Keskustelu

salme harjunenvanhukset ja vammaiset16.2.2014 1.53
Juankoskella konsultoidaan ja optimoidaan vanhusten hoitoa! Tuloksia ei vielä tiedetä.

Nouseeko kuntalaiset puolustamaan yhtä aktiivisti heikompien oikeuksia ,kuten esim ,koulu-asioita, tuleeko herätystä asialle?

Monella vanhuksella/vammaisella ei ole puolestapuhujia.
Kuitenkin avuntarpeessa olijoita on useita satoja,heitä asuu laitoksissa ,hoitokodeissa ja osa kodeissaan.(ihmisen koti on myös esim. palvelutalon huone ,jos hän maksaa siitä vuokraa ja hän päättää ottaako siihen muita asukkaita)

Avuttomia ihmisiä,jotka eivät ymmärrä tai joilla ei ole omaista, siirrellään paikasta toiseen,jopa kotikuntien rajojen ulkopuolelle.

2013 voimaan tullut vanhuspalvelulaki sanoo mm.14§.ssä:
iäkkään henkilön pitkäaikainen hoito ja huolenpito toteutetaan ensisijaisesti hänen yksityiskotiinsa tai muuhun kodinomaiseen asuinpaikkaansa järjestettävillä sosiaali- ja terveyspalveluilla jne.....
.ja palvelut sovitetaan sisällöltään ja laadultaan vastaamaan iäkkään henkilön kulloisiakin palveluntarpeita

iäkkään henkilön merkitykselliseen ja arvokkaaseen elämään kuuluu,että häntä kohdellaan kunnioittaen hänen aikuusuuttaan, yksilöllisyyttään ja intimiteettiään....

iäkkään henkilön on voitava ylläpitää sosiaalista vuorovaikutusta sekä osallistua mielekkääseen ,hyvinvointia, terveyttä, ja toimintakykyä edistävään ja ylläpitävään toimintaan...mm. mahdollisuus päästä seurustelemaan muiden ihmisten kanssa sekä pitää yhteyttä omaisiin ja ystäviin.
iäkkäillä pitäisi olla mahdollisuus ulkoiluun ja liikuntaa sekä vakaumuksensa mukaiseen hengelliseen toimintaan osallistuminen.

Toisaalta ,hänellä tulisi olla mahdollisuus vetäytyä omiin oloihinsa niin halutessaan.

--
siinä ripaus vanhuspalvelulakia,,monta asiaa pitäisi olla toisin ,kun nyt on!!

näihin ja moneen muuhun epäkohtaan voi vain todeta ,että yksinään huutavan ääni hukkuu valtavirtaan.

niin surullista,,niin hävettävää on ,että hyvinvointivaltiossa ,Suomessa,
voidaan huonompia ja heikompia kohdella kuten nykyisin kohdellaan.

kaikki on kiinni päättäjistä( suurista päättäjistä),yksin ei kukaan voi mitään.

julkisista ,virallisista tilastoista voi jokainen halutessaan käydä katsomassa paljonko Juankoski saa v.2014 valtionosuusrahoitusta :peruspalveluiden valtionosuus on13 877 166 ? ,
,lisäksi joitakin muita eriä joiden maksatus hoidetaan keskitetysti ,mutta joita ei kirjata valtionosuuksiin ja yhteensä maksetaan kunnalle 14 925 139 ?.

on väärin ajattelu ,että kaikki sosiaali ja terveystoimen kulut menee Juankosken verotuloista(siis suoraan) ja että saajina ovat vain sosiaalista apua saavat .. noin puolet sote kuluista on terveystoimessa ja sitähän me kaikki tarvitessamme käytämme, jossakin vaiheessa elämää.

Niin meillä Juankoskella ,kuin koko Suomessa nämäkin asiat tulevat kokoajan surullisemmiksi.

(kun taas näitäkin aloin miettiä niin nukkumatti kulki ohi)

kyrsiintynyt veronmaksajaRe: vanhukset ja vammaiset16.2.2014 2.50
Hyvä Salme Harjunen

Sinun hätähuutosi on kuultu. On aikainen yö. En jaksa itsekään vastata järkevästi viestiisi nyt, mutta huolesi on oikeutettua.

Kuuntelen parhaillaan Urkin puhetta telkkarista. Hän puhuu vaihtotaseen vajauksesta 1970-luvulla..Urkki kertoi silloin tilanteen sellaisena kuin se oli.

Nyt kukaan ei tätä kerro, kaikki puhuu että huomenna asiat on paremmin kuin tänään. Ei valitettavasti ole, ellei meillä tule sisäistä devalvaatiota. Sopeutusta. Uutta ajattelua.

Urkki puhuu myös "noista tempuista". Niitä vain ei ole,

On peiliin katsomisen paikka. Urkki puhui juuri hätätilahallituiksesta,
jonka tehtäväksi tuli työllisyyden turavaaminen.

Ollaan "vähäväkisten" asioiden hoitamista vailla.

KansalaisaktivistiRe: vanhukset ja vammaiset16.2.2014 11.09
Salme Harjuselle voin sanoa, että et ole yksin. Koko lautakunta on ollut takanasi. Myös Keskustan jäsenet lautakunnassa ovat olleet sitä mieltä, että raskaita tappioita ei maksateta vanhuksilla ja vammaisilla.
Lautakunnan takana tulee olemaan myös viranomaiset. Aluehallintovirasto valtion valvontaelimenä viime kädessä estää lain rikkomukset.

Olemme kyllä huomanneet, että kaupunginhallitus on ollut hiljaa kehitysvammaisten siirrosta palvelukeskukseen. Hallitus tietää, että suunnitelmat rankaista vanhuksia hallituksen omista virheistä, ovat tuomittuja epäonnistumaan.

Kouluopetuksen keskittämishankkeet ovat väistämättömiä silloin, kun kylien elinvoima ehtyy. Kuopion isännyys on varma niitti tässä kehityksessä.

Itsenäisen Juankosken kunnan historiaa on jäljellä enää vajaat kolme vuotta. Sukupolvien väliseen taisteluun ei tässä harmaantuvassa kunnassa ole enää mitään aihetta.

salme harjunenRe: vanhukset ja vammaiset16.2.2014 12.17
ei tässä mitään sukupolvien välistä taistelua ole tarkoitettu järjestää.

ja tuo lause : kolme vuotta ja ollaan Kuopiossa ,on kuultu liian monesti.

mitä sitä asioista "kotkottamaan",jos vastaus on :" hoidetaan vaan Kuopioon liittymisasioita," ,,,siinähän se aika kuluu ja 5 vuotta työtä on turvattu virkamiehille ,olkoot asiat millaisessa kunnossa tahansa nämä 3 vuotta..

ikäänkuin kolme vuotta voitaisi lyödä laimin lakia ja asetuksia.Hyshys,,

se tunne,että ollaan yhtä,on tuttu minulle ja muillekin lautakunnan jäsenille ,,,otettiin oikeasti selville miten asioiden pitäisi mennä ja tehtiin hyviä päätöksiä yksimielisesti

MUTTA,,mikään ei mene eteenpäin, päätökset häviää jonnekin ,tai palautetaan .

hyvänä esimerkkinä voi pitää toimintakeskuksen siirtoa Iivolaan: samaa asiaa käsiteltiin 3 kertaa lautakunnassa 2013 ,esitystä vastustettiin joka kerta ja esitettiin selvitysten tekemistä ns.. vanhan lukion tiloista ,josko sinne lapsille päivähoito ,niin kehitysvammaisten toimintakeskus voisi jäädä sille rakennettuihin tiloihin.

ja Iivolan muka "ylimääräisistä" tiloista saneerataan vanhuksille huoneita, koska kotihoidossa on yli 20 vanhusta ,jotka kuuluisivat valvottuun ympärivuorokautisen hoidon piiriin.

ei ole näistäkään päätöksistä kuulunut mitään!!

vasta 8 vuotta on etsitty päiväkotipaikkaa lapsille,eikä ole kyetty eto asiaa hoitamaan .MIKSI?
loppuiko rahat ,kun hurviteltiin semmoisiin juttuhin ,jotka ei kuulu kunnan peruspalveluihin?

kaikki Juankosken laiminlyönnit jäänee Kuopion hoidettavaksi ,kuten koulut ,lasten päivähoito ja lakisääteiset vanhustenhoidon asiat.

Omainen minäkinRe: vanhukset ja vammaiset25.2.2014 18.22
salme, olet sos.lautakunnan puheenjohtaja. ymmärtääkseni sinulla ja muillakin lautakunnan jäsenillä on oikeua saada vastauksia. miksi päätöksi ei saada aikaa? Olisiko kysyttävä valmistelijalta,



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: