Keskustelu

TinttiJuankoski lakkauttaa, Kaavi rakentaa lapsille1.2.2014 21.04
Tässä sopiva uutinen kunnasta, joka on satsannut uuteen kunnanjohtajaan, kunnan talouteen, sillä taas tulee ylijäämäinen tulos ja katteet ovat miljoonaluokkaa plussilla.
Juankoskella itketään ja haukutaan Kaavia, mutta Kaavi porskuttaa:"

Juutilainen

Kaavin kunnanvaltuusto päivitti torstaina talousarvion rakentamisohjelman sen mukaiseksi, että yläkouluopetus jatkuu ostopalveluna myös ensi syksystä eteenpäin ja Kortteisen kyläkoulu jatkaa toimintaansa.

Kirkonkylän vanhalle alakoululle kaavilaiset rakentavat hyötyalaltaan 1-750-nelimetrin korvaavat tilat, joihin sijoittuu uudet liikuntatilat, teknisten töiden opetus, ruokala ja neljä opetusluokkaa. Uudisrakennus sijoittuu koulukeskuksen tontilla nykyisen liikunta-alueen paikalle.

Rakennushankkeen budjetti on viimeisimmän laskelman mukaan 4,25 miljoonaa euroa, kun aikaisempi hinta-arvio lähti 3,6 miljoonasta eurosta. Uuden yläkoulun tilat sisältänyt vaihtoehto olisi maksanut runsaat kuusi miljoonaa euroa.

Valtionapua Kaavin kouluhankkeelle on luvassa normaaliperusteilla vähintään neljännes, mutta opetustilojen osalta tuki voi olla enimmillään puolet. Lisäksi uusille tiloille haetaan 25 prosentin tukea homeperusteella, koska alakoululaisten"

Kun talous toimii, toimii palvelutkin. Nyt Kaaville mitat täyttävä liikuntahalli koripallokenttineen, lentopallokenttineen, tenniskenttineen ja sählykenttineen. Juankoskella on vain nähty märkiä unia liikuntahalleista.

Vielä käy niin, että Kaavi rakentaa muutamat luokkahuoneet myös yläluokkalaisille ja sitten käy Juankoskelle ohraisesti.

säästöä haetaanRe: Juankoski lakkauttaa, Kaavi rakentaa lapsille1.2.2014 21.25
Nyt rakennetaan siis pari ylimääräistä luokkaa sen vuoksi, että kortteislaiset ja mahdollisesti luikonlahtelaisetkin saadaan talon valmistuttua ängettyä noihin lisätiloihin.

JosRe: Juankoski lakkauttaa, Kaavi rakentaa lapsille1.2.2014 21.48
Kun Kaavin valtuusto niin päättää.

kuavilainenRe: Juankoski lakkauttaa, Kaavi rakentaa lapsille3.2.2014 19.44
Miksi ei rakenneta samalla muutamaa lisäluokkaa yläkoululaisille? Se maksaisi kunnalle vain 1m? lisää, jos valtion apu olisi investoinnista puolet. Se miljoona säästettäisiin muutamassa vuodessa koulukuljetusten halpenemisena. Hölmöilyt Kaavilla jatkuvat, se kun näyttää muutamista kepu-takinkääntäjistä olevan niin kovin hauskaa!

kaavilainenRe: Juankoski lakkauttaa, Kaavi rakentaa lapsille4.2.2014 15.33
Muutaman vuoden kuluttua kaikki Kaavin koululaiset mahtuvat nykyisen ala-asteen ja kahteen rakennettavaan luokkaan jos ei syntyvyys tästä nouse. syntyvyys 20 lasta vuodessa koko Kaavin kunnassa.

yhteistyöRe: Juankoski lakkauttaa, Kaavi rakentaa lapsille4.2.2014 15.42
Eiköhän rakenneta ne kaksi luokkaa niihin sopii kyllä kaikki ala-asteelaiset muutaman vuoden päästä.

huolestunutRe: Juankoski lakkauttaa, Kaavi rakentaa lapsille4.2.2014 16.35
Rakentakkee niin iso koulu että mahtuu Juankoskelaisetkin lapset kouluun sinne. kohta alakaa juankosken alasajo kun pakkoliitos kuopioon toteutuu



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: