Keskustelu

alan kolmas miesSaulille on nyt Nobel tarjolla2.10.2019 16:46
Saulilla on nyt elämänsä tilaisuus hankkia Nobel palkinto.

Saulihan tapaa Donald Trumpin tiettävästi tänään New Yorkissa.

Saulin ja Donaldin johtamat maat ovat arktisen neuvoston jäseniä, joten molemmilla mailla on suuri intressi arktisia alueita kohtaan.

Grönlanti on yksi keskeisiä artiktisia alueita, jolla ilmaston lämmetessä ja ilman sitäkin on merkittävä strateginen merkitys sekä sotilaallisesti että muutenkin.

Grönlanti on aikojen saatossa eli joskus vuonna 400 ollut Amerikan intiaaniheimojen hallinnassa ollutta metsästys- ja kalastusaluetta. Alkuperäiset asukkaat kuuluvat samoihin iniutteihin, joita nykyään elää arktisilla alueilla kuten esim. Alaskassa.

Amerikkahan osti Alaskan Venäjältä vuonna 1867 vain 7.2 miljoonalla USA:n dollarilla. Paljon on noista ajoista Venäjän tsaarien hylkäämä Alaskakin kehittynyt.

Norjalaiset viikingit valloittivat Grönlannin vuoden 1000 tienoilla ja Grönlanti joutui Norjan hallintaan.

Vuonna 1814 Norja erosi Tanskasta, jolloin Grönlanti jäi Tanskan omistukseen.

USA oli yrittänyt ostaa Grönlannin jo vuonna 1867 Tanskalta, mutta kauppoja ei syntynyt. Vuonna 1916 USA tunnusti Grönlannin Tanskan omaisuudeksi.

Kun Saksa miehitti Tanskan toisessa maailmansodassa vuonna 1940, niin samoihin aikoihin USA miehitti Grönlannin ja Grönlanti jäi USA hallintaan vuoden 1945 loppuun saakka.

Vuonna 1946 USA tarjoutui uudestaan ostamaan Grönlannin Tanskalta, mutta kauppoja ei syntynyt. Kuitenkin USA vastaa nykyään jo Grönlannin puolustuksestakin.

Grönlanti ei kuulu EU:hun, vaikka Tanska onkin EU:n jäsen. Grönlanti on siis Tanskan itsehallintoalue vähän samaan tyyliin kuin Ahvenanmaa on Suomelle.

Grönlannnin pinta-ala on 2 166 k-m2, joka vertautuu esim. USA:n , Alaskan ja Australian pinta-aloihin seuraavasti:

 USA 9 934 k-m2
 Alaska 1 718 k-m2
 Australia 7 692 k-m2

Alaskan GDP oli vuonna 2018 52.31 miljardia USA:n taalaa. Tästä voitaisiin alustavasti arvoida, että Grönlannin taloudellinen arvo esim. bruttokansantuotteella mitaten voi olla tulevan 150 vuoden ajalta seuraava:

 2%:n reaalikorolla diskontattuna 2481.4 miljardia USD
 1%:n reaalikorolla diskontattuna 4 055.1 miljardia USD

Tyypillisesti kiinteistökaupoissa välittäjälle maksetaan noin 4% kauppahinnasta.

Jos kysymyksessä on strateginen kiinteistökauppa, niin on luonnollista, että siinä välityspalkkiokin voisi olla vaikka 10%.

Grönlannin strategien arvo on monin kertainen verrattuna esim. Alaskan nykyiseen GDP arvoon verrattuna, joten kyllähän tässä Saulille on nyt avautumassa jo tänä iltana erinomainen sauma käynnistää Donaldin kanssa Grönlannin tulevaa kauppaa koskeva neuvottelu tosi mielessä.

Nykyisenä nolla- ja miinuskorkoisena aikana olisin taipuvainen ajattelemaan, että Grönlannin tulevassa kaupassa 1%:n diskonttokorko voisi olla ihan ok.

Tämähän merkitsisi silloin sitä, että Saulin tuleva Grönlannin kaupan välityspalkkio voisi nousta jopa noin 405 miljardiin USA:n taalaan tai 360 miljardiin euroon.

Tämähän on aivan huikea luku, jos sitä vertaa vaikka Sammakko Antin vuoden 2019 budjetin noin 57 miljardin euron loppusummaan, jossa joudutaan ottaamaan jo lainaakin ilmeisesti jo lähes 4 miljardia euroa ja kaiken päälle joudutaan vielä myymään valtion arvokasta omaisuuttakin ainakin 1.3 miljardin euron edestä.

Nyt yhdellä viisaalla ja strategisella kaupalla Sauli saisi generoitua Suomelle näköjään 6.3 vuoden ajalle 100%:n rahoituksen kaikille valtion menoille.

Tässä kaupankäynnissä Suomen tuleva 7-10 miljardin euron hävittäjähankintakin on vain 2-3% tietämissä odotettavissa olevasta välityspalkkiosta.

Mikäli Sauli nyt ei möhli erinomaista tilaisuuttaan ja lähde tökkimään Donaldia jollain asperger Greta Thunbergin manifestilla, niin tämän arvokkaan välitystyön avulla Suomenkin pohjamudissa rämpivä talous, alhainen syntyvyys, vanhusten hoito ja verotus saadaan helposti oikaistua sellaiselle tasolle, että suomalaiset voivat aidosti olla ylpeitä siitä, että Onnellisuus on Suomeen palautettu.

Sauli on Turusta päin ja saattaa hyvinkin tuntea kiinteistövälittäjä Jethron, joten toivottavasti Sauli vielä ehtii ottamaan skype-puhelun Jethrolle ennen tulevaa neuvottelua Donaldin kanssa, niin eiköhän jo jouluun menessä pukki tuo meillekin taas ns. kovan lahjapaketin, eikä pelkästään pehmeässä paketissa lapasia ja villasukkia kylmää talvea vartenVastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: