Keskustelu

salme harjunen,sos.lautakunnan puh.joht.hallituksen kokous 3.2.201430.1.2014 23.18
esityslistan 23 kohtaan
ns. vanhan navetan tilojen vuokraaminen näyttää olevan soutamista ja huopaamista.
2.12.-13 asia jätettiin pöydälle
16.12.-13 esittelijä( kaupunginjohtaja) muutti esitystään,että tilat ei ole enää vuokrattavana ,koska Tukeva-työnvalmennussäätiö aloittaa kyseisissä tiloissa.
3.2.-14(ensi maanantai)asia on edelleen hallituksessa ja nyt esittää elinkeinoasiamies Liisa Jokela,että tilat vuokrataan Drag and Wave, Draw Oy.lle(eli sitä esitettiin jo 2.12.-13) ja päätösehdotus kaupunginjohtajalta ;hyväksytään elinkeinoasiamiehen esitys
--
esitystä en viitsinyt kirjoittaa sanatarkasti ,senhän voi jokainen halutessaan käydä lukemassa.--

huomiota kiinnitti tekstissä oleva maininta ,että sosiaalitoimen EDUSTAJIEN kanssa on tutustuttu korvaaviin tiloihin Tukeva säätiölle ja HE ovat hyväksyneet tilat.

sos.lautakunta on ollut aktiivinen ,että Tukeva -säätiön toiminta saataisi Juankoskelle ja ns. vanhan navetan tilat olisi ollut hyvä paikka, mutta ketä lieneevät HE ,jotka tutustuivat korvaaviin tiloihin ja missähän ne tilat lienevät.
Tunne,että sos.lautakunta ei kuulu sosiaalitoimeen vahvistuu,

Kun pitkittyy se mutkistuuRe: hallituksen kokous 3.2.201431.1.2014 7.28
Tässä näkyy se Juankosken saamattomuus yritysasioita käsiteltäessä. Pitkitetään asioita niin pitkälle kuin mahdollista jotta mitään ei tarvitsisi tehdä. Voihan olla , että enää asian pitkittyessä yritys ei tarvitsekaan tiloja onkin jo löytänyt jostakin muualta halvemmat ja sopivammat tilat.
Ripeys on valttia yrityksiä alueelle hankittaessa.

Pena T.Re: hallituksen kokous 3.2.201431.1.2014 8.09
Kaupungintalolla on TUKEVAlle tilaa riittävästi. Vanhan navetan tilat sopivat tuotantoon. Yrittäjä saattaa ensi tiistaina aloittaa toimintaa Kaavilla.
Jos kaikki suuret, kyseenalaiset hankkeet menevät pikapäätöksinä, niin miksei sitten tällaiset pienet itsestäänselvyydet? Jos ajattelukapasiteetti rajoittuu kymppiin, ei pidä mestaroida päätöksiä, jotka koskevat isompia summia.
Toinen kummallisuus on kaavamuutoksen vaatiminen Martti Pohjolaisen huoneistohotelli Teekin kiinteistöä varten. Yrittääkö Kangasperko vielä rahastaa Masalta muutoksesta, joka ei muuta mitään... onhan siinä ollut asunto- ja liikekiinteistö jo 60 vuotta samalla kaavalla.
Haloo, kaikki tekopoliitikot, jotka ette saa sitä jääviä pois kuntamme johdosta!
Kysynpä vielä, missä on se yrityshautomo ja koulutuspaikka amiskalta?

VätysRe: hallituksen kokous 3.2.201431.1.2014 9.54
Martti Pohjolaisen kohtelussa haiskahtaa henkilökohtainen kiusanteko aika vahvasti. Juankosken keskustaajamasta löydän muutaman esimerkin, jossa yritystoiminta on muuttunut aivan uusiin mittasuhteisiin esim. lavatehtaan tontilla. Tuskinpa on mitään muutoksia haettu. Ei ehkä rakennuslupiakaan.

Poliittinen tarkoituksenmukaisuus jatkuu, vaikka mihinkään muuhun ei kyettäisikään. En ole mistään niin katkera kuin palloiluhallin toiminnan lopettamisesta. Voitte lukea kaupunginhallituksen pöytäkirjoja vuodelta 2008. Äänestyspäätöksillä 8-1 on päätetty, että halli romahtaa, samoin numeroin se on homehtunut, muurahaisten valtaama ja katto vuotaa.

Ikäänkuin päättäjien viisautta uhmaten rakennus jatkaa olemassaoloaan varmuudella vielä senkin jälkeen kuin Juankosken kunta poistuu kuntakartalta.

Hyvä veli järjestelmää parhaimmillaan.Re: hallituksen kokous 3.2.201431.1.2014 10.37
Palloiluhalli asiassa oli päällimmäisenä tukea A. Antikaisen kaavaleimaa urheiluhallin rakentamista ja siksi kusiaiset alkoivat juoksennella juuri 60.000 eurolla kunnostetussa palloiluhallissa. Mutta kuinkas kävikään, ei ole A. Antikaisen hallia kuulunut tai näkynyt. Ja miksi ei ole näkynyt koska ei tullut tarpeeksi yhteiskunnan rahaa hankkeelle. Näin sitä meillä kusiaiset pistetään juoksemaan sopivaan kohteeseen tai muuten hankaloitetaan toimintaa kun halutaan päästä jostakin eroon ja vauhditetaan sopivaa hanketta. Tämä oli sitä Suomisen hyvää johtamis aikaa Juankoskella. Ja tästä se alamäki alkoi. Ketkä tässä hävisivät? Ne olivat urheileva nuoriso joka jäi ilman sopivia sisäliikuntapaikkoja ja veronmaksajat jotka menettivät tuossakin hallinkunnostuksessa juuri enne sulkemista noin 60.000 euroa. Voittajia oli konsultit joilta pyydettiin lausunto, että eikös sillä kusiaiset juokse ja heti romahda kattoa alas. Konsultti vastasi pyyntöön totesi, että tosiaan heti se romahtaa ja laittoi siitä lausunnostaan taas muutaman kymppitonnin laskun kuntaan ja päättäjät olivat jällen tyytyväisiä.

että näin veljet...Re: hallituksen kokous 3.2.201431.1.2014 11.53
Lösönenhän oli valmis esittämään Antikaisen hallille 500.000,- kunnan avustusta rakentamiseen ja sitten kunnan tukea käytölle ostamalla salivuoroja tai tukemalla niitä. Näin hän kertoi vielä 2009.
Taisi olla peräti budjetissa varaus. Tuskin olisi Antikaisen tarvinnut omaa lompsaa edes avata.
Vanhaa palloiluhallia ei voinut korjata, kun siinä ei olisi ollut rahaa jaettavaksi. Ainoa korjaus on katepressun uusiminen, n. 25.000,-. sosiaalitilathan oli jo uusittu.

Eino K.Re: hallituksen kokous 3.2.201431.1.2014 13.04
Pallohallin vuotuiset lämmityskustannukset olivat n.12000 euroa. Jos mainittu 500000 euron avustusehdotus pitää paikkansa, sillä hallia olisi lämmitetty 40 vuotta. Ei vieläkään ole myöhäistä ottaa hallia käyttöön. Mikään ei ole mennyt pilalle.

Muurahaiset muuttaneetRe: hallituksen kokous 3.2.201431.1.2014 14.29
Jos kaupunki olisi suhtautunut myötämielisesti Martti Pohjolaisen aikoinaan Kuplahallista tekemään ostotarjoukseen, niin tänäkin päivänä halli olisi urheilijoiden käytössä.
Lukaisin tuon tarjouksen aikoinaan tuolta Juankosken hallituksen pöytäkirjasivuilta ja pidin sitä todella edullisen kaupungin kannalta. Mutta ei vaan myyneet ja nyt on nuoret urheilijat ilman mitään harjoittelupaikkaa ja käyvät harjoittelemassa lähikunnissa ja muuttavat myös harrastusten luokse asumaan. Täsäkin yksi pieni osa siihen, että kunnanväkiluku laski ale 5000 asukkaaseen vuoden 2013 lopulla . Oikeilla ratkaisuilla Juankosken väkiluku olisi nytkin vielä yli tuon tämän hetkisen asukasluvun.
No tämä on vaan yksi pienen pieni juttu missä Juankoski on mielestäni tehnyt virheratkaisuja. Mutta tietysti onhan se parempi sekin, että se myi sen 20 eurolla eikä käyttänyt kunnan kaavailemaa 50.000 euroa sen purkamiseen, joten kyllä tuo myyminen 20 eurolla oli parempi ratkaisu mitä purkaminen ja nytkin niin vahvassa kunnossa olevan hallin voisi pikkutöillä palauttaa urheilijoiden käyttöön.
Kunta kun on rahapulassa eikä voi rakentaa uutta urheiluhallia niin aivan hyvin voisi ostaa tuon kuplan takaisin jos vaan omistaja haluaisi siitä luopua.
Muurahaiset ovat lakanneet juoksentelemasta hallin kaarien päältä aikoja päiviä sitten.

utelias tiedonhaluinenRe: hallituksen kokous 3.2.20145.2.2014 12.14
Mitä peliä nyt pelataan????

Arpoiko hallitus 3.2.-14 kesken kokouksen ,mitä pykäliä otetaan käsiteltäväksi.

Esityslistalla, netissäkin näkyneitä, pykälä-asioita ei näy pöytäkirjassa.
Ei ole merkintää :jätettiin pöydälle tai ei otettu käsiteltäväksi kesken- eräisyyden vuoksi ,eikä muutakaan syytä miksi ei käsitelty.

Kertoisiko joku hallituksessa istuva ,miksi näin meneteltiin ja onko tällainen vakiintunut hyväksyttävä käytäntö?

Voiko valtuustossa ja lautakunnissakin näin tehdä??



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: