Keskustelu

RaatiViikon kirjoitus2.2.2014 18.20
Tämän raati valitsi viikon kirjoitukseksi:


otsaluulla sen jo näkee Re: Vaikea velanmaksu? 2.2.2014 15:29
AB:n kiihottamana katsastin noita Farocon Oy:n ostettavia tietoja, vaikka otsaluullakin jokainen laskutaitoinen on sen jo nähnyt alusta alkaen, mikä tässä on ollut pelin henki.

Juankosken Neron on enää turha valehdella Juankosken veronmaksajille, että ikivanhalla tyhjällä varastohallilla olisi joku turvaava vakuusarvo Juankosken kaupungille. Vakuusarvostuksistaja yrityskiinnityksistä täysin ymmärtämättömien Vexin ja Hempankin on turha enää lymytä puskien suojassa muka asiasta tietämättöminä. Juankosken Neron käärmekeitto on palanut pohjaan ja Faroconin arvo on korkeintan nolla, ellei jopa sitä huomattavasti pienempi.

Kuten AB tuossa jo näytti, Faroconi teki tappiota viimeisellä tilikaudella 450 000 euroa. Ei ihan niin paljon kuin Tratta PBF:llä, joka sentään joka vuosi on tikittänyt 11-12 milj. euron suuruisia tappiota. Tästä huolimatta Juankosken Nero on ohjeistanut kamreeriraukkaa rahoittamaan Samovaari-yhtiöiden toimintaa jatkuvalla syötöllä.

Virren tiedoista voidaan nyt lukea, että Faroconin kassassa oli rahaa 693 euroa ja epämääräisiä saatavia 1.8 milj. euroa. Saatavathan on tietysti konkassa olevasta Tratta PBF:stä tai jostain muusta konkassa olevasta Samovaari-yhtiöstä.

Kun epävarmat saatavat vähennetään omasta pääomasta, niin jäljelle jää 597 000 euroa. Jos sitten suoritetaan tyhjän varstohallin alaskirjaus esim. 50%:n mukaan eli 396 631 euroa ja vähennetään vielä lyhytaikaiset velat 196 222 euroa, niin jäljelle jää 4 236 euroa. Jos vielä tästä vähennetään varastohalliyhtiön kiinteistövälittäjän 4%:n normaali palkkio, niin jäljelle jää -11 629 euroa. Kun tästä vielä vähennetään asianajokuluja minimissään 80 000 euoa, niin jäljelle jää -91 629 euroa.

Kun vielä otamme huomioon, että Faroconin 17.1.2014 laadittu tilinpäätös koskee aikaväliä 01.06.2012-31.05.2013, niin voidaan todeta, että nyt on tappiota kertynyt tyhjään varastohalliyhtiöön jo kohta taas lisää lähes 500 000 euroa. Tällä hetkellä Farocon Oy:n oma pääomakin on jo suunnilleen nolla tai sitä pienempi luku.

Heitänkin nyt Juankosken Nerolle, Vexille ja Hempalle ikävän kysymyksen: Miten aiotte selvittää tämän turvaavana pitämänne vastavakuuden arvon täydellisen huijauksen Juankosken vilpittömille veronmaksajille, ettekä ole aikanaan valvoneet kaupungin antaman pantin arvon kehitystä? Asiassahan oli vielä olemassa ns. turvaavat kovenantit, vai mitä?

Jotta Lassi Nyyssönenkin tiedostaisi kähminnän koko laajuuden, on vielä todettava, että Faroconin kahdesta viimeisestä tuloslaskelmasta ei löydy lainkaan vuokratuottoja, joita Tratta PBF:n piti maksaa halliyhtiölle suunnilleen 800 000 euron vuosivauhtia.

Noissa vuokratuottojen kirjauksissa on ihan omat säännöksensä ja näyttääkin siltä, että näitäkään säännöksiä ei ole Faroconissa noudatettu (kts. alla):

"KTM:n Kirjanpitolautakunnan kannanotto. Hakemuksen tarkoittamat vuokratulot eivät kuulu luonteeltaan kirjanpitovelvollisen varsinaisen toiminnan eli ravintola- ja kahvilapalvelujen myyntituottoihin. Tämän vuoksi niitä ei saa lukea kirjanpitolain 4:1 §:ssä tarkoitettuun liikevaihtoon. Vuokratulot ovat kuitenkin hakijan liiketoimintaan liittyviä tuloja, joten ne merkitään tuloslaskelman erään Liiketoiminnan muut tuotot."

Yllä esittämäni lainaus koskee erään pienen ravintoloitsijan kirjanpitoa, kun hän oli toivonut, että vähäiset vuokratuotot liitetään liikevaihtoon. Kirjanpitolautakunta ei tätä hyväksynyt.

eskimoRe: Viikon kirjoitus2.2.2014 21.04
voiskohan jotain virallisempaa kanavaa käyttää näille kysymyksille,ei ne tällä edisty

jiäkarjuRe: Viikon kirjoitus2.2.2014 21.25
Elä hättäile nanook, tulloo kusipäitä mukuloita.

Pena T.Re: Viikon kirjoitus3.2.2014 8.09
Kaupunginjohtaja ja muu johto, jotka uskoivat "turvaavaan" vakuuteen, voisivat vetää johtopäätökset.
Ettekö ymmärrä, millaisen miljoonavirheen teitte? Kaikki kuntalaiset saavat kärsiä siitä. Lasku tulee maksettavaksi pian, mutta Kangasperko on tehnyt kaikkensa, jotta se lasku kasvaisi 10 milj. euroon. Ilmeisesti hänellä on siitä veto Ranen ja Joken kanssa.

HHRe: Viikon kirjoitus3.2.2014 11.50
Juankosken kaupunginjohto on törkeällä huolimattomuudella aiheuttanut ainakin 4 miljoonan euron tappiot kunnalle.
Faroconin tilinpäätöstietojen mukaan PB oli maksukyvytön 2012 lähtien eikä siirtänyt kartonkia Faroconin kautta minnekään ja siksi Faroconin liikevaihto tipahti lähes kokonaan (7,5 miljoonasta 7,1 yhteen miljoonaan) ja teki puhdasta tappiota lähes puoli miljoonaa euroa.
Yrityksen taseessa on lisäksi kummallisia piirteitä, kuten siirtosaatavan suuruus, 1,7 miljoonan suuruinen, josta ei ole dokumenttiä, vaan luultavimmin on tehty osakeannin kautta kikkaus.
Koska Juankosken hallitus ei ole ollut kiinnostunut kaupungin talouden hoitamisesta, vaikka se on sen tärkein tehtävä ja laiminlyönyt tarkastusvaatimukset takausvastuun myötä, voi olla niin, että valitusten kautta se joutuu maksuvelvolliseksi.
Tietenkin kaupunginjohtajan antamat harhaanjohtavat lausunnot sekä PB:n ja Faroconin tilanteesta on ollut epäilyttävä.
Farocon on ollut Juankosken takauspanttina, eikä johto ole pyytänyt ja vaatinut kertaakaan tietoja Faroconista.
Ja asiaa pahentaa se, että Juankosken johto on tehnyt kolmekin yritystä saada oma omaisuus myytyä varattomalle konsernille Biolämpölaitoksesta, vaikka ostaja on ollut maksukyvytön ja selvitystilassa. Miksi Juankosken johto on halunnut poistaa 11 prosentin omaisuuserän biolämpölaitoksesta, vaikka mitään toimintaedellytyksiä biolämpölaitoksella, PB:lla tai muilla Samoritsin yrityksillä ei ole ollut.
Halusiko Juankoski siirtää velallisen harhautuksella omat maksuvelvoitteet jo konkurssikypsälle yritykselle.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: