Keskustelu

Pekka Vkaikella on rajansa13.2.2014 0.46
Moro,
olen lopen kyllästynyt Juankosken kaupungin salailupolitiikkaan ja juankoskelaisten veronmaksajien , asukkaiden "heitteillepanoon".
Hallintolaki ja Suomen Perustuslaki saivat uuden muotonsa milleniumin alussa ja säädösten piti tuoda suomettumisen ajan salailulle ja hyvä veli-järjestelmälle lopun. Hyvään ja avoimeen ja läpinäkyvään hallintoon kuuluisi uusien lakien myötä hyvän hallinnon avoimuus ja läpinäkyvyys, osallistumisoikeus ja oikeus saada vapaasti tiedot esim. kunnan hallinnosta, jota tuki vain muutama vuosi aikaisemmin uudistettu kuntalaki. Myös laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta myötäili Perustuslain avoimuuspykäliä ja tämänkin piti suojata kansalaiset julkisen hallinnon salailukäytännöstä: että kunnan hallinto on oikeutettu kertomaan vain kunnanjohdon haluamat ja "sensutroidut tiedot.

Juankoskella vartioidaan tietojen julkistamisia niin tarkkaan, että minullekin pidettiin salainen hallituksen kokous, jossa minua syytettiin salaisten tietojen paljastamisista, mutta kun en olekaan paljastanut mitään, varsinkaan salaista, paitsi jos ei oteta huomioon sitä tosiseikkaa, että olen kertonut, että Juankoskella on pidetty salainen hallituksen kokous, mutta se ei olekaan salainen tieto. Mutta yhä edelleen pidetään salassa täysin julkisia tietoja, kuten kunnan takausasiapapereita, vaikka KHO on ennakkopäätöksessään kieltänyt salailun tälläisten takausasiapapereiden kanssa. Myös kunnan ja pankin välisiä takausasiapapereita pidetään salaisina, vaikka nekin ovat täysin julkisia. Myös toimeksiantosopimukset esim. asianajotoimistojen kanssa ovat julkisia, ja ne pitäisi näkyä ja olla esillä.
Myöskään näitä asiapapereita, kuten myös PB:n kanssa ja Biolämpö Oy:n kanssa tekemät sopimukset ovat julkisia, mutta en usko, että kukaan on nähnyt todellisia sopimuksia, kun Juankoski menetti n. 5 miljoonaa euroa PB:n, Biolämpö Oy:n ja Faroconin kanssa tekmemisissä sopimuksissa. Tai onko kukaan nähnyt sopimuksia, joita on tehty asianajotoimiston kanssa, kun sovitaan velkojen lyhennyksistä, leikkauksista ja alaskirjauksista, vaikka kaikki ovat julkisia asiapapereita. Kysehän on veroeuroista, valtion palveluihin tarkoitetuista avustuksista ja tuista ja valtionosuuksista lähinnä vanhuspalveluihin, jotka todellisuudessa menevät nyt takausten maksamiseen.
Juankosken keskellä seisoo Biolämpö Oy, jota esim. minä olin kastamassa vuonna 2005, kun Pekkarinen ja Kettunen kehuivat kilpaa, kuinka kaukolämpöä edullisesti ja vihreästi tuotetaan yhdessä kartonkitehtaan kanssa ja siksi sijoitimme miljoonaa euroa siihen. Nyt se on ilman lainvoimaa olevalla sopimuksella annettu konkurssiyritykselle ja lopullinen alaskirjaus maksetaan verotuloista, vuosiavustuksista ja vanhuspalveluille, ja lapsipalveluille tarkoitetuilla euroilla. Ja onko kukaan nähnyt näitä luovutus-sopimuksia, joilla vähennetään taas miljoonalla eurolla kunnan palveluja.
Ja onko kukaan nähnyt näitä sopimuspapereita, joilla hukattiin Patruuunanmäki, vanhat tehdasalueet ja rantakiinteistöt Nemea pankille, vaikka nekin olivat toissijaisilla panttisopimuksilla kaupungin omaisuutta.
Ja onko kukaan näkemässä, kun nyt Farocon sovitellaan pois Juankosken hallinnasta, kuten myös vesilaitoksen satojen tuhansien velkasaatavat PB:lle ja Juankosken osittain omistaman jätevesilaitoksen satojen tuhansien velat PB:lle, ja jotka pitää alaskirjata ja maksattaa veroeuroilla ja valtionavustuksilla ja palveluihin tarrkoitetuilla valtionosuuksilla.

Minä olen lopen kyllästynyt salailuun ja valehteluun. En voi asialle yhtään mitään, kuin kirjoittaa, sillä demokratia tarkoittaa tätä. En ole kuitenkaan lopettanut oikeuttani suomalaisena ja kuntalaisena laatia valituksia ja kanteluja seikoista, jotka näen selkeästi lainvastaisina tai ainakin lain hengen vastaisina, sillä olen veronmaksaja, ja siksi minulla on oikeus olla oikein penteleellisen repuplikaaninen valtuutettu. Ja siksi minut valittiin valtuustoon. Huutamaan heikon puolesta ja se on mielestäni republikaanista demokraattisessa Suomessa.

Ja mikä kummallisinta: nyt lähes kaikki luottamushenkilöt, jotka tekivät takaussopimuksen, hyväksyivät sen ja allekirjoittivat sen todellisuudessa tajuamatta euroakaan asiasta, ovat nyt kertomassa, että eihän tälläisiä vaikeita ja vain talousammattilaisten ymmärryksessä olevia juridisia takaussopimuksia voi luottamushenkilö ymmärtää ja kuitenkin he olivvat ensimmäisinä nalkuttamassa ja haukkumassa jopa julkisesti henkilöitä ja rohkeita luottamushenkilöitä, jotka uskoivat vain tosiseikkoihin ja julkisiin rekisteritietoihin ja eivät hyväksyneet takaussopimusta. Ja nyt taas he ovat hyväksymässä jokaisen sopimuksen, jokatuodaan nenän eteen allekirjoitettavaksi ilman kysymyksiä ja epäilyjä.
Minä ihmettelen demokratian suomaa ihanuutta ja siksi olen republikaani ja uskon kansanvaltaan.

Minuakin kyllästyttääRe: kaikella on rajansa13.2.2014 7.08
Ja minä olen kyllästynyt siihen asenteeseen luottamusmiehissä ja viranhaltijoissa, että ollaan kuin haaleassa vedessä ja odotetaan vain laivan uppoamista.
Toki reikiä pohjakanteen on hakattukin urakalla viime vuosina eikä niitä ole edes viitsitty yrittää paikkailla. Sokeana vain lankkua poikki ja nyt ei kiinnosta korjailla enää saatika suunnitella uutta alusta.
Tällä tarkoitan sitä,että tuntuu siltä, että ei pahemmin kiinnosta minkään pysyvän säilyttäminen, ei kiinnosta tulevaisuus positiivisessa mielessä, ei kiinnosta esim tulevaisuuden kouluverkkojen kartoittaminen. Ollaan vaan tumput suorina lamaantuneina ja hoetaan "Kuopiohan se päättää, Kuopiohan sen päättää jne ". No eikä päätä vielä mitään! Ja Kuopion tuleviinkin päätöksiin vaikuttaminen pitää alkaa jo nyt. Pitää olla aktiivinen ja uskoa tulevaan !!!
Mutta ei - sitä ollaan vaan housut kintuissa ja odotetaan että laiva uppoaa. Mutta kun kaikki me emme halua ollakaan siinä paatissa mukana, me haluamme jäädä pinnalle ja jatkaa elämää eteenpäin.
Haluamme kehittää kotiseutujamme ja toimia tulevaisuuden eteen.
OHOIIIIII! ONKO SIELLÄ MÄRSSYKORISSA KETÄÄN!!

Pena T.Re: kaikella on rajansa13.2.2014 8.06
Veijo ja Heimo: Kirjoittakaa ja osallistukaa kuntalaiskeskusteluun. Toimikaa kuntalain ja perustuslain mukaan. Pankaa virkamiehet toimimaan avoimesti. Ottakaa todelliset osaajat (en tarkoita Nemea Bankin porukkaa ja tehdashankkeen puuhamiehiä) mukaan korjaamaan palvelutuotantoa, organisaatiota ja taloutta.
Onko teissä miestä?

Talousmiehiä viimeisen päälleRe: kaikella on rajansa13.2.2014 9.18
Ei. ei. Penat T tuo kirjoittamasi pyyntö menee kuuroille korville. Koska poijat ovat samassa limessä ja kädet ovat sidotut. Veijo oli lahjoittamassa viittämiljoonaa euroa ulkomaalaisen vierailijan taskuun. Heimo ei kyllä ollut, mutta hänen vaimonsa Eeva oli. Tästä ikävästä syystä Heimonkin on oltava hissun kissun, että perhesopu säilyy. Kukapa sitä itsensä tai vaimonsa varpaille talloo. Ei tallo, joten poijat pitävät pään pensaassa ja sieltä pyllistelevät kuntalaisille, jotka viulujen maksajina ovat. Pensaassa toivovat , että voi kun kukaan ei huomaisi ja asia unohtuisi kokonaan. Tai ainakin aika kuluisi niin, että laittomina tehdyt maksatukset kerkeäisivät vanheta ja henkilökohtaisilta vastuilta vältyttäisiin. Näin se menee Pena T.

Kamreerin alkuRe: kaikella on rajansa13.2.2014 10.01
Asian julistaminen salaiseksi vaatii salaisuuden edellytykset. Pekka varmasti tietää milloin nämä edellytykset täyttyvät ja milloin riittää - ei julkinen- käsittely. Luottamusmiesten oman asian ajaminen ei riitä asian salaamiseen.

Kuntajohdon koko energia taitaa tällä hetkellä mennä jälkien peittelyyn. Ehkäpä salaisessa kokouksessa on päätetty välimiesmenettelyn käynnistämisestä. Kaupunginjohtaja on nyt niin varovainen, ettei lankea helppoihin virheisiin ja ota päätöksiä omaan piikkiinsä.

HermesRe: kaikella on rajansa13.2.2014 13.15
Salailu alkoi jo ennen takauksen antamista ja on jatkunut koko ajan kaikkine rahoitusneuvotteluvalheineen ja velkasaneerauspelleilyineen.
Petri Kangasperkon ja edellisen hallituksen osuus tappioiden arkkitehteinä on ollut merkittävä.
Tämähän ei selviä ilman oikeuskäsittelyjä. Siksi kaikkea yritetään peitellä ja salata.

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: kaikella on rajansa13.2.2014 13.24
Moro Pekalta hieno kirjoitus juridikan perusteista ja kaupunginjohtajan luomasta salailun ja laittomuuksien kulttuurista. Kiitos mainiosta avauksesta!

Ehdotan, että kaikki kyrsiintyneet veronmaksjat vievät kukkatervehdyksensä kaupunginjohtajan kodin portin pieleen tehdystä "hyvästä elämäntyöstä".

Hyviin tapoihin kuuluu palkita "hyvistä töistä". Jokainen kaupunginjohtajan kukittaja voi viestissään lähettää kaupunginjohtajalle maksumääräyksen oman asuntona arvon laskusta. 80 000 euron kiinteistön arvon pudostuksesta voi lähettää 50%:n eli 40 000 euron laskun aina kiinteistöä kohti. Kallimmasta kiinteistöstä laskun tulee olla suurempi.

10 kukittajaa saa jo kasaan 400 000 euroa. Jokainen peritty euro laitettakoon sitten peruspalveluiden hoitamiseen, jossa kärkilistalla on Säyneisten ja Muuruvedenn koulujen pelastus ja vanhusten sekä vaikeasti työllistettävien asioiden hoito.

Vastaavaa kukitusta voi harjoitaa myös Ranen ja Joken kotitalojen porteilla. Jämerät pikapäätökset ansaitsevat myös palkintonsa kylämme talouden täydellisestä tuhoamisesta, kiinteistöjemme arvon menetyksistä, asukaskadosta ja kaikkien palveluiden romahduksesta rautakauppaa ja KELAa myöten.

Pelkästään näillä kukituksilla sadaan kasaan 1 200 000 euroa tärkeisin kunnallisiin perustehtäviin!

Vastaavaa kukitusta voi alkaa miettimään jo myös Vexin ja Hempan asuntojen porteilla. Tihutyöntekijöiden toimien salaaminen ja suojeleminen on myös merkittävä "hyvä työ", joka sekin ansaitsee palkintonsa. Koska kysymyksessä on kuitenkin vain avustaminen ilmeisisssä rikokissa, niin olkaamme armeliaamipia ja laittakaamme voin kukkatervehdyksiin kuhunkin 20 000 euron kohtullinen maksumääräys. Tässä lisäkukkakeräyksessä saadaan silloin kasaan yhteiseen hyvään vielä 2 x 200 000 euroa.

Hyvä lisä tämäkin on ja näin mukavasti kukkakeräyksin saadaan katetuksi melkein koko sote-alijäämä vuodelta 2013.

joopa jooRe: kaikella on rajansa13.2.2014 13.29
Kaikki tuntuvat tietävän sen,että asioita ei hoideta lain ja asetuksien mukaan.Kukahan uskaltaa lähteä viemään juttuja oikeuteen??
Eipä taida rohkeutta löytyä!
Salaillaan ja peitellään kunnes kaikki on unohdettu ja mahdolliset kieroilijat hyrisevät tyytyväisinä ja hiljaa ,että eipähän tarvittu maksaa mokiamme.
Niinkö se menee?
Kuka uskaltaa lähteä järjestämään mielenosoituksen? Vai saattaiskohan siitäkin joutua lusimaan? Näinkö meitä kuntalaisia pelotellaan!!

Asiat on seurannassaRe: kaikella on rajansa13.2.2014 13.40
Kaikki ajallaan, kaikki ajallaan. Vielä asiaa tutkitaan ja vasta sitten hutkitaan.

kukkakauppiasRe: kaikella on rajansa13.2.2014 14.25
Huomenna on kukituspäivä. Kaikki joukolla kukittamaan "Hyvistä Töistä" Hyviä Ystäviä!

Ikkunapöydässä tarkkaillaanRe: kaikella on rajansa13.2.2014 16.39
Koska kaupunginjohtaja on ilmeisesti kieltänyt johtavilta virkamiehiltä tietojen antamisen Pena T:lle, heidän on pyydettävä Peten lupa julkistenkin tietojen antamiseen ja kysyttävä, mihin tietoja käytetään.
Näin pitkälle on menty... Neuvostojen aika on tullut Juankoskelle.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: