Keskustelu

Pekka Vkyllä korruptiota löytyy4.2.2014 20.25
Moro,
ajattelin huomauttaa, että kyllä korruptiota Suomessa löytyy:"Kansanedustaja junaili ystävänsä Vantaan Energian johtoon
STT
17:09 18:25
Kansanedustaja Tapani Mäkisen (kok.) epäillään suosineen ystäväänsä Vantaan Energian tulevan hallituksen puheenjohtajan valinnassa. Asiasta kertoo MTV:n uutisten tutkiva ryhmä. Mäkinen on Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja.
Kaupunginhallitus odottaa Mäkiseltä selvitystä toimistaan Vantaan Energian hallituksen puheenjohtajan valinnan yhteydessä. Kaupunginjohtaja Kari Nenonen kertoi asiasta tiedotteessa.
MTV:n uutisten tietojen mukaan Mäkisellä oli keskeinen rooli järjestelyssä, jossa liikemies Tommi Valtonen on nousemassa Vantaan Energian hallituksen puheenjohtajaksi. Mäkinen itse kiistää junailleensa pestin Valtoselle.
Valtonen on Mäkisen ystävä. MTV:n uutisten mukaan Valtosen yritys Takuusähkö on Vantaan luottosähköyhtiö ja tekee Vantaan kaupungille vuosittain töitä keskimäärin sadoillatuhansilla euroilla.
Tapani Mäkinen on myös ottanut Valtoselta vastaan tuhansien eurojen arvosta ilmaista työtä, kun Mäkisen tontille rakennettiin sauna, MTV:n uutiset kertoo.
Mäkinen on myöntänyt MTV:lle, että hänen ystävänsä teki liikekumppaninsa kanssa ilmaiseksi sähkötöitä työmaalla. Hän pitää työtä kuitenkin normaalina talkootyönä."

Kuntien menettely on aina pidettävä suurennuslasin alla.

Pena T.Re: kyllä korruptiota löytyy5.2.2014 7.45
Kun konsulttitehtäviä annetaan ilman kilpailua "tutulle" yhtiölle ja sen tutulle konsultille, ollaan jo liukkaalla jäällä. Monesti hankintalain kynnysarvoista ei välitetä tai hankinta jaetaan moneen osaan. Kunnan edusta ei välitetä. Meillä on ikäviä kokemuksia Nylundin toimiston, CGF:n ja eräiden muiden käytöstä. Tosin on saatu Juankosken johdon toivomia tuloksia. Kaikki muistanevat kusiaiset, joita konsultti toi palloiluhallin runkokaarelle valokuvattavaksi tai amiskan yli 3 milj. euron korjaustarpeet, vaikka hiljan peruskorjatussa koulussa oli korjattavaa alle 100.000,-:n edestä.
Viimeksi CGF:lle annettiin ilman kilpailutusta 29.700,-:n selvitystyö, ja sopimukseen kuului lisänä palveluja n. 7.000,-:n edestä. Julkisen kilpailutuksen kynnysarvo on 30.000,-. Järki kehottaa kilpailuttamaan pienempiäkin.
Minä en ainakaan luota kepumafian objektiivisuuteen pätkääkään. Vanhu5-projekti ja sen tulokset on unohdettu täysin, samoin yhteistyö naapurien kanssa.
Tämä on juankoskelaisen korruption yksi puoli,

ABRe: kyllä korruptiota löytyy5.2.2014 9.44
Korruptoituneet kuntajohtajat voisivat perustaa oman sankan liiton Suomeen. Tässäkin kuvaillaan Petrin veriveli:

http://www.hs.fi/kaupunki/a1391054002825

ABRe: kyllä korruptiota löytyy5.2.2014 10.15
Pekka V, tunnetko tämän miehen ja hänen tutkimuksensa:

http://www.vihdinuutiset.fi/artikkeli/240529-tutkija-valta-on-tarkoitettu-kaytettavaksi

valepoliitikkoRe: kyllä korruptiota löytyy5.2.2014 12.11
Juankoskella voisi tutkia, miten Kangasperko on hoitanut virkaansa. Tarkastuslautakunta on sopiva keskustelun avaaja. Tuusulan johtajaa tuntuu vaivaavan samat taudit kuin meilläkin. Lähes kaikki ovat huomanneet, että "keisarilla ei ole edes alushousuja yllään". Miksi sitten teeskennellään muuta.
Kepun maineelle tekee varmasti hyvää, kun Juankosken asioita aletaan puida valtakunnallisissa medioissa. Persut saavat mainetta silmien sulkemisesta korruptiolta (ovat muka vastustaneet juhlapuheissa).
Kiitos AB hyvistä vinkeistä. Kyllä kaavilaiset taas nauraa pärskähtelevät.

PVRe: kyllä korruptiota löytyy5.2.2014 19.36
Moro,
olen ollut kiireinen, mutta nyt kerkeän vastaamaan.
Arvoisa AB, kyllä tutkija Lepojärvi on tuttu mies ja samoja asioita ihmetellään. Minä Itä-Suomen yliopistossa hallintotieteilijänä ja hän tutkijana.
Tässä on yksi hänen projektejaan:"Lapin maakuntajohtaja Mika Riipi on nimittänyt Tommi Lepojärven Lapin sosiaali- ja terveydenhuollon Lapin mallin selvitysmieheksi. Lepojärvi aloittaa tehtävässä lokakuun alussa ja jatkaa selvitystyötä ensi vuoden maaliskuun loppuun asti.
Valinnan perusteena oli Tommi Lepojärven hyvä Lapin alueen ja kuntakentän tuntemus. Isoista selvitystehtävistä Lepojärvellä on kokemusta muun muassa Ruukin ja Siikajoen kuntien kuntajakoselvittäjänä ja Meri-Lapin elinkeinotoimen organisoinnin selvitysmiehenä. Aikaisemmin hän on työskennellyt Keminmaan kunnanjohtajana sekä toimitusjohtajana, tutkijana ja maaseutuyritysneuvojana.
Lapin liiton hallitus päätti syyskuun alussa käynnistää selvityksen Lapin mallista sosiaali- ja terveydenhuollon palveluihin. Selvityshankeen päätavoitteena on määrittää Lapin sote-palveluiden tarpeen ja tarjonnan tavoite ja tahtotila 5-10 vuoden aikajänteellä.
Työn lopputuloksena muodostuu Lapin maakunnan kannalta tarkoituksenmukaisin malli, niin sanottu Lapin kokeilumalli vaihtoehtona valtakunnalliselle sote-mallille.
"

kyrsä kyöstiRe: kyllä korruptiota löytyy5.2.2014 22.42
Suomea mainostetaan yhtenä maailman vähiten korruptoituneista maista, mutta onko tässä koko totuus. Kansainvälisestikin on jo alettu kiinnittämään yhä enemmän huomiota Suomen "Hyvä Veli"-järjestelmään, jonka luojana maalaisliiton Kekkonen kunnostautui oikein erikoisesti ja oli yksi kaikkien aikojen innokkammista "Hyvistä Veljistä".

"Hyvä Veli"- järjestelmässä kysymys on rakenteellisesta korruptiosta parhaimmillaan, joka toimii kaikkialla ikään kuin vihreän veran alla. Kunnissa rakenteellinen korruptio rehottaa kaikessa päätöksenteossa ja esim. kaavoituksessa, kunnallisissa liikelaitoksissa (esim. jättiläismäisinä kaukolämpömaksuina) ja tietysti virkamiesten keskuudessa. Kuntiin onkin pesiytynyt suuret armeijat "kepuloisten" edustajia ja heidän luottomiehiään tai -naisiaan ympäri koko Suomen niemen.

Tämä rakenteellinen korruptio on yksi Syomen talouselämän suurimpia syöpiä, jonka tiedetään levinneen laajassa mitassa myös ammattiyhdistysliikkeen piiriin ja myös Suomen eläkejärjestelmiin. Sekin tiedetään, että esim. apteekkiliiketoiminta ja taxit ovat tyypillisiä rakenteellisen korruption ilmentymiä. Kaavoituksen kautta myös suuret kauppaketjut kuten S-ryhmä ja K-ryhmä edustavat tätä suomalaisille kuluttajille kalliiksi tullutta rakenteellista korruptiota.

Joskus olisikin hyvä alkaa miettimään, mikä mahtaa olla tämän rakenteellisen korruption hinta?

Kun on tullut seurattua Juankosken talouden täydellistä romahtamista rakenteellisen korruption seurauksena, niin voi arvioida, että yksinomaan Juankoskella rakenteellinen korruptio on aiheruttanut ainakin 20-30 milj. euron menetykset mm. mielettomien investointien takia hyvin lyhyessä ajassa. Sen lisäksi voidaan arvioida, että Juankosken kaupungin palveluksessa on "Hyvä Veli"-järjestelmästä johtuen ainakin 30-40%:n ylimiehitys ottaen huomioon kunnan nykyisen vaatimattoman asukasluvun.

Jos hetkeksi jätetään Juankoski rauhaan ja katsastetaan kuntien talouden neljännesvuositilastoja, niin voidaan todeta, että vuonna 2012 kuntien palkkoihin ja palkkioihin sekä palveluiden ostoihin meni yhteensä 26.7 miljardia euroa. Valtionosuuksia käytettiin 7.8 miljardia euroa ja investointeja tehtiin 3.0 miljardin euron edestä. Yhteensä nämä kuntien menot ilman liikelaitoksia olivat siis jo 37.5 miljardia euroa ja vuosikasvuhan näissä kustannuksissa on ollut suuruusluokka 5-7%:a.

Jos nyt vedetään sellainen johtopäätös, että ainakin noin 30%:ia näistä kuntien menoista johtuu rakenteellisesta korruptiosta, niin näin laskien voidaan todeta, että kuntien rakenteellisesta korruptiosta aiheutuu Suomen yhteiskunnalle vuosittain ainakin 11.3 miljardin euron tarpeettomat kulut.

Tämän kunnallisen rakenteellinen korruption hintalappu on siis huomattavasti suurempi kuin Suomen paljon parjattu kestävyysvaje. VM:n virkamiehet ovat laskeneet kestävyysvajeen noin 9 miljardiksi euroksi eli 4.7%:iin BKT:sta. Kunnallisen rakenteellisen korruption osuus BKT:ta näyttää olevan suuruusluokkaa 5.9%:ia.

Ei siis ole mikään ihme, että Suomi-neito on vajonnut kaulaansa myöten suohon, eikä näy siitä enää nykymenolla nousevan.

Pena T.Re: kyllä korruptiota löytyy6.2.2014 8.54
Nyt aletaan puhua asiaa, Kyrsä. Valitettavasti tilintarkastaja tai tarkastuslautakunta eivät edes halua ymmärtää, mistä puhutaan.
Melkein yhtä valitettavaa on persujen täydellinen saamattomuus korruptioasioissa.
On paljon poliitikkoja, joilla huuli lentää, mutta tekojen hetkellä pannaan pää pensaaseen, esim. Heimo ja Veijo. Ehkä on helpompi sulautua korruption osaksi kuin tehdä jotain miehekästä.
Muutosten tuuli on alkanut puhaltaa...

ABRe: kyllä korruptiota löytyy6.2.2014 10.20
Professori Ari Salminen Vaasan Yliopistosta on tehnyt ansiokkaan uran ja elämäntyön julkishallinnon ja korruption suhteista. Hakemalla esimerkiksi kombinaatiolla "Ari Salminen" ja korruptio löytyy todella paljon kiinnostavia artikkeleita. Yksi mielenkiintoinen lähde on seuraava:

http://www.uva.fi/materiaali/pdf/isbn_978-952-476-340-0.pdf

Nyt muuten yhä useampi kaupunki ilmoittaa sivuillaan virkamiesten ja luottamusmiesten sidonnaisuudet. Saa nähdä, milloin Juankoski ryhtyy tähän.

Pena T:llä täytyy olla hyvä kokemus korruptiosta Espoossa, jossa mm. rakennusluvat, politiikka ja rakennusliikkeet ovat olleet vuosikymmeniä täysin kimpassa ja siksi Espoo on niin kummallisesti suunniteltu kaupunki, jossa ei ole mitään kunnollista keskustaa.

PVRe: kyllä korruptiota löytyy6.2.2014 11.59
Moro,
yksi esimerkki rakeenteellisestä korruptiosta on laistaa kilpailutus, siis rikkoa hankintalain säännöksiä.
Juankoskella huonona esimerkkinä on ollut yksityisen asianajotoimiston käyttö ja varsinkin ilman kilpailutusta. Kyse on satojen tuhansien eurojen käytöstä ilman hallituksen virallista päätöstä ja toimivallan siirtoa ja käyttämällä kaupungin johdon mukaan "parhaasta toimistosta" vaikka itsekin tiedän ainakin 100 erittäin hyvää asianajotoimistoa tällä saralla.
Myös yhden "Juankoskelle sopivan" konsulttiyrityksen käyttäminen on laitonta ilman kilpailutusta, jos euromääräinen raja ylittyy. Tai rakennussuunnitelmia tehnyt yksi toimisto, joka sai satumaisia maksueriä Juankoskelta suunnitteluun. Ja sitten tulemme yhden yrityksen suojeluun ja jossa jo selkeästi esteelliseksi todettu hallituksen esittelijä "päättää muutaman henkilön kanssa miljoonaluokan tukiaisista.
Ryhmämme on yrittänyt kitkeä laittomuudet pois ja jatkamme samalla valitulla tiellä, sillä kyse on omasta alueesta ja palveluista, jotka heikentyvät oleellisesti väärän menettelyn takia.

Vaikka KuopioonRe: kyllä korruptiota löytyy6.2.2014 12.13
PV seuraaviin kunnallisvaaleihin Vapaa Juankoski kansanliikkeen listalla

ABRe: kyllä korruptiota löytyy6.2.2014 12.42
Hyvä Pekka!

Voitko hyvä Pekka kertoa, onko korruptiota vaiko ei että salaisia dokumenttejä siirtyvät Tollosen kädestä New Stromsin Heikki J. W. Salosen käteen, jotta Heikki J.W. Salonen voi tehdä kuntavalituksia ja näin olle hankaloittaa kuntalaisten elämää?

Heikki J.W. SalonenRe: kyllä korruptiota löytyy6.2.2014 13.53
AB Hyvä!

Esität yllä ala-arvoisen henkilööni ja New Stroms Oy:ön kohdistuvan väitteen ja syytöksen, josta sinulla ei ole mitään näyttöä. Ihmettelen motiiveitasi tällaiseen kyseenalaiseen toimintaan.

New Stroms Oy on kyllä tehnyt vuonna 2011 kunnallisvalituksen Juankosken kaupungin myöntämästä 5 milj. euron takauksesta, koska NS:n selvitysten mukaan takaus ei ollut markkinaehtoinen, eikä sillä ollut turvaavaa vastavakuutta, jota kunnallislaki edellyttää. Totesimme valituksessamme myös, että takaus ei kohdistu investointeihin, vaan on kunnilta kokonaan kielletty käyttöpääomalainan takaus.

Valituksemme ovat olleet julkisia, joten kehotan sinua ystävällisesti tutkimaan sekä Kuopion HAO:n että KHO:n julkisia päätöksiä perusteluineen.

Teimme myös kunnallisvalitukset Juankosken Biolämpö Oy:tä koskevista mielestämme laittomista järjestelyistä, joissa ehdoton määräysvalta luovutettiin kaupungin toimesta varattomalle ulkomaiselle yrittäjälle lahjanomaisella kaupalla.

Valitustemme motiivina oli se, että NS havitteli kartonkitehtaan ostoa ja oli tehnyt konkurssipesästä Premium Board Finland Oy:n tarjousta korkeamman tarjouksen. PB jouduttua rahapulaan heti kohta pesän lunastuksen jälkeen yhtiön edustajat lähestyivät vielä jopa NS:ä ja yrittivät houkutella NS:ä tarjoamaan yhtiöstä moninketaista hintaa kyseisen yrityksen todelliseen arvoon verrattuna. NS ei sitä kuitenkaan halunnut tehdä.

NS:llä on juankoskisena yhtiönä perustuslaillinen oikeus tehdä kunnallisvalitus tehdyistä kunnallisista päätöksistä. KHO:ta myöten on todettu, että NS:n valitukset ovat olleet perusteltuja. Toistaiseksi olemme voittaneet KHO:ssa kaikki tekemämme valitukset.

Mitä tulee väittämiisi "salaisiin" dokumentteihin, niin kehotan sinuakin tutustumaan Juankosken kaupungin päätösten asiakirjoihin kaupunkin portaalissa, joita olemme osanneet lukea ilman Tollosen apua riittävästi.

Emme ole tarvinneet Tollosen apua muutoinkaan valitustemme laatimisessa, koska tunnemme PB-tapauksen kaikki osatekijät ja kyseiset "puuhamiehet" jopa paremmin kuin Tollonen.

Olemme joutuneet yksilöidyin asiakirjapyynnöin hankkimaan jopa KHO:n kautta mielestämme tärkeitä päätöksiin liittyviä asiakirjoja, jotka ovat mielestämme aiheetta ja kunnallislain vastaisesti salattu. Asiakirjat ovat pysyneet salattuina jopa KHO:ssa, vaikka jotain täsmentävää tietoa Juankosken kaupunki on kuitenkin joutunut antamaan.

Kaikkia mielestämme kunnallislain vastaisesti salattuja asiakirjoja emme oles edes yrittäneet saada käsiimme, koska olemme pitäneet salausta naurettavana. Esimerkkinä naurettavan asiakirjan salaamisesta mainitsen mm. ELY-keskuksen laatiman PB:n lunastushankkeen alueellisten positiivisia työllistämisvaikutuksia koskevan selvityksen. Mitähän salaamistarvetta tällaisessa alueellisessa selvityksessä mahtaa "kepuloisten" mielestä olla?
NS osaa kyllä itsekin lukea julkisia työllisyystilastoja.

Toivon, että lopetat henkilööni kohdistuvan julkisen herjaustoiminnan välittömästi ja siirryt asialinjalle.

AB:lle voin myös todeta, että PB-sekoilu on varottava malliesimerkki Suomen kunnissa rehottavasta rakenteellisesta korruptiosta.

Alan BankruptRe: kyllä korruptiota löytyy6.2.2014 14.28
Hyvä Heikki, tuo edellinen AB en ollut minä, joka olen esiintynyt sillä nimimerkillä ja joka on lyhenne Alan Bankruptista ja aikoinaan alan miehestä. Palstalla ilmaantuu näitä vastuuttomia, jotka esiintyvät toisten nimimerkeillä, kun eivät itse pysty mihinkään asialliseen keskusteluun. Osittain siksi olen vaihtanut nimimerkkiä, mutta ei se näy auttavan.

Alan BankruptRe: kyllä korruptiota löytyy6.2.2014 15.09
Heikille vielä,

minut tuntee siitä, että en juuri tee kirjoitus- tai kielioppivirheitä. Myöskään en nimittele ketään henkilöä muilla kuin heidän omilla nimillään. Kiva kun käytät keksimääni sujuvaa ilmaisua kepuloinen.

Yksi asia jäi minua vaivaamaan. Muistelen, että jossakin yhteydessä itse Petri Kangasperko olisi vihjannut, että Heikki JW Salosella ja Pentti O Tolvasella olisi yhteistyötä Premium Boardin asioissa. En vain löytänyt kyseistä lausuntoa. Onkohan minulla väärä mielikuva vai onko tuo AB:nä esiintynyt nimimerkki Kangasperkon asialla.

ABRe: kyllä korruptiota löytyy6.2.2014 15.16
Löysinhän minä sen kohdan, jossa tuo yhteistyöväite on. Lukekaapa tämä artikkeli tarkkaan:

http://www.savonsanomat.fi/mielipide/mielipidekirjoitukset/lainantakaus-oli-todettu-lailliseksi/1674824

reviisoriRe: kyllä korruptiota löytyy6.2.2014 16.20
Taas Kangasperko valehtelee, koska takaus on Korkeimmassa hallinto-oikeudessa ratkaistavana. Lainvoimaista päätöstä ei ole.
Samaa tarinaa kuin Savon Sanomissa hän on tarjoillut tarkastuslautakunnalle ja kaupunginhallitukselle.
Heikkiä ja Penaa herjaava kirjoittaja, nimimerkistä riippumatta, on aina ollut joku kepumafian juoksupojista. He harrastavat muiden nimimerkkien tai jopa nimien käyttöä paskakirjoitustensa tekijöinä. Yhtä rohkeita kuin hallituksessamme istuvat korruption vastustajat.

PVRe: kyllä korruptiota löytyy6.2.2014 16.40
Moro,
ja pyydän Heikki Saloselta anteeksi sivuston puolesta.
Olen nähnyt teidän tekemät ja laatimat perustuslain mukaiset valitukset ja muutoksenhakuasiapaperit ja voin todeta, ettei minulla, P.Tolvasella eikä muullakaan henkilöllä ollut edellytyksiä laatia niin viimeisteltyjä ja alan tuntemusta sisältäviä asiakirjoja.
Sivuillamme liikkuu todella pikkuperlkureita, jotka käyttäytyvät pelkurimaisesti ja lapsenomaisesti ja tiedän sivuston siivousosastolta kuultuna, että kyseessä on sama häiriintynyt henkilö, joka kirjoittaa Ruotsista ja serverinä on tele2.se.
Onsäälittävää, että tämä hyvin yksinkertainen häirikkö luultavimmin toimii asiamiehenä sille taholle, jota asia koskee.

Tulemme poistamaan tämän häirikön kirjoitukset lopullisesti ja ja kyse on historiallisesta lopullisesta "porttikiellosta". Tunnemme hänen IP-osoitteensa, myös muutkin serverit, joita hän käyttää.

PVRe: kyllä korruptiota löytyy6.2.2014 16.58
Moro vielä.
Heikille,
sinua rienaava kirjoitus oli Helsingistä ja ei todellakaan ystävämme ja aktiivisen kirjoittajan AB:n kirjoittama. AB:lla on tyyliä ja oikeaa kritiikkiä, joka osuu yleensä oikeaan kohteeseen, myös allekirjoittaneeseen, mutta kyseessä on aina todellinen kritiikki.
Hänen nimmarilla kirjoittava on häirikkö ja pikkupaska, jota emme jää kaipaamaan.

Heikki J.W. SalonenRe: kyllä korruptiota löytyy6.2.2014 19.35
AB:lle lämmin kiitos, kun korjasit yllä nimissäsi esiintyneen häiriintyneen kirjoittajan minuun henkilökohtaisesti ja New Stroms Oy:ön kohdistuneet sairaat syytökset.

Olin aluksi ihmeissäni, kun olen aina arvostanut sinun purevaa ja asiantuntevaa kriittistä kommentointiasi. Ihailen sinun taitoasi poimia noita helmiä netistä.

Terkut ja kiitokset myös Moro Pekalle. Blogin vartiointi on haastava homma, kun "sonnan syytäminen" alkaa eri puolta heti, jos joku uskaltaa esittää krittiikkiä hulluista päätöksistä ja jopa vaatia vielä niiden purkamista täysin laillisin keinoin vilpittömien veronmaksajien puolesta. Kukaan yksittäinen kuntalainenhan ei sitä voi tehdä pelosta, että "kepuloiset" rokottavat joka tapauksessa valituksen tekijää tavalla tai toisella asiasta.

On vaarallista, jos pienessä kunnassa ei kukaan uskalla puolustaa omia oikeuksiaan esim. laillisten valitusten kautta. Kysynpä vaan, onko se demokratiaa vai enemmistön diktatuuria? Suomalaisissa istuu tosi tiukassa käsitys, että virkamies on erehtymätön. Tästäkin havaitaan, miten läpitunkevaa ja ahdistavaa on "kepuloisten" rakenteellinen korruptio. Sitä on kaikkialla, ikävä kyllä ja sen inhimillinenkin hinta on hirmuinen.

KakkahousuRe: kyllä korruptiota löytyy6.2.2014 20.18
Jokainen juankoskelainen tietää, että taloudellinen tappio on pienempi paha kuin joutua yhteisön silmätikuksi. Ei yksikään, jolla ei ole aikeita tai mahdollisuuksia muuttaa paikkakunnalta viitsi moiseen valitteluun ryhtyä.

Juuri tämän vuoksi vain Juankoskella tai jossakin muussa kepukunnassa voi tällaista tapahtua. Hiljaisuudessa naureskelen miten ihmiset ovat suhteellisen tyytyväisiä ja hyväksyvät kaiken ja paheksuvat vapaan juankosken tekemisiä. Tosikepulaisille yhteinen raha ei merkitse mitään sen rinnalla, että saa näyttää Tolvaselle. Näistä syistästä monikaan ei viitsi pistää nimeään kirjoitustensa perään, en minäkään.

raaputtajaRe: kyllä korruptiota löytyy6.2.2014 20.41
kristillistä puhetta pekalta.

Moni muuttaaRe: kyllä korruptiota löytyy6.2.2014 21.24
Hyvin kirjoitettu nimimerkki "Kukkahousu" juuri näistä syyistä moni lähtee jos vaan suinkin vain voi. Juankoski on jotenkin läpeensä sairas paikkakunta. Kateellisia on joka puolella. Ja varsinkin jos joku sattuu vähän paremmin pärjäämään.

kyrsä kyöstiRe: kyllä korruptiota löytyy6.2.2014 21.55
Rakenteellinen korruptio on Suomen kansantaloudellisen kehityksen pahin este. Mistään saavutetuista eduista ei voida tinkiä, eikä mitään entistä voida muuttaa.

Uutisista pisti alkuillasta korvaani tieto, että vuoden 2013 maataloustukien saajat viime vuodelta on julkistettu. Meijeri- ja juustoalalla lähes monopoliasemassa oleva Valio oli tapansa mukaan suurin yksittäinen maataloustuen saajista. Valiolle lapioitiin tukea 1.8 milj. euroa. Miksi?

Maataloustuen saajien joukossa oli eri puolilla Suomea toimivia Proagraria ry:tä ja mm. ammattikorkeakouluja. Mikkelin Puhelin OyJ:kin näkyy myös kuuluneen maataloustuen saajien piiriin. Satumaisen varakas Antti Herlin keräsi maataloustukea viime vuonna 254 000 euroa ja Nalle Wahlroos sai myös viljelystukea 242 000 euroa.

Ilta-Sanomien mukaan Maaseutuvirasto maksoi kuntien ja Ely-keskusten päätösten mukaisesti tukia yhteensä noin kaksi miljardia euroa vuonna 2013. Tukea maksettiin sekä suoraan tuensaajille että muun muassa Leader-toimintaryhmien kautta maaseudun hankkeille.

Maksetut tuet olivat viljelijätukia, hanke-, yritys- ja rakennetukia, markkinatukia ja muita kuten esimerkiksi varastointiin ja menekinedistämiseen tarkoitettuja tukia.

Menneinä vuosina tukien määrä on ollut käsittääkseni jopa nykyistä suurempi. Voimme arvioida, että menneen 5 viimeisen vuoden aikana maataloustukia on siis maksettu "kepuloisten" verkostoihin jo noin 10 miljardia euroa.

Herää aiheellisesti kysymys, mitä hyvää näillä "maataloustuilla" on saatu aikaaan tähän maahan? Jos 10 miljardia euroa olisi käytetty esim. uuden yritystoiminnan luomiseen, niin 10 miljardin euron oman pääoman satsauksilla olisi voitu luoda monta uutta "Nokiaa".

Ilmeisen "hämärien" perusteiden pohjalta myönnetyistä maataloustuista on varsin lyhyt matka valtion tarjoamaan teollisuuden tukitoimintaan, joka tapahtuu mm. Sitran ja Tekesin kautta. Kriittiset ihmiset ovat nykyään puuttuneet jo tähänkin tukitoimintaan.

Tunnettu tosiasia on se, että entinen kepulainen nuori pääministerihän palkittiin tappiollisen presidentinvaaliin jälkeen komeasti Nokian johtokunnan jäsenyydellä ja Sitran yliasiamiehen toimella. Kyseinen yliasiamiehen posti sai osakseen myrkyllisen arvion Sitran käynnistämien hankkeiden osalta. Tyypillisestihän näissä hankkeissa on aina meillä ollut mukana useampi ministeriö, Tekes, joku valtiollinen yhtiö tai Nokia, jonka omistajiin Sitra on kuulunut ja jokin suuryhtiö sekä tietysti monet kokeilukunnat.

Suomen yksi keskeisiä ongelmia näyttääkin olevan se, että meillä vähän jokaisessa asiassa "piiri pieni pyörii ja lapset siinä hyörii". Tämä piirileikki on jo tullut ja tulee meille kaikille kalliiksi.

Tuomari Nurmiokin lauleskee yhä keikoillaan "lasten mehuhetki päättyi ikävästi..."

Minä en valitettavasti usko siihen, että Juha Sipilä puhui totta, kun hän muistaakseni eduskunnassa totesi taannoin, että "sulle mulle politiikan aika kuuluu historiaan".

eskimoRe: kyllä korruptiota löytyy6.2.2014 23.12
suomi on nettomaksaja eu-ruletissa,nämäkin turvenuija tuet jäisivät suomen ulkopuolelle jos niitä ei haettaisi kotimaiseen ruokatuotantoon

kyrsä kyöstiRe: kyllä korruptiota löytyy7.2.2014 0.03
Hampun jatkojalostus ja lampaanviulutehtailu eivät ole aitoa kotimaista ruokatuotantoa. Eikä Valion halvimman maidon tarvitse maksaa 80-90 ct/l, kun ulkomaista maitoa saa halvemmalla.

Tässä on asian ydin. Kannatan kyllä sitä, että joka sentti, mikä EU:sta ssadaan käytetään tarkoin hyväksi, mutta järki pitää olla hankkeissa.

yrittäjäRe: kyllä korruptiota löytyy7.2.2014 9.57
On ollut ilo lukea "kyrsä kyöstin" tekstejä.Ne ovat tätä päivää tämänpäivän Suomessa.Siksi tuntuisi järkevältä tuo kuntauudistuskin,kun on Juankosken
tapaisia korruptiokeskittymiä Suomi täynnä ja tulos näkyy.Tuo 58% bruttokansantuotteesta oleva julkisen vallan kulu ei pienene ,jos ei oteta
kovia otteita käyttöön.On otettava samat rikoslait käyttöön virkamiesten kohdalla ,kuin yrittäjiäkin
kohtaan sovelletaan.2-6 vuotta ehdotonta vankeutta korruptio,-ym vallan
väärinkäytöstä,niin eiköhän tavat muutu.Nyt virkamiehelle suurin rangaistus
on huomautus.Ei ihme,että niin toimitaan kuin Juankosken hallinnossa.

faktojen ystäväRe: kyllä korruptiota löytyy7.2.2014 11.52
Suomen perustuslain 6§:ssä on maininta suomalaisten yhdenvertaisuudesta lain edessä.

Suomessa virkamies on kuitenkin aina erehtymätön ja sen takia virkamies yleensä selviää tekemistään suuristakin taloudellisista virheistä, kuten yrittäjä yllä toteaa, huomautuksella. Yrittäjä taas voi päästä kalterien taakse pienestäkin talodellisesta virheestä.

Virkamiehen korruptiota ei suomalainen rikoslaki edes tunne. Virkamies on siis Suomessa aivan erikoisasemssa. Tältä osin tarvitaankin täsmennys perustuslakiin.

Matti Vanhasen ja Heinäluoman Paras-hankkeen aikana kehittämä 5 vuoden turvattu työpaikka ja palkkaturva kuntien johtohenkilöille kuntaliitoksissa tuntuu myös käsittämättömältä yksinoikeudelta ja epätasa-arvolta.

Perustuslain yhdenvertaisuusperiaatteen mukaan ilmeisesti kaikki muutkin esim. yritysten johtoportaissa olevat henkilöt voisivat nyt vaatia yritysliitoksissa tälläistä etuoikeutta työhön, jota ei enää ole.

Yrittäjä on aiheellisesti puuttunut myös julkisen vallan kustannusten osuuteen BKT:stä. Turun yliopiston taloustieteen professori Matti Viren puuttui myös tähän asiaan eilen Kauppalehdessä, kun oikaisi kirjoituksessaan YLE:n levittämää hätkähdyttävää käsitysta siitä, että Suomen julkinen sektori on vain 20% koko kansantalouden arvonlisäyksestä.

Viren totesi, että "jos julkiset menot/bkt-suhdekin on jo lähes 60%, olisi ehkä parempi lakata kutsumasta Suomea markkinataloudeksi.

Suomihan on oikeastaan siirtymätalous vähän samalla tavalla kuin itäblokin maat kaksi vuosikymmentä sitten. Suunta vaan on toinen."

Suomen suunta on tosiaankin toinen ja talouskasvu on hyytynyt. Vuodesta 2006 BKT-kasvu oli Suomessa ja naapuirimaissa seuraava:
- Venäjä 149%
- Viro 49%
- Ruotsi 34%
- Suomi 21%

Tosiasioiden valossa Suomen hyvinvointivaltiosta on turha enää kenenkään jankuttaa mitään.

Alan BankruptRe: kyllä korruptiota löytyy8.2.2014 17.18
Nostinpa tämän ketjun esiin, kun edellä on aika asiaton teksti.
Jottei olisi aivan turha nosto, niin viittaan hauskaan kirjoitukseen ulkomaisesta korruptiosta:

https://www.kepa.fi/uutiset/8563

Minäkin olen noissa maissa eli Kiinassa, Intiassa ja Indonesiassa aika paljon oppinut korruptiosta. Kun menin ensi kertaa Jaavalle joskus 1980-luvulla ja vierailin Bandungin kaupungissa alan oppilaitoksessa, niin kaikki sanoivat, että tule tänne opettajaksi, niin tienaat tosi hyvin. Minä sitä ihmettelemään, mutta sanoivat, että opiskelijat nostavat kovin mielellään numeroitaan maksamalla opettajalle hyvin ja korkeasta numerosta vielä enemmän. Kun antaa aluksi huonoja numeroita, voi siis ansaita vielä paremmin. Enpä kuitenkaan mennyt sinne.

Yksi korruption muoto on nepotismi eli sukulaisten suosiminen. En tiedä kuinka yleistä se on Juankoskella, mutta näyttää vaan PBF:n johdon neuvonantaja olevan nimeltään Stas Samoriz ainakin oman Linkedin profiilinsa mukaan. Lieneekö Valin poika?

Ylläpidon sihteeriRe: kyllä korruptiota löytyy8.2.2014 17.37
Ylläpidon nimissä kirjoittlee meille jo niin tuttu ruuneperi. Oikea ylläpito kuitenkin huomauttaa, ettemme mainitse yksityishenkilöiden nimiä ja julkisten henkilöidenkin nimiä hyvin harvoin.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: