Keskustelu

Juankosken keskustan virallinen ääniKeskusta puolustaa Säyneistä15.2.2014 16.36
Juankosken johtavat virka- ja luottamusmiehet tuntevat vastuunsa ja esittävät nyt Säyneisen koulun lopettamista. Lopettamisen vaihtoehtona olisi ollut uuden koulun rakentaminen. Näin vaikeassa taloustilanteessa emme uskalla kuitenkaan ottaa vastuuta suuresta investoinnista.
Tavallinen kadunmies saattaa ihmetellä koulun lopettamisen perusteita, mutta kyllä me olemme miettineet kaikki vaihtoehdot tarkkaan.

Säyneisen koulussa on jo vuosia ilmennyt rauhattomuutta ja jopa suoranaista kiusaamista. Ongelmaa on yritetty poistaa. On keskusteltu asiasta sekä vanhempien kanssa että kouluterveydenhuollon kanssa, mutta tilanne ei ole korjaantunut. Välitunnilla kirotaan ääneen ja nimitellään toisia. Keksitään toisista haukkumanimiä eikä kutsuta omalla nimellä, vaikka sellainen on.

Olemme tulleet siihen tulokseen, että koulurakennuksessa on rakenteellisia vikoja, jotka kerta kaikkiaan laukaisevat tällaista häiriökäyttäytymistä. Rakennuksessa saattaa olla hajuja, ärsyttäviä värejä, keinotekoisia materiaaleja jopa aspestia. Kaikki tällainen voi aiheuttaa ongelmia. Tavallisille ihmisille tämä voi olla käsittämätöntä, mutta asiasta on keskusteltu konsulttien kanssa ja olemme tulleet siihen tulokseen, että rakennus ei ole koulukäyttöön sopiva.

Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö koulua voida käyttää muihin tarkoituksiin. Koululle voidaan perustaa yritystoimntaa ja luoda näin Säyneiseen uusia työpaikkoja ja kasvattaa kylän elinvoimaa. Eivätkö nämä koulun puolustajat halua, että Säyneiseen tulee työpaikkoja? He eivät näe mikä on kylän kannalta pitkällä tähtäimellä parasta.

Uuden koulun rakentamiseen menisi miljoonia. Miten sitten loisimme työpaikkoja, jos miljoonat pantaisiin uusiin seiniin? Tulemme kirjaamaan koulun lopettamispäätökseen toivomuksen, että oppilaiden kuljetuksen Juankoskelle hoitavat Säyneisen taksit. Tällä tavalla luomme uusia työpaikkoja ainakin viisi. Jos opettajia on ollut kolme, lisääntyvät työpaikat kahdella.
Tässä asiassa ei ole muuruvetisiä eikä säyneeläisiä, on vain vastuullisia keskustalaisia. Voitte edelleenkin nukkua yönne rauhassa ja luottaa meihin.

hjuumoriaRe: Keskusta puolustaa Säyneistä15.2.2014 16.56
Kannattaa ne miljoonat säästää Juankoskelle rakennettavaan uuteen kouluun. Siellä niitä homekouluja riittää ja jos ei, niin sitten homeutetaan. Huono homma sinällään, kun Kuopioon liitettynä niitä uusia kouluja ei rakenneta.

Ei enää uutta koulua SäyneiseenRe: Keskusta puolustaa Säyneistä15.2.2014 17.08
Nyt kyllä voisi keskustan päättäjien myötävaikutuksella rakentaa Juankoskelle ihan pelkästään varalle koulun taikka pari , koska ei varmaan Kuopio niittä rakenna. Joten nyt hopi, hopi päättäjät vauhtia ja pika päätöksellä myöntämään kamreerille parinkymmenen miljoonan lainan nostovaltuudet. Sitten parin tosi hienne koulun rakentamiseen ihan vaan varalle. Mistä sitä tietää vaikka noihin liitoksen jälkeen Nilsiäläiset tulisivat opiskelemaan. Sitten varmaan Keskustan keittiökin alkaisi saada ylimitoitetun tuotantotasonsa noin 50 % tuotanto asteelle ja ei enää tulisi kovin montaa kymmentä tuhatta euroa vuosittain tappiota Keskustan keittiön ylläpitämisestä.

asiat asiallisestiRe: Keskusta puolustaa Säyneistä15.2.2014 17.29
Jos pysyttäisiin asialinjoilla keskustelussa vakavassa asiassa,pyydän.

PVRe: Keskusta puolustaa Säyneistä15.2.2014 17.42
Moro,
olen sitä mieltä, että kaikki Juankosken koululaiset viedään Hangon vanhaan ja 5 miljoonalla eurolla hankittuun varastorakennukseen. Se on mittava kooltaan ja voidaan lähes kokonaan uudistaa koululaisten käyttöön. Samalla voitaisiin pyytää, että myös Kaavin koululaiset vietäisiin sinne, että Juankoski saisi Kaavin valtionavustukset koululaisista ja koska terminaalikoulu sijaitsee vapaakauppasatamassa, on se kilometrien päässä kaupungista ja keskellä metsää ja vielä aidattu ja vartioitu, olisi siellä hyvä kouluttaa kaikki Juankosken ja kaavin oululaiset.
Ja ei tarvitse tehdä mitään päätöksiä, koska vapaakauppaalue on " ei kenenkään maalla", joten koulutus voisi olla vapaata ja ankaraakin ja samalla voitaisiin poistaa kiusaamiset ja muut haitat.

Toisaalta olen sitä mieltä, että kaupunginhallinto siirrettäisiin uusiin terminaalitiloihin, ja voitaisiin kaupungintaloa käyttää Juankosken kouluna ja ammatilaitoksena kartonkitehdasta. Nimittäin kun Juankoskella nimitetään lähidemokratiaa siten, että se tarkoittaa, että koulut lakkautetaan ja kaikki päätökset annetaan muiden huoleksi ja muuten vain istutaan perseellään tekemässä jotain, niin terminaalihallintokeskus voisi olla yhtä hyvin Hangossa.

IirisRe: Keskusta puolustaa Säyneistä15.2.2014 18.25
Olisi kuitenkin parempi vaihtoehto, että säyneiseläiset lapset kuljetettaisiin opiskelemaan Muuruvedelle, entisiin maamieskoulun tiloihin yhdessä muuruvetisten oppilaiden kanssa. Näin nämä syrjäkylien lapset pääsisivät tutustumaan keskenään ennen siirtymistä Juankosken keskutan kouluun. Tulisi varmasti tasaväkisemmät mittelöt välitunneilla, kun sivukylien lapset pitäisivät yhtä keskustan oppilaiden painaessa päälle. Tasaväkiset taistot kasvattavat lapsista terveitä aikuisia, jotka puolestaan pärjäävät valtakunnan tasolla käytävissä kädenväännöissä ja heistä saadaan hyviä eurovaaliehdokkaita!

asiaaRe: Keskusta puolustaa Säyneistä15.2.2014 18.42
Tai osa Juankosken lapsista säyneiseen.

Kätevää eikös vainRe: Keskusta puolustaa Säyneistä15.2.2014 18.56
Tosiaan kaikista edullisinta on kuljettaa oppilaita Säyneiseen ja jos sieltä pari kiusattua koululaista haluaa Juankoskelle kouluun kulkea, niin siinä samassa kyydissä pääsevät Juankoskelle. Sanotaan, että tuo tullessa ja vie männessä.

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Keskusta puolustaa Säyneistä15.2.2014 21.44
Juankosken keskustan virallinen ääni paljastaa tyypilliseen tapaansa jälleen kerran, mitä "kepuloiset" päissään ovat hautoneet jo pitkään.

Nyt virallinen ääni tulee esille perunakellaristaan ja kertoo "kepuloisten" tehneen perusteellisen selvityksen siitä, että Säyneisten koulun käytöshäiriöt johtuvat Säyneisten koulurakennuksesta ja tästä syystä nykyinen koulu pitää sulkea koulukäyttöön sopimattomana, mutta yritystoimintaan loistokunnossa oleva Säyneisten koulu sopii virallisen äänenkin mukaan mainiosti.

Virallisen äänen mukaan käytöshäiriöistä päästään, kun rakennetaan uusi koulu.

Virallisen äänen kouluanalyysi on samaa sukua, kun Matti Vanhasen isän emeritius prof. Tatu Vanhasen 2008 julkaisemassa kirjassaan esittämät sinänsä mielenkiintoiset havainnot siitä, että kansakuntien BKT per capitan ja kansakunnan keskimääräisen älykkyysosamäärän välillä vallitsee selvä tilastollinen korrelaatio. Korrelaatikertoimeksi Vanhanen oli laskenut 0.82 ja tästä voidaan Tatu Vanhasen mukaan vetää selvät johtopäätökset ihmisten älykkyydestä eri maissa.

Kun Tatu Vanhasen listassa monet Afrikan maat sijoittuivat kansantuotteen osalta listan häntäpäähän ja myös kansakunnan keskimääräinen älykkyysosamäärä oli todettu heikoksi, niin Tatu Vanhanen päätteli, että neekerit ja muut tummaihoiset ovat tyhmempiä kuin ihonväriltään vaaleat ihmiset esim. Pohjois-Euroopassa. Tatu Vanhanen on selittänyt myös Etelä-Euroopan etelä-eurooppalaisten ihmisten heikommilla älyllisillä lahjoilla

Virallisen äänen olisikin nyt syytä kiireesti ottaa yhteyttä emeritius prof. Tatu Vanhaseen, niin Tatu varmasti kunnon viisaana päättelijänä voisi vahvistaa käyttäytymistieteisen ongelman, että koulukiusaamisen ja koulurakennuksen välillä vallitsee selvä tilastollinen korrelaatio. Mitä vanhempi on koulu, sitä enemmän koulukiusaamista tietysti esiintyy.

Bonus-työnä Juankosken päättäjät voisivat myös pyytää Tatu Vanhaselta vahvistusta siitä, johtuuko Juankosken kaupungin ja koululaitoksen taloudelliset ongelmat kenties siitä, että päättäjien keskimääräinen älykyysosamäärä on selvästi alemmalla tasolla kuin Tatu Vanhasen kansakuntia koskevassa selvityksessä oli Suomen keskimääräinen älykkyysosamäärä eli 97. Suomalaisten harmiksi hongkongilaiset olivat kaikkein älykkäimpiä ja vertailussa Ruotsikin oli tietysti taas Suomen edellä.

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: Keskusta puolustaa Säyneistä15.2.2014 21.48
Yllä Etelä-Euroopan osalta piti sanomani, että suuret velakaongelmat selittyvät heikoilla älyllisillä lahjoilla.

Alan BankruptRe: Keskusta puolustaa Säyneistä16.2.2014 0.12
Mina olen ollut huomaavinani, etta on tietyt optimaaliset ilmasto-olosuhteet, joissa ihminen kehittyy viisaaksi ja ahkeraksi. Ei saa olla liian kuuma eika liian kylma. Suomen osalta tama merkitsee sita, etta mita pohjoisemmaksi mennaan, sita tyhmempaa ja laiskempaa porukka on. Toisaalta mita idemmaksi mennaan, niin se on sama juttu. Ihmisten kehittyneisyys seuraa siis aika tarkalleen Suomen kohdalla lampotilan isotermeja. Toisin sanoen Juankoskella on aika tyhmaa ja laiskaa porukkaa, jonka varaan ei kannata paljon kouluja rakennella. Tamanhan huomaa jo Juankosken Keskustan virallisen aanenkin perusteella.

Anssi SimppaRe: Keskusta puolustaa Säyneistä16.2.2014 0.51
Tatu Vanhanen löysi myös selkeän korrelaation apinan ja Juankosken kaupunginhallituksen jäsenen kanssa taloudellisessa toiminnassa. Tatu kirjoittaa, että kun apinalle antoi miljoonan euron sekin, otti apina sen kouraansa, pisti sen ensin muurahaispesään ja sitten suuhunsa. Kun se ei tuonut tulosta, pisti apina sen anusaukkoonsa ja sitten muurahaispesään. Kun sekään ei tuottanut tulosta pisti se sen poskeensa. Juankoskelainen päättäjä sai myös miljoonan euron sekin, pisti hänkin sen aluksi muurahaispesään, sitten haisteli sitä ja sitten pisti sen poskeensa. Tatun mielestä korrelaatio kuvaa samaa toimintatapaa, nimittäin älyllisen toiminnan yksinkertaista käsitteellistä ajattelun pohjaa, depiilin tasoa, ja kuvaa vain sitä, että kumpikaan ei kykene hoitamaan omaa tai varsinkaan lauman taloutta. Älykkyysosamäärä molemmilla on n. 36, joka vastaa normaalin lapsen vasemman jalan kokoa.

Tatu Vanhanen kokeili myös toista koetta apinalle ja juankoskelaiselle hallituspäättäjälle: molemmat pistettiin haastattelutilanteeseen. Haastattelussa oli mukana suoraan sirkuksesta moldavialainen pelle, joka pistettiin kusettamaan haastattwelijaa nipulla ulkomaankielellä olevia kirjoituksia ja laskuja. Pellen oli määrä pyytää kummaltakin 5 miljoonaa euroa lainaa ilman mitään vakuuksia. Tatun mielestä tilanne oli erinomainen, sillä apina pystyi viidakon elämän geeneillä huomaamaan kusettajan ja konsulttipellen liikehdinnän eikä hyväksynyt paperinippua, vaan tunki sen muurahaispesään ja sitten repi ne. Kun taas juankoskelainen hallituspäättäjä oli lukevinaan ne, nyökkäili, puhui kauniita ja kehui konsulttipelleä ja hänen kauniisti lausumia paskariimutuksia ja hyväksyi 5 miljoonan euron lainan jopa ilman vakuuksia. Tatun mielestä tässä tapauksessa korrelaatio romuttui äö osamäärän suhteen, ja se antoi kokemukselle ja käytännössä syntyneen geeniperimän omaavalle apinalle selkeän etuaseman lauman johtajana.
Myös kolmas koe toi Tatulle mietiskelyaihetta: apinalta yritettiin ostaa lauman johtajuus erillaisilla korulauseilla ja taloudellisilla eduilla, esim. palkkioilla. mutta se ei suostunut antamaan päätösvaltaansa muille, kun taas juankoskelainen hallituspäättäjä suorastaan tyrkytti kaiken valtansa ulkopuolisille kunhan vain saisi jäädä pehmeään tuoliinsa kahvittelemaan ja pullaa syömään ja nauttimaan palkkioista. Apinalla oli selkeästi suurempi ja tarmokkaampi tahto johtaa laumaansa kun vertailukohde.
Mielenkiintoisia ovat nämä kokeet ja tulokset.

kentiapuliRe: Keskusta puolustaa Säyneistä16.2.2014 11.28
Tosikot eivät ymmärrä "Keskustan virallista ääntä". Miettikääpä vähän. Virallinen ääni tuo esiin kepuloisten ajattelun naurettavuuden, ja oikein tarkoituksella. Joillekin huumori ei vain avaudu.
Kyllä se siitä, kun ei oteta liian tosissaan... Valitaan simpanssi kaupunginjohtajaksi (tämä ei ollut vitsi).



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: