Keskustelu

poliittinen tarkkailijaAntilta ei sammakot lopu19.9.2019 19:21
Onkohan Sammakko Antilla meneillään jonkinlainen maaninen vaihe rankan lääkekuurin seurauksena?

THL:n mukaan tämän vaiheen tunnusmerkkejä ovat seuraavat:

"Manian aikana potilas on yleensä erittäin toimelias, vauhdikas, rauhaton, puhelias ja energinen, ja tarvitsee unta vain vähän, saattaa olla jopa ärtyisä."

Nämä kaikki piirteet sopivat hyvin Sammakko Antin nykyiseen toimintakuvaan ja tapaan.

Sammakko Anttihan rapsautti Ilmiöhallituksensa kasaan kaikkien yllätykseksi muutamassa päivässä, kun kaikki muut odotti, että neuvotteluja käydään viikko tolkulla.

Tavallisesti Suomen budjettiriihikin on ollut kovaa vääntöä, jota tehdään ja harrastetaan mielellään niin sanotusti puukkojen öiden aikaan.

Nyt Sammakko Antti rapsautti budjettiehdotuksensakin kasaan vain 40 tunnissa ja Antin mukaan eniten meni aikaa budjettiesityksen kopiointiin.

Heti kun budjettiesitys saatiin riihestä ulos, niin jopa Sammakko Antti otti lennon Pariisiin Ranskan presidentti Macronia tapaamaan.

Kokeneen ay-neuvottelijan ottein Sammakko Antti ajatteli, että hänen on nyt jo vihdoin otettava ohjat käsiin, kun brexit neuvotteluissa ei näytä tulevan valmista.

Sammakko Antti antoikin komission puolesta jo lausunnon, että brexit neuvottelut päättyy jo syyskuun lopussa tuli valmista tai ei.

Jopa kirkasotsainen Ranskan Macron on ollut ihmeissään, mistä tuo Sammakko Antin energisyys oikein johtuu.

Tänään sitten EU:n komission taholta on ilmoitettu, että ilmeisen maanisessa vaiheessa olevan Sammakko Antin kaikkia puheita ei voi ottaa ihan tosissaan.

Jostain syystä Sammakko Antti on näköjään erehtynyt, että hän on komission puheenjohtaja, kun Suomi on enää kuitenkin vain pari kuukautta EU:n ministerineuvoston puheejohtajamaa.

Niinpä Sammakko Antti on nyt lasunnoillaan saanut jo koko EU.n komissionkin solmuun ja ärtyneitä lausuntoja on jo kuultu Englannista Boris Johnsonilta ja jopa Ranskan kirkasotsaiselta Macronilta.

Sammakko Antin ja demujen Tytti Tuppuraisen Unkariin ja Puolaan kohdistuneet oikeusvaltiosyytöksetkin tulevat vielä iskemään kirveen liian innokkaiden suomalaisten omaan nilkkaan.

Kyllä tosiasia on se, että Suomi on ja tulee aina olemaan yksi EU:n pienimmistä maista, niin silloin meidän ei pitäisi kuvitella, että Suomi on jotenkin kokoansa suurempi maailmassa ja jotenkin kaikkein viisain jokaisessa asiassa.

Kun suomalaiset poliitikot antavat lausuntoja kansainvälisille medioille tai päättäjille, niin kyllä silloin niissä lausunnoissa pitäisi jotain rotia olla.

"Puheliaan" Sammakko Anttin lausunnot EU:ssa eivät ole ainakaan parantaneet Suomen kuvaa maailmalla.

Tästä syystä en ihmettele lainkaan sitäkään, että Olli Rehnin ja Erkki Liikasen pankkiiriosaamistakaan ei kovin korkealle arvostettu, kun EKP:n ja IMF:n pankinjohtajien paikkojakin äskettäin täytettiin.

Jutta Urpilaisen Afrikka-salkkukin on todellisuudessa varsin kevyt käsilaukku kannella, vaikka meillä media on jo innoissaan toitottanut, että kohta Juttakin päättää jo ainakin yli 30%:a EU:n budjetistakin.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: