Keskustelu

Pekka VKuopio aloittaa YT-neuvottelut8.2.2014 15.04
Moro,
Kuopio aikoo säästää 8 miljoonaa euroa henkilökuluista ja se tarkoittaa koko henkilöstöä koskevia YT-neuvotteluja, irtisanomisia ja lomautuksia.

Juankoskella aiotaan lakkauttaa kouluja, koska niillä säästetäisiin korkeintaan 50- 100000 euroa, josta en ainakaan itse ole niin varma. Kuitenkin kuljetuskustannukset ja välilliset maksut nousevat, koulujen uusiokäyttö ja niistä johtuvat kustannukset kasvavat säästöjä suuremmiksi. On myös kummallista, että esim. Säyneisen koulun käyttöä Rautavaaralaisten ja Kuopion Palonurmelaisten käyttöön ei ole tutkittu.

Juankoskella löytyy oleellisesti selkeämpiä säästökohteita, kuten keskuskeittiön kaupungin maksamat subventiot palvelutaloille, terkkariin ja kouluille keskuskeittiön ruan takia. Myös keskushallinnon suuret henkilöstökulut olisi mitoitettava, mutta ei oman virkamiehen kautta, vaan Kuopion henkilön toimesta. Juankosken kaupungintalolla on niin suuri henkilöstökululeikkaustarve, että luultavimmin oikealla mitoituksella voisimme saada miljoona säästöt. Mutta se vaatii aivan uutta henkeä luottamushenkilöiltä.

Palveluja leikkaamalla olemme täysin väärillä jäljillä. vaan organisaation muutoksella ja siihen liittybällä palvelujärjestelmän muokkaamisilla voimme saada tappiokierteen kuriin.
Kuopio tekee niitä jo, joten miksi emme me tee mitään.

ulkopuolinen tarkkailijaRe: Kuopio aloittaa YT-neuvottelut8.2.2014 15.41
Moottorikelkkareitti Juurusvesi-Suuri-Piksä Murtolahteen.
Murtolahden asukkaat ja kyläyhdistys tosin olivat toivoneet yhteyksien pitoon laajakaistaa.

Liekö Kuopion päättäjillä tapahtunut katkos informaation kulussa tai tulkintavirhe kyläläisten esityksestä ja tahdonilmaisusta, koska Kuopio päätti toimittaa murtolahtelaisille moottorikelkkareitin?!

Kuopion kaupunginhallitus nimittäin päätti 3.2.2014 otto-oikeuttaan käyttäen ja kaupunginjohtajan mahtikäskyllä kumota Hyvinvoinnin edistämisen lautakunnan hylkäävän päätöksen reittihankkeesta ja hyväksyä kiireellä Juurusvesi-Suuri-Piksä rannalta toiselle ulottuvan moottorikelkkareitin rakentamisen Murtolahden kylän läpi väkisin.

Eikä siinä vielä kaikki!
Kuopio päätti rakennuskustannusten lisäksi huolehtia verorahoilla 10 vuotta reitin ylläpidon Murtolahden asukkaille. Asukkaat lienevät tästäkin yhteydestä kovasti kiitollisia?!

Kuopion isännöimänä ja vetovastuun kantajana moottorikelkkailun edistämiseksi Koillis-Savossa on vielä monta muuta tilaamaansa moottorikelkkareittiä toimitettavana. Niiden rahoittamiseksi on Kuopion on nyt ryhdyttävä nopeasti etsimään kaupungista muualta säästökohteita ja rahoituslähteitä!

Pena T.Re: Kuopio aloittaa YT-neuvottelut8.2.2014 17.05
Ulkoistusten ja palvelusetelikäytäntöjen avulla tulee yksi satojen tuhansien säästö.
Tavoitteeksi pitää laittaa 30-40 hengen vähentäminen kaupungin palkkalistoilta. Kuntalaiset huomaisivat ainoastaan palveluiden paranemisen.
Meidän YT-neuvotteluilta on puuttunut oikea tavoite. Kun katsomme tilinpäätöksiä ja taloussuunnitelmia, on helppo tulla siihen tulokseen, että menojen on pienennyttävä ainakin 2 milj. euroa.
Juankosken taloussuunnitelma on kuntalain vastainen.
Tarkastuslautakunta, HALOO!

LiikanenRe: Kuopio aloittaa YT-neuvottelut8.2.2014 18.29
Puhutaan jatkuvasti,että kaupungintalolla on liikaa työväkeä.Missä ja ketä he ovat? Miksi ei sanota suoraan muiden kuin " Peten" nimi?

elämääkin oppinutRe: Kuopio aloittaa YT-neuvottelut8.2.2014 19.51
Perustetaan se kaupungin virkamiesjohdosta riippumaton työryhmä.
Toinen fakta on se, että Pete on saatava pois ensin. Hän se on kaikkia muutoksia vastustanut ja ajanut miljoonien hukkaamisia.
Turha on ivailla nimilistojen julkaisemisella, kun 30-40 hengen vähentäminen kuormasta on v ä l t t ä m ä t t ö m y y s. Se tarkoittaa pikaisia yt-neuvotteluja, jotka olisi tosiasiassa pitänyt aloittaa 2009 keväällä.
Liikanen voisi itse ehdottaa jotain tai ainakin ilmoittautua työryhmään omalla nimellään. Perunakellarin ovelta huutelu ei vie meitä ainakaan eteenpäin.
On kuitenkin tosiasia, että meillä on liikaa väkeä tekemässä väärin organisoituja ja huonosti johdettuja töitä, Vika on halvaantuneessa johdossa ja osaamisen puutteessa. Konsultit eivät pysty kantamaan järkeä siihen kaivoon riittävästi.
Ensin tarvitaan suunnitelma ja sitten toimenpiteet... Ei tehdä samanlaisia nollan arvoisia töitä kuin 2009 sos.ter. -työryhmä tai hallituksen taloustyöryhmä. Olivat tekevinään jotain, mutta eivät ottaneet raportteihinsa (mihin raportteihin?) Vapaan Juankosken kirjallisista esityksistä sanaakaan. Vai ottivatko yhden "ja"-sanan? Veli Leinonen oli johdosta ainoa, joka esitti taloudesta jotain järkevää, mutta hänetkin pantiin sivuun antamasta asiallisia neuvoja ja varoituksia.

Pekka VRe: Kuopio aloittaa YT-neuvottelut8.2.2014 20.03
Moro,
kunnan organisaatiossa vain kunnanjohtajan toimi on pakollinen. Kaikki muut virat ovat harkinnanvaraisia, mutta jokaisen lautakunnan esittelijän pitää olla johtava viranhaltija, saadaan se oikea määrä.
Esim. teknisessä toimessa, yleishallinnossa ja kunnan markkinoinnissa on aivan liian raskas hallinto.
Myös sivistystoimessa olisi organisaation muutostarve, ja se tqarkoittaa opettajahallintoa.
Ei ole mikään ihme minulle ainakaan, että pienien kuntien yhtenäisyyskoulujärjestelmä vaikuttaa kunnan oppilaskohtaisiin kuluihin siten, että niissä kulut ovat n. 20 prosenttia pienemmät, kuin meillä. Tämä on tilastofaktaa. Ja sehän tarkoittaa sitä, että opettajien tuntimäärä&korvaus ovat oikeassa suhteessa. Ei tule yli tai alituntimääriä.
Mutta jos kaavilaiset tulevat ostopalveluilla mukaan Juankosken yläkouluun ja lukioon opetusmääriin, ei yhtenäiskoulua tarvita.

Juankoski ei kykene organisoimaan vanhustenhoitoa, kotipalvelua ja tukipalveluja ilman palvelusetelijärjestelmää. Nyt olemme heikentämässä palvelujen laatua ja tasoa ja määrää, ja koska vanhuspalvelulaki on voimaan astunut, ei palvelutasoa pystytä heikentämään oleellisesti. Tämä tarkoittaa, että emme saa kuluja pienemmiksi, vaan päinvastoin ja siksi kiellettyä alibudjetointia tulisi välttää.

kyselijäRe: Kuopio aloittaa YT-neuvottelut8.2.2014 20.07
Juankosken keskushallinnossa on muistaakseni 33 henkilöä hoitamassa alle 5000 asukkaan autioituvaa kyläpahasta. Kuopion keskushallinnossa tarvitaan vastaaviin tehtäviin vain 13 henkilöä.

Moro Pekka voisi panna toimeksi ja laatia luettelon keskushallitovirkailijoiden tehtävistä. Tätä luetteloa voitasiin sitten verrata vaikka Kuopion vastaavaan tehtävälistaan ja sen perusteella päätellä, onko aihetta Juankoskella säilyttää noin vahvaa ylimiehitystä ja sen vuoksi jättää hoitamatta kuntalain edellyttämät peruspalvelut, kuten mm. Säyneisten koulun välttämätön ylläpito.

Kun näitä tehtävälistoja sitten verrataan ja todetaan, että hyvin monet tehtävät eivät voi edellyttää Juankoskella täysipäiväistä toimintaa, koska eivät edellytä sitä Kuopiossakaan, kuten alta huomataan.

Paperien päivittäistä siirtoa pöydällä ei voida tietenkään pitää täysipäiväisenä eikä täysipäisenäkään työnä. Ja uuvuttavaakin se on, jos joutuu päivittäin paperipinoja 8 tuntia päivässä siirtelemään. Tällaisssa tapauksissa valtuuston tehtävä on tietysti välittömästi lakkauttaa tällainen uuvuttava työ ja virkasuhde.

Moro Pekan tehtävän helpottamiseksi olen alle jo koonnut Kuopion kaupungin nykyisen keskushallinnon miehityksen malliksi. Kysynpä vain, minne kuntaliitoksen yhteydessä Juankosken 33 henkilön keskushallintohenkilöstö Kuopion organisaatiossa laitetaan? Joudutaanko perustamaan Kuopioon strateginen esikunta, jonka tehtavänä on kunnallisen kannattamattoman pahvitehtaan pyöritys ?

KUOPION ORGANISAATIO
virkamies sihteeri yht.
Kaupunginjohtaja, P. Paronen 1 1 2
Konsernipalvelut:
Talous- ja strategiapalvelu, S. Lätti-Hyvönen 1 1
Työnantajapalvelu, M. Mattila 1 1
Strat. maankäytön suunnittelu, J. Romppainen 1 1
Kanslia, H. Vienola 1 1
Konserniohjaus J. Airaksinen 1 1
Konsernipalvelut yhteensä 5 5

Palvelualueiden johtajat
Vetovoimaisuuden palvelualue, P. Paronen
Kaupunkiympär. palvelualue, J. Pirhonen 1 1 2
Hyvinvoinnin edist. palvelualue, P. Vähäkangas 1 1 2
Kasvun- ja oppimisen palvelualue P. Vähäkangas
Perusturvan palvelualue, M. Tervahauta 1 1 2
Terveydenhuollon palvelualue, M. Tervahauta
Palvelualueiden johtajat yhteensä 3 3 6

Kaikki johtajat yhteensä 9 4 13

Pölyt mosurin silmilleRe: Kuopio aloittaa YT-neuvottelut8.2.2014 20.52
Saattoi taas arvata, että täällä alettiin heti fantasioimaan irtisanomisilla, kun Kuopio ilmoitti YT-neuvotteluista. Vähempikin into riittäisi.

Pena T.Re: Kuopio aloittaa YT-neuvottelut8.2.2014 21.55
Edellinen kirjoittaja lienee kunnan palveluksessa tai osa Juankosken kepumafiaa. Yt-neuvottelut olisi parasta aloittaa helmikuun aikana. Niissä selviää monia asioita.
Kenenkään työsuhteeseen ei pidä kajota, ellei siihen ole painavaa syytä. Jos on syy, ei pidä juosta karkuun, vaan toimia meidän kaikkien kuntalaisten hyväksi.
Nyt meillä on syitä yli 2 milj. euron edestä, joten toimintaa, pojat ja tytöt!
Välttämättömiä toimia on lykätty vuosia, mistä olen varoitellut siinä mielessä, että leikkaukset koskevat nyt paljon enemmän, kuin olisivat koskeneet 2009 tai 2010 tai 2011 tai 2012 tai 2013.
Turhan jauhajia Pölyttäjän tyyliin Juankoskella riittää. Mitä he ovat saaneet aikaan? Katsokaa 31.12.2013 tilipäätöksestä.

Pekka VRe: Kuopio aloittaa YT-neuvottelut8.2.2014 23.06
Moro,
ja säälin nimimerkki--pölyt mosurin silmille. Vai fantasioimaan.... Olen vain sitä mieltä, että kun on meidän kunnan palveluja leikattava sen takia, että meillä on aivan liian mahtava hallintorakenne, on luottamushenkilöiden tehtävä valia, poistetaanko ylimääräinen hallinto vai leikataan ja oleellisesti heikennetään asukkaiden palveluja ja tukitoimia.
Minä ja muutkin fantasioidaan aivan muista asioista.
Ja jos nimimerkki ei muistanut, on valtuutettujen tärkein tehtävä hoitaa kunnan taloutta ja järjestää kunnan palvelut. Tehtäviin kuuluu myös suhteuttaa hallintoa asukaslukuun ja tehtäviin.

koirankouluttajaRe: Kuopio aloittaa YT-neuvottelut8.2.2014 23.21
Kuopiossa on löydetty jo koko liuta säästökohteita toteutettavaksi, jotta edes moottorikelkkareittihankkeita suunnittelevien Kuopion erikseen palkkaaman neljän projektiosaajan työpaikat voidaan säilyttää ilman YTV-neuvotteluja ja edelleen toteuttaa/ylläpitää reitit Kuopion hyvinvoinnin ja moottorikelkkailun edistämiseksi yksityisten mailla.

Muusta omatoimisen hyvinvoinnin kohteista voidaan vastaavasti säästää määrää ja hoitotasoa supistamalla, kuten:
- hiihtoladut, luistinradat ja lasten leikkipaikat
Liikuntapaikkojen käyttömaksuja korotetaan vastapainoksi 3-5% (SS uutinen 21.10.2013)

Säästökohteita etsivät toimielimet ovat: http://www.kuopio.fi/web/paatoksenteko
- Kaupungin hallitus
- Kasvun ja oppimisen lautakunta
- Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta/ Omatoimisen hyvinvoinnin palvelut

Säästökohteita, perusopetuksen palveluverkostomuutos:
Vaikutusten arviointina säästöpäätökset on todettu yritys- ja ympäristövaikutuksiltaan neutraaleiksi säästökohteiden osalta:
- Kahden lähikirjaston, (Kettulanlahden ja Särkiniemen) lakkautuksella kirjasto säästää
- Kettulan koulun lakkauttaminen 1.8.2014 alkaen
- Pitkälahden koulun lakkauttaminen 1.8.2014 alkaen
- Kemppaanmäen koulun lakkauttaminen 1.8.2014 alkaen
- Kaupunki on valmistellut Airakselan koulun lakkauttamista vuoden 2013 talousarvioon taloudellisin ja toiminnallisin perustein

kyselijäRe: Kuopio aloittaa YT-neuvottelut9.2.2014 0.18
Kuten Pena T toteaa, syitä on ainakin 2 milj. euron edestä. Se on vain yksinkertainen pakko sopeuttaa hallinto kohtuullisiin tuloihin. Veroja ei Juankoskella kuitenkaan voida enää nostaa ja valtion avut hiipuu. Verojen nosto johtaa asukaskatoon ja kohta ollaan 3000 asukkaan autio kylä. Mahtava saavutus lauman johtajalta eli yhdeltä "Juankosken Nerolta". Herätkää ihmiset!

Jokainen joka on lukenut Ojalan laskuopin tietää, että meillä Juankoskella tulot pitää saada suuremmiksi kuin menot. Ja äkkiä. Erittäin yksinkertainen yhtälö.

Vapaan suunalta on tullut kymmeniä ehdotuksia parannuksiin, mutta ne ei näy käyvän "kepuloisten" pirtaan. "Kepuloiset" lähtee vaikeuksia pakoon tanhuamaan ja toivoo, että entiset hyvät ajat palaa. Eilen prof. Sixten Korkmankin totesi A-talkissa, että Matti Vanhasen aikaan hallituksessa puhuttiin vielä "3.5 milj. euron jakovarasta".

Nyt tuo jakovara on muuttunut jakovaraa suuremmaksi säästöpakoksi vai sanoisinko paremmin mahdollisuudeksi tehdä asiat toisin, tehokkaammin ja myös pienemmin kustannuksin. Miksi se on Juankoskella niin vaikeata, kun muualla se voidaan tehdä hyvin helposti?

Ei kai me Juankoskella olla muita hölmömpiä, vai ollaanko me?

Ikkunapöydän raatiRe: Kuopio aloittaa YT-neuvottelut9.2.2014 10.04
Juankosken velvollisuus on tehdä oma osuutensa julkisen talouden säästötalkoissa, kuten on useampaan kertaan todettu. Tuhlauspuolella olemme jo tehneet useamman kunnan osuuden. Missä on moraalimme?
Heimo ja Veijo, zemppiä! Vapaa Juankoski auttaa pyydettäessä. Vai pyydättekö Kangasperkoa palkkaamaan lisää konsultteja, että voitte osoittaa johtajuutta ja tehneenne jotain? On säälittävää palkata CGF:n konsultti panemaan paperille sellaista, minkä hyvin tiedämme. Kunhan lykätään taas vääjäämättömiä päätöksiä siinä toivossa, että mahdollisimman moni viranhaltija saisi 5 vuoden palkallisen loman.
Ikkunapöydässä naureskellaan.

Alan BankruptRe: Kuopio aloittaa YT-neuvottelut9.2.2014 12.53
Mikä on CGF. Tarkoittaako raati FCG eli Finnish Consulting Group?

juristin alkuRe: Kuopio aloittaa YT-neuvottelut9.2.2014 14.49
Käsittääkseni kysymys on Kuntaliiton FCG:sta, jonka eritysiasiantuntijat pystyvät osoittamaan minkä tahansa kunnallisen kaikolämpövoimalan arvottomaksi, jos on tarvetta luovuttaa lämpövoimala vähävaraiselle tai jopa konkurssissa olevalle uudelle omistajalle.

Kuntaliiton Audiator on toinen samanlainen organisaatio, jonka tehtävänä on siunata kuntien kyseenalaiset tilinpäätökset, kuten on tehty esim. Juankosken tilinpäätösten osalta.

FCG ja Audiator ovat rakenteellisen korruption ytimessä olevia toimijoita, joiden roolia sopii hyvällä syyllä alkaa laajemminkin tutkimaan.

Alan BankruptRe: Kuopio aloittaa YT-neuvottelut9.2.2014 16.08
Minä en tiennytkään, että Kuntaliitto omistaa 65% Finnish Consulting Groupista. Onpa tämä tosi ihmeellinen kytkös, kun Juankoski perustelee kaikki päätöksensä FCG:n asiantuntijoiden mielipiteellä. Se on se vanha konsultin ohje, että kysy ensin asiakkaalta, mitä mieltä hän on ja perustele sitten se mielipide seikkaperäisesti ja kalliisti.

kyrsiintynyt veronamaksajaRe: Kuopio aloittaa YT-neuvottelut10.2.2014 20.12
Meillä Juankoskella päätöksenteko on halvautunut, koska mitään täysjärkistä päätöstä ei osata tehdä muuten kuin kysymällä asiaa ensin joltakin ?kepuloisten? lähipiiriin kuuluvalta konsultilta.

Nim. merkki kyselijä on yllä todistanut, että Juankosken koko lihavalle keskushallinnolle ei ole töitä Kuopiossa. Kuopio on jo oma-aloitteisesti käynnistänyt YT-neuvottelutkin. On turha luulla, että Kuopion tuleva valtuusto tulee liitoksen jälkeen pitämään yllä Juankosken tarpeetonta peukalonpöyrittäjien strategista kunnallista seisovaa pahvitehdasta valvovaa sateliittiyksikköä.

Totuutta joudutaan siis katsomaan suoraan silmiin myös Juankoskella. Prof. Sixten Korkman huomatti äskettäin A-talkissa, että Matti Vanhasen hallituksen aikaan vielä puhuttiin ns. jakovarasta, jota silloin Nokian hyvinä hurlum hei aikoina oli peräti 3.5 miljardia euroa vuodessa. Juankoskella tätä ?jakovaraa? on reippaasti käytetty syömiseen, ei peruspalveluiden kehittämiseen.

Nyt ?jakovaraa? ei enää ole. On vain 9.5 miljardin euron kestävyysvaje ja säästöpakko. Tähän joutuu nyt myös Juankoski taipumaan. Koulukuljetuksissakin on todettu olleen joka vuosi vähintään 5%:n kasvu. Miksi uhrata kalliita veroeuroja kallistuvaan polttoaineeseen, kun raha voidaan käyttää oppimateriaalien hankintaan ja opetustoimen kehittämiseen? On hölmöläisten hommaa kuskata kalliilla kyydillä tappiollisesta Keskustan keittiöstä huonolaatuista ruokaa eri puolille kylää, kun kotiruokaa vastaava kouluruokaakin voidaan valmistaa mm. Säyneisten ja Muuruveden kouluilla. Nykyään patongitkin paistetaan suoraan kaupoissa. Ei korpuksi kuivuneita patonkeja kukaan halua enää kuskata Helsingistä Rovaniemelle.

Pena T on arvioinut, että Juankoskella voidaan helposti tehdä säästöjä 2 milj. euron edestä. Säästöjen tekeminen on syytä aloittaa taloudenpidon pahimmasta tulpasta eli johdosta ja raskaasta keskushallinnosta.

keittiömestariRe: Kuopio aloittaa YT-neuvottelut10.2.2014 20.23
Puolustusvoimissakin on huomattu kotiruoan ja laitosruoan ero -- siellä palataan kotiruokatyyppiseen paikalla valmistettuun ruokaan. Eineshommat loppuvat valmiiksi pilkottuine ja esikypsennettyine vihanneksineen.
Vaikka Vapaa Juankoski toi järjen äänen keittiökeskusteluun jo ennen Keskustan Keittiön rakentamista, sitä ei kuunneltu. Kotitalousopettajamme kokoomuksesta kehui Keskustan Keittiön suunnitelmaa, mutta siinä oli vain kyse töiden pysyvyydestä ja runsaista opetustunneista.
Servicassa on jo yt-neuvoteltu, ja muutoksia tulee.
Onko missään muualla niin pöljiä päättäjiä, että maksavat 400.000,- enemmän vuodessa huonommasta laadusta?
Suositus on sulkea Keskustan Keittiö heti.

PeokaloenenRe: Kuopio aloittaa YT-neuvottelut10.2.2014 20.29
Nyt mie kyl ihmettelen! Eikös kepuloiset syrjäytetty vallasta Juankoskella? Valtahan on ny persuilla, kotidemareilla jne., joten en mie ymmärrä mittee työ uuvet oekeet vallassaolijat tiällä valitatta. Laettakee nyt tuulemmaan ja uuvet tuulet puhaltammaan, ku valta kerrannii on meellä!

VpRe: Kuopio aloittaa YT-neuvottelut10.2.2014 20.41
Kuuleha sie Nils Holgersson, pysyttele vain perunakellarissa ja unohda hanhien kanssa matkailut.
Kuten hyvin tiedät entisenä puheenjohtajana, on kaikessa mukana kuin peräpukama kepuliryhmä, ja muutama muu pottukellarissa tottunut viranhaltijaluottamushenkilö, joiden takia Juankoski on nyt kivikauden aikuinen keräilykulttuurimainen paskakylä.

Itse olet ollut mukana päättämssä niin typeristä päätöksistä, että kiviset ja soraset tuntuvat nykyajalta.

Kyllä Siperia vielä opettaa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: