Keskustelu

valeterveystarkastajayläkoulun terveysongelmat14.2.2014 14.01
Yläkoulussa hälyttävän runsaana esiintyvä oppilaiden astma vaatisi tutkimuksia. Ainakin seuraavat seikat tulevat esiin:
1. Siivousta ja kiinteistöhuoltoa on vähennetty kovasti.
2. Oppilaita ei laiteta ulos välitunneilla.
3. Raitisilmatuuletus puuttuu.
4. Oppilaille syötetään makkaraa ja einesruokia huomattavan paljon keskuskeittiön annoksissa.
5. Yläkoulun sisäilmatutkimuksia ei ole tehty.
Tässä on Kaavinkin päättäjille ja ely-keskukselle mietittävää. Niin, ja Säyneisen ja Muuruveden kouluilla on hyvä ilma, kuten oli amiskallakin.

huolestunutRe: yläkoulun terveysongelmat14.2.2014 14.36
Kuka kirjoittaa ELY-keskukselle? Tarvitaanko taas yksi huolestunut isä tai äiti? Riittääkö se?

astmaisäRe: yläkoulun terveysongelmat14.2.2014 16.12
Pannaan ilmat tutkittaviksi. Mitään ei hävitä. Jos on ongelmia, ne korjataan ja oppilaiden terveys paranee.

kunnan syöppöRe: yläkoulun terveysongelmat14.2.2014 17.43
Nykyinen kiinteistönhoidon malli tulee todella kalliiksi. Terveyskeskuksen viemärivedet tulivat katon läpi keittiöön, mutta ketään ei meinannut asia koskettaa. Kiertävät talkkarit eivät tunne kiinteistöjä eivätkä osaa tehdä mitään.

kosteusvaurioita kaikkiallaRe: yläkoulun terveysongelmat14.2.2014 18.10
Pitäisi ehkä tutkia ne astamaatikkojen kodit ensin. Muistan lukeneeni jostakin, että 80%:ssa suomalaisista pientaloista on jonkinasteinen kosteusvaurio ja sen myötä mahdollinen sisäilmaongelma.

Jotkut vastaantulijat haisevat niin voimakkaasti homeelle, että on käsittämätöntä, että he tai heidän läheisensä eivät ongelmaa itse tiedosta. Moni työikäinenkin viettää omassa kodissaan peräti 20 tuntia vuorokaudessa, ja mikäli siellä on sisäilmaongelma, ei ole ihme, että sairastumisriski on suuri. Kouluissa sen sijaan viihdytään korkeintaan kuusi tuntia vuorokaudessa ja tällöinkin vain arkisin, joten jo tällä perusteella tutkituttaisin oman kodin anturasta katonharjaan ennen, kuin alkaisin etsimään syitä muualta. Tietenkään tämä ei ole ilmaista, mistä syystä asian voi vain helposti "unohtaa".

älyväpääRe: yläkoulun terveysongelmat14.2.2014 22.50
Loistava laskupää, kuten Vapaa Juankoski älyköillä. Jos olet töissä normi 8 tuntia ja 20 tuntia kotona vuorokaudessa, on vuorokauden pituus po, pöllöjen mukaan 28 tuntia, no eikun valitus sisään. Ei ole ihme jos työssä käyvä Vapaa Juankoskelainen on kotomökissä 20 tuntia joka ikinen päivä, eikä käy ulkona, alkaa kaikenlainen epäluulo kalvaa mieltä.

se oli vitsi, ei Vajaa Juankoskelainen käy töissä

po. tarkoittaa "puheena oleva"

huolestunut yksinhuoltajaRe: yläkoulun terveysongelmat14.2.2014 23.26
Tulee tosi kalliiksi lähteä kaikkia Juankosken koulun oppilaiden koteja astma stekkaamaan.

Eikohän viisainta olisi aloittaa tutkinta suoraan rikospaikalta. Tiedossa on ollut kalliden kouluremonttien jälkeen vuotavat katot ja heikko rakennustarkastus.

Homekoulut on jo valtakunnallisestikin todettu olevan yksi keskeinen lapsiin ja opettajiinkin kohdistuva ongelma.

Kaiken huippu on tuo terveyskeskuksen viemärivesilöyhkä keittiössä. Nokiallakin pantiin pari vuotta sitten viemärivedet suoraan juomaveden joukkoon. Kaiken piti olla kunnossa, mutta eipä ollut.

Taisi tulla jätevesilaitoksen johdolle vankilatuomiot. Astmapotilaiden huoltajana tunnen vakavat astmaoireet.

Lasten ja muidenkaan teveyden kanssa ei ole leikkimistä. Taisi olla vasta pari vuotta sitten, kun Valvira rokotutti Suomeen kymmenittäin narkoleptikoita. Narkoleptikoilla elämä on piloilla, mutta korvauksia ei ole uhreille tullut. Valvira on valtiollisena laitoksena toiminut "hyvässä uskossa". Viranomainenhan ei voi erehtyä.

Lasten opetustehtävissä ja kunnallisessa rakennustarkastuksessa ei hyvää uskoa sallita. Opetuksen aikana lapsilla pitäisi olla jopa vakuutus koulun puolesta.

Jos koulun tai terveyskeskuksen rakennusurakat tai siivouspalvelu on ns. "kussut" jostain syystä, niin ei muuta vaihtoehtoa kuin kaivaa vastuunkantajat esiin. Koulun llmanvaihto-ongelmien syynä voi olla vakavat suunnitteluvirheet.

Pitää muistaa, että vakuutusyhtiöt pitää yhden ihmisen hintana noin miljoonaa euroa.

Yläkoulun hometutkimuksella alkaa olla kiire! Yksin tein kannattaa samalla tutkia muutkin keskustan koulut, kun tällaisia ongelmia kylässä näköjään ilmenee uudisrakennuksissa. Muistaakseeni opetusministeri Krista Kiurukin on ollut hyvin huolissaan näistä homeongelmista.

kiinteistöt kunnossa!Re: yläkoulun terveysongelmat14.2.2014 23.32
Tervetuloa tervekuntoiseen ja homevapaaseen Säyneisen kouluun !

kuntalainenRe: yläkoulun terveysongelmat15.2.2014 0.23
Siinä se totuus onkin.

Säyneisen koulua ajetaan alas keinoja kaihtamatta ja onko Juankosken kouluista ainoa, jossa ei ole sisäilmaongelmaa eikä lähiaikoina remontinkaan tarvetta.

Eli ,jos lapsenne kärsii hengitystie elinten oireista Juankosken koululla,laittakaa heidät "terveeseen" kouluun ,Säyneiseen.

Ei se tule kunnalle kalliimmaksi kuljettaa lapsia Säyneiseen ,kun kuljettaa Säyneisestä Juankoskelle.

Ei ymmärrys riitä näin sivustakatsojana ,miksi paraskuntoista koulua ei haluta pitää toimivana.

Jätetäänkö se sitten lahoamaan aloilleen niinkuin muutkin kunnan omistamat kiinteistöt Säyneisessä,terveystalo ja muutamat rivitalot.

Onhan sekin mahdollista ,että koululle on jo ostaja tiedossa,vai onko?

huolestunut yksinhuoltajaRe: yläkoulun terveysongelmat15.2.2014 0.47
On syytä siirtää oppilaat turvaan yläkoululta hyväkuntoiseen kouluun Säyneisiin.

Kustannukset on samat ja oppilaat pysyy terveinä.

Sitä patsi Säyneisten kouluun voidaan perustaa vielä virkistävä nuorten monitoimikeskus uudenaikaisine kirjastoineen kaikkineen. Säyneisten kylätoimikunta laittaa tällaisen pystyyn alta aikayksikön. Sponsoreita löytyy varmasti. Helsingissa lastensairaalakin pitää rakentaa nykyään yksityisellä rahalla, kun yhteiskunnan rahat ei riitä muuta kuin Kreikan auttamiseen. Juankoskella keskeinen kysymys on tappiollisen keskustan keittiön pyöritys.

Naapurikuntienkin oppilaat tulee viivana modernisti johdettuun Säyneisten kouluun.

Pääasia on, että Säyneisissä saadaan hengittää vapaasti ja raikkaissa koululuokissa.

Juankosken isoissa keskustan kouluissa jopa henkinen ilmapiiri ahdistaa. Tulee sama tunne kuin Kuopiossa, jossa lapsia pallotellaan koulusta toiseen.

Sellainen ei meille säyneisille käy.

vai mitä?Re: yläkoulun terveysongelmat15.2.2014 15.22
Amiska on mahdollisesti vieläkin priimakunnossa. Ei unohdeta sitä. Monilla on ikävä ammattikoulutusta, joka valmistaa ammattiin, joilla on tilausta.
Tilataan sisäilmatarkastus yläkouluun ja Juantehtaan kouluun.
Jos muualla on ongelmaa, ratkaisu on aivan lähellä.

juuRe: yläkoulun terveysongelmat15.2.2014 16.07
kyllä olen samaa mieltä jos tarkastaisi amiskan eikä maksa hirveitä summia!

heko hekoRe: yläkoulun terveysongelmat15.2.2014 16.40
yläkoulu rakennettu priimasti, ainakin jos on uskominen siihen romahtaneeseen ulkokatokseen.

Huolestunut veronmaksajaRe: yläkoulun terveysongelmat15.2.2014 18.31
Yläkoulun katosta on lähtenyt isot määrät maalin lämpäreitä! On tainnut valvonta pettää pahan kerran koulua rakennettaessa. Onko vielä mahdollisesti takuu voimassa rakennusvirheistä?

eräs kepuRe: yläkoulun terveysongelmat15.2.2014 18.56
todellakin ihmeelistä kun kaikki koulut ja rakennukset nykyään kärsii sisäilma ongelmista,taitaa olla muoti-ilmiö kuten kaavin ylä-asteella kun maine menee ei ole enää mahdollista ottaa käyttöön.tilataan sellanen tutkia joka tekee mieluisen analyysin .tilaajalle .

Järki OHOIRe: yläkoulun terveysongelmat15.2.2014 19.42
No ei varmaan ole kaupungilla mitään ostajaa millekkään kiinteistölle tiedossa. Ei kaupungilla osata ajatella nenänpäätä pidemmälle. Asioita lopetetaan,suljetaan ja jätetään ränsistymään. Tärkeintä on kaupungin puolelta vaan tehdä mielettömän nopeita ratkaisuja ja päätöksiä,eikä ajatella yhtään seurauksia tai mitään vaihtoehtoja tai tulevaisuuden vaihtoehtoja.
Onkohan missään muualla tällaista toimintaa? Oletettavaa olisi,että haluttaisiin kehittää asioita yhdessä kuntalaisten kanssa. Kuunnella herkällä korvalla ehdotuksia ja jos ei oma äly riitä ymmärtäämään niin sitten myös alistua kyselemään toisilta. Mutta kun ollaan niin diktaattorimentaliteetilla aina asioita hoitamassa niin mitä siitä seuraa. Ei mitään muuta kuin kaaosta kaaoksen perään.
Ei riitä järki ymmärtämään tätä suunnatonta tyhmyyden ja itsekkyyden määrää.
Ja rakennusvalvonta ja rakentaminen on nykyään ihan sieltä itsestään. Ei voi olla mahdollista,että uusissa rakennuksissa katot vuotavat, homeet villiintyvät ja kaikki rempsottaa. Ja vanhemmista kiinteistöistä pitää pitää huolta jatkuvilla huoltotoimenpiteillä.
Mutta eihän kaupunki ymmärrä yritystoiminnastakaan mitään eikä kyllä kiinteistönhuollostakaan.
Ja jos ei ymmärrä niin sitten ei pidä leikkiä yrittäjää, kuten esim. keskuskeittiö hommassa. Ei kenenkään yksityisen yrittäjän p.... kestäisi yrittää pyörittää niin tappiollista toimintaa. Yksityisen olisi pakko lopettaa tuottamaton toiminta. Mutta kaupungin ei näköjään tarvitse. Tappiota tappion perään.
Olisiko joskus aika tunnustaa tehdyt virheet, ottaa niistä opikseen,ei toistaa niitä peräperäjälkeen. Korjata mitä korjattavissa on. Eikä tehdä enää yhden yhtä pikapässinpääpäätöstä.

ennuseukkoRe: yläkoulun terveysongelmat16.2.2014 0.05
Järki OHOI älä menetä toivoasi. Kohta kaikki muuttuu. Entinen sosiaalijohtaja ja kaupungin talouden pähkähulluilla esityksilään tuhonnut Juankosken Nero ei tule olemaan suuri tappi Kuopion kaupungin organisaatiossa. Kristallipallo sen sanoo.

Tulee uudet tuulet ja tavat. Ennen suunniteltua liitosta pitää jo harkita muita liitoksia. Juha Sipiläkin on todennut, että pakkoliitoksia ei tule.

Juha on mies yritysmaailmasta, hän ei varmaan niele kaikkia Juankosken Neron höpötyksiä. Juankosken "kepuloisten" esimerkki on myrkkyä Juhan tulevalle vaalikampanjalle!

Kunnon "kepuloinen" ei nöyrry eikä tunnusta virheitään, koska aina voi käntää takin tilanteen mukaan.Tätä pitää varoa.

totuussuustaRe: yläkoulun terveysongelmat9.4.2014 21.15
Tiesittekös: koulun liikuntasalin katto vuotaa, astmakohtauksia syntyy oppilaille väh, kerran viikossa, ehkä jopa kaikkina päivinä, kouluruokaa ei lähes puolet oppilaista syö (ellei enemmän)...jne.

Ruasta vielä:
- leipä on usein "valkeaa"
- samoja marjapuuroja ja kiisseleitä tarjotaan monien viikkojen ajan.
- lähes kaikki on einestä
- ei tuoretta
- salaatissa maistuu home
- ruoka on joko kuumaa tai kylmää
- ei maultaan hyvää
- hedelmät poikkeuksetta pilaantuneita
- ruokaa menee enemmän roskiin, kuin suuhun

ihanko tottaRe: yläkoulun terveysongelmat9.4.2014 22.08
näinkö on jutut,ei hyvältä kuulosta

ABRe: yläkoulun terveysongelmat10.4.2014 15.16
Katsokaa tarkkaan, miten koulunne on rakennettu. Sisäilmaongelmat ovat vakavia ongelmia. Oheisessa lunkissä on mielestäni parhaat rakennusohjeet:

http://www.sipoonsanomat.fi/blogit/sami-virpio/275313-miten-homekoulu-rakennetaan

näinkin voi ollaRe: yläkoulun terveysongelmat10.4.2014 15.32
Ei yläkoululta mitään kattovuotoja ole raportoitu. Astmakohtauksen syy voi olla myös moni muu kuin koulun sisäilmaongelma. Hometta on kaikkialla luonnossa ja aivan liian monessa kodissakin. Mahdolliset homemikrobit kulkeutuvat oikein hyvin myös vaatteiden mukana kodista kouluun, mikä luonnollisesti aiheuttaa oireilua hyvinkin monille henkilöille.

V. EpäilysRe: yläkoulun terveysongelmat10.4.2014 15.51
Selittyykö Juankosken heikko koulumenestys mm. lukiossa huonolla sisäilmalla?

Jos ilmanvaihto ei pelaa, niin ei kukaan jaksa seurata opetusta. Tästä tulikin mieleeni vanhat hyvät ajat RUK:ssa 1960-luvulla.

Meillä oli tapana tykistössä olla taktiikkaluonnot aina ensimmäisenä maanataiaamuisin. Luentomateriaali on minulla vieläkin hyllyssä muistona suurista "sotasaavutuksista".

Siihen aikaan tuli käytyä viikonloppulomilla Onni Vilkkaan bussilla Hesassa tulevaa vaimoa katsastamassa ja paluu oli sitten aina myöhään sunnuntaiyönä.

Takitikan luentosalissa ilma ei kiertänyt lainkaan ja muistiinpanoista voi vieläkin nähdä, miten solttupojan kirjoitus harhaillee pitkin paperia. Täytyy rehellisesti todeta, että parin tunnin luennosta moni sollttupoika nukkui ainakin puolet 2 tunnin mittaisesta luennosta istuallaan.

Osasyynsä väsymiseen oli myös aiheen kiinnostavuus ja opettajana toimineen majurin tapa opettaa.

Heikko koulumenestys voi selittyä myös huonolla sokeritasapainolla ja heikoilla eväillä.

ABRe: yläkoulun terveysongelmat10.4.2014 16.05
Minä olin RUK:n kurssilla 112 viestikomppaniassa. Olikohan se viestikalusto-opin luento ja olin puoliunessa. Kuulin yliluutnantin karjaisevan uneni läpi: TEHÄN NUKUTTE. Ei ehkä tiennytkään, kuka siellä kuorsaa. Minä kuitenkin pompahdin ylös ja tein asennon: EN NUKU HERRA YLILUUTNANTTI. Mutta kylläpä oli nolo tilanne, kun kukaan muu ei noussut. Olisin ollut vain hiljaa.

kuhanRe: yläkoulun terveysongelmat10.4.2014 18.01
onhan se muutenkin jännää,mitenkä nykyisin tulee ,niin pienestä astmakohtaus.ennen vain rykäs pari kertaa,ja ohi meni

houmRe: yläkoulun terveysongelmat10.4.2014 18.34
Jos astmat muka johtuu kouluruuvista, niin siihen on helppo ratkaisu.

Ottakaa omat eväät sieltä homeettomaksi todetusta ihan omasta kodista ja kyllä taas kulkee ilman köhimistä.

Kai jokaisella homevalittajalla on oikein todistus, ettei siellä omassa kodissa ei ole hometta.

Home, kun taitaa olla sillä englannin kielellä se koti.

yläkoulun tytötRe: yläkoulun terveysongelmat10.4.2014 19.18
Kai se on hauskaa, kun joku ei saa henkeä ja menettää tajuntansa? Sellaisia oppilaita on useita, jostain syystä. Toisinaan tarvitaan jopa ambulanssia.
No, onhan ne neekerivitsitkin hauskoja..

päättelijäRe: yläkoulun terveysongelmat10.4.2014 21.08
houmilla ei taida olla omakohtasia kokemuksia astmapotilaista.

Ennen kuin lähdetään kaikkien Juankosken oppilaiden koteja homemittaamaan, kannattaa suorittaa mittaukset siellä, missä nuo astmakohtaukset on havaittu. Meinaan vaan, että homemittarin kiikutus pariin luokkahuoneeseen tulee rutosti halvemmaksi, kuin muutaman sadan "homen" homemittaukset.

Anteeksi, että käytin tekstissäni kodista englanninkielista vastinetta.

oireiden aiheuttajia on monenlaisiaRe: yläkoulun terveysongelmat10.4.2014 21.18
Jos astmasta tai astmankaltaisista oireista kärsii yli kymmenesosa suomalaisista, niin onhan se ymmärrettävää, että yli 200 oppilaan joukkoon mahtuu useita astmaatikkoja. Astmakohtaus voi aiheutua monista eri tekijöistä. Vähimmillään se voi aiheutua siitä, että astmaatikko joutuu istumaan sellaisen henkilön vieressä, jonka kotona on kotieläimiä.

50 vuotta sairastanutRe: yläkoulun terveysongelmat10.4.2014 23.01
Astmaatikko ei voi sietää esim.vieruskaverin dödöä tai muitakaan hajuja ,kuten pyykinpesuaineen tai sampoon tuoksuja ,kauheeta on istua partavettä tai muita hajusteita käyttävän lähistöllä, myös kukat tai yrtit voivat laukaista astmakohtauksen samoin tupakanhaju ja moni muukin tuoksu tai pöly ja homeitiöt. katupölykin on kauhistus astmasta tai muista keuhkosairauksista kärsivälle.
myös stressi voi laukaista kohtauksen,tai ruoka-aineet,,riippuu siitä minkälaista astmaa sairastaa.
Lapsesta saakka itsellä moninainen allergia ,joka aikuisiällä muuttunut astmaksi .
Olen montakertaa mieleni pahoittanut ja toistenkin mielen ,kun joutunut pyytelemään anteeksi ja poistumaan esim. harrastuksista . Jotkut ovat vieläkin sitä mieltä ,että sairaan kuuluu olla poissa,jos on haitaksi muille,jotka haluavat välttämättä käyttää mm.hajusteita.
Astma ei ole helppo sairaus,eikä vähättelyn aihe!

V. EpäilysRe: yläkoulun terveysongelmat11.4.2014
En itse ole astmaatikko, mutta läheiseni kyllä. Muutaman kerran on jouduttu abulanssi kutsumaan apuun.

Astman ja allergian kanssa ei ole leikkimistä. Jos koulussa on mahdollisesti tällainen ongelma, niin miksi sitä ei selvitetä, vaan houmkin vaan vähättelee ylimielisesti asiaa.

Äskettäin on jo lehistössäkin kiinnitetty huomiota siihen, että kunnalliset rakennuttajat ovat hölmöilleet, kun koluluja ja päiväkoteja on rakennettu taivasalla ja samalla rakennettu jo valmiiksi homeinen rakennus.
Pinenenä vinkkinä Yle Uutisista 25.3 2014 alla oleva pieni klippi:

" Asiantuntija: Koulujen ja päiväkotien homepommi johtuu osin tilaajien tyhmyydestä

Suomessa rakennetaan edelleen homeongelmaisia taloja siitä huolimatta, että määräykset ovat edellyttäneet rakennusosien suojaamista kosteudelta jo vuosikymmenien ajan. Nyt ympäristöministeriössä mietitään, voitaisiinko kuivaketjun vaatimusta terävöittää entisestään. Yksi vaihtoehto on teltan alla rakentaminen, jota kokeiltiin Siilinjärven uuden koulun työmaalla hyvin tuloksin."

Epäilen, että Juankoskella on kaikki koulurakennukset ja päiväkodit pystytetty kaatosateessa taivasalla. Ainakin valokuvat koulutyömailta todistaa sen.

Kalliiksi on tullut tämäkin töpeksintä. Tästä kärsii yksi koko sukupolvi.

Pena T.Re: yläkoulun terveysongelmat11.4.2014 7.57
Jos meillä olisi aktiivinen tarkastuslautakunta, moni asia olisi toisin. Virheisiin puuttuminen ei ole kettuilua vaan tarkastamista ja raportointia, mutta kepulainen ei pysty puuttumaan toisten kepulaisten tekemiin suuriinkaan mokiin tai tekemättä jättämisiin tai edes puhumaan niistä.
Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja on päävastuullinen johdon suojelusta. Tarkastuslautakuntaan ilmeisesti vaikutetaan ulkopuolelta.
Kompetenssin puutetta ei pidä sitäkään unohtaa.

valeterveystarkastajaRe: yläkoulun terveysongelmat11.4.2014 14.14
Liitos tai ei, aloituskirjoituksen lista pätee.
Koulujen sisäilmaa pitää tarkkailla ja tutkia säännöllisesti, vaikka ei olisi ihmeempiä epäilyjä, kuten nyt on.
Jospa otettaisiin käyttöön ns. hyvät käytännöt?

valetarkastajaRe: yläkoulun terveysongelmat11.4.2014 18.04
Kuopio varmasti haluaa selvittää koulujemme todellisen kunnon, ettei tule suljetuksi hyviä kouluja...

Hännän huiskuttajaRe: yläkoulun terveysongelmat11.4.2014 18.13
Niin kauan kun Juankoskella on tarkastuslautakunnan taso pajuvitsalla huiskimista, niin se on vähän kun lehmä huiskii kärpäsiä hännällä. Kaikki syöpäläiset palaa takaisin hetken kuluttua, ei siinä paljon pajuvitsa auta. Tarttee lähettää pajuvitsamies eläkkeelle ja pätevä taitaja kehiin.

Varma tietoRe: yläkoulun terveysongelmat12.4.2014 19.11
Odotettavissa olevan tarkastuksen ja sisäilmamittausten tuloksia on hyvä verrata vuoden 2008 ja muihin tuloksiin. Silloin hallituksen puheenjohtajana ja lähes legendoiksi nousseiden konsulttitutkimusten tilaajana oli Erika Suominen. Taloutemme tila kertoo konsulttien ja johtomme tason.
Kun talous ja infra on tuhottu, jäljelle jää vain kuntalaisten ja erityisesti nuorten terveys. Siksi lapsille syötetään keskuskeittiön ruokaa heikossa sisäilmassa. Vanhemmat ihmiset hoidetaan lopettamalla palvelut.
Ranelle, Jokelle, Heimolle ja Veijolle on tulossa massiivinen äänivyöry ikään kuin kiitoksena seuraavissa vaaleissa. Tieto on saatu yleensä luotettavasta lähteestä.

Tiedoista kiinnostunut.Re: yläkoulun terveysongelmat13.4.2014 15.25
Alkaisikohan tietoa ilman laadusta tihkua jo Pääsiäisen jälkeen heti? Ei ole mitään syytä altistaa lapsia yhtään nykyistä kauemmin. Korjaukset ja puhdistukset, mutta ei missään tapauksessa suurremontteja, voidaan tehdä kesällä. Joka tapauksessahan ilmastointi on puhdistettava huolellisesti ja tarkastettava virtausten suunnat.
Juankoskea kotipaikakseen harkitsevat lapsiperheet tekevät U-käännöksen jo 10 km ennen Juankosken rajaa, jos ei täällä tehdä useita muutoksia ja korjauksia.

yläkoulun tytötRe: yläkoulun terveysongelmat13.4.2014 15.44
Ensio Vatanen tilasi muuten vuosia sitten kaavilaisten selän takana sisäilman tarkastuksen Kaavin yläkouluun, kun piti saada oppilaita Juankosken uuteen, remontoituun yläkouluun.
Semmoinen rehtori oli meillä silloin. Nykyinen sivistystoimen johtaja on samaa B-laatua Säyneisen episodista päätellen.

yläkoulun tytötRe: yläkoulun terveysongelmat13.4.2014 15.45
Ensio Vatanen tilasi muuten vuosia sitten kaavilaisten selän takana sisäilman tarkastuksen Kaavin yläkouluun, kun piti saada oppilaita Juankosken uuteen, remontoituun yläkouluun.
Semmoinen rehtori oli meillä silloin. Nykyinen sivistystoimen johtaja on samaa B-laatua Säyneisen episodista päätellen.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: