Keskustelu

Selvittelyvaihe Premium Board valmistelee raporttia velkojille17.2.2014 12.31
Premium Boardin yrittyssaneerauksen selvitysmiehenä toimii Lassi Nyyssönen.

Juankoskelaisen Premium Board Finland Oy:n yrityssaneerausohjelman laadinta on edelleen teknisessä selvitysvaiheessa, kertoo selvitysmies Lassi Nyyssönen.

Tulokset analysoidaan väliraportissa, jonka selvitysmies esittelee yrityksen velkojaintoimikunnalle ja Pohjois-Savon käräjäoikeudelle. Raportin määräaika umpeutuu kolmen viikon kuluttua.

Velkojilta on tullut ihan hyvää palautetta liiketoiminnan jatkamisen suhteen, mutta toimintaedellytysten selvittely on edelleen kesken, toteaa Nyyssönen.

Nyyssösellä on aikaa toukokuun alkupuolelle Premium Boardin ja Juankosken Biolämmön saneerausohjelmien laatimiseen. Yhtiöt hyväksyttiin saneerauksen piiriin tammikuun puolivälissä.

juristin alkuRe: Premium Board valmistelee raporttia velkojille17.2.2014 15.59
On aivan erinomainen asia, että Lassi Nyyssönen on lähtenyt selvittelemään Tratta PBF:n ja Biolämmön toimintaedellytyksiä.

Toimintaedellytyksillä selvitysmies tarkoittanee sitä, että Tratta PBF:n liiketoiminta muodostuu pitemmällä tähtäyksellä kannattavaksi, kuten yrityssaneerauslaki edellyttää. Tämä taas edellyttää sitä, että pahvitehtaan täytyy tuottaa vähintään positiivista käyttökatetta, jolloin pahvitehtaan keskimääräinen myyyntihinta per tonni on suurempi kuin pahvitehtaan tonnikohtaiset muuttuvat ja kiinteät kustannukset yhteensä.

Tratta PBF:n tapauksessa tähän tilanteeseen ei ole päästy missään vaihessa pesän lunastuksen jälkeen. Yhteenlaskettu liikevaihto yhtiön koko lyhyenä elinaikana 1.1.2011-30.5.2013 oli vain 37.8 milj. euroa ja käyttökate -19.1 milj. euroa eli keskimäärin -50.5% liikevaihdosta mitattuna.

Missään maailman kolkassa tällaisella yhtiöllä ei ole lyhyen eikä pitkän aikavälin toimintaedellytyksiä. Koska pahvitehdas ei siis voi toimia yllä esitetyllä tavalla, niin Biolämmöllä ei myöskään ole ainuttakaan asiakasta Savon Voiman sanottua irti jo kaukolämmönkin ostosopimuksen viime syksynä ja ilmoitti rakentavansa uuden voimalan JBOY:n tilalle.

Herää kysymys, miten selvitysmies loihtii elinkelvollista liiketoimintaa seisovalle Biolämmölle, jolla ei ole yhtään asiakasta?

Velkojien hyvä palaute selvitysmiehelle ihmetyttää, koska velkojien velat ollaan näköjään lähes nollaamassa, mutta sekään ei paljon auta, kun Tratta PBF:n käyttökate tulee jäämään vahvasti negatiiviseksi myös fiktiivisessä saneerausohjelmassa.

Täytyy ihmetellä, miten tällainen yritysryhmä on ylipäätään voitu päästää millään tavoin yrityssaneerausmenettelyn piiriin, kun vielä yksi keskeisistä velkojista eli Handelsbanken on jo todennut, että ainakaan JBOY:n tilejä ei ollut pldetty asianmukaisesti.

Kaupunginjohtajan sormenjäljet löytyy kaikista Tratta PBF:n, JBOY:n sekä Farocon Oy:n tilejä koskevista papereista. Suurella varmuudella voidaan todeta, että myöskään näiden yhtiöiden tilejä ei ole pidetty asianmukaisesti.

On huomattava, että kirjanpidossa tilillä on aina vastatili. Siis jos Biolämmön tileissä on epäselvyyksiä kaupungin suuntaan, niin Juankosken kaupungin tileissä täytyy olla epäselvyyksiä myös biolämmön ja suurella todennäköisyydellä myös Tratta PBF:n tilien suuntaan.

On ilmeistä, että KHO lausuu oman mielipiteensä myös laittomasti voimaan laitetusta 5 milj. euron takauksesta kevään kuluessa ja varmaan piakkoin saaadaan lausunto myös Biolämmön hämäristä osakekaupoista ja rahoitusjärjestelyistä.

Kaupunginjohtajan suurustama Juankosken käärmekeitto porisee vielä hetken ja sitten pärskähtää kokkien silmille. On parasta pitää suojalasit silmillä.

Juristeille työrauha Re: Premium Board valmistelee raporttia velkojille17.2.2014 23.01
On vallan erinomainen asia, että juristin alku osaa neuvoa ammattiasianajajaa ja yrityssaneerauksien ammattiselvittäjää. Mikäli tässä mennään kuitennin pieleen ja vastoin suurimpien velkojien näkemyksiä niin ainahan valppaat tolloset polkasee taas valitusrumban hallinto- ja EU -oikeuksiin käyntiin.

ennuseukkoRe: Premium Board valmistelee raporttia velkojille17.2.2014 23.23
Onkohan juristeille työrauhalla paljonkin omaa tai yrityksesi rahaa rahaa lainattuna kunnalliseen pahvitehtaaseen tai biolämpöön?

Käy kysymymässä vaikka juankoskisilta yrittäjiltä, miltä tuntuu lahjoittaa rahaa huijareille ja joutua vielä siitä itse kärsimään? Voi olla, että menee omakin yritys nurin.

Kyllä tässä aika selvältä näyttää, että EU-kantelu tulee, mikäli vielä pumpataan lisää veronmaksajien rahaa huijareille.

jusaRe: Premium Board valmistelee raporttia velkojille18.2.2014 10.12
Kartongin kysyntä lisääntyy ja Venäjällä on potenttiaalia myös. Tehdas pysyisi tuottaamaan täysin ok tavaraa maailmalle, mutta oikean liiketoimintakonseptin luominen on haastavaa, pelkkä tehdas on vain fyysinen mahdollistaja. Maailma menee entistä enemmän ns. bulkkituotannosta asiakasräätälöintiin, siinä on erittäin hyvä sauma tuon kokoisella yksiköllä.

Alan BankruptRe: Premium Board valmistelee raporttia velkojille18.2.2014 12.30
Jusalle hiukan tosiasioita. Taivekartongin kysyntä lisääntynee lähivuosina maailmanlaajuisesti noin 5 % vuodessa. Viimeisen viiden vuoden aikana se ei tosin ole lisääntynyt juuri ollenkaan. Euroopassa ei kuitenkaan odoteta kuin korkeintaan prosentin lisäystä lähivuosina. Tupakkakartonki päinvastoin vähenee voimakkaasti ja valmistajat siirtyvät muihin lajeihin. Kapasiteettia riittää Euroopassa reilusti yli tarpeen.

Venäjällä kulutus on vielä vähäistä ja vaikka se lisääntyisikin prosenteissa komeasti, niin tonneissa se on marginaalista. SE ja Metsä Board jo toimittavat noin puolet Venäjän taivekartongista ja lähialueille suurimman osan Venäjän oman tuotannon puuttuessa. Kiinassa on valtava ylikapasiteetti. Mihin saumaan pystyy PBF, ei mihinkään.

Dispersiopäällystettyjen ekolajien kysyntä kyllä kasvaa voimakkaasti, mutta niissä ei ole mitään erikoista tieto-taitoa nykyisin. Tällä alueella kovat nousijat ovat myös biomuovit ja mikroaaltopahvit. Myöhemmin PBF aikoo tehdä käyttämänsä kartongin itse. Siinä se ei kilpailussa pärjää, kun toiset kehittävät keveämpiä pakkauksia.

Sen etsikkoajan, jota pari seuraavaa vuotta edustaisi dispersiopäällystetyille tuotteille, PBF käyttää sössimiseen. Sen jälkeen, vaikka kaikki olisikin kunnossa, ei se pärjää oman kartongin laatukilpailussa ilman suuria investointeja. Toisaalta on jo nähty, ettei noin pieni linja tule investoinneilla kannattavaksi.

Jopa minä voisin helposti tehdä sellaiset laskelmat PBF:lle, että se menestyy jatkossa hyvin eikä kukaan voisi väittää kunnolla vastaan. Kyllähän tällaisia konsultteja löytyy, mutta ei pitäisi kaikkea uskoa. Viranomaisten on tosin pakko uskoa niitä tietoja, joita he saavat asianosaisilta, kun ne eivät varmaan itse yritä käyttää sellaisia konsultteja, jotka antaisivat vastakkaisia tietoja.

Nyt kun kaikki velkojat ovat todenneet, että konkurssissa he eivät saa mitään, ne tietenkin puoltavat saneerausta, jolloin olisi vielä jotain toivoa. Eivät mene firmat nurin, kun on saatavia. Käy kuitenkin niin, että velkoja leikattaessa menettävät suuren osan ja lopullisessa konkurssissa loputkin.

Liian monen intresseissä on pitkittää tapausta. Juankosken Nerokin kyttää viiden vuoden suojatyöpaikka ja hyvää eläkettä erottamisen pelossa. Tosin sitä pelkoa ei ole, kun juankoskisilla ei ole munaa.

Alla muutama linkki:

https://www.smitherspira.com/Core/DownloadDoc.aspx?documentID=17784

http://www.paperage.com/2013news/07_30_2013folding_cartons_survey_smithers_pira.html

http://vp165.alertir.com/sites/default/files/report/holmen_2013_q4_presentation.pdf

Alan BankruptRe: Premium Board valmistelee raporttia velkojille18.2.2014 14.40
Faroconilla tai PBF:llä ei voi olla mitään oikeaa toimintaa, kun eivät viitsi tai osaa edes laittaa nettisivuja ajan tasalle. Sitä paitsi Linkedinin mukaan on useita korkeapalkkaisia henkilöitä, jotka ovat oman ilmoituksensa mukaan PBF:n palveluksessa, mutta julkisuudessa ei ole kuulunut mitään.

Osmo Jahkolakin on kuin kärppä kivikasassa: näyttää että siinä on monta kärppää, kun se yksi on niin nopea. Näinkin sitä firmaa kupataan. Alla näitä esimerkkejä:

Nettisivu Farocon:
Contacts:
Managing Director
Osmo Jahkola
Tel. +358 45 123 6643

Nettisivu PBF:
Business Development Director
Osmo Jahkola
Tel. +358 45 123 6643

Nettisivu Savroc:
Osmo Jahkola
CEO
+358 45 123 6643


Linkedin:
Juha Veräjänkorva, Premium Board Finland, Mill General Manager, June 2012 ? Present (1 year 9 months)

eskimoRe: Premium Board valmistelee raporttia velkojille18.2.2014 15.10
jatkuuhan niillä edelleen liiketoiminta samalla periaatteella kuin alkoikin,se ei vain näyttäisi hyvältä jos osmokin laittaisi pääalakseen "puhallus"ja kohteekseen juankoski

Alan BankruptRe: Premium Board valmistelee raporttia velkojille18.2.2014 23.48
Juristeille voi kuitenkin antaa neuvoja. Oheisesta linkistä löytyy ohjeet, mitä liiketoimintasuunnitelman tulisi sisältää:

http://business-planning-4-you.com/business/folding-boxboard-stock-business-plan.html

Ikkunapöydän raatiRe: Premium Board valmistelee raporttia velkojille19.2.2014 7.48
Valitettavasti AB:n ilmaiseksi (vrt. konsulttilaskumme) esiintuomat suunnitelmamallitkin menevät korkealta yli Premium Boardin ja Juankosken johdon henkilöiden pään yli. Niin korkealta, ettei hilsekään pölähdä.
Veijo oli ainoa rehellinen, kun myönsi, ettei hän ymmärrä. Olisi kai liikaa pyytää hallitukselta, että neuvoja haettaisiin Vapaan Juankosken osaajilta.
Toisaalta, kun katsoo hallituksen koulupelleilyä tai kasinopelejä, porukan voisi nimittää "Hupiklubiksi". Talous on ollut 5 vuotta rempallaan, mutta muuta ei osata, kuin lopettaa hyvä koulu. Siitä kun ei koidu edes todellista säästöä.
Faroconin välimiespelleily on sitten laiton, joten pannaan sekin kaupunginjohtajan jo valmiiksi täyteen syntisäkkiin mukaan. Meille tulevat tappiot ja viivyttely maksavat paljon enemmän kuin Säyneisen koulun pito lähivuosina.

Alan BankruptRe: Premium Board valmistelee raporttia velkojille19.2.2014 10.58
Tässäpä mielenkiintoinen tilasto. Taivekartongin tuotanto Suomessa vuonna 2012 oli pienempi kuin vuonna 2003. Saa nähdä menikö edes viime vuonna yli kymmenen vuoden takaisen tason.

http://www.factfish.com/statistic-country/finland/folding+boxboard,+production+weight

Miten aikoo PBF kiilata näille markkinoille, kun kapasiteetti on kuitenkin kymmenessä vuodessa kasvanut. Ovathan tosin kuitenkin neliömassat tippuneet eli pakkausten määrä lienee kasvanut. Mutta se kehitys nimenomaan on myrkkyä PBF:lle.

MaximRe: Premium Board valmistelee raporttia velkojille19.2.2014 13.54
Helppo on markkinoille noin pieni tonnimäärä myydä kun sen osaa ja markkinoilla on tosiaan vetoa eli pulaa kartongista.
Eläkeläisten arvioit pitää sisällään dementia osuuden jolle ei ole painoarvoa tosielämässä.
Tehdas käynnistyy ennen juhannusta 2014 ja sitten torille juhlimaan.

kalastajaRe: Premium Board valmistelee raporttia velkojille19.2.2014 14.14
Jos on taitoa, sen olisi voinut näyttää silloin, kun oli veronmaksajien rahat käytössä.
Kukaan ei usko nousuun yli 3 km syvyydestä.

Alan BankruptRe: Premium Board valmistelee raporttia velkojille19.2.2014 15.26
Onkohan Maxim työkyvyttömyyseläkkeellä, kun horisee asiattomuuksia ja osoittaa tietämättömyytensä. Ensinnäkin jos on eläkeiässä ja saa eläkettä, voi silti olla työelämässä. Suomen eläkejärjestelmä on ollut siitä erikoinen, että ne jotka eivät uskaltaneet vaihtaa työpaikkaa uransa aikana, saivat eläkkeensä tiettynä prosenttina viimeisistä ansioista eli todennäköisesti uransa parhaista ansioista. Sen sijaan ne, jotka vaihtoivat useasti työpaikkaansa ja hankkivat erinomaisen kokemuksen, saavat eläkkeensä verrannollisena kunkin työsuhteen päättymisansioon.

Yleensä ansiot kasvavat työuran aikana huomattavasti. Minunkin ensimmäinen eläke tulee diplomityöajasta, joka ansio oli ymmärrettävästi pieni. Jos olisin ollut koko ikäni ensimmäisen työnantajan palveluksessa, olisi eläkkeeni nyt noin kaksinkertainen. No tätä ei varmaan Maxim pysty sisäistämään.

Toinen eläkettä pienentävä tekijä on se, että olen ollut noin 30 vuotta yksityisyrittäjä osin muiden työsuhteiden ohessa ja olen yrittäjä edelleen. Martti Pohjolainen varmaankin ymmärtää, etteivät yksityisyrittäjät maksa aina tarpeeksi eläkemaksua, kun se on Suomessa niin julmetun suuri. Tästä syystä yksityisyrittäjä on yleensä erittäin virkeä vanhempanakin ja jatkaa työntekoa reilusti yli seitsenkymppiseksi. Niinpä teen minäkin ja olen mukana sellaisissa maailmanlaajuisissa projekteissa, joissa Maxim ei varmaan koskaan ole ollutkaan. Näin saan jatkuvasti uusinta lisätietoa ja kokemusta. Ei se, että on eläkeiässä, merkitse sitä, että on dementoitunut. Sen sijaan eläkeläisen verotus on Suomessa niin suurta, että taidanpa minäkin muuttaa kirjani Espanjaan. Nytkin suunnittelevat suurempituloisille eläkeläisille lisäveroa.

Maximin kanssa olen samaa mieltä, että tehdas käynnistynee ennen juhannusta mutta vain koutterin osalta, enkä paljon asiaa juhlisi. Maxim on petettävissä kuten muutkin ja uskoo, että tuotannon saa myytyä. Näinhän se on, kaiken saa myytyä, mutta mihin hintaan. Aasiassakaan ei ole koskaan tehtailla hylkyä, kun ne laskevat kaiken, jopa myydyt hylkyrullat, tuotannoksi ja kehuvat hyvillä hyötysuhteilla. Siellä kuitenkin kunnioitetaan vanhemmuutta ja kokemusta. Lasiakin kilistetään niin, että nuoremman lasi on aina vanhemman lasin alapuolella.

PBF onkin omaksunut aasialaisia tuotannon laskemistapoja ja tarvitsee ison varaston Hangossa hylkyrullille. Maxim ei tiedä tavoista mitään, kun ei näytä olevan päässä tietoa, mitä vanhempana dementoida. Huutelijoita kyllä aina on, joilla ei kuitenkaan ole mitään perusteluja. Veikko Vennamo oli hyvä välihuutelija, kun hänellä sentään oli huumoria. Ja teki elämänsä aikana suurenmoisia tekoja.

Ikkunapöydän raatiRe: Premium Board valmistelee raporttia velkojille19.2.2014 16.51
Luotamme Nyyssösen ammattitaitoon... eikun konkurssiin epäkelvon johdon alla toimiva varaton yritys. Ei kuollutta kannata tekohengittää.

ennuseukkoRe: Premium Board valmistelee raporttia velkojille19.2.2014 23.43
Maxim on lukenut huolella Koillis-Pravdan taloustoimittajan ylistyspuheet Tratta PBF:n loisteliaasta taivalluksesta kunniakkaan Römssyn jalanjäljissä.

Matkanteko on hiilijalanjäljetöntä ja "pienen sekä ketterän kartonkitehtaan ei tarvitse tuottaa kartonkia tonnikaupalla, kun vähempikin riittää".

Vähempi on riittänyt ja kahden ja puolen vuoden aikana tappiota on tullut yhteensä yli 22 milj. euroa ja keskimääräinen käyttökatekin on ollut maailman ennätyksellinen -50.5% liikevaihdosta.

Toiminta on perustunut täysin kunnan veronamaksajien maksamiin laittomiin avustuksiin.

Konkurssia ei ole vielä tullut, koska Juankosken Nero on päässyt sormeilemaan kaikkia Tratta PBF:n ja biolämmön toimintaan liittyviä sopimuksia ja myös ohjeistanut kirjanpidollisissa asioissa. Juankosken Nerolla ei ole kuitenkaan alkeellsintakaan käsitystä kirjanpitolaista. Kepuloiset eivät ole sitä onneksi laatineet, siksi Juankosken Nero joutuu vielä vastuuseen.

Juankosken Neron toiminnalle tulee ikävä loppu, kun Lassi Nyyssönen on tutkinut kaikki Tratta PBF:n sopimukset ja tilit Farocon Oy:n tyhjää hylkyasemaa myöten.

pakkanen jo paniRe: Premium Board valmistelee raporttia velkojille20.2.2014 9.55
Putkitöitä on ennen juhlia.

valekonsulttiRe: Premium Board valmistelee raporttia velkojille20.2.2014 12.20
Mitä Kangasperko teki pelastaakseen juankoskelaiset yrittäjät luottotappioilta? Ei muuta kuin piilotteli tietämäänsä totuutta "puuhamiesten" kanssa sovitun mukaisesti. Kangasperko on viivytellyt lähes kaksi vuotta hetkestä, jolloin PBF olisi pitänyt hakea konkurssiin ja jolloin takaamamme lainan kovenantti laukesi. Handelsbanken ei hoitanut osuuttaan, tai heidän viestinsä salattiin Juankosken luottamushenkilöiltä.
Kaikki vahingot voidaan panna johtokoplan ja sinisilmäisten, laskutaidottomien luottamushenkilöiden kontolle. Hoitiko Veijo hallituksen tarkastuskäynnin tehtaalle? Tuskin, hänhän on demari ja kepumafian juoksupoika.

epätietoRe: Premium Board valmistelee raporttia velkojille21.2.2014 12.11
Velkojatoimikunta piti asettaa keskiviikkona 19.2.

Onko tietoa ketä siihen on valittu tai mistä sen tiedon löytäisi?

KomissioRe: Premium Board valmistelee raporttia velkojille21.2.2014 12.27
Noin parikymmentä juankoskelaista yritystä on velkojana ja muuten useita muita koillissavolaisia yrityksiä- montako työpaikkaa meni.

epätietoRe: Premium Board valmistelee raporttia velkojille21.2.2014 13.01
Velkojatoimikunta on eri asia.

Tietääkö kukaan ketä velkojatoimikuntaan on valittu?

eskimoRe: Premium Board valmistelee raporttia velkojille21.2.2014 19.13
eihän nyt kukaan valitsisi peteä.eihän!!!!! jäävi vai ei,mutta eihän peteä kuitenkaan valita.eihän!!!!!

Järki käteenRe: Premium Board valmistelee raporttia velkojille21.2.2014 23.42
Kysykää Velkojaintoimikunnasta Nyyssöseltä suoraan, tuskinpahan hän näiden sivujen kautta pystyy keskustelemaan.

ABRe: Premium Board valmistelee raporttia velkojille24.2.2014 22.41
Eipä ole PBF maksanut Åbackan firmalle vuonna 2012 mitään. Åbacka perii 65 508 EUR, mutta ei taida saada. No Kauniaisissa on pieni veroäyri, joten miehellä on jäänyt varmaan säästöjä. On vaan huono juttu, jos on muille maksanut ja tuo saatava on asiallinen.

http://yritys.taloussanomat.fi/y/indovinare-oy/kauniainen/1065749-5/

yksi maksajistaRe: Premium Board valmistelee raporttia velkojille25.2.2014 8.13
Juankosken veronmaksajat ovat kaivanneet valitsemaltaan luottamusmiesjohdolta jotain rehellistä ja avointa jo useita vuosia.
Mitä eroa on kepulaisilla, demareilla, kokoomuslaisella, vasureilla tai persuilla? Näyttää, että ei mitään.
Kaikki vähänkin herkkä tieto salataan tai asian käsittely viedään kokonaan pois luottamushenkilöiltä. Kaupunginjohtajalla ja tehtaan puuhamiehillä on selvästi omat salaiset kansiot, joita ei meille kurjille maksajille avata.
Kuka valvoisi, että kylmässä ja pimeässä tehtaassa hoidettaisiin nyt tätä tärkeää "loppusiivousta"?
Kuntalaisille suunnatun tiedotteen voisi antaa esim. Veijo. Olisi erittäin positiivista, jos Premium Board antaisi tiedotteensa myös julkisesti. Meille on selvinnyt, että kartonkiakin tehtiin salaa. Koillis-Pravda kertoi omaa totuuttaan, ja tilinpäätöksistä nähtiin lopulta valheen syvyys tai sitten jotain muuta.

juristin alkuRe: Premium Board valmistelee raporttia velkojille25.2.2014 12.35
Biolämmön velkojaintoimikunnasta ei ole mitään epäselvyyttä. Itsestään selvästi siellä istuu tietysti ainakin Finnveran ja Handelsbankenin edustajat ja korvaamaton Juankosken Nero.

Juankosken Nerolla on oletettavasti toimikunnassa kaksoisrooli. Ensinnäkin hänen on huolehdittava siitä, että kaupungin saatavat saadaan nollattua.

Toiseksi hänen on Savon Energiaholding Oy:n toimitusjohtajan ominaisuudessa huolehdittava siitä, että Savon Voima OyJ:n biolämmölle myöntämät lainat saadaan nollattua.

Juankosken Nerolla on neuvotteluissa kädessään jokerikorttikin. Hän voi ehdottaa, että unohdetaan Savon Voiman lainat ja pannaan biolämpö pyörimään velattomana, niin Savon Voima välttyy uuden biovoimalan rakentamiskustannuksista. Selvästi SEH:lle halvempi ratkaisu.

Täytyy toimikunnassa olla tietysti myös joku Vitsi Samoritsin yritysten edustajakin. Veikkaukseni on, että ainakin kuultavana on biolämmön toimitusjohtaja Risteferi. Mahdollisesti velkojien joukoon on soluttautunut myös Nemea Bankin edustaja.

Piiri pieni pyörii. Lapset siinä hyörii. Jälleen kerrän Juankosken veronmaksajia viedään pimeissä perunakellareissa kuin pässiä sarvista teuraalle, vaikka kaupunki omistaa JBOY:n osakkeista edelleen 30%:ia. Millään Juankosken Neron tekemällä JBOY:n osakekaupalla ei ole kuitenkaan toistaiseksi lainvoimaa.

Näin surullisesti käy, kun omistaja ei valvo etuuksiaan aikanaan, niin lopulta velkojat astuu ajurin pukille ja vievät tuhkatkin pesästä.

Veixi ja Hemppa on näistä kuvioista ulkona kuin lumiukot. Kaikki JBOY:tä koskevat juridiset sopimuksetkin on tehty englannin kielisinä, joten ei voi olettaa, että Vexi ja Hemppa edes ymmärtävät, mistä on sovittu. Ollaankohan tässäkin kohta matkalla välimiesoikeuteen?

ABRe: Premium Board valmistelee raporttia velkojille5.3.2014 21.54
Minä kävin Tallinnassa ja söin todella hyvää kampelaa. Se oli tehty vanhanaikaisessa uunissa kietaisemalla kala mausteineen tiukasti leivinpaperiin. Paperi oli hiukan palanut ja antanut tosi hyvän maun kalaan.

Minä en pystynyt siinä pimeässä sanomaan, oliko paperi aitoa pergamenttia vai leivinpaperia arvelluttavine kemikaaleineen. Pitäisi jostakin löytää aitoa pergamenttia (vegetable parchment), mutta en ole vielä etsinyt. Olen kyllä vieraillut useilla pergamenttipaperitehtailla ja tiedän, miten se tehdään.

Pergamenttipaperista tuli mieleen Ahlströmin patentoitu elintarvikepakkaus, joka on varsin viisas ja todella luonnon materiaaleista. Lyö laudalta mennen tullen jonkun Tectan, tosin lienee kalliimpaa. No jotkut kyllä haluavat Mersun Mossen sijaan.

http://marketing.ahlstrom.com/naturemold

ABRe: Premium Board valmistelee raporttia velkojille6.3.2014 17.03
Kun palstalla ja Kristerin puheissa on ollut tietämättömyyttä nestepakkauskartongista, niin olisi siitä puhujien syytä lukea oheinen yhteenveto. Samalla siinä on kuvaus Juantehtaan menneisyydestä. On se karmeaa luettavaa, kuinka korkealta tehdas on vajonnut näin alas ja vielä isohkojen investointien saattelemana.

http://www.papermakerswiki.com/book/export/html/42



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: