Keskustelu

Jasper KTarkastuslautakunnan päätös 10.2.201411.2.2014 13.46
rahoituslaskelma. Tiedot ovat ennakollisia.



Päätös

Kaupunginkamreeri Kaija Kähkönen kertoi tilikauden 2013 osalta, että

tällä hetkellä tiedossa olevien kirjausten mukaan kaupungin vuosikate tulee olemaan positiivinen. Alijäämä tulee olemaan n. 5,3 milj. euroa. Kartonkitehtaaseen liittyvät tiedossa olevat menot on kirjattu alas. Takauksen vastavakuuden realisoimisesta on tehty esitys välimiesmenettelyksi.



Hoiva- ja hoitopalvelujen ylitys alkuperäiseen talousarvioon nähden oli n. 1,6 milj. euroa. Myös kuluvana vuonna tulee lisämäärärahan tarvetta hoiva- ja hoitopalveluihin.

-Vai on siis välimiesmenettely aloitettu koskien Farocon Oy:tä. Tarkoittaa luultavimmin, että kun Faroconin tilinpäätös on niin surkea, olisi hukkaamiskielto varmaan paikallaan. Mutta tuskin sieltä tulee muuta, kuin kallis välimiesmenettelylasku-- kymmeniä tuhansia, ellei enemmänkin.




-----

Voi , voi hummeripoijat minkä teitteRe: Tarkastuslautakunnan päätös 10.2.201411.2.2014 14.16
Kauheaa suorastaan kauheaa, olisi pitänyt kuunnella varoitusten ääniä. Tämä ei tullut yllätyksenä koska kaikki oli heti alkuun nähtävillä pienellä tarkastelulla. Kansainvälinen luottoluokitus antoi luottorajaksi 3600 euroa ja nämä meidän pikapäättäjät hurauttivat viisimiljoonaa euroa ulkomaisen piipahtajan taskuun. Ei ole helppoa juankoskelaisilla lähitulevaisuudessa. Mutta sellaiset on päättäjät millaiset ovat äänestäjät valinneet, joten eikun vaan kärsimän ja maksamaan pikapäättäjien anteliaisuudesta.

reviisoriRe: Tarkastuslautakunnan päätös 10.2.201411.2.2014 16.02
Kenen päätöksellä Juankoski on lähtenyt välimiesmenettelyyn? Onko sopimus tehty? Mikä on Faroconin varallisuusasema?
Kaiketi tähän kuuluu taas kallis Kangasperkon toimivallan ylitys ja muiden etujen ajaminen?
Kerropa, Veijo, miten tämä on mahdollista.

MustakaapuRe: Tarkastuslautakunnan päätös 10.2.201411.2.2014 17.49
Juankosken olisi pitänyt tehdä kanne PB:tä kohtaan eikä mennä maksamaan takausta. Kannattaa lukea takauslaista.

Nyt kun Juankoski on hyväksynyt missä lieneekään päätöksessä välimiesmenettelyn, tarkoittaa se sitä, että taasen hyväksytään sovinnolla tulevat miljoonatappiot asianajokulujen lisäksi. Samalla piilotetaan tärkeitä julkisia asiapapereita julkisuuslain vastaisesti.
Kyllä saadaan asia näyttämään laittomalta, jota se varmasti myös on.
Suosittelen asian viemistä rikospolisiin tutkittavaksi, siis tarkoitan koko paskasoppaa alusta lähtien.
Kyseessä on nimittäin jo niin perusteellisen varmasti sellainen soppa, että tutkinta pitää suorittaa. Kyseessä on julkisten varojen niin laaja hävittäminen, että pahaa tekköö.

Kamreerin alkuRe: Tarkastuslautakunnan päätös 10.2.201411.2.2014 18.32
Välimiesmenettely on äärimmäisen kallis oikeusmenettely. Siihen ajaudutaan yleensä vain silloin, kun jossakin sopimuksessa on yhteisesti sovittu, että erimielisyydet ratkaistaan välimiesmenettelyssä.

Tämä asia on syytä ottaa seuraavassa hallituksessa esille ja palauttaa normaaliksi oikeusprosessiksi.

eskimoRe: Tarkastuslautakunnan päätös 10.2.201411.2.2014 21.21
tyhjän hallinrähjan voi vaikka lahjoittaa kirkolle,tulee varmasti halvemmaksi kuin oikeustoimet.on meinaa valle imenyt kuiviin joka sentin minkä on irti saanut

juristin alkuRe: Tarkastuslautakunnan päätös 10.2.201411.2.2014 22.25
Mustakaapu tuntee lakipykälät. Tässä takausasiasssa ei ole kysymys mistään erimielisyydestä välimiesoikeudessa vaan aidosti siitä, että on nostettava kanne käräjäoikeudessa 4 milj. euron saatavan vahvistamiseksi ja perimiseksi korkokuluineen.

Toivokaamme, että Lassi Nyyssönen on arvonsa tunteva yrityssaneerausjuristi, joka käynnistää lopulta rikostutkinnan koko "paskakasan" osalta ja samalla rötöksiä tehneet kunnan virkailijat joutuvat rikosoikeudelliseen vastuuseen julkisten varojen hävittämisestä.

Alan BankruptRe: Tarkastuslautakunnan päätös 10.2.201412.2.2014 0.02
Mitä tämä Juankosken esitys oikein tarkoittaa. Onko se sitä, että Farocon Oy:n sijasta Juankoski haluaa vaihtaa pantin puhtaaseen rahaan. No jokainen välimies ymmärtänee Farocon Oy:n arvon lähelle nollaa eli päätös tullee olemaan sellainen, että Juankoski saa esim. 100 euroa ja nykyiset omistajat pitävät Faroconin. Vai käykö siinä vielä niin, että Juankosken kaupunki joutuu maksajaksi Faroconin veloista ja sitoumuksista mahdollisten ensisijaisten pantinhaltijoiden jälkeen.

Välimiesoikeudesta on muistettava, että sen toiminta on salaista eikä päätöksestä voi valittaa, mutta päätös saadaan paljon nopeammin kuin mahdollisesti kolmesta oikeusasteesta. Välimiehet saavat itse määritellä palkkionsa suuruuden. Kai tällaisessa tapauksessa välimiehiä on kolme. Salailu siis jatkuu ja se tulee kalliiksi.

valejournalistiRe: Tarkastuslautakunnan päätös 10.2.201412.2.2014 7.49
Koska Farocon Oy on lyönyt laimin ilmoitusvelvollisuutensa Premium Boardin vuokranmaksun loppumisesta, jo keväällä 2012, muunlaiset toimet kuin välimiesmenettely ovat oikeita. Siis käräjäoikeus.
Kyllähän Kangasperko tämän on tiennyt jo kauan, mutta hänen tarkoituksensa on turvata puuhamiesten saamat rahat ja suojella Juankosken katastrofipäättäjiä... onhan meillä veronmaksajat, jotka äänestävät kepua ja maksavat mielellään kaikki hassatut miljoonat. Niin ja kootut pöljät hallituksessa, joihin uppoaa mikä vain.
Varoittiko joku tästä takauksesta perustellusti ja dokumentit esittäen. Lietsoivatko johtavat kepulaiset ja paikallislehti negatiivisia asenteita järjen ääntä vastaan?

Näinkö onRe: Tarkastuslautakunnan päätös 10.2.201412.2.2014 8.04
Kaupunki saa rahat takaisin sittenkin.
Tosiasioihin perustuvien huhupuheiden mukaan Faroconin halli on vuokrattu Kampituskerhon salaiseksi päämajaksi.
Vuokrasumma ei ole salainen ja löytyy Faroconin nettisivuilta.

Pajuvitsamiehelle töitäRe: Tarkastuslautakunnan päätös 10.2.201412.2.2014 8.10
Pikapäättäjät tekivät pahimman mahdollisen vahingon Juankoskelle mitä yleensä kuntapäättäjä voi tehdä. Juankoskella on tehty paljon kepun valtakaudella 42 vuoden aikana virheitä, sitä ei tohdi kieltää ja kaikille sattuu virheitä, mutta se, että mentiin antaman 5 miljoona euron kuntatakaus täysin tyhjätaskuna tulleelle yritykselle, se oli jotakin sellaista mitä ei voi mitenkään ymmärtää. Surullista, tosi surullista ja edesvastuutonta näiden pikapäättäjien toiminta oli.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: