Keskustelu

Pena TNäin sen tiesivät oikeat osaajat17.2.2014 20.27
Julkaistu toukokuussa 2010, ja seisomme tämän takana edelleen.

ILLUUSIO JUANKOSKEN PAKOLLISISTA INVESTOINNEISTA

Kaupungin johtoryhmä on painanut läpi päätökset valtaisista investoinneista. Lukuunottamatta Vapaan Juankosken edustajia kritiikkiä ei ole kuulunut. Vastauksia huolestuneiden kuntalaisten esittämiin kysymyksiin ei johto ole viitsinyt antaa. Nimimerkki ?Moralisti? kirjoitti asiattoman arvioinnin Koillis-Savo ?lehteen vappupuheistamme.. ei kehdannut edes laittaa nimeään alle.. Asiallisia kirjoituksiamme ja puheenvuorojamme, joihin ei ole koskaan vastattu, nimitetään räksytykseksi. Kun esitämme vaihtoehtoja, hiljaisuus jatkuu. Monet esityksemme nauttivat kuitenkin kuntalaisten kannatusta. Ylimitoitetuista ja järjettömistä investoinneista ollaan Juankoskella laajasti suuttuneita, koska kaupungin talouden tuho on näkyvissä. Käsityksemme kuntalainvastaisesta taloudenhoidosta on melko yleinen. Ennusteemme talouden kehityksestä ovat olleet valitettavan oikeaan osuvia viimeisten kahden vuoden ajan.
?.
Joka tapauksessa korostamme sitä, että allekirjoittaneet ovat jo kaksi vuotta vaatineet velattomuuden ottamista olennaiseksi osaksi talousstrategiaa. Turhia, suuruudenhulluja ja virheellisesti perusteltuja investointeja olemme vastustaneet. Terveyskeskuksen remonttia olemme pitäneet ykköshankkeena koko ajan, tosin ihmettelemme hirveää urakkahintaa.

Kaikki juankoskelaiset odottavat asioiden rehellistä kertomista kuntalaisille ja avointa keskustelua.
Ei riskien piilottelu, taloussuunnitelmien säveltäminen kreikkalaiseen tapaan ja hankkeiden käsittely lautakuntia ohittaen ole hyväksyttävää millään tekosyyllä. Tämän takia Vapaa Juankoski ?liikettä tarvitaan. Emme haluaisi olla oikeassa kuntamme taloutta koskevissa asioissa, mutta me vain olemme? ?Moralistin? kiusaksi..


Pentti O. Tolvanen, Muuruvesi
Martti Pohjolainen, Muuruvesi
Pekka Vartiainen, Säyneinen
VAPAA JUANKOSKI

juankoskelainenRe: Näin sen tiesivät oikeat osaajat17.2.2014 21.03
Kyllä täytyy sanoa, että olitte oikeassa tuossa kirjoituksessanne 2010. Nyt on tosiaan tulokset nähtävissä. Silloisten päättäjine tie oli tuhon tie se suisti Juankosken niin syvälle , että sieltä ylös pääseminen ei enää onnistu omin voimin. Harmi, että Juankoskesta tulee Kuopion peräkylä. Mutta vieläkään ei ole edes varmaa huoliiko Kuopio kuin suurin vaatimuksin Juankoskea omaksi taakakseen ja jos huolii , niin maksajina on ne jotka eivät täältä peräkylältä karkuun pääse.

Pena T.Re: Näin sen tiesivät oikeat osaajat18.2.2014 11.02
Kaikille päätöksille voidaan etsiä perustelut, mutta toiset perustelut tulevat järjen käytöllä ja toiset konsultin raporteista.
Me Vapaassa Juankoskessa ollaan alakoulun matematiikan ja terveen järjen käytön kannalla. Perehdytään asioihin ja ratkaisuvaihtoehtoihin. Katsotaan, mikä vie haluamaamme suuntaan parhaiten eikä romuta kunnan taloutta.
Tiedämme hyvin, miksi meidän esityksiämme ei ole kuunneltu. Me haluamme itsenäisen ja vapaan Juankosken. Olemme poliitikkoja, jotka ajavat vain kuntalaisten asiaa sekä lyhyellä että pitkällä tähtäyksellä. Meillä ei ole omaa lehmälaumaa ojassa.

eskimoRe: Näin sen tiesivät oikeat osaajat18.2.2014 14.35
ihmisten,jotka valittavat kaikesta ja ovat erimieltä kaikkien kanssa on vaikea tehdä yhteistyöta kenenkään kanssa vaikka olisivatkin oikeassa,koska kukaan ei ota vakavissaan ikuisia jarrumiehiä kanteluineen milloin minnekkin.samovaarin suhteen olitte enemmän kuin oikeassa liiankin hyvin,mutta se soppa haisikin niin pahasti heti alun alkaen,että nuhanenäänkin lemun olisi pitänyt tarttua.perussuomalaiset on näyttänyt miten yhteistyötä tehdään,kun eivät tule keskenäänkään toimeen juankoskella

kiinnostaaRe: Näin sen tiesivät oikeat osaajat18.2.2014 15.59
kerro eskimo mistä kaikesta ei olis pitänyt olla erimieltä?

NanookRe: Näin sen tiesivät oikeat osaajat18.2.2014 16.15
Eskimo on traaninkestävä kepuperunakellariöykkäri. Hän on aina ollut oikeassa: ei saa valittaa paskoista päätöksistä, vaikka ne ovat tuhonneet vapaan kunnan talouden ja palvelujärjestelmän. Pitäisi olla aina samaa mieltä ja yhdessä hypätä rekan alle.
Eskimo on tuttu paskanjauhaja , vaikka traanissa keittäisi.

kiinnostaaRe: Näin sen tiesivät oikeat osaajat18.2.2014 16.46
Haluaisin tosiaankin tietää asioita, vähän vaikka perusteluineen. Esim. oliko Savon kuituverkkoon mukaan lähteminen hyvä asia. Minusta ei, rahat on loppu, missä lie verkot.
Mitä kertoo tuo eskimon ainainen lause "valittavat kaikesta ja ovat erimieltä", minusta se ei kerro yhtään mitään. Valituksissakin pitää aina olla perustelut mukana.

Kuntatakaus viimeinen niittiRe: Näin sen tiesivät oikeat osaajat18.2.2014 17.04
Onneksi hyväveli verkosto viimein murtui, sitä kestikin noin 42 vuotta.
Moni asia meni hyssytellessä ja sitä myöten aina lähes jokainen päätös oli epäedullinen kuntalaisille, vain pieni piiri hyötyi noista vuosikymmenistä. Tuona aikana kupattiin kuntalaisia ja niin kauan kun kassa oli tyhjä. Pikapäätösten ansiosta nyt tilanne on tämä, jotta velkaa on silmät korvat täynnä ja väki pakene ken vaan voi.
.

Alan BankruptRe: Näin sen tiesivät oikeat osaajat18.2.2014 17.07
Onhan eskimo siinä mielessä oikeassa, että johto pitäisi saada tekemään oikeita päätöksiä. Kun on tehty väärä päätös ja valitetaan, on kunnallisessa päätöksenteossa jo epäonnistuttu ja epäonnistuttu pahoin. Valitusten käsittelyaika on niin pitkä, että väärää päätöstä ei voi mitenkään jälkikäteen kunnolla korjata.

Toinen asia on se, että väärän kunnallisen päätöksen tehneet ovat tehneet kollektiivisen virheen eikä koko porukka kuitenkaan joudu kunnon vastuuseen, vaikka tuomittaisiinkin jostakin. Ja virkamies on enemmistön diktatuurissa erottamaton.

Olen niin pessimisti, että pakko todeta valitusten olevan taloudellinen tappio kunnalle, mutta tärkeämpi on ehkä moraalinen voitto tulevaisuuden varalle. Tämä voitto voisi ennakoida pitkällä ajalla jotain muutosta niihin tyhmyyksiin, joihin pieni kunta vääjäämättä ajautuu. Minä olen jo aikojen alusta sanonut, että konsultit lyövät kuntalaisia retkuun 10-0, josta totuudesta aikoinaan jotkut riemastuivat. Siitä on turha riemastua, koska enemmistön diktatuurissa on aivan sama, jos konsultit sitten retkuttavat vain 9-1.

eskimoRe: Näin sen tiesivät oikeat osaajat18.2.2014 17.12
vaalien äänimäärät näytti,ettei oikeassa olevaakaan kuunnella,jos se toistaa joka asiassa itseään.tietysti äänestäjätkin voivat olla väärässä.niin kauan kun syytellään toisia puolin ja toisin ei mikään edisty

Hopi hopiRe: Näin sen tiesivät oikeat osaajat18.2.2014 17.18
Nyt on Joroisten kunnanjohtajan paikka auki. Nyt olisi hyvä aika Kangasperkon hakea sinne virkaan talousguruna, että saisi kunnan talouden kuntoon. Kangasperko on kunnan ainut mahdollisuus ennen talouden romahtamista.

eskimoRe: Näin sen tiesivät oikeat osaajat18.2.2014 17.34
kerrottakoon,ettei minulla ole pääviisaita eli pohjolaista,tolvasta tai vartiaista kohtaan mitään henkilökohtaista.nämä neropatit puhuvat monesti ihan asiaa.onko sitten väärä aika,väärä paikka vai väärät kuulijat kun asiat ei mene oikein perille

ihan samaRe: Näin sen tiesivät oikeat osaajat18.2.2014 17.49
edistyyhän Juankoskella konkurssi kepujen ja demujen mukaan, on jo monta vuotta edistynyt

PepponeRe: Näin sen tiesivät oikeat osaajat18.2.2014 17.57
Ärsyttää tuollaiset eskimon puheenvuorot. "Valittaa kaikesta", "on eri mieltä kaikkien kanssa". Hieman täsmällisempää ilmaisua pitäisi käyttää, jos on valmis toisia tölvimään.
Olen erittäin kiitollinen, että Juankoskelta vielä löytyy luottamusmiehiä, jotka tekevät työnsä.

Pekka VRe: Näin sen tiesivät oikeat osaajat18.2.2014 18.16
Moro,
ja eskimolle terkut.
Vai olen minä neropatti. En itse ottaisi tuota kunniaa pureksimatta, mutta kun kehutaan, niin mikäs siinä.
Vastaan kuitenkin eskimolle äänimääristä, että aika vaikeaa oli olla kunnallisvaaleissa edustamassa talousajattelua ja järkevän päätöksenteon mallia. Vastassa oli paikallislehden monopoli probagandassa. Toiseksi koko muu puoluejärjestelmä oli vastassa, kun jokaisella oli "lehmä ojassa". Myös päätösten tulokset ovat nyt realisoituneet, joten miten nyt vaalien laita olisi.
Me emme vastustaneet kaikkea, mutta kyllä talouden rapauttamista, yli-investointeja, keskuskeittiötä ja varsinkin tehtaan takausta. Näillä päätöksillä Juankoski on menettänyt suoraan n. 35 miljoonaa euroa, joka olisi voitu välttää päätöksiä harkittaessa.
Ja kolmanneksi olen sitä mieltä, että onneksi meillä on vapaa sivusto, jossa me voimme käsitellä vapaasti vääriä päätöksiä.
Sitä vain ihmettelen, että eskimo ei tajua asioita, vaikka rautalanka on jo väännetty ja tulokset ovat esillä. Luottamushenkilön on tehtävä päätöksiä, jotka hän on tehnyt kannattajiensa puolesta ja näin edustanut äänestämiään tahoja. Kun kaikki tekisivät näin, pysyisimme järjestelmässä. Kun sitten tehdään päätöksiä, jotka ovbat vastoin annettuja lupauksia, on aika vaikea ymmärtää äänestäjää ainakin seuraavien vaalien jälkeen, jos he vielä antavat valtuutuksensa lupausten pettäjille.
Mutta minua asia ei huoleta. Minä nukun yöni hyvin, kuten ystäväni neropatit ja suunsoittajat, kaikkien asioiden vastustajat ja rakkikoirat, Masa Pohjolainen ja Pena Tolvanen. Me jatkamme asioiden hoitamista, sillä se on meille kunnia ja velvollisuus. Välittämättä eskimoista, apinoista, gorilloista ja muista hepinheiluttajista.
Kuten Frank Zappa kerran sanoi: jos musiikkini ei kiinnosta, voidaan aina tehdä uusi konsertti, mutta musiikki pysyy samana, kuten sen tulkitsija. Ja niinhän siinä käy, että Zappakin sai jopa grammypalkinnot, jazz musikkipalkinnot, parhaat musiikintekijäpalkinnot ja suuren muusikon tittelin. Tarvitaan vain muutama yksilö, joka ymmärtää ja sen jälkeen alkaa suurikin yleisö ymmärtämään.

YkäRe: Näin sen tiesivät oikeat osaajat18.2.2014 19.57
Juu: maksamme erittäin korkeita kunnallisia veroja ja kunnallisia maksuja. Ja miten verotuloja hoidetaan: maksetaan ulkomaalaiselle yritysjohtajalle miljoonia kusetuksesta, maksetaan keskuskeittiöstä ja kunnan subventioista, maksetaan seinistä, jotka ovat hajoamassa jo ensi vuosina, maksetaan asianajokuluja, konsulttimaksuja ja ylisuuresta henkilömäärästä. Ja Eskimot ja juujuut ovat sitä mieltä, että hyvin menee rahattomana.
Jos kukaan ei välitä, eskimot, apinat, ja juujuut olisivat kunnan taloudenhoitajia, kuten ovat jo nyt. Nyt vain valittamalla kuspäät voidaan saada pois palleilta.

Alan BankruptRe: Näin sen tiesivät oikeat osaajat18.2.2014 21.48
Kun täällä ruvetaan kilpailemaan sillä , kuka sanoi milloin ja mitäkin, niin kaivanpa erään monista alan miehen yli kaksi vuotta vanhoista oikeista mielipiteistä tähän. Ja sehän sitten aikaansai valtavan vastalauseiden vyöryn:

alan mies Re: Tehtaan eväät, nro 3 22.1.2012 1:32

Mita tulee tehtaan tilanteeseen niin toteaisin, etta se on toivoton. Taivekartongin maailmanmarkkinahinta on laskussa, koska alla olevan linkin mukaan Kiinassa starttaa tana vuonna noin 4 milj. tonnia uutta taivekartonkikapasiteettia. Tama on yli kolminkertainen maara viime vuotiseen verrattuna. Kilpailevaa tuotantoa siis piisaa nimenomaan uusille toimijoille.

http://www.risiinfo.com/blogs/Asian-capacity-expansions-for-paperboard-packaging.html

On aivan selvaa, ettei Premium Board tule selviamaan nykyisella ajotavalla. Olen nahnyt monta konkurssia edeltavaa tapausta Aasiassa, joissa tehtaan kayttopaaoma ei ole riittanyt ja raaka-aineet on ostettu vasta sitten, kun on saatu maksut edellisesta toimituksesta. Tama on jonkun aikaa menetellyt halpatyovoiman maissa, joissa tyovoimakustannukset ovat alle 2% kokonaiskustannuksista. Mutta Suomessahan tama ei ole pitkaan mahdollista eli edessa on ilman muuta konkurssi.

Nyt pitaisikin ruveta suunnittelemaan sita, mita tehdaan tehtaalla konkurssin jalkeen eika voivotella nykyista mahdotonta tilannetta, jolle ei nyt mitaan voi. Ja olisi syyta aikaansaada se konkurssi mahdollisimman pian.

MakoRe: Näin sen tiesivät oikeat osaajat20.2.2014 19.16
Ottakaa te itsensäkehujat mallia Ullan kirjoituksista.
Asiallisesti pitää asiat esittää, eikä syyttäen.
Neuvottelukyvyllä saavutetaan paljon, syyttelemällä tosi vähän.

ottopoikaRe: Näin sen tiesivät oikeat osaajat20.2.2014 19.48
Eivät halunneet eräät tahot neuvotella mistään, näiden itsensäkehujien kanssa. Niin valitettavaa, kun se onkin, monessa asiassa olivat oikeassa. Jos ihmiset ovat, niin ylimielisiä, pientä kritiikkiäkin pitänee kestää.

HarmillistaRe: Näin sen tiesivät oikeat osaajat21.2.2014 7.32
Pikapäättäjien neuvottelemattomuuden ja ylimielisyyden palkka oli Juankosken talouden täydellinen tuho.
Enää ei ole mitään mahdollisuutta päättää juankoskelaisten itsenäisesti selvitysmiehet tekevät päätökset jatkossa puolestamme. Juankoskelaisille jää van maksajan rooli ja tämä maksatus on aloitettu Säyneisen suunnalta tekemällä esitys Säyneisen koulun sulkemiseksi.

NestorRe: Näin sen tiesivät oikeat osaajat21.2.2014 11.40
Mako,
jos ystävät varastavat sinulta, alatko neuvottelemaan ja nyökkäilemään asiasta.

Minä ainakin halusin luottamushenkilöni valittavan väärinkäytöksistä enkä neuvottelemaan ja hyväksymään varastelun ja väärinkäytökset, jotka ovat köyhdyttäneet kotikuntamme.
Joten Mako menehän sinä vain nyökkäilemään omiesi pariin, ääliö.

MakoRe: Näin sen tiesivät oikeat osaajat21.2.2014 11.55
Nestori (ei se Miikkulainen)

Neuvottelemalla asiat hoidetaan ei räkyttämällä

Luottamushenkilö joku kolmesti puoluetta vaihtanut kirjoittaa paljon ja uhoa on ja muita kehuu negatiivisesti.
Mutta mutta tekoja puuttuu. Miksi ei tee havaitsemistaan epäkohdista oikeisiin paikkoihin niitä valituksia tai adresseja tai ninpä lista on pitkä



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: