyt on jo mennyt n. 7 miljoonaa euroa tehtaan syövereihin ja tuloksena oli n. 8 kuukauden työrupeama.
Myös miksi kunnostettiin vanha koulu ja keskuskeittiö, vaikka tilat olivat olemassa. Kysykää vaikka nämä kysymykset ensin ja sitten miksi valokaapelihanke, joka on jo rahoitettu ei tule koskaan kuntaan esim.

Tämä on politiikkaa ja kunnan talouden hoitoa joidenkin mielestä. Minun mielestäni kyse on laittomuuksista ja hienon kunnan tuhoamisesta, Mutta miettikää näitä asioita omien valtuutettujen kanssa ja katsotaan sitten valitut selitykset.

Varoittava esimerkkiRe: Nyt meitä on alle 50001.2.2014 13.13
Uskokaa nut juankoskelaiset KONKURSSISSA TE OLETTE.JUANKOSKEN NERO on johtanut teitä.Puuttuu enään viimeinen niitti l. päätös lopettaa
koko hölmölä ja kirjoittaa historia ,kuinka Junkosken veronmaksajien
rahat delekoitiin Maltalle,Konsulteille ,Helsingin jureisteille ja Omille
Viisaille (tai pulvaaneille).
Kun teitä ohjataan Kuopiosta,saatte armopaloina sen ,mitä Kuopion
herroilta ylitse jää.
Kiitos kuitenkin jännittävästä jatkonäytelmästä!On nähty reaaliajassa,
kuinka yksinkertaisia maalaisia viedään,kuin "pässiä narussa."
Jos muissakin kunnissa toimitaan samalla tavalla ,on Suomi pian
valmis EUn valvontaan Kreikan mallin mukaan.

Ikkunapöydän raatiRe: Nyt meitä on alle 50001.2.2014 16.41
Haluaisimme Juankosken johtoon henkilöitä, jotka panevat talouden oikealle uralle ja väestön kasvuun ja nykyisiin tappioihin syylliset vastuuseen.
Ne, jotka ovat pahasti epäonnistuneet, voisivat lähteä vapaaehtoisesti ja siten osoittaa kunnioittavansa niitä, joita heidän oletetaan palvelevan. On pahinta kepumafialaista öykkäriasennetta, ettei myönnetä tehtyjä megavirheitä. On nöyryys kaukana Juankosken johtamistavasta.
Henkilöt, jotka lietsovat tappiomielialaa, voisivat erota myös. Suuri osa virheistä on korjattavissa, ja velathan pitää maksaa joka tapauksessa. Katsokaa Kaavista mallia... itsenäisiä, viisaita ihmisiä.

AdamRe: Nyt meitä on alle 500023.2.2014 17.53
Onko ymmärrettävä Säyneisen koulun lopettamishankkeesta, että Heimo ja Veijo ovat tekemässä ennätystä väestöpaossa vuonna 2014?
Nyt näyttää siltä, että koulun lopettamisella sinetöidään uusi ennätys väestöpaossa. Veikkauksia otetaan vastaan Radio Jerevanin toimituksessa (esim. yli tai alle 200)
Onko mainitut herrat valittu johtamaan kuntamme tyhjentämistä ja auttamaan kaupunginjohtajaa talouden loppuromuttamisessa? Monenlaisia ajatuksia kuulee kuntalaisilta...

ABRe: Nyt meitä on alle 500023.2.2014 20.15
Eiko siella Juankoskella ymmarreta, etta kaupungistuminen on ns. megatrendi Suomessa. Pohjois-Savossa vain Kuopion ja Siilinjarven vakiluku voi kasvaa tehdaan muissa kunnissa mita tahansa.


Juankosken vakiluku vahenee tietysti enemman kuin alla olevassa ennusteessa Juankosken Neron takia, mutta ei trendia voi kaantaa millaan ilveella:


http://www.iisalmi.fi/loader.aspx?id=472271ee-fe81-4b19-8ac2-3f52f500ff37

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Nyt meitä on alle 500024.2.2014 1.18
Juankosken väkiluku lähtee nousuun välittömästi, kun laskutaidoton Juankosken Nero poistuu kehityksen tulppana.

AB:n mainitsema kaupungistuminen on megatrendi, mutta Suomessakin löytyy kuntia, joiden väkiluku kasvaa. On hyvä ottaa esimerkkiä tällaisista kunnista.

Juankoskelle vain Juankosken Neron jälkeen yrityshautomo ja ammattikoulu, niin jopa alkaa tapahtua.

Vaihtamalla kehityksen tulppana oleva Nero yhteistyökykyisempään ja laskupäältään viisaampaan johtajaan jopa naapurikunnat saattavat palata asiallisesti neuvottelupöytään. Tiedossa on se, että kaikissa kunnissa on tarvetta kehittää asioista ja vapaaehtoinen järkevä yhteistyö vaikuttaa viisaimmalta vaihtoehdolta.

Jo 200 työperäistä maahanmuuttajaa Juankoskelle muuttaisi totaalisti aneemisen "impivaaralaisen" kylän imagon. Täytyy varmaan alkaa rakentamaan uusia koulujakin, kun maahanmuuttajilla on yleensä runsaasti lapsia. Muutamaksi vuodeksi asuttamisessa riittää varmaan monenlaista projektia aneemiseen kylään, jossa on jo kohta varauduttava myös Metson viiratehtaankin sulkemiseen.

Peukaloita ei enää kannata pyöritellä, On toiminnan aika!
Aikansa Janukovitsikin pyristeli Ukrainassa, mutta lähtö se vaan tuli hänellekin. Janukovitsi tuhosi koko Ukrainan. Juankosken Nerolla on puolestaan kontollaan Juankosken täystuho. Juuri hän on tehnyt esitykset ja maallikoista koostuneet hallitus ja valtuusto ovat kaikki hölmöydet siunanneet piiruakaan muuttamatta. Juankoskella tavat ovat olleet täysin identtiset Ukrainan Janukovitsin toimiin verrattuna.

ABRe: Nyt meitä on alle 500024.2.2014 7.24
Olen kyllä ehdottanut maahanmuuttokeskusta Juankoskelle. Eipä ole mitään asiasta kuulunut. Neron tulppa ei näytä sulavan. Kukaan ei näytä Juankoskella tosissaan yrittävän kammeta Neroa valtaistuimeltaan. Teot puuttuvat. Pitäisikö siis palkata konsultti hoitamaan asiaa? Valikoituja otteita Hesarin jutusta:

Pääkaupunkiseudun suuret kunnat ostavat vuosittain asiantuntija- ja konsulttipalveluita yli sadalla miljoonalla eurolla.

Herää kysymys, käytetäänkö konsulttipalveluita sen takia, että saadaan aikaan haluttu tulos.

Ennen perustettiin komitea, nykyisin soitetaan konsultille. Kumpikin tapa on keino vältellä vastuuta päätöksenteossa etenkin ikävissä asioissa.

Kunnilla pitää aina olla oma näkemys siitä, mitä tehdään, eikä päätöksentekoa saa ulkoistaa.

http://www.hs.fi/kaupunki/P%C3%A4%C3%A4kaupunkiseudun+iso+kunnat+k%C3%A4ytt%C3%A4v%C3%A4t+sata+miljoonaa+euroa+asiantuntijoihin+vuosittain/a1393133472602?ref=hs-art-new-1

nyt otti ohraleipäRe: Nyt meitä on alle 500024.2.2014 9.50
Vai vielä Juankoskelle pakolaisia. Juankoskella oli ulkomaalaistaustainen yrittäjä, nimenomaan oli. Ei oikein opittu sietämään erilaisuutta ja jatkuvaa harmia hänellä olikin. Jopa alaasteikäisistä huutelijoista.

Virolaisia ja venäläisiä on opittu sietämään, samoin kuin ruotsalaisia, Naapuria on siedettävä.

Toki ulkomaalaiset toisivat vipinää laskevaan lapsilukuun ja muutama sata aasialaista, niin täällä olisi oma chinatown.

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Nyt meitä on alle 500024.2.2014 10.58
Harvemmin eläkeläiset pystyy lapsia tekemään. Eikä heille adoptiokaan onnistu. Juankosken ainoa toivo on siis työperäisissä maahanmuuttajissa.

On parasta lopettaa ulkomaalaisten morkkaaminen Juankoskellakin. Pakko se on tunnustaa Impivaarassakin, että Ruotsin talous pyörii pitkälle ulkomaalaisten voimin. Saksan ihme perustuu myös ahkeriin turkkilaisiin. Puhumattakaan USA:sta, joka vetää siirtolaisia puoleensa kuin sieniä sateella.

Tahkolla on jo opittu arvostamaan venäläisiä turisteja, jotka tuovat hyvinvointia ympärilleen.

Juankosken Nero ja hallintojohtaja sen sijaan käynnistivät keväällä 2011 venäläistaustaisen kartonkitehtaan todellisen potentiaalisen investorin mustamaalauskampanjan ja aiheettoman poliisitutkinnankin, koska rehellinen yrittäjä ei Juankoskelle saa tulla.

Kunnallisen pahvitehtaan omistajaksi valittiinkin sitten ukrainalaisen Janukovitsin aatetoveri ja lankkuagentti Ukrainasta karannut Vitsi Samoritsi. Juankosken Nero katsoi kerran Vitsi Samoritsia silmiin ja totesi löytäneensä vihdoin "todellisen kansainvälisen liikemiehen", joka on päättänyt tulla Impivaaraan uudeksi pahvitehtaan Patruunaksi.

Vitsi Samoritsi sai ryöstettyä Juankosken Nerolta kaupungin rahat ja nyt on kohta lappu luukulla kylän joka kaupassa ja tyhjien koulujen ovilla pönkät.

ABRe: Nyt meitä on alle 500024.2.2014 11.06
Kun koko Suomessa on Muhammed jo yleisempi lapsen nimi kuin Jari ja Fatima yleisempi kuin Tiina, on Juankoskenkin aika tutustua mamuihin. Arabit eivät tunne syntyvyyden säännöstelyä ja miehellä voi olla useampi vaimo ja myös vuorokauden pika-avioliitto, jolloin jälkikasvu on taattu. Pimeässä ei Muhammedkaan näe mitään.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014022418068160_uu.shtml

eskimoRe: Nyt meitä on alle 500024.2.2014 11.57
nämä mamut eivät tahdo ymmärtää,kenen hevosella saa ratsastaa.sitten syntyy vain muuleja,jotka ei ole oikein käyttökelpoisia suomessa,mitä nyt sirkukseen joku voisi päästä

piinaviikkoRe: Nyt meitä on alle 500024.2.2014 12.40
Maapallolla on väkeä enemmän kuin tellus kestää. Entisiäkin pitäisi saada pois, että kaikille riittäisi ruokaa ja puhdasta vettä.
Tasaisin väliajoin maapalloa kiertää viruksia, jotka koituvat ihmisen kohtaloksi. Näillä taudeille on tarkoituksensa.
Kulttuurierot ovat myös mittavat,siinä kun muhametti ampuu kalasnikovilla ilmaan pelkästä ilosta (ja ilman seuraamuksia), niin suomalainen harrastelija-ampuja kiikutetaan vankilaan tai pakkohoitoon. On siinäkin tavassa kuromista umpeen.
Suomalaiseen mustasukkaisuuteen, ei myöskään sovi moniavioisuus, perhesurmatilastot kertoo korutonta kieltään tästäkin aiheesta.
Mutta toivotan onnea pakolaiskeskukselle Juankoskella, olisihan siinä sirkukseen verrattavaa hupia lisääntyiskyvyttömälle eläkeläiselle, kun muhamettia sulautetaan impivaaralaiseen venlaan.

uusi avioliittolakiRe: Nyt meitä on alle 500024.2.2014 12.47
Uusi avioliittolaki sallii moniavioisuuden eli peräkamaripoika voi ottaa viisi ukrainalaista vierihoitajaa ja tunnettu ukrainalainen järjestää kaverille kans.

Jos nalli palaa niin joka vuosi tulee 5-kpl uutta kaupunkilaista, jos luvun kertoo 500 peräkamaripojalla, niin tulleepi jo 2500 uutta kaupunkilaista.

Eli ei kansalaiset lopu tästä kaupungista.

valekonsulttiRe: Nyt meitä on alle 500024.2.2014 12.59
Vitsit vitsinä. Juankosken väkimäärä saadaan nousemaan talouden nousun myötä, jos asia annetaan osaajien hoidettavaksi.
Pete,Heimo ja Veijo ovat näyttönsä antaneet kuten Rane ja Jokekin. Kepumafian voimin ei nouse korkkia painavampi pintaan.

ABRe: Nyt meitä on alle 500025.2.2014 10.34
Kun katsoo karttaa, on täysin selvää, että pohjoisessa Savossa on oltava kolme kaupunkia: Iisalmi, Kuopio ja Varkaus. Pieniä itsenäisiä kaupunkeja ei väliin mahdu. Näistä on Juankoski luonnollisesti liitettävä Kuopioon, ei kai se voi kahteen muuhun ainakaan liittyä. Jos tämä ei tapahdu hetimmiten niin kumminkin jatkossa.

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Nyt meitä on alle 500025.2.2014 13.43
Nyt AB on lähtenyt "karttaharjoituksiin" kuntaliitoksissa kuten Henna Virkkusen virkamiehet konsanaan, jotka ratkaisi kuntien talousongelmat valtioneuvoston karttahuoneessa.

Ei kaikkien kuntien tarvitse Suomessa olla kaupunkeja, vaikka jostain syystä kohta 30% Suomen väestöstä on ahtautunut pääkaupunkiseudulle.

Karttaan katsomalla havaitaan, että Pohjois-Savon elinkeinojen juuret ovat luonnossa. Maapinta-alasta metsien osuus on 83%. Metsät ovat keskimääräistä tuottoisampia. Maatalous, metsä- ja metalliteollisuus ovat alueen merkittävimpiä teollisuuden aloja. Pohjoissavolainen elinkeinoperusta on luonnossa, joten on luontevaa, että Pohjois-Savossa halutaan säilyttää tämän perustan jatkuvuus ja monimuotoisuus.

On väärin kuvitella, että pohjoissavolaiset oppisivat elämään kaupunkilaisten lailla. Lilliputti Juankoski julistautui aikoinaan kaupungiksi, koska kylässä sattui olemaan yksi pikkuinen kartonkitehdas. Nyt sellaista ei ole ollut enää vuoden 2008 konkurssin jälkeen. On palattava juurille ja tehtävä sitä, mitä osataan.

Maaseutuelämään on aina liittynyt monipuoliset tukijärjestelmät ja kepuloiset ovat erikoistyneet näiden tukijärjestelmien tehokkaaseen käyttöön. Kysymys on ollut vuosikymmeniä erilaisten tukien "lypsämisestä". On aamu- ja iltalypsyt ja aina se on toiminut kuin junan vessa.

Lypsäminen on myös taitolaji. Jokainen lypsäjä tietää sen, että lypsävää lehmää ei pidä mennä tappamaan. Jos Juankoski nyt pakolla liitetään karttaharjoituksin Kuopioon, niin on selvää, että Kuopioon on turha odotella EU:n suuria tukipaketteja. Lypsävä lehmä on silloin menty tappamaan.

Vanhassa vara papempi. On etsittävä muita luontevia yhteistyökumppaneita, jotka ymmärtävät syvimmät pohjoissavolaiset elämänarvot. Kysymys ei ole rahasta vaan aidosta yhteistyöstä, jossa puoluepolitiikka on syytä nyt unohtaa. On keskityttävä oleelliseen. Perussääntönä pitäisi olla "suu säkkiä myöten" kuten velattomassa pienessä Valtiomon kunnassa ja itsenäisesti ajattelevassa Rääkkylässä:

"Minä lähden Pohjois-Karjalaan
vaihdan farkut verkkarihousuun
kotiseudulle Pohjois-Karjalaan
juon kaljaa auringon nousuun

Sivukujilla elämän kulkien
toivon onneni jostain vielä löytyvän
enhän minäkään liikoja vaatisi
jotakin jolla tarjoaisin illan
elatusmaksut lottokupongilla kuittaisin

Dam-dididam-dididam-dididamdamdamdam-dam
Dam-dididam-dididam-dididamdamdamdam-dam"

Kamreerin alkuRe: Nyt meitä on alle 500025.2.2014 14.19
Juankoskella on luovutti itsenäisestä tulevaisuudesta jo 6 vuotta sitten, jol 10 vuotta sitten eikä ylijäämäistä tilinpäätöstä ole nähty. Itsenäisenä säilyminen merkitsisi sadan ihmisen vähentämistä kunnan palkkalistoilta ja silloin palvelut olisivat alle lain vaatiman tason.
Aivan turhaa on "kyrsiintyneen" romantisointi. Voi olla, että Kuopion kyljessä meidän käy huonosti, mutta paljon huonommin meidän käy itsenäisenä kuntana. Alkanut valtuustokausi on näyttänyt, että kukaan ei pysty mihinkään. Alamäki vain jyrkkenee.

Väärä ääniRe: Nyt meitä on alle 500025.2.2014 14.37
Nimimerkki " Kamreerin alku" toteaa tosiasian. Siitä, että kukaan ei pysty mihinkään. Itse myös heitin toivoni persuihin, mutta tosiaan heitä äänestämien on ollut suuri pettymys minulle.
Heimo on kumppaninen pistänyt pään pensaisiin ja sieltä pyllistelevät meille äänestäjille. Ei hyvältä näyttä ei tosiaan.

ABRe: Nyt meitä on alle 500025.2.2014 15.32
Järkevien juankoskisten suurin virhe on yrittää vaikuttaa pienten puolueiden kautta. Se vaan on toivotonta. Pitäisi olla suurimpien puolueiden sisällä, jos aikoo todella vaikuttaa. Sama se on pienien kuntien kanssa. Eivät kaikki valtion avustukset kunnille ja tuetut investoinnit ole lakisääteisiä. Valtio käyttää myös harkintaa. Siihen voidaan vaikuttaa esimerkiksi lobbaamalla. Pienten kuntien ja pienten puolueiden lobbauksella ei ole vaikutusta päätöksentekoon. Big is beautiful.

Kuntienkin tulevaisuus on lapsissa ja nuorisossa eikä eläkeläisissä. Lapset ja nuoriso muuttavat suurempiin keskuksiin erityisesti yliopistokaupunkeihin. Sinne menee myös paljon avustuksia kuten lapsilisät, opiskelijoiden opintotuet ja lainat, asumistuet ym. Ne taas lisäävät kulutusta ja hyvinvointia juuri kaupungeissa. Suuri Kuopio saisi nämäkin maataloustukien lisäksi eli siinä kannattaa olla mukana.

Romantisoitu itsenäisyys ja maalaiskaupunki on Juankosken tuho. Pitäisi edes matkailusta huolehtia, jos sitä haikaillaan. Kun katson Juankosken toimenpiteitä matkailun hyväksi, niin ne ovat minimaalisia.

PVRe: Nyt meitä on alle 500025.2.2014 15.59
Moro,
KD:llä on yksi tärkeimmistä ministeripaikoista, nimittäin sisäministeriö. Myös Sari on EU-parlamentikkona erittäin tärkeässä roolissa. Itse olen kunnan valtuuston vpj. Kyllä niitä tärkeitä paikkoja löytyy, vaikka pienille puolueille.
Tietenkin voisimme muuttaa poliittisen rintaman kaksipuoluejärjestelnäksi, kuten demokraattinen ja repuplikaanipuolueeksi. Tai vasemmisto ja oikeisto, tai vaikka hatut ja myssyt.
Yhä edelleen meillä on valtiosääntö, joka mahdollistaa kuntien, pienempienkin , autonomian ja monipuoluejärjestelmän ja koalitiot.

Pena T.Re: Nyt meitä on alle 500025.2.2014 18.11
Näinkin pienessä kunnassa kuin Juankoski pitäisi ja voisikin ottaa huomioon kaikki mielipiteet ja huolehtia kaikkien osallistumismahdollisuuksista. Näinhän kuntalain 27 § sen kertoo.
Kepumafia on ottanut oikeudekseen rajata sisäpiiri oman käsityksensä mukaan. Ei kuntalaki sitä tarkoita, että enemmistö voi tehdä, mitä haluaa ja pitää muut kaiken ulkopuolella. Se on demokratian irvikuva, varsinkin kunnissa.
Toisaalta, mitä suurempi kunta, sitä vähemmän on yhdellä kuntalaisella vaikutusmahdollisuuksia. Siksi meidän ei kannata pilata Juankoskea enempää. Korjataan virheet ja talous.
Näytetään, että ennusteet eivät aina osu kohdalleen.

yläkoulun tytötRe: Nyt meitä on alle 500025.2.2014 18.23
Tammikuun tulos on Juankosken osalta -10 asukasta, saldo 4985... koko vuoden ennuste -120. Tuusniemi +1, ennuste +12.
Onko Juankosken johto ymmärtänyt poismuuton vaikutusta kiinteistöjen hintoihin? Ovatko Pete, Veijo ja Heimo ymmärtäneet tehtäviään ylipäätään positiivisesti? Ei nimittäin tunnu siltä.
Hakeudutaanko Kuopioon vai Tuusniemelle lukioon? Rautavaaran lukiokin on paljon tasokkaampi kuin Juankosken.

HarmillistaRe: Nyt meitä on alle 500025.2.2014 18.46
Tämä vuosi tulee olemaan todella synkkä vuosi Juankosken historiassa.
Kyllä Veijo ja Heimo ovat täysin voimattomia.

Miksi ovat voimattomia, johtuu siitä, että edellisessä valtuustossa istuivat nämä ensikertalaiset. Nämä kokemattomat kuntapoliitikot Rane ja Jouko.
He osasivat pistää Juankosken viimeisen päälle tuhoin tielle.
Nyt sitten vielä kepun poliitikot ihmettelevät tumput suorina ja tuumaavat vaan, että annetaan persujen ja demareiden päsmäröidä, kyllä siitä hyvä tulee ja nurkan takana nauraa pärskähtelevät.
Omissa ajatuksissanne tuumaavat, että siitäs saitte, nostakaa nyt Juankoski jaloillenne jos pystytte.
Eivät tietysti pysty oli niin viimeisen päälle tuhoisaa tuo kokemattomien kunnallispoliitikkojen kausi.
Eihän ensikertalaisilta pikapäättäjiltä voinutkaan odottaa kuin alamäkeä.
Mutta ei tietysti osattu odottaa , että se alamäki olisi ollut noin kovaa, mutta viidenmiljoonan euron laiton kuntatakaus ruunasi kyllä kaiken, kaikkine tehdas vitseineen.

Joten kyllä se on karmeaa kun väki kaikkoaa ken vaan suinkin vaan voi. Ennusteeni on, että vuodenlopulla juankoskelaisia on enää 4878 henkilöä. Juankosken lukiosta muisto vaan jää ja Kaavin opiskeleva nuorisokin kaikkoaa Juankoskelta.
Yrityksiä lopettaa vielä vuoden aikana lukuisia.
Joten kyllä pikapäätöksien maksun aika nyt on, siitä emme pääse mihinkään. Kiinteistöistä ei pääse edes eron puoli ilmaiseksi.
Joten kiittäkäämme tästä kaikesta pikapäättäjiä.

Kouraan ajattelijaRe: Nyt meitä on alle 500025.2.2014 18.53
Oho, poismuuto on kiihtymässä tätä vauhtia pääsemme uuteen ennätykseen eli 2,5% vuositappioon. Tammikuun lukema on perinteisesti ollu pieni, koska veropakolaiset heräävät vasta vuoden lopulla. Tieto on todella merkittävä. Liitosta pitäisi pikemminkin jouduttaa kuin hidastaa ja asiaa pitäisi mainostaa: Pääset Kuopioon muuttamatta, aivan kohta.

ApinaRe: Nyt meitä on alle 500025.2.2014 19.44
Tuosta kiinteistöjen hintojen laskusta olisi kiva saada lisätietoja. Pari viikonloppua taaksepäin oli ilta-sanomissa artikkeli aiheesta ja Juankoskella ainakin osakkeiden hinnat oli nousseet muistaakseni reilut 20%.

ABRe: Nyt meitä on alle 500025.2.2014 20.16
Tassapa hyva asunto Apinallekin. Eika maksa paljon. Miksikahan juuri Sayneisessa on niin halpaa?

http://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/7760503

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Nyt meitä on alle 500026.2.2014 0.26
AB vannoo suuruuden ekonomian ihanuuteen ja on monessa kohtaa myös oikeassa, mutta putkiajattelu ei sovellu Suomen valtiosääntöön eikä perustuslakipykäliin.

Mitä tulee tuohon AB:n mainitsemaan koulutukseen, niin voidaan todeta, että aikoinaan meillä Suomessa taisi olla yliopistoja vain Helsingissä ja Turussa. Sittemmin havaittiin, että olisi niitä hyvä olla muuallakin. Nyt ollaan taas menossa kovaa vauhtia toiseen suuntaan mm. Aalto Yliopiston kohdalla, josta on kuultu jo aika lailla kritiikkiäkin.

Täytyy ottaa huomioon sekin, että akateemisten ammattien arvostus on muuttunut ja palkkarintamallakin hyvä ammattimies tienaa enemmän kuin koulutettu maisteri tai insinööri, joten pelkästään yliopistoilla ja opintolainoilla ei voida hyvinvointia luoda tähän maahan.

Sitä paitsi nuo yliopistoihin pyrkivät onnettomat nuoret pilaavat kaupungeissa suuren osan elämästään, kun joutuvat vuodesta toiseen pyrkimään haluamilleen aloille, kun koulutuspaikkoja esim. terveydenhoitoalalla on hyvin rajoitetusti. Nuorisotyöttömyys on myös korkea ja monet opiskelemaan pyrkivät nuoret joutuu kaupungeissa elämään täysin sosiaalihuollon ja asumistukien varassa.

Mielestäni täysin päätön tiukka karsinta eri oppilaitoksiin olisikin syytä aikansa eläneenä kokonaan lopettaa. Joustava työssä oppiminen pitäisikin nostaa arvoon arvaamattomaan. Työssä oppimisen lisäksi eri aloilla voisi sitten saada myös täydentävää ammatillista ja teoreettista koulutusta eri asteisissa oppilaitoksissa. Tällä tavoin oppilaitostenkin kapasiteetti kasvaisi moninkertaiseksi nykyisestään.

Tässäkään suhteessa kellään ei ole vielä edes aavistusta siitä, mitä kaikkea nettiopiskelu oikein hoidettuna meille tulee tarjoamaan. Johtaako kehitys siihen, että ennen pitkää kalliit koulurakennuksetkin käyvät tarpeettomiksi?

AB on siinä oikeassa, että pienen kaupungin on huono saada sanaansa kuuluville esim. eduskunnan käytäviilä, mutta minua ihmetyttääkin se, että miksi sinne eduskunnan käytäville ylipäätään pitää mennä hattu kourassa kerjuulle. Kerjääminenhän on Suomessa kielletty.

Ei kukaan kansanedustaja lotkauta korvaansa Juankosken ongelmille, jotka kaupungin tyhmät päättäjät ovat ihan itse aiheuttaneet. Jos Juankosken valtuustossa olisi ns. "munaa", niin asiat järjestyisi ihan omin avuin. Se ei kuitenkaan onnistu sillä, että pyöritetään peukaloita ja surkutellaan kaupungin heikkoa taloudellista tilaa.

Vaikka "kamreerin alku" tuossa yllä arvotelikin "kyrsiintyneen" romantisointia, niin hänen kommentissaan oli kyllä mainittuna asian ydinkin eli Juankosken kaupungin virkamiesten 100 hengen ylimiehitys. Ylimiehityksen syy on pitkään jatkunut kaupungin kyvytön johtaminen Juankosken Neron toimesta.

Muutos tulee sillä, että kaiken kehityksen tulppana oleva Juankosken Nero laitetaan hyllylle ja avataan ns. free information flow from top to bottom and from bottom to top. Rautavaara, Kaavi ja Tuusniemi ja myös Juuka ovat Juankosken naapurikuntia. Niissä kunnissa ei vastaavaa vaikerrusta ole kuin Juankoskella.

Naapurikunnat eivät ole isoja, mutta kuitenkin Tuusniemelläkin asukasluku vain kasvaa kovaa vauhtia, kuten "yläkoulun tytöt" yllä raportoi. Kun vierailee Tuusniemenkin kunnan kotisivuilla, niin en ihmettele. Heti sivulta löytyy esim. kaikkien Tuusniemen yrittäjien tiedot ja kontaktiosoitteet. Näin toimii tehokas pieni kunta, joka haluaa säilyä maailman kartalla.

Juankosken kaupungin nettisiviulta ei löydy vastaavia tietoja, koska kunnassa tuntuu olevan vain konkurssissa oleva Tratta PBF ja kaupungin osittain omistama seisova biovoimala sekä hautaustoimisto.

Muistaakseni ainoa yrityksiä koskeva tieto oli pari vuotta sitten, kun koululaisia varotettiin oikein kaupungin tiedotteessa Premium Board Finland Oy:n käynnistyneestä rekkarallista yhtiön pihalla. Tällainen kunta ei ole vetovoimainen kunta, vaikka se olisi Kuopion kyljessä.

AB:n mainitsemat turistivirrat kiertävät tällaisen kaupungin tai kunnan kaukaa. Olisi hyvä ottaa mallia myös Rautalammen kunnasta, joka muistaakseni uuden johdon astuttua remmiin on kuntana asettanut heti tavoitteeksi kunnan asukasluvun nostamisen kuusinkertaistaiseksi nykyisestään eli 20 000 asukkaaseen vuoteen 2020 mennessä.

Näin eletään kunnissa, joissa on hyvä johto. Rautalammilla ei kerjätä mitään, vaan siellä tehdään tarvittava muutos ja vielä naisen johdolla.

voimia uurastukselle!Re: Nyt meitä on alle 500027.2.2014 20.31
tämä on kapuloita rattaisiin"miehen" onnen päivä myötäeläkäämme!!!!!!!!!!!!!!1

ABRe: Nyt meitä on alle 50001.3.2014 21.50
Kyrsiintyneelle huomauttaisin, etteivät ne älyttömät maataloustukipaketit riipu siitä, missä kunnassa tilat ovat, mutta tietenkin siitä, missä ilmasto-olosuhteissa ne ovat.

On täysin selvää, että Juankoski pitää liittää Kuopioon. Luulisi että juankoskiset ovat mielissään, kun veroprosenttikin putoaa 1 %-yksikköä, joka siis merkitsee yli viiden prosentin alennusta kunnallisveroon.
Kuntaliitosten onnistumista on tutkittu aika paljonkin. Juankosken olisi syytä tutustua mm. tutkija Tuija Monosen aineistoon, josta muutamia otteita:

Karttula?Kuopio -kuntaliitos, 2011:
Karttulan liitosprosessia ja sen etenemistä voi pitää aika ideaalina. Kuten jotkut haastateltavatkin sanoivat, siitä voisi moni tulevakin liitosprosessi ottaa oppia, se meni aika kivuttomasti.

Kangaslampi?Varkaus -kuntaliitos, 2005:
Mononen kiittelee tarkkaa ja informatiivista tapaa, jolla Warkauden Lehti toi kuntaliitokseen liittyviä asioita kuntalaisten ulottuville. Keskeisillä aktiiveilla meni alusta alkaen todella pahasti mielipiteet ja sukset ristiin. Tuntui siltä, ettei välillä riidelty edes kuntaliitoksesta, vaan riideltiin riitelemisen vuoksi.

Juankoskella sen sijaan sovelletaan salailun periaatetta informaation sijasta, mikä todella todistaa, että kuntaliitosasiaankin kätkeytyvät kähmintä ja henkilökohtaisten etujen ajaminen.

http://www.kantti.net/artikkeli/2011/04/kolme-tarinaa-kuntaliitoksista

Ennen liitosta pitäisi Juankoskella lopettaa virkoja todella paljon. Kun virkamiehet siirtyvät Kuopion hallintoon, ei heillä ole ainoastaan viiden vuoden irtisanomissuoja, vaan käytännössä elinikäinen irtisanomissuoja. Tähän on jo valtakunnankin tasolla ruvettu kiinnittämään huomiota, mikä on täysin oikein. Ja siellä on tietysti ammattiliitto vastustamassa tämän suojan poistamista.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/Kuopion%20irtisanomissuoja-8403

Kun sitten näitä virkoja Juankoskella lakkautetaan, on täysin selvää, että siinä on sulle-mulle- systeemi jälleen ratkaisevana. Jos ei ole kepuloinen tai jotenkin kepuloisten kaveri tai sukulainen, niin se on varmasti todennäköisempää, että joutuu pölkylle.

Toisaalta tämä elinikäinen irtisanomissuoja takaa sen, että ainakin kepuloiset valtuutetut ovat yksimielisiä Kuopioon liittämisestä. Siinä ei silloin ratkaise mikään järki muuta kuin henkilökohtainen edun tavoittelu.

tee valitus tai haasta rosikseen hurritRe: Nyt meitä on alle 50001.3.2014 22.44
"PV Re: Nyt meitä on alle 5000 1.2.2014 10:55
Moro,
jokainen saa asua missä tahansa Suomen kunnassa( perustuslaki). Jokainen voi myös vaikuttaa alueensa kehittämiseen kuntavaaleissa äänestäessään "

Älä puhu paskaa pekka, ei ahvenanmaalla asuva voi äänestää ellei ole saanut kotiseutuoikeutta.

"Ahvenanmaalla on voimassa kotiseutuoikeusjärjestelmä (hembygdsrätt). Henkilöllä tulee olla kotiseutuoikeus, ennen kuin hänen on mahdollista omistaa kiinteää omaisuutta saarella, äänestää maakuntapäivävaaleissa tai harjoittaa elinkeinoa. Kotiseutuoikeuden saa automaattisesti, jos se on jommallakummalla vanhemmista. Kotiseutuoikeutta voi hakea ruotsin kielen taitoinen Suomen kansalainen, joka on asunut maakunnassa vähintään viisi vuotta"

ABRe: Nyt meitä on alle 50001.3.2014 22.46
Minä katselin tänään televisiosta dokumentin "Jäniksenä Varkaudessa". Se oli todella hieno kuvaus teollisuuskaupungin noususta ja tuhosta, jos niin voi sanoa. Juankoski on Varkaus pienoiskoossa. En tunne kylläkään kunnolla kumpiakaan paikkoja, mutta kylläkin tuota aikaa ja alan miehenä jopa valokuvien ihmisiä. Tuli ihan tippa silmään. Viimeisen valokuvaaja Jäniksen kommentti oli, että taitaa Varkaus olla enää vain Näpistys. Suosittelen katsomista ja oheisen selosteen ja sen kommenttien lukemista.

Jänikset ovat hajonneet maailmalle Varkaudesta ja niinhän lähtevät myös teollisuus- ja kulttuuri-ihmiset myös Juankoskelta.

http://tv1.yle.fi/juttuarkisto/dokumentit/dokumenttiprojekti-janiksena-varkaudessa

Pekka VRe: Nyt meitä on alle 50001.3.2014 23.03
Moro,
ja vastaan nimimerkille. Kannattaa lukea Suomen perustuslaki ja perehtyä Suomen valtiosääntöön.
Ahvenanmaan maakunta on erityisasemassa, ja ei kuulu siten samaan kastiin.
Ja sitä paitsi jopa merimiehet kutsuvat ahvenanmaata Kongoksi, koska siellä on aivan eri lainsäädäntö ja menettely, kuin Suomen kunnissa.

Siis lueppas kerrankin Suomen perustuslaki ja liikkumisvapaus/asumisvapaussäännös.
Minulla on kesämökki ja saari Uudenkaupungin saaristossa ja se on tarpeeksi lähellä ja kaukana onneksi Ruotsista ja oolannista. Myös siten kongosta.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: