Keskustelu

sinnikäspositiivisuus voittaa7.2.2014 23.03
Katselin tuossa lähes tylsänä "Tartu mikkiin" ohjelmaa, mutta yksi asia oli ylitse muiden. Yhtenä esille tulleena biisinä oli Juice Leskisen "Rakkauden ammattilainen".

Tuostapa tuli mieleeni ensi retkeni kauan sitten Juankoskelle. Olin aina haaveillut, että vielä käväisen Juankoskella katsomassa kaunista tehdasmiljöötä. Matka oli mielenkiintoinen ja ensimmäisenä halusin tietysti tarkistaa Juicen patsaan. Kiitos silloiselle mukavalle taksikuskille. Patsas oli kyllä suuri pettymys, ei läheskään Juicen arvoinen.

Kun sitten myöhemmin tuli kysymys, miten Juankoskea ja Römssyä voisi auttaa, niin kysäisin neuvoa myös eräältä elokuvaohjaajalta, jolla tiesin jalat olevan tiukasti maassa. Loistava maalaiselämän kuvaaja.

Hän totesi, että Juankosken ainoa arvo on Juice Leskinen ja hänen perintönsä suomalaisille. Elokuvaohjaaja totesi myös, että jos haluat saavuttaa jotain Juankoskella, niin pitää olla "sinniä". Tuo sanonta jäi soimaan korviini.

Juankoskella tarvitaan "sinniä", niin asiat voi mennä parempaan suuntaan.

PosetiiviRe: positiivisuus voittaa12.2.2014 8.47
Tekoja tarvitaan, koska pelkillä suurilla puheilla ja pitkillä kirjoituksilla ei tule tuloksia.
Demokratiassa päättävät ne joilla on kannatusta. Kritiikkiä pitää esittää tietenkin, mutta ei pidä itkeä jos on äänestetty vaaleissa väärin.

Pekka VRe: positiivisuus voittaa12.2.2014 12.48
Moro,

kannattaa aina muistella Losomäen pikkujättiläistä Juicea, mutta muistutan, että alkuperäisestä Juicen bändistä, sittenmmin Grand Slamin monitaitomuusikko Eero "Safka" Pekkonen on edelleen voimissaan ja vierailee kotikylässään Säyneisessä joka vuosi.
Jos joku ei muista häntä, on hän ollut esillä monessa, kuten Eestiä vapauttamassa musiikin avulla, jota on telkussakin kovasti muisteltu. Myös Hänen roolinsa muusikkojen Saimaa kiertueella laivalla on ikimuistettava. Safka on erittäin kuuluisa muusikko Tampereella, ja on soittanut lähes kaikkien Suomen kuuluisien bändien kanssa, kuten Eput, jne.

Olis jo aika muistaa Safkaa Juankoski-mitallilla.

Mitä minä sanoinRe: positiivisuus voittaa12.2.2014 17.07
Valitettavasti äänimäärä ei tuo viisautta. Saihan Ranekin 2008 yli 180 ääntä ja kepuloiset enemmistön, mutta hänen kaudellaan tuhottiin Juankoski.
Väittääkö "posetiivi", että äänestäjät halusivat sitä? Antoiko äänimäärä viisauden?
Positiivista olisi yhteistyö kaikkien ryhmien kanssa ja viisaiden neuvojen noudattaminen. Voisimme nauttia nytkin velattomuudesta ja alhaisista veroprosenteista.

KepuloinenRe: positiivisuus voittaa12.2.2014 18.00
Hyvin sanoit. Jos olisi toimittu toisin kuin pikapäättäjät, niin Juankoski olisi aivan toisessa tilanteessa mitä se nyt on. Nyt tilanne on suorastaan hirvittävä. Väki muuttaa ken vaan suinkin voi. Kierre on mahdoton. Eli oikeassa olet ei äänimäärät ratkaise eikä varsinkaan jos ne saa täysin ylimielinen mies. Siinä käy juuri näin kuin kävi. Ei olisi pitänyt kepun antaa valtaa Viitaniemen suuntaan se olisi pitänyt pitää Västinniemen suunnassa, niin kuin se oli vuosikymmenen ajan . Jos kepu ei olisi tehnyt tätä virhettä, niin kepu olisi vieläkin määräävässä asemassa oleva valtuustoryhmä, mutta tuli paha moka. Tätä mokaa on enää vaikea korjata . Tähän voisi sanoa , että sen mitä joku rakensi vuosia niin pari äkkinäistä kuntapoliitikkoa tuhosi sen yhden valtuustokauden kauden aikana. Mutta voisi tästä heille kuitenkin Juicen patsaan viereen heistä patsaan tehdä niin siinä ne muistuttaisivat siitä miten pieleen voikaan mennä pikapäätöksillä asiat.

PosetiiviRe: positiivisuus voittaa12.2.2014 18.39
"Mitä minä sanoin"
Demokratiassa äänet ratkaisee, koeta tajuta.
Eli sitä jota äänestetään, niin hän myös pääsee päättämään.
Jos ei saa ääniä vaaleissa, niin ei pääse päättämään.
On nääs faktaa!

ValtteriRe: positiivisuus voittaa12.2.2014 18.55
Esim. Kettunen kertoi ennen vaaleja haluavansa avoimuutta, hyviä ja toimivia peruspalveluja ja yhteistyötä. Lisäksi hän seuraavissa vaaleissa haukkui pikapäätöksiä vastustaneita ja lupasi Juankosken olean vvvvvvelaton kunta valtuustokauden aikana ja lupasi Säyneisen koulun säilyvän koko vaalikauden.
Onko tullut lupailtua liikaa. Onko demokraattista valehdella noinkin korskeasti enne vaaleja ja kusettaa vanhuksia.

piinaviikkoRe: positiivisuus voittaa12.2.2014 19.34
Juankoskelle oma kolmen sepän patsas. Rauno, Jouko ja Petri, teoksen nimeksi sopii vaikka joukossa tyhmyys tiivistyy.

eskimoRe: positiivisuus voittaa12.2.2014 19.39
tästä saa nyt sen kuvan,että äänestäjät on syyllisiä koko sählinkiin,valtuutetut on vain ihan vahingossa valittu,kun jotkut tyhmät sattuivat sattuivat heitä äänestämään.vai jättivätkö kaikki viisaat äänestämättä

NanookRe: positiivisuus voittaa12.2.2014 20.08
Tästä saa kyyllä sellaisen kuvan, että ainakin eskimo kuuluu igluun ja mursuja naimaan röönlanttiin.

Aika hyvin pissivätRe: positiivisuus voittaa12.2.2014 21.02
Kaikki hyvin , mutta viisimilliä reilut likemiehet kusettivat päättäjiä silmään,

Ikkunapöydän raatiRe: positiivisuus voittaa12.2.2014 21.22
Äänien saaminen vaaleissa ei oikeuta lainvastaisiin toimiin eikä kunnan talouden tuhoamiseen. Kuntalaisilla on täysi oikeus vaatia politiikan muuttamista ja virheiden korjaamista.
Jotkut ovat Juankoskella sitä mieltä, että pitäisi tyytyä siihen, mitä on saanut ja olla hiljaa. Me emme kuitenkaan ole kaikkiruokaisia kepulaisia, emmekä syö kaikkea paskaa, mitä kaupungintalolta tarjotaan.

soittaja sonninenRe: positiivisuus voittaa13.2.2014 17.18
älä kirjoita soopaa Pekka, Safka ei ole alkuperäinen juicen bändin jäsen, muutenkin virheitä tuossa kirjoituksessa.

Pekka VRe: positiivisuus voittaa13.2.2014 17.47
Moro,
oliko niin, että Safka oli Grand Slamin jäsen, muttei Coitus Intin.

Mutta sanotaan niin, että hän oli mukana Juicen nousussa ja on vieläkin näkyvissä Juicen kanssa hänen monissa vidoissaan.
Ehkäpä se seikka, että pidän Safkaa niin tärkeänä savolaisena muusikkona, että muutama pikku seikka on unohtunut. Mutta muistan, kun hän kertoi Eestin kiertueen , juuri ennen viron vapautumista, YLE:lle, miten tärkeää oli suomalaisten vierailu Eestin suurkonsertissa yhdessä monien muiden.

Ja Safka on säyneläinen ja pysyy sellaisena.
Muuten kyllä vikipediassa löytyy aika paljon muusikko Eero Pekkosesta, alias Safkasta. Kannattaa katsoa itsekin.

sinnikäsRe: positiivisuus voittaa13.2.2014 19.07
piinaviikko on ymmärtänyt viestini oikein. Juankoskella ei ole pitkään aikaan ollut yhtään ainutta suurmiestä ja tästä syystä lilliputti kaupunkimme on tuhoon tuomittu "saatanan tunareitten" toimesta.

Jopa Juicen nykyinen patsaskin on epännistunut kiven murikka. Suurmiehille on tapana pystyttää kunnon näköispatsaat. Ehdotankin, että Juicen nykyinen patsas siirretään museoon ja rakennetaan Juicelle komea näköispatsas. Pastas voisi olla esim. 50 metriä korkea ja patsaaseen tulisi hissi sisään, josta pääsee katselemaan kauniita savolaismaisemia.

Tuleva uusi patsas voitaisiin rakentaa prossista, joka kullitetaan pinnalta. Patsaan asettelu puistoon pitäisi olla sellainen, että patsaan silmistä on suora näköyhteys Kuopioon.

Peruskorjattavaan uuteen patsaspuistoon voidaan sitten pystyttää muistoksi myös piinaviikon ehdottamat Kolmen Sepän näköispatsaat Juicen kullitetun näköispatsaan jalkojen juureen.

Kolme Seppää eli Pete, Rane ja Jokke ovat saavutuksiltaan enemmän kuin päätä lyhyempiä kuin Juice. Tästä syystä Kolmen Sepän pronssiset näköispatsaat pystytetään voin noin 1.5 metrin korkuisina miniatyyripatsaina kuin konsanaan Pyrollin Reino Uusitalon Parikkalan patsaspuistossa.

Kolmen Sepän patsaiden rintamalinjat valitaan tietysti myös asianmukaisesti. Ranen rintamalinja käännetään suljettavaksi suunnitellun Säyneisten koulun suuntaan. Joken rintamalinja taas suunnataan Muuruveden uuden Huoneistohotelli Teekin suuntaan ja Peten patsaan rintamalinja puolestaan suunnataan kaupungintalon ja konkkatilassa olevien Premium Board Finland Oy:n sekä biolämmön suuntaan.

Uudelle patsaspuistohankkeelle voidaan sitten lähteä hakemaan EU:n tukea. Varmuudella kukaan ei lähde tällaista kultturihanketta vastustamaan. Tuurin kylässä Vesa Keskinen on ihan omilla rahoillaan joutunut rakentamaan komean onnea tuottavan hevosen kengän ja saanut tempauksellaan miljoonia ja miljoonia turisteja kylään sekä asiakkaita kauppaansa. Kullattu Juicen näköispatsas tulee olemaan Vesankin hevosenkenkää suurempi turistien vetonaula.

Uuden patsaspuiston pystyttämisen jälkeen kylässä ei tarvitse enää pyörittää kannattamatonta kunnallista pahvitehdasta, vaan kaikki kynnelle kykenevät kylän miehet ja naiset voivat siirtyä suoraan teollisuuden palveluksesta erilaisiin keveämpiin palveluammatteihin. Näin saadaan kätevästi suoritettua Juankoskella myös välttämätön rakennemuutos.

Koska Juankoskella on näin valtavat kehitysmahdollisuudet, niin on aivan selvää, että nyt ennen aikojaan ei pidä lähteä ainakaan kyläkouluja sulkemaan, koska kohta joudutaan rakentamaan uudet tilalle, kun kunnan väkiluku lähteekin yllättäen räjähdysmäiseen kasvuun. Kasvu alkaa heti, kun valtava patsaspuistohanke on käynnistetty.

Kasvun edellytys on kuitenkin se, että kylässä johto vaihtuu.

ajattelijaRe: positiivisuus voittaa13.2.2014 23.06
Oliskohan kuitenkin ajankohtaisempaa vuorata Juicen patsas kaupungin suurta tulevaisuutta katsoen TECTALLA.

sinnikäsRe: positiivisuus voittaa13.2.2014 23.29
Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että Juicen nykyinen patsas käärtitään TECTA-kääreen ja museoidaan.

Pronssisen näköispatsaan pinnoittamiseen TECTA ei kuitenkaan sovellu, koska TECTA on todistettavasti täysin kompostoituva ja kierrätettävä tuote. Parissa vuodessa uusi Juicen TECTAlla vuorattu pronssinen näköispatsas olisi tiestysti jo iso kompostikasa. Tuskin sitä moni turisti tulisi ihmettelemään.

Kullitettu pronssinen Juicen näköispatsas sen sijaan kestää isältä pojalle yhtä hyvin kuin Marskin pronssinen patsas Helsingissä Postitalon kupeessa.

PatsastoimikuntaRe: positiivisuus voittaa14.2.2014 7.59
Patsaan ansaitsevat myös molo, tena ja mala.

Materiaalina sama mitä heidän puheissa yleensä on.

Sijoitus patsaspuistoon ja pari metriä maan pinnan yläpuolelle leijumaan, on nääs näillä pojilla ainakin niin paljon jalat ilmassa.

posposRe: positiivisuus voittaa25.2.2014 11.47
Laittakaa nimiä adressiin, niin asia myös huomioidaan valtakunnan mediassa eli tulee sitä HUOMIOTA.

Omalla nimellä kirjoittaen, nimimerkillä kirjoittavat vain tuhoavat hyvän asian epäasiallisuuksilla.

Ikkunapöydän raatiRe: positiivisuus voittaa25.2.2014 12.21
"Patsastoimikunta" antoi näytteen kepuloisten luovuudesta. Sillä kuntamme on tuhottu ja ilmapiiri myrkytetty. Eikö niin, että Samoriz oli Juankosken pelastaja, jota Kangasperko ja Koillis-Pravda estoitta kehuivat? Eikö niin, että Vapaan Juankosken porukka oli roistoja, kun eivät uskoneet kepumafian ja konsulttien valheita? Miehet uskalsivat panna itsensä peliin rahojemme pelastamiseksi.
Jos on jotain positiivista, kuten Säyneisen kylän vireys, se on tapettava. Rane ja Sakari hoitivat kyläkaupan pois, mutta tilalle tuli oikea kyläkauppias. Nyt on menossa koulun tappaminen, mutta siinäkin voi tulla mutkia matkaan kepu- ja opettajamafialle.
Ehdottoman positiivista on kepumafian järkkymätön vastustus kaikkea Vapaan Juankosken esittämää kohtaan. Eipä ole kuntamme velaton.
On per....n positiivista, ja kehtaavat kepuloiset vielä väittää, että vaalitulos on antanut heille oikeuden tuhota Juankoski.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: