Keskustelu

Valmistelua Kuopioon liittymiseen Oppilaita siirtymässä Säyneisen koulusta opetusryhmämuutoksen takia3.2.2014 9.27
Suunniteltu opetusryhmien muutos on saanut Säyneisen koulun oppilaiden vanhemmat kyselemään koulupaikkaa Juantehtaan koulusta. Kaupunki aikoo yhdistää 3.? 6.-luokat yhdeksi opetusryhmäksi.

Mistä on kyse?

Säyneisen koulussa suunnitellaan opetusryhmien yhdistämistä ensi syksynä
3. ? 6.-luokkien oppilaat yhdistettäisiin yhdeksi ryhmäksi
Osa vanhemmista haluaa siirtää lapsensa Juankosken keskustan kouluun

Juankosken Säyneisen kouluun kaavaillut opetusryhmämuutokset ovat johtamassa muutamien lasten siirtymiseen kaupungin keskustaan Juantehtaan kouluun.

Juankoski on määrännyt tämän vuoden talousarviossa sopeuttamistoimia Säyneisen koululle oppilaskohtaisten kustannusten nousun pienentämiseksi.

Säyneisen koululla suurimmat vaikutukset olisivat opetusryhmissä, jossa 3 - 6 -luokkien oppilaat yhdistettäisiin kahdesta opetusryhmästä yhteen opetusryhmään. Tällöin koulusta tulisi kaksiopettajainen. Muutos tapahtuisi ensi syksynä.

Säästöjä on esitelty oppilaiden vanhemmille vanhempainilloissa viime syksynä. Säästötoimien johdosta useat huoltajat ovat tiedustelleet Juankosken kaupungilta mahdollisuutta Juantehtaan kouluun siirtymisestä ensi syksynä.

Useiden oppilaiden siirrolla olisi merkitystä molempien koulujen opetusjärjestelyille, minkä takia Juankoski aikoo tehdä huoltajille kyselyn lähikoulupaikan vaihtoa hakevien oppilaiden määrän selvittämiseksi. Säyneisen koulussa on runsaat 40 oppilasta.

Juankosken kaupunginhallitus käsittelee asiaa tänään maanantaina.

kouluneuvosRe: Oppilaita siirtymässä Säyneisen koulusta opetusryhmämuutoksen takia3.2.2014 13.46
Oppilaita voi siirtyä Säyneisen rajan läheltä Säyneisen koululle, ja opetusryhmät ovat taas ok.
Älkää hyvät ihmiset uskoko kaikkia Juankosken johdon tarinoita. Ne ovat upottaneet jo taloutemme ja uhkaavat palveluita. Kangasperko on tunnetusti pitkävihainen, ja hän muistaa koululla 2012 olleen yleisötilaisuuden, jossa hän sai ansaitut yksiselitteiset moitteet kuten Ranekin.
Kaikki on mahdollista, jos kuntalaiset sitä vaativat ja haluavat.
Jo asian ottaminen suoraan kaupunginhallituksen listalle ilman sivistyslautakunnan käsittelyä kertoo "palaneen kärystä".
Eikö hallituksessa todellakaan pystytä muuhun, esim. johdon karsimiseen? Niillä rahoilla kustannamme vaikka mitä. Entä Keskustan Keittiön sulkeminen? Entä valokuituhölmöilyn lopettaminen?

pöytäkirjat lukenutRe: Oppilaita siirtymässä Säyneisen koulusta opetusryhmämuutoksen takia3.2.2014 14.56
Kyseessä on laskelmoitu taktiikka koulun lopettamiseksi. Ensin koulu ajetaan kahteen opetusryhmään ja sen jälkeen voidaan todeta, että suurta koulua ei kannata lämmittää kahden luokan vuoksi ja lopetetaan koko koulu.
Lopullinen päätös ei enää olekaan vaikeaa, koska oppilaskohtaiset kustannukset nousevat entisestään.

Juankosken kasinopelin uhriksi joutuu ensisijaisesti Säyneinen. Kylätoimikunta voi alkaa miettiä koulutilojen käyttöä jatkossa. Olisiko mitään korvaavaa toimintaa saatavissa tilalle. Koulurakennuksen tekninen kunto on tosi hyvä.
Kyläkokoukseen tuleva naisedustaja varmasti lupaa pitää Säyneisen puolta. Hän on ollut tällainen kaiken hyvän puolustaja. En muista, että kaupunginjohtajan yritysideat olisivat koskaan aiheuttaneet vastusta. Siinä se tasa-arvonaisen rooli on ollut ja ura on pitkä, pitempi kuin yhdenkään toisen ura hallituksessa.
Jos, ette usko, kaivakaa esiin Nivala Timberin, keskuskeittiön, valokuitusähellyksen ja takauksen päätökset. Kyläkokouksessa voitte purkaa tuntojanne yhdelle päävastuulliselle.

Raksu09Re: Oppilaita siirtymässä Säyneisen koulusta opetusryhmämuutoksen takia3.2.2014 19.51
Kymmenet vuodet olen seurannut Kymi Kymmenen jälkeen tapahtuneita rahansiirtoja kuntalaisilta pikkuriikkisen tehtaamme toimintaan.Nyt jos ei kunnan rahapussi pysy kiinni niin siirrän yritykseni muuhun kuntaan.Se jääköön arvoitukseksi minne.tehtaalaiset ovat vieneet palkkansa valuuttana ulkomaille(hillittömät matkustelut) ja pienyrittäjät ovat kärvistelleet veronkorotusten ja muiden maksujen noustessa.Eipä olla matkusteltu.Säyneisen koulu on erittäin hyvässä kunnossa ja ihan yhtä pitkä matka on Juankoskelta Säyneiseen kuin Säyneisestä Juankoskelle!

Raksu09Re: Oppilaita siirtymässä Säyneisen koulusta opetusryhmämuutoksen takia3.2.2014 20.07
Kyllähän tiedetään minkäsortin "yritys" on säyneisen koulukiinteistöstä kiinnostunut. Haloo! Valtion rahaa tiedossa kunnalle.

Raksu09Re: Oppilaita siirtymässä Säyneisen koulusta opetusryhmämuutoksen takia3.2.2014 20.52
En kyllä alkaisi kunnanjohtajaa nimitellä.Se ei kuulu hyviin tapoihin.Valtuusto ja hallitus on eri asia mutta en minäkään nyt keksi hyvää ryhmänimitystä.Uskon että Petri on kaikkien kuntalaisten etua ajamassa sen tiedon mukaan mitä valtuustolta ja hallituikselta saa.

JuuhanRe: Oppilaita siirtymässä Säyneisen koulusta opetusryhmämuutoksen takia3.2.2014 21.06
Jos kaavilaiset eivät tulekaan uuden koulusopimuksen mukaisesti Juankoskelle, niin silloin Säyneisen ja Muuruveden koulujen oppilaskohtaiset maksut ovat pienemmät, kuin Juankoskella. niin pienestä se on kiinni. Tarkoittaa noin 13000 euroa/oppilas. Kannattaa riidella kaavilaisten kanssa. Vai kannattaisiko tehdä hyvä sopimus.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: