Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniMinulta kysellään28.1.2014 20.24
Monet ovat kysyneet minulta, miksi Rauno Kettunen tukee Eurovaaleissa Mikael Pentikäistä, Helsingin Sanomien virkaheittoa päätoimittajaa, eikä omaa pohjois-savolaista ehdokasta. Asiaa pitäisi tietysti kysyä Kettuselta itseltään, mutta rohkenen lausua joitakin syitä, jotka näyttävät ilmeisiltä.
Pohjois-savolaiset äänestäjät pudottivat Kettusen eduskunnasta ja valitsivat mieluummin Elsi Kataisen. Tuo temppu oli ilkeä teko keskustan äänestäjiltä. Tämä Katainen on nyt jäänyt tulpaksi Kettusen eduskuntauralle ja se ymmärrettävästi harmittaa. Minuakin.
Joku tietysti kysyy, etteikö kannattaisi olla työntämässä Kataista Brysseliin ja kiittää vapautuvasta kansanedustajan paikasta. Tämä tietysti tuntuu houkuttavalta vaihtoehdolta, jos se voisi toteutua. Jokainen kuitenkin ymmärtää, että Kataisen todellinen tarkoitus on pitää nimeään esillä tulevia eduskuntavaaleja varten, EU-parlamenttiin hänellä ei ole mitään mahdollisuuksia, koska keskustan kaksi paikkaa on varattu Takkulalle ja Jäätteenmäelle.
Pohjois-Savon keskustavaikuttajat ovat Virrantaa ja Ryynästä myöten asettuneet kannattamaan Pentikäistä, jotta Kataisen tulos olisi mahdollisimman huono ja äänestäjät ajattelisivat jatkossa hänen aikansa olevan jo ohi.
Meillä keskustassa kovimmat taistelut käydään aina toista keskustalaista vastaan. Tämän olen kokenut myös omalla poliitikon urallani. Olen puolueen sisällä syrjäytetty poliitikko, vaikka ideologinen koulutukseni onkin vahva. Tiedän, että suuri yleisö pitää ääntäni edelleen virallisena keskustan äänenä.
Oma kohtaloni on ollut Rauno Kettusen kohtalo ja se on ollut Juankosken keskustan kohtalo ja se on ollut Juankosken kunnan kohtalo sekä Juankosken kartonkitehtaan kohtalo ja myöskin Muuruveden kunnan ja Säyneisen kunnan kohtalo. Vieläpä suomalaisen moukarinheiton kohtalo. Raskaampaa kohtaloa kuin on minun ja Raunon, ei poliitikon uralla ole.
Emmeköhän me voisi sopia, että tulevissa eurovaaleissa emme käy äänestämässä enempää Pentikäistä kuin Kataistakaan. Tällä tavalla annamme vahvimman tuen Rauno Kettuselle. Näin ajattelen.
Vielä parempi olisi olla äänestämättä kokonaan, koska näin näyttäisimme, että on olemassa oma Koillis-Savon keskustalainen linja.

Kova kohtaloRe: Minulta kysellään29.1.2014 10.05
Ilmeisesti kovin laajasti Rauno Kettunen ei ole enää suosittu edes omiensa keskuudesta puhumattakaan juankoskelaisten keskuudessa. Omatkin kiertävät Raunoa ja melko kaukaa.
Olihan hänen valtuustokausi Juankoskella todellinen fiasko.
Siinä meni Juankoski niin syvälle suohon Raunon pikapäätösten seurauksena, että eiköhän tuo Raunon poliittinen ura lie huipentunut Juankosken tuhoon.
Oli se meno sen kaltaista hänen aikanaan. Joten lienee sama kenen tukiryhmässä Rauno seisoksii.

Eihän todellisuudessa muilla ole mahdollisuutta, kuten keskustan virallinen äänikin toteaa, että Takkula ja Jääteenmäki sinne ainoina menee.
Nyt vaan pitää Elsin olla mukana täysillä, siten varmistuu paikka seuraavissa eduskuntavaaleissa.
Enkä usko, että Rauno on hätyyttelemässä Elsiä noissa vaaleissa, peli on Raunon kohdalta menetetty, kaikki jää hänellä yhteen kauteen.

Raskas, kovin raskas on valitettavasti Raunon osa ollut, siinä ei ole itkuilta vältytty, samoin se on ollut keskustan virallisen äänenkin.

nyt otti ohraleipäRe: Minulta kysellään29.1.2014 11.16
Lähes häpeäkseni tunnustan äänestäneeni Kettusta aikoinaan eduskuntaan, uskoin muiden juankoskelaisten tavoin, että siitä olisi hyötyä köyhtyvälle kotikunnalle.
Nyt sitten kokemuksesta viisastuneena ja pikkumaisuuttani en ole Kettusta äänestänyt. En kuntaan enkä eduskuntaan. Yhdestä vaivaisesta maantiestä tämäkin lähti.
Nyt kun olen asiaa miettinyt, niin juuri sinne eduskuntaanhan Kettunen pitäisi äänestää. Siellä ei nimittäin saa tuhoa aikaan niinkuin paikallistasolla. Johan se nähtiin ensimmäisellä kerralla, ettei siitä ollut hyötyä eikä haittaa.
Saisi paistatella omahyväisyydessään, eikä joutaisi ylemmyydentunnossaan sotkemaan enempää Juankosken asioita.

kauraleipäRe: Minulta kysellään29.1.2014 12.56
nyt otti ohraleivälle,,niin,mutta saisi nauttia kovaa palkkaa ja hyvää eläkettä ja kenen kustantamana ?veronmaksajien.minun mielestä joutaa pois kaikista luottamustehtävistä

demokratia päättääRe: Minulta kysellään29.1.2014 15.24
Demokratian mukaan mennään Suomessa toistaiseksi eli äänestystuloksen mukaan.
Taitaa olla ne erottamiset näillä palstoilla ihan jotain muuta, kuin se demokratia.

piinaviikkoRe: Minulta kysellään29.1.2014 15.54
Suomessa pitäisi olla semmonen laki ja järjestys, että yksi henkilö saa istua vain yhden 4-vuotiskauden kunnassa tai eduskunnassa. Mikään ei muutu eikä uudistu, kun samat ihmiset istuu vuodesta toiseen, jopa vuosikymmenen. Ihmisen mieli on heikko ja tuppaa muistamaan loukkaukset ja ylikävelemiset kauan. Joskus käy mielessä, että päätöksenteossa vain kostetaan toiselle päättäjälle, kukaan ei enää muista peruskansalaista.
Kukapa meistä, ei haluaisi pitää omaa ideaansa ja näkemystään oikeana.
Siksi uudistuksiin tarvitan uusia ihmisiä

Pekka VRe: Minulta kysellään29.1.2014 18.31
Moro,
demokratiaan kuuluu kritiikki ja sananvapaus. Demokratiaan kuuluu myös erottaminen, jopa virasta, ja se on aina valtuuston tehtävä.
Se ei ikävä onnistu, että joka neljäs vuosi saataisiin aivan uudet valtuutetut. Äänestäminen on perusoikeus ja myös ehdokkuus on perusoikeus.
Mutta on myös saatavissa vaalikauden tuloksia esim. taloudenhoidossa, asukasmäärässä, elinkeinopolitiikassa jne. ja niistä voidaan todeta se, että miten on suoritettu luottamustehtävät.
Jos minun saldoani ja tuloksia katsellaan koko kunnan tulosten valossa, olen täysin epäonnistunut. Mutta olen siksi jättänyt esityksiä, eriäviä mielipiteitä, kirjoittanut eri median kautta kansalaisille omista aatteistani ja omista mielipiteistäni, joista voidaan suoraan nähdä, miten olisin halunnut kuntani toimivan ja hoitavan omat asiat. Tätä kutsutaan poliittiseksi vastuuksi ja luottamustehtävä-vastuuksi.
ryhäni ollessaan eri mieltä asioista, jätimme aina vastaesityksen, mutta yleensä se torpattiin. Esim. se, että Masa Pohjolainen ja allekirjoittanut esitimme valtuustoaloitteen terveyskeskuksen peruskorjauksen prioriteetistä, puuterminaalihankkeen esille tuomisesta, Säyneisen ja Muuruveden koulujen säilyttämisestä ja sopeuttamisesta Nilsiän oppilasmääriin. Lisäksi vastustimme Juantehtaan koulun peruskorjaamista ja sen sijaan edullisemman uuden koulun rakentamista. Vastustimme keskustankeittiöhanketta ja halusimme säilyttää Muuruveden ja Säyneisen keittiöt edullisempana ja monipuolisempana vaihtoehtona. Vastustimme yrityskiinnityksen vastavakuuden arvottomuutta ja olisimme tyytyneet turvaavaan vastavakuuteen, mutta sellaista ei ollut tarjottavissa. Vastustimme moottorikelkkareitin pakkolunastamismenettelyä, vastustimme valokaapelihanketta Savon Kuidun kanssa, vaan olisimme halunneet neuvotella Rautavaaran valmistuneen valokaapelihankkeen tuomista Juankoskelle ja samalla keskustella yhteistyöstä Rautavaaran kanssa. Muuten meillä olisi jo valokaapeli, 100 euron perusmaksuinen liittymä(osuus) ja kaikille mahdollisuus saada edullinen nopea laajakaistaliittymä.

No tässä muutamia asioita, joihin voi ottaa kantaa ja muuten faktat löytyvät kaikista yllämainituista hankkeista.
Niin monta hyvää päätöstä oltaisiin voitu tehdä, mutta sijalle toiset tekivät erittäin kyseenalaiset päätökset ja nyt olemme tässä jamassa.

Lailla on maata rakennettavaRe: Minulta kysellään29.1.2014 18.57
Nimimerkille "Demokratia päättää": Enemmistöpäätös ei ole laillisuuden tae. Enemmistö ei ole missään tapauksessa tae viisaudesta tai harkinnasta.
Muiden unohtaminen enemmistön uhossa on varma merkki isoista virheistä.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: